Adopce, zkušenosti, rady... Je někdo, kdo si tím prošel?

lucifux
25. čer 2020

Ahoj holky, tohle téma už tu bylo tolikrát, ale přes to mi to nedá.
S manželem bychom v budoucnu chtěli adoptovat holčičku, čekáme 3 chlapečka a po holčičce opravdu toužíme. Kdybych měla jistotu, že by další pokus o holku byla opravdu holka, tak jdeme do vlastního. Ale touhle cestou by to byla tutovka. Milovali bychom jí jako naší vlastní. Nehledě na to, že bychom jedné malé krásné dětské duši v budoucnu usnadnili život, protože všichni dobře víme, že děti z dětských domovů, to nemají vůbec snadné.
Ale co mě děsí, je ta strašně dlouhá doba, co všude píšou, a ještě ani není zaručené, že nás zařadí do evidence, a kord když už máme své vlastní děti, to se prý čekání ještě více protáhne, i když si myslím, že předpoklady bychom měli celkem dobré. Jenže někdy jim stačí jen maličkost a je po všem.
Je mezi vámi někdo, kdo si tím prošel?

michaela_2
25. čer 2020

Osobní zkušenost nemám, ale v rodině máme teď případ, kdy jsou na začátku zadatelstvi o adopci. Mají výborne podmínky, požadavek na věk dítěte (chtějí co nejmladší miminko)
Řekli jim cca 2 roky, ze to potrvá.
Záleží podle mne co vše byste tam ještě měli za požadavky. Ptají se na věk dítěte, akceptaci nějakého zdravotního postiženi, etnikum atd
Jinak nejdéle trvá to papirovani, sepsání všech formulářů, pak přijde paní ze socialky domu na pohovor. Pak jde vše na kraj, pak jsou psychologická sezení pro oba i jednotlive a pak se čeká na vhodne dítě, takhle asi v kostce 🙂

gruyerre
25. čer 2020

@lucifux a jste ochotni přijmout i postižené dítě nebo dítě z etnické menšiny?

zizkmi
25. čer 2020

@lucifux ahoj, pisu sz

marketanova
28. čer 2020

Ahoj, ano moje kamarádka, mají adoptovaného chlapce, ale před tím chodila na kliniku a prošla i dárcovstvím vajíček

jedlin
28. čer 2020

@lucifux Mám taky tři chlapečky. Být vámi, šla bych do dalšího vlastního miminka - do holčičky🙂