konik_testuje
14. bře 2022
750 

Zkušenosti s ekologickými čisticími prostředky Go FOR EXPERT Eco friendly od Tesco

Každý rok se do oceánů dostane 8 milionů tun plastů a z téměř poloviny všech stromů pokácených na světě se stane papír. Jakkoli před těmito alarmujícími čísly zavíráme oči, faktem zůstává, že naše zdraví a zdraví přírody jsou jedno a totéž. O svou domácnost bychom se proto měli starat tak, aby byla sice čistá, ale ne na úkor přírody, která potřebuje prostor pro regeneraci. Aby toho byla schopna, musíme jí přestat škodit syntetickou chemií, kterou neumí rozložit. Je třeba převzít zodpovědnost za svůj úklid, naučit se porozumět složení, a podle toho si vybrat opravdu šetrné výrobky, nebo si vyrábět vlastní. Pozitivní změna u prodejců, ani v přírodě, se nestane přes noc. Již nyní se však děje právě ve společnosti Tesco a v mnoha domácnostech, mezi něž může, díky testování ekologických čisticích prostředků pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly, patřit i ta vaše.

Co budeme testovat

Seznamte se s čisticími prostředky pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly, které vás mohou inspirovat k přechodu na udržitelný životní styl.

K mytí nádobí značkou Go for Expert Eco Friendly slouží prostředek na mytí nádobí (500 ml)12, jehož postačí 5 ml, což je jedna zarovnaná čajová lžička, na 5 l vody. Pokud nádobí není silně znečištěno, stačí prostředku ještě méně.

Když je k úklidu kuchyně zapotřebí jiný prostředek než vlastní z octa a vody, posloužit může Go for Expert Eco Friendly Čisticí prostředek do kuchyně (750 ml)13. Nemusíte ho používat velké množství, stačí mu dopřát čas, aby odvedl svoji práci, a po aplikaci 10 minut počkat.

Praní prádla je dobré přizpůsobit jeho skutečnému znečištění. Z řady výrobků Go for Expert Eco Friendly poslouží Gel na praní13(18 dávek praní v 1 l balení). Prádlo je vždy nejlepší sušit venku.

S běžným čištěním koupelny si dobře poradí octová voda a jedlá soda. Její konkurencí z řady Go for Expert Eco Friendly je prostředek na čištění koupelny (750 ml)12, který zaručuje méně námahy při úklidu a vysoký lesk. Stačí nechat prostředek působit na čištěném povrchu 2 minuty a setřít.

Go for Expert Eco Friendly Univerzální čisticí prostředek (1 l)12 je určen pro všechny druhy podlah, obkladů apod. Prostředek se ředí v poměru 1 víčko, tedy 30 ml, na 5 l teplé vody. Stále platí, že více výrobku nezaručuje jeho větší účinnost.

I k čištění WC lze přistupovat zodpovědněji. Z řady výrobků Go for Expert Eco Friendly je k tomu určen WC gel (1 l)13.

Produkty Go for Expert Eco Friendly nesou evropskou certifikaci EU Ecolabel, která zaručuje, že jsou ve srovnání s běžnými prostředky šetrnější k životnímu prostředí. Označení mohou mít pouze výrobky vyrobené ze surovin získaných udržitelným způsobem, které mají vhodný design a recyklovatelný obal. Označení EU Ecolabel není zárukou té největší šetrnosti k přírodě a vlastnímu zdraví. Tou je vždy výroba vlastních jednoduchých čisticích prostředků. Nicméně zaručuje, že výrobce dodržuje závazky, které EU Ecolabel požaduje.

Díky vysokému zastoupení účinných složek jsou produkty hospodárnější. Jsou navrženy tak, aby jejich hlavní dopad na životní prostředí byl minimální, a to během celého životního cyklu – od těžby surovin přes výrobu, balení a dopravu, až po způsob použití a využití.

Koho hledáme?

Hledáme 23 žen, které se zajímají o udržitelný životní styl, věnují pozornost složení, kupují a snaží se vybírat produkty co nejšetrnější nejen k jejich zdraví, ale také k přírodě. Měly by být aktivní, komunikativní a ochotné podělit se o průběh testování s ostatními maminkami na Modrém koníku. Pokud jste se v popisu našly, pak hledáme právě vás!

Jak se zapojit?

Zapojte se do tohoto testování a vyzkoušejte ekologickou řadu čisticích prostředků pro domácnost Go FOR EXPERT Eco friendly. Stačí, když nám do komentáře pod tímto článkem napíšete, jak se s rodinou snažíte o udržitelný životní styl.

Čas na zapojení máte do neděle 20.3.2022 a během týdne vybereme 23 maminek, které potěšíme a oslovíme interní poštou.

Už teď se těšíme na vaše komentáře a fotografie.

konik_testuje

#test_tesco

Zdravím tým MK 🙂 O udržitelnejší životný štýl a ekologickejšiu domácnosť som sa začala zaujímať hneď po otehotnení s prvým synom, teraz, keď som tehotná druhý krát, rada upratujem s čistiacimi prostriedkami, ktoré v sebe nemajú chémiu. Či už sa jedná o pranie alebo udržiavanie čistej domácnosti. Mám rada ekolgické a prírodné zloženie produktov s ohľadmi na pírodu aj zvieratá (ideálne ak sú produkty netestované na zvieratách). Budem rada, ak vďaka vám objavím novú ekologickú radu pre domácnosť. Vďaka, že zvážite medzi výber aj mňa a našu domácnosť 🙂

14. bře 2022

snažíme se celá rodina, krom používání ekologických prostředků, třídění odpadu, přechodu od uhlí k tepelnému čerpadlu, nákupu od farmářů jsem se přihlásila jako stážista na farmu, abych se lépe naučila pěstovat vlastní jídlo

14. bře 2022

Jsme velká rodina. 2 dospělí a 4 děti. Základem je třídění odpadu, viz už zvládne i tříletý. To je naše alfa a omega. Do odpadu nedáváme jídlo, oleje z kuchyně a pod. Bohužel mě ještě žádný eko čistící prostředek nepřesvědčil. Jsem na úklid velmi náročná. Snažila jsem se dělat i domácí čističe. Bohužel jsem u toho nevydržela.

14. bře 2022

Snažím se o udržitelný životní styl, třídíme odpad, nekupuji zbytečné plasty, minimum chemikálií, v domácnost si většinou vystačím s čistou vodou, octem, přípravkem na mytí nádobí. Tuhle ráda ještě neznám, ráda bych vyzkoušela.

14. bře 2022

Jak se snažím o lepší, zdravější a udrzitelnejsi životní styl co se týče domácnosti?
Snažím se vybírat různé čistící prostředky, které nejsou agresivní k životnímu prostředí. Mám již od několika takovýchto značek prášek na praní, prostředek na mytí nádobí, čistič wc i dalších domácích ploch. Tuto konkrétní značku jsem ještě nevyzkousela, takže určitě bych se do testování ráda zapojila.
Další snahy naší domácnosti o udrzitelnejsi životní styl - třídění odpadu, kompostování bio odpadu, látkové plenky a dámské hygienické prostředky, kovová brčka, nákupy do látkových tašek apod.
🙂

14. bře 2022

Také zdravím, toto testování mne zaujalo a ráda bych se také zapojila. I my se doma snažíme žít zdravěji, ekologičtěji a hlavně spořivěji. Třídíme odpad, ten který máme z kuchyně, putuje do kompostu. U čistících prostředků, zatím používám klasické přípravky z drogerie, ale moc ráda bych zkusila tyto - ekologičtější a třeba u nich ráda zůstanu. 🙂

14. bře 2022

Snažíme se omezovat vše jen na nezbytné věci a nehromadit zbytečnosti, nepodporovat konzum a nevytvářet moc zbytečného odpadu a třeba zrovna dnes jsem na poště dostala dost vyčiněno, že jsem si dovolila recyklovat obálku a nekoupila si novou🤷🤔

14. bře 2022

Ahojky, ráda bych se take zapojila do testování. Doma třídíme téměř veškerý odpad, což už považuji za samozřejmé. Pri vaření se snažím zužitkovat téměř vše, co lze a zbytek jde do kompostu. Na úklid vybírám eko prostředky a dost se začínám zajímám o to jak, mít doma non toxic domácnost. Naštěstí mám skvělého může, který mě podporuje, takže už treba konecne pochopil, že je zbytečné při nákupu dávat ovoce do igelitového pytlíku. Vzhledem k tomu, že máme dost tvrdou vodu, je boj s vodním kamenem v kuchyni a koupelně můj největší boj a prostředky na bázi octa jsou super, zvlášť, když jsou ještě ekologické.

14. bře 2022

Moc ráda bych se zapojila do testování, protože už několik let se snažím o non-toxic domácnost. Už jsem našla ty pravé prací prostředky, které jsou ekologické a jsem s nimi spokojená. Většinu úklidu zastanu za pomoci jedlé sody a kyseliny citronové, ale ráda bych měla v zásobě i prostředky, které budou ekologické a zároveň připravené k okamžitému praktickému použití a tím pádem i bleskovému úklidu. Mám tři malé skřítky, takže potřebuji vše dělat co nejefektivněji. Z uvedených přípravků mě moc láká vyzkoušení prostředku na nádobí - dlouho nemůžu najít takový, který by dobře fungoval a zároveň byl šetrný k mým rukám. Stejně tak stále setrvávám u ne úplně ekologického prostředku na čištění wc - opravdu jsem mezi vyzkoušenými eko variantami nenašla takový, co by mi vyhovoval a dobře fungoval. Těším se na případné testování! 🤗

14. bře 2022

Třídime všichni včetně 5 lete dcery odpad, na tom si potrpime všichni 😊co se týká uklidu na to sem pes! Musím uklízet sama jen na protože jakmile není něco podle mě tak je hned zle každá místnost, kouolema, záchod, kuchyň má svoje přípravky a hadříky. Prej jsem uchylna ale já to tak mám prostě 🤭 nebudu lhát že i na návštěvě u rodičů nebo u kamarádky mě deprimuje i špatné otočeny kohoutek který se neblýská 😃 moc ráda vyzkouším novinky ❤️

14. bře 2022

Ahoj 😉 jelikož mám 3 malé děti a 2 z toho jsou 9 měsíční dvojčata, která začala lézt, zabírat a jíst všude všechno, snažím se o to víc ještě používat v domácnosti co nejvíce ekologické prostředky. Jestli jsou ty vaše takové, jaké je popisujete, tak by to bylo úplně úžasné, protože úklid mi dá opravdu zabrat. Všude je všechno od jídla a od všeho v podstatě 😅 budu velice ráda, když mě vyberete, no spíš Vám budu vděčná 😉🍀

14. bře 2022

Třídění odpadu už považujeme za standard, nyní se snažíme i používat šetrnou drogerii. Snazime se neplytvat potravinami. A taky co nejvíc využívame MHD.

14. bře 2022

Zdravíčko.. a to především 🙂
Už 10 let s manželem dbáme co cpeme do sebe, na sebe i do světa 🙂. Jsme vegetariáni, snažíme se kupovat převážně fair trade, kvalitní potraviny. Třídíme, a to nejen plasty, ale i sklo, papír, konzervy, kartony od nápojů a bio odpad.. ten končí na kompostu a pak jde do na zahradě vypěstovaných kytiček a plodin 🙂. Už dlouho veškeré mycí prostředky, tablety do myčky, drogerii, kosmetiku..kupujeme v eko kvalitě. Na domě máme solární panely a snažíme se o soběstačnou domácnost.
Budeme rádi, když dostaneme možnost otestovat novou značku, která se třeba i do budoucna stane naší stálicí 🙂

14. bře 2022

Snazime se tridit cela rodina, co nejvice chodime pesky a kupujeme bio a eko produkty

14. bře 2022

No my musíme tak či tak, máme čističku odpadních vod, tridime odpad, máme vlastní kompost 😄😄😄 od té doby co žijeme v domě, se hodně věci změnilo…používáme hodně eko výrobku, tuto znacku neznám, rada bych vyzkoušela ☺️

14. bře 2022

Miluji uklizenou domácnost a zajímám se o životní prostředí a tuto značku bych velice ráda vyzkoušela a případně doporučila kamarádkám a všem ostatním, kterým není jedno, čím doma uklízí. 🙂 Co dělám pro udržitelný životní styl? Třídím odpad, používám látkové tašky a sáčky na ovoce/zeleninu, kompostuji a doma používám ekologické pomocníky na úklid a praní. 🙂

14. bře 2022

Moc rada bych se zapojila do testování. Mám miminko s atopickym ekzémem a zkouším používat Netoxicke čisticí přípravky 🙂

14. bře 2022

To je neustálý boj, alespoň pro mě. A oblast, kde se člověk stále musí vzdělávat. Za mě je posledni dobou největší zázrak voda s octem. Ale pořád jsou oblasti, kde je jednoduše nějaká podoba chemie nenahraditelná. Je ale potřeba vybírat 😊

14. bře 2022

K ekologické domácnosti jsme se museli propracovat postupně. Ze začátku jsem neměla vůbec povědomí jaké složení mají některé výrobky. Po narození prvního syna jsem brzy zjistila, že mu nesedne každá kosmetika a začala jsem hledat jinou. Když jsem vyměnila kosmetiku a syn měl stále problémy s ekzémem, začala jsem si víc pročítat články o této problematice a potom jsem vyměnila i jeho prací prášek. Když jsem se naučila číst složení výrobků, zjistila jsem, že většina je jen chemický koktejl, který vadí nejen nám, ale i přírodě, takže postupně jsme si doma vyměnili sprchové gely, krémy (muž se taky rád přidal) a všechny čistící prostředky. Postupně se z toho stal můj koníček a teď už se ve složení výrobků celkem vyznám. Jinak odpad jsme třídili už dříve, nakupuju často bazarové oblečení, používám látkové tašky, na jaře a v létě se snažím trochu kompostovat (bydlíme v paneláku, takže tak omezeně), v létě zalévám stromy před naším domem, sbíráme odpadky, když jdeme na procházku.

14. bře 2022

Docela dost jsem se začala o eko výrobky zabývat,co se mi narodila mladší dcerka,které jsou nyní 3 roky. Ať už jde o bio potraviny,domácí výrobu potravin a taky domácí výrobu různých prostředků na mytí,eko mycí a čistící prostředky atd.
Třídění odpadu je u nás v rodině naprostá samozřejmost. Třídíme téměř vše,od plastu,až po hliník. Na bio odpad máme slepice a králíky 😁a taky kompost na zahradě,který pak využíváme k hnojení záhonku na pěstování ovoce a zeleniny.
Eko drogerii jsem začala používat hlavně kvůli tomu,že mě ze všech šamponu svědila hlava,měla sem úplně vyrážky na kůži. A pak to šlo dál. K eko čisticím prostředkům,k pracím práškum,až po domácí výrobu pracího prášku nebo domácí aviváž z octa nebo čističe na koupelnu z octa 😁😉.
Taky jsem si dříve říkala,že určitě nikdy nebudu dělat žádné domácí přesnídávky pro děti,sirupy,kompoty a ejhle,i na to došlo a je to skvělé a když je to ještě dobré a ostatním chutná,tak je to úplně nejlepší. Snažím se některé vlastní výrobky sem tam dát i když jedem ke kamarádům na návštěvu,aby je to třeba taky trochu nakoplo jít tím lepším směrem 😉
Mohla bych tady psát dlouhé romány....😄
Budu moc ráda pokud budu mít tu čest otestovat tuhle značku,protože jsem žádný z těchto výrobků ještě neměla a třeba by mohl být bezva a mohl by potom být v naší domácnosti dobrým pomocníkem i nadále ❤️😉

14. bře 2022

Hezký den, dlouhodobě propaguji ekologicky přijatelný životní styl na svém blogu a IG. Začala jsem od nákupu drogerie (prací prášek, úklidové prostředky), pokračovala přes osobní hygienu. Ráda bych udělala další krok, bohužel u nás není v okolí bezobalový obchod, tak alespoň kupuji větší balení, abych šetřila obalový materiál. A nákup zeleniny i masa od eko farmářů v okolí považuji ve svém životě už snad za samozřejmé.

14. bře 2022

Hodně se zajímám o zero waste styl života, bohužel se mi na něj nedaří úplně najet, ale alespoň se snažíme po malých krůčkách přiblížit. Co se týče domácnosti, úplným základem je pro mě třídění odpadu, když už nějaký odpad tvořím, ať ho umím vytřídit + nejlépe ať je z materiálu, který se dobře rozloží. Bydlíme na vesnici, o to jednodušší máme fungování ohledně zbytků, případně slupek z ovozel, něco sní králík, něco slepice, co nezužitkuji pro ně, kompostuji. K třídění vedu i děti, učím je, že odpadky do přírody nepatří a nejsme líní z každé procházky donést odpadky po cizích domů, kde je vytřídíme. Na druhou stranu, co se týče úklidu domácnosti, jsem velmi náročná a bohužel se mi nepodařilo přijít na vhodné přípravky na koupelnu a WC. Odmítám tedy spolu s dětmi doma čichat chlor a podobné věci, ale non toxic přípravky mi většinou nepřijdou tak účinné. Ráda bych se přesvědčila o opaku a udělala další krok ke zdravější domácnosti, dětem i k planetě ❤️

14. bře 2022

Dobrý den.
Jelikož mám dvě malé děti, úklid a čistota je pro mě dost zásadní věc. Vedu tak i mého malého syna, který už začíná sám třídit odpad, pomáhá s vytíráním a celkově s úklidem. Proto mě i zajímá tato značka, jelikož děti a chemikálie nejdou ruku v ruce. Sama nemám ráda chemické vůně a přípravky. Eco programy na sušičce a pračce jsou na denním pořádku. Ráda bych vyzkoušela tyto přípravky a přispěla tak zdravějšímu prostředí naší domácnosti a také planetě.

14. bře 2022

Přeji hezký den, přiznám se že úplně eko nejsme ale snažíme se s rodinnou najet na tenhle styl, hlavně kvůli dětem protože se jedná o jejích budoucnost. Vnímám že kolem nás je hodně chemie, proto se mi líbí když vidím nové a další výrobky z řad eko. Moc ráda bych se do testování zapojila.

14. bře 2022

Dobry den, take bych se rada zapojila do testovani. Co se tyce ekologickeho zivotniho stylu, tridime odpad, snazime se nekupovat nadbytek jidla, abychom jej pak nemuseli vyhazovat. Dokonce jsem se zapojila do swapu prebytecnych veci z domacnosti. Obalove materialy doma shromazduji a kdyz nekomu zasilam balicek, pouzivam jen ty. Nektere domaci prostredky jiz pravidelne kupuji takove, aby byly setrne k zivotnimu prostredi, napr. jar na nadobi. Jednou jsem zkousela vyrabet domaci avivaz, ale ta se u nas doma moc neujala. Dale pouzivame praci odlicovaci tampony. Prisla bych urcite na spoustu dalsich veci, ale zase abych zde nenapsala roman🙂.

14. bře 2022

Moc ráda bych tyto prostředky otestovala, vůbec je neznám. Doma třídíme odpad, snažím se nepoužívat chemii v domácnosti, vybírám šetrné prostředky. Zbytečně nekupuji oblečení, a které už se nenosí (hlavně dětské ) posíláme dál. Nakupuji do látkových tašek.

14. bře 2022

Momentálně používám ekologické výrobky na úklid od české firmy Eurona, ale ráda bych vyzkoušela něco nového Musím říct, že doma sice používáme eko výrobky, třídíme odpad, máme kompost atd, ale určitě taky máme ještě hodně co měnit 😏

14. bře 2022

My na ekologii klademe čím dal tím větší důraz a vedeme k tomu i děti.
Třídění odpadu je samozřejmostí, používáme i komposter.
Nakupujeme i v bezobalových obchodech a samozřejmě do vlastních laťkových tašek. Doma máme všude úsporné baterie na vodu. Dešťovou vodu využíváme na zalévání rostlin a bylinek. Spotřebiče kupujeme jen z energeticky nejúspornějších tříd. S našimi malými dětmi se klidně okoupu i v jedné vane. A i myčka u nás jede převážně na eko program 😀 Používám ekologicke práci prášky a přírodní kosmetiku.
Dětem jsem ted pořídila obrazkovou knihu vylozene o odpadech a recykĺaci🌏
Nově jsem si pořídila menstruační kalíšek.
A člověk neustále objevuje nové způsoby, jak to jde šetrněji 🙏

14. bře 2022

Ráda bych se zapojila do testování. Doma se snažíme používat co nejvíc šetrné prostředky, děti vedeme k tomu,aby chránili přírodu, tridime plast. Tuhle značku eko prostředků neznám ale jelikož se chystám na jarní úklid, určitě by se hodily vše vyzkoušet a zdokumentovat.

14. bře 2022

Musím říct, že tyto přípravky mě zajímají a ráda bych testovala alespoň nějaký z nich, nejlépe na wc nebo na kuchyně. Já se začala zajímat o udržitelné zdroje až po narození prvního syna, protože chci, aby moje děti žili v co nejlepším prostředí. Jednak jsem začala tenkrát třídit odpad a to učím i své děti a dokonce díky mému otravnému já, už třídí i celá rodina jako moji rodiče či sestra. Co se přípravků týká, tak se snažím hledat takové, aby to nemělo špatný dopad na přírodu. Myslím, že každý z lidí, když jen trošku se bude snažit, tak tím přispěje k lepšímu životnímu prostředí.🙂

14. bře 2022

Já se přiznám, že se stále učíme, jak být víc eko friendly.. samozřejmě třídíme odpad, kompostujeme, používáme co nejméně plastových obalů a k tomu všemu vedeme od mala i obě děti (3 a 5 let).. ale třeba kosmetika a drogerie v eko formě je něco, v čem se úplně neorietuju, a rasa bych se zase přiučila něco nového (a taky už jsem dlooouho nic netestovala 😁)

14. bře 2022

Doma tridime odpad, u nakupu premyslim, abych zbytecne neplytvala plastem (i kdyz vyhrady mam porad). Rada pouzivam eko cistice a hlavne rada uklizim 😀 Nebo pouzivam pouze cistou vodu, kdyz to staci. Jedine, co jsem nezkousela, je eko prani, tam mam trochu vyhrady (potrpim si na opravdu ciste a vonave pradlo).Tuhle znacku taky nemam vyzkousenou tak pokud bych mela moznost, rada otestuji..

14. bře 2022

Já a obě děti trpíme velmi silným atopickým ekzémem, takže vybírám velmi šetrnou kosmetiku i drogerii. Začala jsem naší domácnost pomalu ale jistě směřovat k non toxic. Pečivo a ovoce či zeleninu nakupujeme do svých sáčků, vedeme naše malé syny k třídění odpadu, na procházkách sbíráme odpadky...

14. bře 2022

Snažíme se třídit odpad, vedeme k tomu i děti. Dále se snažíme neplytvat jídlem a když už něco má zbyt, aby to alespoň snědla zvířátka (slepice, pes apod). Vše se snažíme zrecyklovat, udat dal, aby i věci mohli posloužit ještě jinde.
Tyto čistící prostředky ráda otestuji a myslím, že by se do testování ráda zapojila i má rodina 🙂

14. bře 2022

V naší domácnosti se snažíme o udržitelnější a zdravější životní styl - třídění je pro nás samozřejmostí, začínáme zabředávat do minimalismu a už před otěhotněním jsem začala používat výhradně přírodní kosmetiku a úklidové prostředky. Přesto, že už v úklidu mám nějaké favority (rovnou i bezobalové) a naučené velmi dobře fungující fígle, ráda tuhle značku vyzkouším a třeba některé své stálice přehodnotím 🙂. Bylo by skvělé, kdyby za to tahle značka stála - už hlavně kvůli tomu, že bude v Tescu snadno dostupná.

15. bře 2022

Dobrý den, naše domácnost má 5 členů, 2 dospěláci , 2 děti a králík. Třídíme odpad, snažíme se šetřit vodou- sprchujeme se místo koupání se ve vaně, peru v ekologickém prostředku, občas si vyrobím vlastní z mýdla,hodně využívám účinek octa a kys.citronové, na tělo používáme ekologickou kosmetiku, při nákupu používáme látkové pytlíky, sklenice.Maso a vejce se snažíme kupovat v bio kvalitě nebo od farmáře.nejdůležitější je začít aspoň s něčím malým a krok po kroku si uvědomit, že udržitelný způsob života je ten ,který neničí planetu a vyhovuje našim potřebám.

15. bře 2022

Dobrý den. Do testování bych se moc ráda zapojila, protože o udržitelný životní styl se zajímám hodně. Dost pečlivě třídím odpad, snažím se nevyhazovat jídlo a když už, tak zbytky dávám sousedovi pro slepice a usušené pečivo pro králíky. Na oplátku od něho máme vajíčka, když jich má přebytek. Neplýtváme vodou, myčku zapínám, když je úplně plná a nádobí, co do myčky nepatří, nemyju pod tekoucí vodou, ale napouštím si vodu do dřezu. Vodou z omývání ovoce nebo zeleniny, pak zalévám doma kytky, mě o nosím ven ke stromům a tak. Když klukům napustím vanu, tak pak část vody vyberu do kbelíků a použiju na splachování WC. Snažíme se nekupovat věci k jednorázovému použití, téměř vůbec nekupujeme polotovary, ovoce a zeleninu v obchodě dávám do sáčků ze starých záclon. Zbytečně nám neběží TV jako kulisa, na noc TV a Wi-Fi router úplně vypínám, ne jen do Stan by. Pračku zapínám taky plnou. Pokud je to jen trochu možné, nejedu autem, ale MHD. O domácnost se snažím pečovat s minimem chemikálií.

15. bře 2022

Doma třídíme odpad, snažíme se vyvarovat větší spotřebě plastu, šetříme vodou kde se dá. Jezdíme MHD

15. bře 2022

U nás doma se hodně šetří na drogerii, snažím se nekupovat žádné zbytečné čistící prostředky, na vytírání používám ocet, na praní domácí gel, jen do WC jsem ještě nenasla nic co by se vyrovnalo chemii. Dále šetříme vodou, v kuchyni co nejméně zbytku, a žádné zbytečně velké nákupy. Samozřejmě Třídíme odpad 😊

15. bře 2022

Třídíme odpad, používáme eko drogerii, kosmetiku. Snažíme se nepoužívat plasty. Máme doma kompost.

15. bře 2022

Používáme ekologické produkty, třídíme odpad, kupujeme výrobky, kde je omezen plastový odpad. Pěstujeme u rodičů domácí zeleninu a ovoce. Kompostujeme.

15. bře 2022

Třídíme odpad a něco nakupujeme bezobalove

15. bře 2022

Krásný den přeji 🙂
Myslím, že jít touto cestou by se měl snažit jít každý, protože to je to nejmenší, co můžeme pro přírodu udělat.
Celá rodina máme k přírodě kladný vztah, třídíme odpad, účastníme se "zběratelských dnů" a používáme ekologické prostředky, jak se jen dá.
Bohužel je to cenově náročnější, možná proto spoustu lidí volí levnější a nesprávnou cestu. I já volím pouze ozkoušené výrobky za přijatelnou cenu. Moc rádi vyzkoušíme něco z vašich produktů, protože je to blízké našemu stylu žití. 🌷

15. bře 2022

TŘÍDÍME ODPAD, SNAŽÍME SE POUŽÍVAT EKOLOGICKÉ PRACÍ A ČISTÍCÍ PROSTŘEDKY ,NAKUPUJI BEZOBALOVÉ POTRAVINY.

15. bře 2022

O udržitelnost se snažíme už dlouho, poctivě se snažíme třídit odpad. Hodně si pěstujeme vlastní zeleniny a ovoce. Dětem dělám domácí přesnídávky, marmelády. Obecně se snažím nekupovat věci, které nepotřebujeme. Také oblečení se snažím posílat dál a občas nakupuji v second handech.

15. bře 2022

Snažíme se předcházet vzniku odpadu, odpad třídíme, nekupujeme oblečení "na jedno použití", některé oblečení koupíme z druhé ruky ...

15. bře 2022

Třídime odpad, snažíme se kupovat min,, plastů,, pokud sa da chodíme pěšky 🙂

15. bře 2022

Nejde jen o to pouzivat ekologicke a ziv. nezavadne cistici prostredky, ale tomuto zivotnimu stylu prizpusobit svuj zivot. Takze se snazim recyklovat obleceni - vymena po kamaradkach, nepouzivat jednorazove nadobi, uterky, houbicky, ale znovupouzitlne, dbam na prirodni slozeni kosmetiky a hygienickych potreb, pouzivat latkove vlozky, menstruacni kalhoty, nemam jednorazove ziletky. Snazi se nakupovat bezobalove s co nejmensim dopadem. Ekologicka baleni. Recyklujeme. A vedu k tomu svou dceru, rodinu a pratele. Kdyz se do toho stylu dostanete a denne ho vyuzivate, zamilujete se do nej.

15. bře 2022

Třídíme odpad, snaříme se recyklovat, co se dá, nevyhazujeme nic nezbytného, kupujeme jen ekologické výrobky.

15. bře 2022

Dobrý den. Třídíme odpad, oblečení po dcerkach buď daruji nebo se snažím za nízké peníze prodat a i ja sama nakupuji často na bazárcích. Mame zahradku a krasně nám jde zelenina. Dokonce i květak,brokolici. Naprosto luxusní jsem je mela loni. Jinak eko vyrobky ( prostredky
na uklid ) zatím neznám. Nekupuji. Ja Vám nevim..Ja tomu pořád nějak nemohu přijít na kloub. Nevim ale moc tomu nevěřím asi..... Uprimne, rada bych je vyzkousela. Treba by me přesvědčily. 🤷Kdo ví..

15. bře 2022

Naše rodina je celkově ekologická 👨‍👩‍👦‍👦
Třídíme odpad , kompostujeme, ze šlupek od 🍌děláme hnojivo pro rostliny , nepotřebné věci darujeme charitě , používáme několikrát použitelné tašky a sáčky .
Jelikož máme doma malé dítě tak používám na uklizení ekologické čisticí prostředky . Ale tuhle značku jsem ještě nezkousela a nenarazila na ni a tak bych ji rada vyzkoušela .❤️🍀

15. bře 2022

Třídíme odpad co jde nakupuji v bezobalovém obchodě a některé produkty na úklid pomalu měníme za NT ale ne vše mi vyhovuje zatím.

15. bře 2022

Třídíme odpad a snažíme se neplýtvat jídlem

15. bře 2022

My zaručeně třídníme odpad, máme kompost, snažíme se o pěstování bio plodin na vlastní zahrádce, prádlo sušíme venku na čerstvém vzduchu a místo chemických prostředků se snažím používat prostředky vlastní výroby (za použití sody, citronu, octu,. ..), máme novou pračku, která šetří vodu a elektřinu a pereme na program ECO.

15. bře 2022

Třídím odpad, snížila jsem spotřebu masa, na úklid využívám hodně ocet, šetřím vodou, moc netopím, spíš vůbec, když nejsou mrazy. Rozhodně jídlem neplýtvám.

15. bře 2022

Děti chodí do skautu a tam se učí lásku k přírodě a k ochraně životního prostředí. Třídění odpadu je samozřejmostí,kterou jsme posunuli zase o trochu více, protože již třídíme i hliník, konzervy a olej. Samozřejmostí je i minimální vyhazování potravin a snažíme se vše zužitkovat. Zahradu zaléváme vodou, kterou máme svedenou ze střech do studně. Jízdu autem se co nejvíce snažíme nahradit chůzi nebo jízdou autem....a spousta jiných věcí...

15. bře 2022

Zdravím... S rodinou se snažíme co nejvíce šetřit s energií, topime dřevem z polomů lesa, potraviny nakupujeme v ekologickych obalech pěstujeme si vlastní zeleninu a ovoce, co nejméně jezdíme autem... Já chovám slepičky, které sežerou to minimům zbytků co nám zbyde z kuchyně, protože šetříme i potraviny. Část oblečení pro děti i pro nás kupuji z druhé ruky nebo z udržitelných zdrojů. To, že třídíme odpad a používáme ekologické prostředky na úklid non-toxic kosmetiku je pro nás samozřejmostí... Některé výrobky z řady Go for Expert Eco Friendly jíz dobře znám takže velmi ráda vyzkouším i další a věřím, že budu velmi spokojená.

15. bře 2022

U nás to funguje asi takto - peru netoxicky, na úklid používám nejlépe suroviny typu ocet a jedlá soda, případně nějaké ekologické prostředky, nekupujeme balené vody, plenky a odličovací tamponky máme pratelné, na nákupy máme látkové tašky a pytlíky na ovoce. Složení kosmetiky taky hlídám a snad se brzy dohrabu i k bezobalovým nákupům.. Na zahrádce používáme dešťovou vodu a nově jsme většinu cest autem zaměnili za autobus.. 😊

15. bře 2022

Třídíme odpad, nepoužíváme igelitové tašky ani sáčky. Vedeme k tomu i syny. Snažím se používat co nejméně chemie i ve výrobcích na koupání

15. bře 2022

Co se týče ekologického a zdravějšího životního stylu se zajímám už hodně dlouho. Recyklace odpadu, snažím se omezovat plastový odpad v naší domácnosti. Nekupujeme balené vody, nepoužívám jednorázové pytlíky, co se dá nakupuju v bezoobalových obchodech. U syna jsem používala látkové pleny. Na vycházce v přírodě máme sebou vždy pytel na odpadky. Učíme syna vážit si přírodu, neplýtvat vodou ani jídlem.

15. bře 2022

udržitelnost - Skromnost
Snažím se využívat, pokud mi spoje navazují cestu autobusem, místo osobním autem. Ušetřím korunky a udělám něco i pro planetu 🙂
Taky oblečení, které už není TOP, donosím v klidu doma.
Co se týká kosmetiky, zbytečné mít několik druhů krémů.... Vystačím si s 2 (denní a noční). Také si dělám domácí oplachy na vlasy z bylinek místo dalšího produktu....
Mám pratelné odličovací tampony a ručník na obličej.
Šetříme vodou - pereme, až je pračka plná.
Máme zahrádku - pěstujeme si vlastní ovoce, zeleninu, bylinky..... Také si zavařujeme na zimní období. Děda jako tradičně s otcem udělají lahodné víno a slivovici.
Šetříme s jídlem, zbytečně nic nevyhazujeme.
Používáme látkové tašky, od značky Frusack sáčky na ovoce a zeleninu. Dále od značky Wrapíky, znovupoužitelné ubrousky. Doporučuji!!!
Třídíme odpad odjakživa (ne jak je hitem posledních pár let třídit) - tak jsem byla zvyklá z domu, tak pokračuji i nadále. Máme zahrádku, takže i kompostujeme.
Některé výrobky z řady Go for Expert Eco Friendly máme zařazené v domácnosti 👍

15. bře 2022

Třídíme odpad, kompostujeme, používám pratelné odličovací tampony a nepoužívám plastové pytlíky či igelitové tašky.

16. bře 2022

Učím děti třídit odpad, snažíme se minimalizovat plasty, snažíme se šetřit jídlem i vodou a celkově neplýtvat 🙂

16. bře 2022

Třídíme odpad, dáváme do prodejen HM recyklovat oblečení nebo jej darume či dál prodáváme. Svačiny atp dávám do boxů, ne do alobalu či plastových sáčků 🙂

16. bře 2022

Snažíme se moc neplytvat jídlem, i když ho nevyhodime ale dáme drůbeži. Snažím se redukovat i věci. Některé věci nebo oblečení daruji do charity jiné třeba kamarádce která nemsmoc penizku na nové věci.
Snažím se kupovat ekologické výrobky.
Odpad tridime tak aby syn věděl co kam patří když se to učí ve škole v prvouce.

16. bře 2022

Jsem ráda, že nejsem sama blázen do uklízení. Doma si ze mě už utahují a někdy mi přijde, že i naschvál nadělají nepořádek, abych mohla uklízet. Proto by k této mé mánii bylo fajn vyzkoušet novou řadu výrobků, které ještě neznám a náskedně se podělit s ostatními o zkušenosti🙂

16. bře 2022

Snažím se šetřit vodou, třeba když umyvam brambory, nachytán vodu a zalijí s ni květiny. Recyklují, nekupuji zbytečně nové věci, přemýšlím, jestli je to opravdu potřeba koupit nové, zda to opravdu potřebujeme. Vařím doma, že základních surovin, žádné přídavky a ochucovadla. Třídime odpad, jezdíme MHD, autem minimálně, chodíme pěšky. Co se týká prostředků na mytí a uklízení, tak tam se snažím hodně používat nesynteticke a netoxické produkty. Jednou jsem si i vyráběla domácí gel na praní, mýdla na umývání mi vyrábí teta, nebo i dcera dostala dílničku na vyrobu

16. bře 2022

Základem u nás je třídění odpadu, recyklace a obnova všeho co jen jde. Vodu máme z naší studny , topime vlastním dřevem z lesa, prostě se snažíme žít co nejvíce soběstačně. Většina věcí se dá znovu použít 😂. Vyrábíme si vlastní prací prostředek, ale žádný jiný eco přípravek na úklid mě zrovna dvakrát nenadchl. Jsem šíleně až přehnaně vysazena na úklid. A potřebuji aby bylo uklizeno pořádně a často 😂. Když se narodil syn tak jsme dlouho používali eco produkty z lékárny ,bohužel je to cenově nesmyslně nasazené.

16. bře 2022

Ahoooj! Všechen odpad doma třídíme , snažíme se produkovat co nejméně plastu, second hand oblečení, čtu před koupi složení výrobků a snažím se vybírat věci co nejšetrnější k přírodě. 🙂

16. bře 2022

Ahojky 😊 už nějaký ten rok se u nás doma třídí odpad ,to je asi to největší , co my všichni můžeme pro sebe a přírodu udělat ! Za poslední dva roky si troufám říct , že jsme v tom profíci a bedlivě to učíme i naši dceru( 2roky) aby se to naučila jako automatiku.S příchodem dcery jsem se začala také zajímat o prácí prostředky šetrné k přírodě,ale co si budem maminky , aby to suprově vypralo ,,nehody,, 😅a taky nesmí chybět prostředky na úklid domácnosti.Dcera má atopický ekzém a s šetrným prac. prostředkem se zlepšila i vyrážka .Co nevidět k nám přibude ještě syn, tak se těšíme až starší ségra bude učit bráchu třeba třídit zrovna ty odpadky 🥰

16. bře 2022

Super testování.. My šetříme přírodu že třídíme odpad, zeleninu co máme zbytky dáváme na kompost. Čistící prostředky stemi moc skušenosti nemám

16. bře 2022

Samozřejmě třídíme odpad, v přírodě po sobě nic nenecháváme, používáme látkové tašky, topíme dřevem, já používám pratelné odličovací tampónky a menstruační kalhotky...

16. bře 2022

Doma samozřejmě třídíme odpad (papir, plast,sklo, baterie, zarovky) a elektroniku odvazime do sbernych mist.
Snazime se neplytvat, protoze nejlepsi odpad je ten, ktery vubec nevznikne. Obleceni pro dite mame podedene, sami si temer nic nekupujeme. Setrime vodou i energiemi.
Divame se, co bylo kde vyrobeno.
Casto pouzivame k uklidu napr. jen ocet anebo jednoduche prostredky. Na prani mame mimi Jelinka. 🙂
Taky se snazime pomahat prirode tim, ze instalujeme hmyzi hotely, pestujeme kvetiny pro vcelky.

16. bře 2022

O šetrnější prostředky se zajímám od té doby, kdy mě na to upozornilo mé tělo - ekzémy. Kvůli cestě za vyléčením jsem začala přemýšlet o tom, co používám a jak je to šetrné nejen ke mně, ale i k mé rodině a celkově i k přírodě, které si nesmírně vážím. O přírodu se taktéž musíme starat. 💚 Doma se tedy snažíme používat šetrnější přípravky ns čištění a praní, přírodní kosmetiku, samozřejmě třídíme odpad a na chaloupce se snažíme ekologicky pěstovat, co se dá. 💙

16. bře 2022

Třídíme odpad, co jde tak kupujeme bez igelitových odpadů, snažíme se používat na nákup místo igel. sáčků ty látkové. Nepoužíváme doma kupovanou chemii, ale snažím se zatím vyjít se sodou, octem apod. Co se hnojení zahrady týče, tak komerční hnojiva nekupuju, taky si poradím s tím co máme doma. Na zahradě mají ptáci krmítko a pítko pro ně i pro včelky a okolní hmyz 🙂

16. bře 2022

Snažíme se používat výrobky šetrné k přírodě, třídit odpad, plánovat cesty autem a tím méně jezdit

16. bře 2022

Tak my třídíme odpad, s příchodem syna jsem se začala více zaměřovat i jakou kosmetiku a prací prostředky kupuji, snažíme se co nejvíce nakupovat bez plastů a igelitových sáčků - a pokud už je máme, tak se snažíme dále využívat. Oblečení téměř nekupujeme a když tak z druhé ruky a jinak převážně dědíme 🙂 pěstujeme si vlstní zeleninu, ovoce, máme domácí hovězí...

16. bře 2022

Třídíme odpady, šetříme vodou, elektrikou, snžíme se o co nejméně plastů, nákupy dávám do papírových, látkových nebo síťových tašek, místo autem pokud možno jezdíme na kole nebo chodíme pěšky, na zahrádce kompostuju, nepoužívám chemické přípravky, pěstuji ovoce, zeleninu, bylinky, pravidelně děláváme jarní a podzimní úklid, doma používám eko a bio kosmetiku i čistící přípravky.

16. bře 2022

Ráda bych se zapojila do testování. Doma třídíme téměř veškerý odpad, Rostlinný nosím na zahradu a dávám do kompostéru. Na úklid se snažím vybírat eco prostředky, Nákupy dávám do látkových tašek. Pěstujeme si sami zeleninu, bylinky a částečně i ovoce.

16. bře 2022

My žijeme stále ekologicky. Zelenina, ovoce ze zahrady, bio odpad kompostujeme. Papír, plasty, kovy,...třídíme.
Používám látkové tašky, oblečení přešívám, kromě Jaru a Sava používáme ocet a sodu na čištění. Nekupujeme vody v plastu, ale pijeme kohoutkovou vodu. Prostě vše se použije, zbytečné se nekupuje.

17. bře 2022

Udržitelný životní styl u nás doma - třídíme odpad, nekupuji zbytečné plasty, minimum chemikálií, šetříme energii i vodu....

17. bře 2022

Tridime odpad, zbytečně neplastujem, používáme látkové tašky, šetříme vodou, oblečení dáváme na charitu

17. bře 2022

Poctive tridim odpad,kupuji bio a ekologicke produkty,moc rada vyzkousim vase produkty

17. bře 2022

Hledáte mne 😉 Vše ráda vyzkouším a napíši recenze.

17. bře 2022

Samozřejmě třídění odpadu, nepoužívání plastů, lokální nákupy, výroba přírodní kosmetiky, používání ekologické drogerie..je toho opravdu spousta 🙂 na složení přípravků kladu důraz nejen kvůli přírodě, ale kvůli možnosti vzniku ekzémů.

17. bře 2022

Dobrý den, ráda bych se zúčastnila testování, které mě zaujalo a hodně zajímá. Přestěhovali jsme se do domu v Beskydech, snažíme se o splynutí s přírodou, vhodné prostředky do domácnosti musíme řešit i kvůli čističce odpadních vod, kterou máme, je totiž důležité přemýšlet o tom, co jde do odtoku. Velice mi je sympatická otázka šetření a second handu. Oblečení a hračky máme doma z druhé ruky, nadbytečné věci měním na facebookove skupině SWAP Beskydy. Třídění odpadu je dnes už povinnost, a tak s dětmi tridime a vodu zbytečně neodpouštíme, ale chystáme ji do hrnců a zaléváme s nimi kytky. No a abychom nevyhazovali potravinové zbytky, tak jsme si pořídili slepice. No, děláme, co můžeme, věřím, že je pořád na čem pracovat a co zlepšovat. Složení kosmetiky musíme řešit kvůli dcerce, která je atopik. Budu ráda a vděčná, když mi dáte šanci, nezklamu vás. ❤️

17. bře 2022

Doma používám již několik let až na výjimky ekologické čisticí prostředky, zkoušela jsem i speciální hadříky, které by měly fungovat jen s vodou (to mě ale příliš nenadchlo). Dále používáme opakovaně použitelné ubrousky na potraviny, sáčky na nákup ovoce a zeleniny, snažím se minimalizovat odpad při vaření, neberu si v obchodech žádné tašky. A pro dceru i sebe nakupuji většinu věci na bazaru, používáme latkove pleny a vlhcene ubrousky nahrazuji latkovymi, které peru. Plánují pořídit i komposter. Dělám co muzu a rada zkusím i nové čisticí prostředky, zda jsou nejen ekologické ale i účinné, což mám pocit ze často neplatí.

17. bře 2022

Ráda bych se zúčastnila tohoto testování, ikdyz drogerii zatim jedeme s dětmi stylem nahradnich náplní nebo ekokockou (nakup ndo vlastnich nadob). Tridime veskery odpad, vse se snazime pouzit vícekrát, i do skoly maji deti na zabaleni svaciny ubrousky a sacky na vice použití

18. bře 2022

Myšlenka dát dohromady, co všecko doma děláme pro to, aby nám planeta déle vydržela, mě docela nakopla. Pořád totiž vymýšlím, co by se dalo přidat. Začala jsem samozřejmě kdysi tříděním veškerého odpadu (mamka šílela z věčné hromádky víček od jogurtu...). Ale víc jsem se do toho pustila až s očekáváním první dcerky. Látkové pleny, vložky intimní i do podprsenky. Pratelné houbičky na nádobí, ale většinou stačí hadřík ze starého trika. Úklid převážně s pomocí octa a sody. Mytí nádobí v míse místo ve dřezu (to, co nejde dát do myčky). Praní s eco vajíčkem. Esenciální oleje místo aviváže. Sušení prádla v létě venku (v zimě bohužel v sušičce, i tak stále bojujeme s plísní). Proti plísni nátěr z houby, která plíseň požírá (bohužel moc nepomohl). Stejný prostředek i jako postřik na zahradě, tam funguje výborně. Žádné igelitky ani pytlíky, fólie nebo papírové ubrousky, místo nich voskované ubrousky a kapsičky na svačiny. V létě potřebuju pít minerálky, ale lahve od nich používáme na mošt a domácí šťávy. Zavařuju všecko, co jde, snad nikdy jsem nekoupila marmeládu, minimum přesnídávek do doby, než jsem přišla na plnitelné kapsičky. Vodu na zalévání sbíráme z drenáže domu. Za hezkého počasí jezdíme na kratší vzdálenosti výhradně na kole. Na MK jsem začala nakupovat primárně proto, že mi přišlo škoda spousty oblečení, které ještě může sloužit (po třetím dítěti už ale začíná převládat finanční stránka). Topíme tepelným čerpadlem. A hlavně si s dětmi vysvětlujeme, proč to tak děláme a jaký to má smysl. Asi jsem něco zapomněla, ale i tak u toho seznamu mám radost🙂

18. bře 2022

Do testování bych se ráda zapojila, moc mě výrobky zaujaly. Samozřejmostí je třídění odpadu, snažíme se nepoužívat igelitové pytlíky, používáme látkové tašky. Neplýtváme vodou ani potravinami, domů jsme si pořídili kompostér. Na cestování využíváme MHD, kolo nebo chodíme pěšky.

19. bře 2022

Ráda bych se zapojila do testovani teto rady prostredku, protoze moc rada zkousim nove veci. Doma pouzivam pouze ocet, sodu, kys. citronovou a peru v mydlovych vlockach a perkarbonatu. Obcas je ale potreba sahnout po komercnim cistici, jelikoz mame extremne tvrdou vodu a koupelny dostavaji hodne zabrat. Jinak o udrzitelny zivotni styl se snazime obecne - moc nekupujeme obleceni, dcera dedi, jidlem setrime, plast moc nemusime, trideni odpadu je samozrejmost. Do budoucna urcite planujeme na zahrade nadrz na vodu a vlastni produkci zeleniny alespon pres sezonu.

20. bře 2022

Třídíme odpad - papír, plasty, kovy, bioodpad, oblečení,... Snažíme se věci využívat až do poslední chvíle, kupuji ekologickou drogerii, nakupujeme i ve výprodeji věci před koncem spotřeby, šetříme vodu a pěstujeme si vlastní zeleninu a ovoce. Sbíráme dešťovou vodu na zalévání, připravuji si i vlastní hnojivo na květiny.

20. bře 2022

Postupnými kroky - třídíme odpad. Většinou nevyhodíme papír, dokud není popsaný ze všech stran. Než něco opravdu vyhodíme, snažíme se přemýšlet, jestli se to nedá ještě nějak využít (staré triko stříháme na hadry apod.). Začali jsme více kupovat eko drogerii a snažíme se nekupovat zbytečnosti

21. bře 2022

Začni psát komentář...

Odešli