icon

Dát nebo nedat dítě k adopci?

slavikova24
6. led 2016

Zdravím, jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství a přítel mě náhle opustil z nejasných důvodu. Já zůstala sama se svou čtyř letou dcerou s kterou jsem už tři roky vedena jako samozivitelka. Prosím poradte co mam dělat

Strana
z9
paulito
9. led 2016

@gabriiela Mohu poprosit o odkaz na skupinku "pomoz konkrétním maminkám"? Mám spoustu věcí po dcerce, prodávat budu možná jen některé a zbytek by určitě nějaké mamince v těžké situaci pomohl. Dá se někde zjistit, zda to není podvodnice atd? Děkuji, P.

sedmiteckas
9. led 2016

@paulito já teď vím o jedné mamince, co jsou fakt v nouzi, dostala se s její rodinou do dost blbé situace. Maminku znám a můžu se zaručit, že to není nějaký podvod. Pokud byste chtěla, napište mi zprávu, napíšu vám o tom víc. Jsou rádi za každou pomoc....

keny123
16. led 2016

@slavikova24 ahojky tak co?jak seš na tom??

keltka
21. led 2016

Dobrý den, a co takhle pomoc kamarádek, rodiny-příbuzných, rodičů....? To nemáte nikoho? Nového partnera můžete najít i celkem rychle a snadno přes seznamku, vím, že s dítětem je to složitější, než když ho nemáte, ale dvě moje kámošky našly partnera do roka poté, co je opustil manžel a měly asi tak ani ne roční dítě. Nic není nemožné, já bych tedy dítě k adopci nedala. jednou byste mohla HODNĚ litovat, že jste kvůli komfortu do toho nešla. Moje kámošky to dělaly tak, že si i spoustu věcí vypůjčily, nemusely si nic kupovat, a pak taky existují charity, nebo že někdo něco věnuje-i na internetu, chce to jen být trošku aktivní, brigádu byste taky ještě sehnala a i s dítětem lze pracovat a sehnat si hlídání nebo ho dát do jeslí přinejhorším, moje jiná kámoška pracovala a nepřestala ani po porodu, částečně dělala z domova. Zkuste zvážit všechno-i svůj věk, zdravotní stav, ale i to, jestli nevidíte vše černě. Starší dítě na žádné kroužky nemusí a hlavně-partner by vám měl platit alimenty ne? A to je docela dost, takže něco by vám určitě zbylo, pak jsou různé příspěvky i na bydlení. Obě moje jmenované kamarádky žily v PODNÁJMU a přesto to zvládly!!! Jejich náklady byly asi 16000,- na měsíc a kromě toho jim zbyly na život tak 2000,- !!! A stejně to šlo-první rok života dítěte stejně kojíte, takže většinou nekupujete pro dítě ještě jídlo.

martulkaaa
21. led 2016

@sedmiteckas taky můžu přispět oblečením po synovi 🙂

daushka
21. led 2016

Ahojky , je těžké v takové situaci radit rozhodnutí je nakonec na tobě. Já byla v této situaci také je to už 10 let zpět / je mi 38/zůstala jsem také sama dvě holky . Bylo to tehdy hodně těžké rozhodování a probrečenýcn nocí , abych neudělala chybu , ale řeknu ti jedno nechala jsem si miminko byl to sakra těžký boj , ale zvládla jsem to využila všech možných prostředků co šlo . Zvládla jsem to a ty jsi silná a zvládneš to taky !!!!!!! jsem o tom přesvědčená a jak již tady už psáno bylo otec bude muset platit i na tebe opravdu máš na to nárok . Těš se na miminko věnuj veškerou sílu a energii holčičce i nenarozenému prckovi uvidíš jednou se ti to zlatem odmění věř , že nejsi sama a tady je moc maminek , které si dokážou pomoct nevdávej to

petraa32
21. led 2016

To je hezke,tak tady je strasne moc zen ,ktere nemuzou otehotnet,nebo z jakehokoliv duvodu mit deti ac se snazi jak muzou,napr.ja a tady se davaji deti do adopce,protoze nejsou penize??? 😠 Jasne penize jsou dulezite,ale pokud jste spravna matka,tak by jste nad touto variatou ani neuvazovala!!!!! 😠 To je az ta posledni a nejhorsi vec jakou muzete udelat!! Rozumim,ze pokud jste na to sama,tak to nebude lehke,ale myslim si ze dlouho sama nebudete,to za prve,dalsi vec,budete dostavat penize od statu a vyzivne od byvaleho patrnera a dalsi vec,jeste tu je rodina,ktera by vam mela pomoct,pokud spatne rodinne vztahy,tak jsou ruzne instituce pro maminky v nouzi...nezlobte se ale zbavit se takhle ditete je sobecke!!! nic neni tak cerne jak vypada,vzdy se najde nejake reseni,nesmite to vzdavat,preju mnoho sil,pevne nervy a strasne moc stesti.

daushka
21. led 2016

....jo ještě chci dodat byla jsem s holkama sama 3 roky a nakonec si nás našel sám nyní ten nejhodnější náhradní táta a máme spolu ročního chlapečka a holky nového sourozence ......

petraa32
21. led 2016

No vidite,nic neni tak hrozne jak zda,chapu ze mate z toho nervy,ale ono se to nejak samo vyvrbi...To co by jste udelala by uz neslo vratit zpet a litovala by jste,teda pokud nesje nejaka bezcitna......Taky takove jsou,ale verim ze takova nejste a ze si to jeste poradne promyslite...ridte se svym srdickem,ne penezma,ty se vzdycky nejak najdou 🙂

cacenka_d
21. led 2016

@slavikova24 Myslim, ze otazka zni jinak, dokazete se ho vzdat? Otec ma vyzivovaci povinnost, on vas opustil, nemusite na nej brat ohledy, kde si na to sezene apod. ano samozrejme nikdo nerekne jestli vam bude pravidelne platit. Ale, pokud vahate, podle me ho pryc nedokazete dat, jinak byste si ho ani sem nenapsal, nepatrala jestli je to kluk nebo holka a teda na rovinu urcite nekdo s klukem se najde kdo ceka holku a vymente si to 🙂

amj
4. únor 2016

s tímhle že otec má vyživovací povinnost - to je jen na papíře. Na to bych nespoléhala, že bude 100% platit. A že je to vymahatelné? Kde??? To je zas na papíře...ve skutečnosti se maminky soudí o výživné x let (já osobně od 2009, moje kamarádka od 2007, jiná od 2011...atd atd) a otec doloží, že nemá, nepracuje, je vedený na úřadě práce atd atd... a prostě platit nebude a nikdo z něj nic nevymůže. To je realita. Ne každý ,,otec,, rád a sám od sebe platí výživné.

malina92
7. bře 2016

zajímalo by mě, jak to pokračuje? Má to super štastný konec, kdy se problemy vyřešily, partner se vrátil a společně se čeká na miminko?.....

christorhanagehomes
Odpověď byla odstraněná
baculka200
20. kvě 2016

@christorhanagehomes dobri den mam zaejm mohu poprosit vice info dekuji 🙂

ivastefancova
1. čer 2016

@slavikova24 tak jak to dopadlo?

magdalenax
1. čer 2016

@cacenka_d No, tak trochu mimo zákon, nemyslíš?

martiina_k
2. čer 2016

@magdalenax podle mě nemyslela vyměnit dítě, ale oblečky na něj...

baculka200
Odpověď byla odstraněná
cacenka_d
6. čer 2016

@magdalenax Co je mimo zakon, vymenit si obleceni?

dressage
6. čer 2016

Ahoj 🙂
Nema cenu tady opakovat kolik lidi by ti evidentne dokazalo pomoci a s radosti 🙂 ani to jak bys toho treba mohla jednou litovat... ale
Napisu sve pocity jako "to" adoptovane dite...
Mama me porodila a hned nechala v kojenaku a pote do 5 ti let v decaku... hruzy ktere si dodnes pamatuji nebudu popisovat... ale pri dovrseni mych 18 ti let jsem byla hnana k soudu kde jsem se mela poprve setkat s rodici... neprisli... ale dozvedela jsem se, ze po me mela dalsi 3 deti, ktere ma u sebe a stara se o ne... umis si predstavit jako moc me bolelo slyset ze jsem ta jedina, kterou matka nechtela...
Takze ne jenom tebe by to mohlo jednou moc moc trapit...
Ja se ridim heslem "neexistuje nelze, pouze nechci!"
Neber to zle prosim... ale jak uz tu ostatni holky psaly... pomoc se vzdy najde, jen se nebat ;)
Preji hodne stesti! ;)

simca31
6. čer 2016

@dressage To je mi moc líto co jsi musela zažít škoda že v té době už nebyla přímá adopce kde děti mužou k rodině hned z porodnice mám tak dva syny a ty určitě nebudou mít žádné trauma

dressage
6. čer 2016

@simca31 dekuji a dekuji za ty deti, ze je mas, ze jsi jim dala sanci na novy a lepsi zivot ;) ...
Nemusi ti to byt lito ;) protoze ted mam alespon ty nejuzasnejsi rodice pod sluncem... ja jen doufam, ze moji biologickou matku to treba jednou zaboli stejne jako me u toho soudu

martiina_k
7. čer 2016

@dressage máš těžký životní příběh... jsem ale ráda, že teď máš ty nejlepší rodiče 🙂 to je krásný konec. Myslím, že v dnešní době, když dá někdo dítě k adopci a nebrání osvojení hned od začátku, tak tyhle zážitky už děti nemají. Je spousta adoptivních rodičů, kteří dají všechnu svoji lásku nějakému drobečkovi, kterého si rodiče nemohou nechat.

simca31
7. čer 2016

@dressage Je dobře že jsi nakonec získala rodinu kde tě mají rádi ale stejně zbytečně pár let zmařených kdyby tenhle stát nebyl sto let za opicema tak by děti nemuseli mít žádné špatné vzpomínky a většina by měla rodinu hned po narození mi ani nebereme že klucí nejsou jako bio naši prostě jsou naše děti a hotovo hlavně je super že je máme od jejich prvního nadechnutí a to pouto je velmi silné 🙂

dressage
7. čer 2016

@martiina_k
@simca31
souhlasim 🙂 ...nezodpovednym, krutym ci nevazicich si matkam takovy zazrak nepatri... a nastesti jsou tu taci, kteri dokazi dat mnohonasobne vetsi lasku "nevlastnimu" diteti...
i me je lito, ze si deti v decacich museli zazit sve... ne kazdemu dochazi, ze dite vsechno vnima a dokonce si i pamatuje... bohuzel ja jen to spatne... a mela jsem psychicky blok velmi dlouho...
proto pisu i nazor z te druhe strany... ptz pokud se vam ma narodit vysnene dite tak milujici matka udela cokoli aby vysnenym i zustalo... a hlavne aby bylo stastne... vzdyt kolikrat ti co maji nejmene davaji prave nejvice 🙂
a ano, maminka je ta co dava lasku, ta co vede zivotem, ta co vychovava... ta co me porodila pro me bohuzel neznamena nic... ale i tak ji dekuji, protoze mi vlastne dala sanci na lepsi zivot 🙂

nada1985
Odpověď byla odstraněná
nada1985
Odpověď byla odstraněná
irennn
30. lis 2016

@nada1985 tohle je nezákonné

simca31
30. lis 2016

@irennn Není říká se tomu přímá adopce

lakmus
Odpověď byla odstraněná