icon

Dát nebo nedat dítě k adopci?

slavikova24
6. led 2016

Zdravím, jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství a přítel mě náhle opustil z nejasných důvodu. Já zůstala sama se svou čtyř letou dcerou s kterou jsem už tři roky vedena jako samozivitelka. Prosím poradte co mam dělat

Strana
z9
kittykat22
7. led 2016

@shenara za dietatom maju rodicia moznost chodit denne. Nie vsetci to ale vyuzivaju. Ale to nie je pripad @slavikova24 ktora ma zaujem si dieta nechat ale nema na to dostatocne zazemie. Neviem preco vzdy to musi byt bud/alebo. Alebo nechat alebo nie? Slecna si moze najst pracu, deti budu v skolke/skole, mozno sa najde novy partner a bude to fajn. Dat dieta k adopcii moze dat kedykolvek.

englerova14
7. led 2016

@deathy potom ano, ale v tuto chvíli,pokud ho do RL uvede, má k dítěti vyživovací povinnost.

martiina_k
7. led 2016

@kittykat22 no nevím, podle mě "kdykoliv" dítě k adopci dát nemůže. Z právního hlediska samozřejmě kdykoliv, ale neumím si představit nějakou ženu, která si to s dítětem "vyzkouší" a po dvou letech to nezvládá a tak se rozhodne ho dát k adopci. To by nemohla mít srdce a musela mít hroší kůži. Ono už i po tom porodu to musí být hrozné.

shenara
7. led 2016

@kittykat22
@martiina_k
Nehledě na to, že o miminka je předpokládám větší zájem...
A nemusí to být vždycky buď a nebo. Ale já si prostě myslím, že pro dítě je to lepší než čekat roky jestli se maminka rozmyslí si ho vzít když může být u maminky hezky pěkně od malinka.

janie1988
7. led 2016

@kittykat22 může dát dítě kdykoliv k adopci?? To jako na zkoušku si ho nechat a v případě, že se nebude líbit, ho odevzdat? Cynické.

janie1988
7. led 2016

@martiina_k souhlasím

alen_ka
7. led 2016

@slavikova24 naprosto souhlasím s příspěvkem od @martiina_k
ani jedno rozhodnutí nebude špatné
pokud ho dáš k adopci, budeš pak nejspíš nešťasná i když budeš mít o nějaké materiální starosti míň, ale dítěti se povede dobře a stane se smyslem života pro někoho jiného
pokud si ho necháš, bude život o dost náročnější, ale litovat toho určitě nebudeš

formelina
7. led 2016

@gabriiela A co, když slečna nebude moci kojit?? UM není zrovna levná věc..cokoliv se stane a nemá peníze, aby mohla koupit třeba léky, lékařskou péči...
Mám kamarádku co je sama s 2 syny, ale cokoliv se stane má u rodičů jistoty. Má i svůj byt což je taky výhoda. A pokud se nemůže spoléhat na rodiče či partnera je to průser...
Slečna sama musí vědět zda má někoho kdo jí podrží nebo ne 😒 je to smutné, ale myslí na sebe a na svou dcerku.. Nechce, aby dcera jednou nemohla jet na školní výlet, protože na to není nebo nemohla chodit na obědy,do družiny atd..

kika_21
7. led 2016

@formelina Nebyla bych zase takový pesimista. Je v našich zemích spíše málo lásky, materiálních statků je tu dostatek, řekla bych.

gabriiela
7. led 2016

@formelina to mi netvrdte, ze nema absolutne nikoho, kdo by ji deti dvakrat tydne pohlidal, aby si mohla privydelat. Nebo at si sezene hlidani a vrati se do prace, kdyby nekojila, nebo co ja vim. Proste kdyz se chce, reseni se vzdy najde. Kazdy normalni clovek ma alespon pratele, kteri pomuzou. Ja jsem takto jeste svobodna hlidala kamaradce syna, kdyz chodila v noci delat do baru. A pres den si privydelavala tim, ze delala doma studenou kuchyni na rauty a pekla dorty. Vzdyt zijem v takove dobe, kdy vydelavat se da uplne na vsem.

gabriiela
7. led 2016

@formelina a myslim ze kdyz bude za par let pracovat, vyuzivat i soc. davky, dostavat alimenty na dve deti a bude dobre hospodarit tak deti ochuzene urcite nebudou.

kittykat22
7. led 2016

@janie1988 moze ist do pestunskej pece - nie je s tym problem aj ked je dieta starsie. A je jedno ci je to novorodenec alebo 1,2,3 rocne dieta. Na deti sa caka cele roky a nie je problem mu najst novy domov.

Nie, cynicke je napisat, ze treba dat dieta prec hned po narodeni, pretoze o novorodenca je vacsi zaujem. A ta diskusia bola na margo toho ze by bolo nejaky cas dieta umiestnene v nahradnej peci kde by matka za nim mala neustale pristup. Vzhladom k tomu ze by sa jej situacia odlahcila, tak by si ho neskor s velkou pravdepodobnostou vzala na stalo.

formelina
7. led 2016

@gabriiela No, nevím připadá mi to trochu scifi. Mít dvě děti a chodit po večerech pracovat. A přes den bude chodící mrtvola a bude šťastná matka a šťastné děti to asi ne…A hodit někomu děti na krk není řešení. To se už to dítě bude mít lépe v jiné rodině, kde se mu budou věnovat a dávat mu lásku. Ale každého názor a věc. Slečna si to musí vybojovat sama co chce…
Slečna nic o kamarádech a rodině nepíše. Pouze o sobě a holčičce.

formelina
7. led 2016

@kika_21 Bohužel znám několik matek co jsou sami. Jsou na práškách, protože mají psychické problémy takže v tom nic pozitivního nevidím…
Jsou nevyspané, strhané. Pro své děti vše, ale nejsme stroje.A ve svízelné situaci je určitě lepší volba adopce než potrat nebo nedej bože někde odhodit dítě.

zuzzicek
7. led 2016

@slavikova24 kdybych ti mohla nejak pomoci..poslat obleceni po mem klouckovi,financne?

michalka147
7. led 2016

@kacca11 Takctocsi měla uvědomit dřív,jaký standart chce než si pořídí dítě,kdyby se něco stalo parnerovi v průběhu života dítěte,to by ho odhodila taky jak špinavé pradlo?

veruka
7. led 2016

@slavikova24 1+1 a co je za problém my máme 8dětí a 3+1 ažijeme celkem slušně.ale pokud víš,že to nezvládneš tak tvoje miminko určitě někdo rád adoptuje,horší je jestli se s tím dokážeš srovnat,protože myslím,že jsi citlivá,kdybys to vážně chtěla tak se neptáš a uděláš to,spíš myslím,že voláš o pomoc a myslím,že se najde spoustu lidí co pomůžou♥drž se a a´t to dopadne jak si přeješ!přítel ovšem ten nestojí za to ,je to hajzlík,když toto dokázal ☹

zuzzicek
7. led 2016

@michalka147 a to je co za výkřik? :o

michalka147
7. led 2016

@zuzzicek To není žádný výkřik,kdyby jí partner odešel třeba za rok,to by taky uvažovala,že se dítěte zbaví?Když jí přítel neprispival na domacnost,tak měla peněz pořád stejně. A dvojčata by zvládla a jedno dítě ne?

gabriiela
7. led 2016

@formelina jo a určitě bude šťastná matka, když se zbaví dítěte.. a prosím už mě tady neoznačujte. Je mi tohle téma už nepříjemné. Dík!

gabriiela
7. led 2016

@formelina a mimochodem moje kamarádka mi nikdy malého na krk nehodila, já sama se jí nabídla! Mám ho ráda a ráda jsem ho hlídala a mám velmi ráda i ji. Obdivuju ji, zvlášť pokud si ji srovnám s ženama co to hned vzdávají! A sci-fi to není, když je žena silná a statečná, dokáže věci o kterých se Vám ani nesnilo. A navím, proč by ženská nezvládla tři směny za týden v noci. A její syn nikdy nestrádal vůbec v ničem.

werumka
7. led 2016

@kittykat22 To sice máš pravdu, ale vůči dítěti a jeho emočnímu vývoji rozhodně není dobré, aby vyrůstalo jinde, než jeho matka. To dítě si během prvního půlroku začne dělat vazby (a je jedno, jestli na tety z kojeňáku nebo na pěstouny) a ta zpětná adaptace s sebou nese spoustu různých komplikací. Vidím to z první ruky, jak strašně moc důležité je, aby to dítě od začátku bylo v milující rodině, kde si udělá vazby a ta rodina mu už i zůstane.

janie1988
7. led 2016

@kittykat22 a vy si myslíte, ze když s ním matka bude udržovat kontakt, že je to ku prospěchu? Víte, jaký guláš v tom to dítě bude mít? Přijde za ním, stráví s ním pár hodin a čau, musim běžet...

rybamrazena
7. led 2016

@slavikova24 Vykašli se na tady ty matky roku se zdravými dětmi a zodpovědnými partnery. Papír snese všechno, internet ještě víc.
Nemyslím si, že dát dítě k adopci je špatné. Tím, že nejsi "z okraje společnosti" je 100% pravděpodobnost, že se syn dostane k lidem s nejlepším profilem mezi uchazeči.
Jen bych měla strach sama ze sebe - ze svého svědomí, časem může začít hlodat. Až bude muset padnout finální rozhodnutí, tak ucítíš, co udělat.
Hodně štěstí 🙂

magdalenax
7. led 2016

@michalka147 To by byla asi úplně jiná situace, ne

cattus
8. led 2016

Off topic ... @veruka obdivuji te.. osm deti? Klobouk dolu...

babickamary
8. led 2016

@slavikova24 Doporučuju zkusit se obrátit na místní církevní charitu (je úplně jedno, jaký máte vtah k církvi). Moje máma je ředitelka jedné takové charity, tak vím z první ruky, že zrovna matky samoživitelky, které se takto dostanou do problémů tvoří velkou část z rodin, kde charita pomáhá. Jsou schopní poskytnout finanční i materiální pomoc a ne jednorázovou.

tasmyska
9. led 2016

Pokud budete potřebovat oblečky na chlapečka i holčičku ráda nějaké zašlu, stačí napsat kam 🙂

lufinela
9. led 2016

@slavikova24 Teda, já jen zírám, čeho jsou chlapi schopní, asi úplně všeho ..... Neumím si vůbec představit, jak těžké to teď asi máš. Je to veliké rozhodnutí, chápu tvojí starost o to, jak děti uživíš a nevím jak ti poradit ve směru k tvému rozhodnutí. Sama mám za sebou těžká rozhodnutí, ale ne tak, jako to tvé ... Je to vymodlené miminko, už je tady, budeš s ním těhotná 9 měsíců a pak si ho porodíš .... nevím, jestli by ses ho dokázala pravdu vzdát, myslím, že na to je třeba šílená odvaha. Nemůžu ani říct, že já bych udělala to a to .... otázky mateřství a ženství jsou tak těžké a citlivé .... Ale řeknu ti tohle .... pokud si ho necháš, věřím, že Ti tady všechny pomůžeme, včetně mě .... alimenty Ti asi nezaplatíme, ale ráda přispěji nějakým oblečením atd. .... Pokud se ale rozhodneš pro adopci, uplně to chápu, ono je lehké říci si, budu mít mimi, ale taky mu něco dát do života .... každopádně ti držím moc palce, jsi statečná a ať to bude tak nebo tak, věřím že to zvládneš !!!!

suskina91
9. led 2016

Až budeš mít šanci doma být sama aspoň na chvíli, tak si sedni a zamysli se. Jestli bys zvládla dát dítě k adopci a nehlodalo te pak svědomí, jestli bys dokázala mít nějakou práci a zároveň se starat o 2 malé děti, kolik vlastně potřebujete peněz a jestli třeba přece jen nestojí za to nekde požádat o pomoc. Možností je dost, i tady holky ti moc rady pomuzou. Pomohla bych taky, bohužel nejsem v nějak zvlášť dobré situaci, tak spíš zadam o pomoc ja. Neni to u mě ale tolik akutní. A pobreč si. Je to složitá situace a člověk si proste musí nějak ulevit. Nic, co uděláš není špatně, pokud si to předtím dobre rozmyslíš a budeš presvedcena, ze se rozhodujes správně. Držím moc palce!

Strana
z9