Hledáme černošskou holčičku - Přímá adopce

hledamecernousku
17. srp 2023

Adoptovat v naší republice holčičku afrického nebo africko-smíšeného etnika klasickou cestou přes úřad je v podstatě nemožné. Zkoušeli jsme cestu jak vnitrostátní, tak mezinárodní adopce. Poslední legální cestou, která pro nás připadá do úvahy je přímá adopce. Mít černošskou holčičku je mým snem od dětství. Když jsme se seznámili s mým manželem, nadchl se pro to spolu se mnou. Netušili jsme ale za prvé, jak nesmírně těžké je tento sen realizovat v českých podmínkách a za druhé jak diskriminující jsou úřady vůči párům, kteří už nějaké děťátko mají (my máme jednu vlastní dcerku). Proto rozhazujeme sítě a zkoušíme poslední možnost - oslovit maminku, která by čekala / měla černošskou, nebo poločernošskou holčičku a nemohla se o ni postarat. Zaručuji, že máme veškeré potřebné zázemí, aby si děťátko žilo jako v bavlnce a dostávalo tolik lásky, kolik si zaslouží. ♥
Možná je to nereálné a nikdy se nám náš sen nesplní. Ale pokud by se taková maminka snad našla, prosím o zprávu na e-mail: "hledamecernosskouholcicku@seznam.cz"

uzivatelkapetra
17. srp 2023

@hledamecernousku najdi si černocha na inseminaci...
Jako sorry, ale zní to, že hledáš módní doplněk, který tě udělá zajímavější.

ai30
17. srp 2023

@hledamecernousku Jedine, co podle me muzes zarucit je, ze detatko bude fungovat vylucne jako doplnek na instagram. Sorry, ale v takovych pripadech je fakt dobre, ze urady takovou adopci nepovolili.

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@uzivatelkapetra Na to jsi přišla kde? A jak vůbec můžeš něco takového napsat? 😢

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@ai30 Neřekla jsem, že jí nepovolili. Řekla jsem, že tu děti černošského etnika skoro nejsou a když jsou, dostanou vždy přednost bezdětné páry. Důvody, proč jsem si přála zrovna černošské dítě, sahají už 20 let zpátky, kdy nám na ZŠ přišli vyprávět o adopcích z Afriky. V té době jsem si vysnila, že jednou černouška adoptuju. Pak se nám narodila dcera a já si k ní přála sestřičku. Nevím, co je na tom špatného. Ale ze tvé odpovědi mi je na zvracení.

mama_mila
17. srp 2023

Proč? A ne, neberu jako odpověď, že to chceš od dětství. Kdybys chtěla být princezna, tak jako co... 😀

ai30
17. srp 2023

@hledamecernousku Mne je na zvraceni z fetisizace POC zase no. To je fakt absurdni pozadavek, kvuli vypraveni o Africe chtit cernosske dite. 🤦‍♀️🤦‍♀️

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@mama_mila Proč se tu mám obhajovat? Každý rodič v žádosti o adopci uvádí, jaké dítě si přeje. Někdo si přeje vietnamské, někdo majoritního etnika, někdo dokonce třeba modrookého blonďáčka. Každý máme nějakou představu. Páry, kterým jde pouze o jakékoli dítě - klidně nemocné - bys spočítala na prstech jedné ruky (možná smutné, ale to je realita).

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@ai30 Trochu silná slova, ne? Byla jsem malá.. Šla jsem tehdy za mamkou, že bych si taky přála, abychom adoptovali děťátko z Afriky, dali mu domov. Postupně se ten sen samozřejmě rozvíjel. Představa o adoptovaném černouškovi mi přirostla k srdci. Stalo se z toho doživotní přání. ♥ Před pár lety jsme s manželem oslovili Úřad pro mezinárodní adopci, že bychom rádi dali domov děťátku z Afriky. Ale ti nám doporučili vše řešit nejprve v ČR, s tím, že je tu černošských dětí dost. Jak jsme posléze zjistili, nebyla to pravda. Jen se jim nic nechce řešit. Nemají zájem měnit životy opuštěných dětí k lepšímu, jen prostě vyřizují papíry dětí, které nemají kam umístit v ČR. A tak nás napadlo zkusit poslední cestu - přímou adopci. Třeba se k nám žádné děťátko nedostane. Ale stojí za to to zkusit.

apple_tree
17. srp 2023

Když tak ušlechtile toužíš pomoci zrovna nějaké černošské holčičce, proč ji neadoptuješ a nepodporuješ na dálku?

zelenaesmolda
17. srp 2023

@uzivatelkapetra
zni to sice pritazene za vlasy ale asi to bude nejsnazsi zpusob

ai30
17. srp 2023

@hledamecernousku A ten 'Urad pro mezinarodni adopci' je co presne?

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@apple_tree Tak to je asi jako kdybych ti napsala, že jestli chceš na dovolenou, tak si pust v televizi Cestománii. :D Ne, vím, že to určitě myslíš dobře. V rodině už jednu "adopci na dálku" máme, ale je to spíš jako když člověk posílá peníze na charitu. Sice sem tam dorazí ručně psaný dopis, nebo vysvědčení, ale to je něco úplně jiného, než mít děťátko, o které láskyplně pečuješ 🙂

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@ai30 Omlouvám se za chybu. Samozřejmě mám na mysli Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí.

hankaviki
17. srp 2023

@hledamecernousku tak si adoptuj romku

zelenaesmolda
17. srp 2023

@hankaviki
Tak mezi Romem a Africanem je opravdu veliky rozdil.To je jako bys chtela stafforda a nekdo ti poradil at si koupis chrta

upmd
Autor odpověď smazal
Zobraz
gruyerre
17. srp 2023

@hledamecernousku hele, ono je dost debilní, když si někdo chce adoptovat dítě, si diktovat pohlaví. Ale diktovat si i vzhled? To je fakt strašná blbost. A ano, přesně jak holky nade mnou píšou, zní to jako bys hledala módní doplněk, ne dceru. A co teda zajet si do ciziny a nechat se oplodnit černochem? Pro to by se tvůj manžel nenadchnul?

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@gruyerre Jak už jsem psala výše. V KAŽDÉ žádosti o osvojení se přímo do patřičných kolonek uvádí preferované pohlaví, preferovaná etnicita, preferovaný věk, zdravotní stav atd. Napřed si o tématu něco zjistěte. Házet na druhé špínu a urážet umí každý. Máme s manželem krásný vztah a o poškozující komentáře nemám zájem, děkuju.

marimanta
17. srp 2023

@hledamecernousku to není diskriminační, to je forma ochrany vás i dítěte. Zjednodušeně - dětné páry mají naplněné rodičovské potřeby, je pro ně lepší jiná forma náhradního rodičovství. Bezdětné páry rodičovské potřeby naplněné nemají, proto je pro ně lepší adopce. Vychovávat "cizí" dítě je úplně jiné než biologické...

@gruyerre ono to ale má svou logiku, jak píšu, starat se o cizí dítě je náročné, proto je fajn nebát se říct si, nač mám a nač ne... Ale samozřejmě to nemá účel vybrat si panenku na hraní...

20190418
17. srp 2023

A co když to bude černoušek od rodičů z Ameriky? To se taky počítá? Nebo to je jedno? Pak můžeš klidně i to Romátko nebo Čechátko, koneckonců všichni jsme původem z Afriky 🤣 Klást si nároky na rasu, ať je jakákoliv, je za mě k zblití a takové páry by neměly dostat do adopce děti žádné. Na formuláři sice je preferované rasa, ale nikdo tě nenutí ji vyplňovat 😉

ai30
17. srp 2023

@hledamecernousku Ano, uvadi se preference. Ale taky se pocita s tim, ze nemusi vyjit vsechny pozadavky. Vas pozadavek 'cernosske dite a zadne jine', kdyz ani jeden z vas toho etnika neni, by vas mel vyhodit z adopcniho seznamu driv, nez stihnete rict 'instac'.

zelenaesmolda
17. srp 2023

@20190418
Tak spousta rodicu by nechtelo adoptovat romske dite a nikdo jim nerika,ze je to k zbliti.
Proc myslis,ze ciganu jsou plne decaky?

hankaviki
17. srp 2023
ai30
17. srp 2023

@20190418 Havne tam to etnikum je proto, kdyz jsou jeden nebo oba z rodicu stejneho. Ne pro tady tu fetisizaci cernosskych deti.

zelenaesmolda
17. srp 2023

@ai30
A navic dite,ktere je uplne jineho etnika nez rodice a nez jeho okoli to nebude mit zrovna lehke.Nepocitam ted,ze matka nebo otec jsou bio a mely za partnera cizince,to se detem vysvetli snadno.Ale tezko se jim vysvetli,ze jsou Africani a ocitli se v Evrope protoze je bili rodice chteli adoptovat skrz sve touhy po vyjmecnem diteti.
Vetsinou se davaji do adopce deti do podobnych etnickych rodin.

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@ai30 Proto jsme si třeba nedávali požadavek pouze na zdravé dítě, ale i na děťátko s lehkým postižením, příp. lehčím středně těžkým postižením. A to etnikum tam opravdu není jen proto, aby se dávaly děti do etnicky stejných rodin. Je to o preferenci žadatelů a 99% žadatelů nějaké specifické požadavky má. Jednoduše řečeno, nevíš nic, ale tvým večerním programem je za každou cenu urážet. A s tím IG, který zde nevím po kolikáté omíláš (a přesto opakovaný vtip stále nebude vtipem), to bude "podle sebe, soudím tebe", co? ;)

20190418
17. srp 2023

@zelenaesmolda za mě ale i tohle je k zblití. Buď toužím po dítěti, chci nějakému dat domov nebo ne, ale vybírat si dítě jak housky v krámu? A plné děcáky Romů to je takova urban legend, která ale neodráží realitu. Je jich tam sice větší zastoupení než ve spolecnosti obecně, ale absolutnich počtech je tam samozřejmě nejvíc děti majority...a minumum z děti v DD je "uvolněno" k adopci.

hledamecernousku
autor
17. srp 2023

@20190418 To není pravda. Z právně volných dětí k adopci je romských většina. Majoritní jsou hned pryč a je na ně dokonce v některých krajích čekací lhůta. A když toužíš po vlastním, máš taky nějakou představu - protože ta definuje to, jak si vybíráš partnera. Takhle je to nastavené už v našem v DNA. Každý máme nějaké zakódované představy a snažíme se je naplnit. A je pokrytecké tvrdit opak.

zelenaesmolda
17. srp 2023

@hledamecernousku
Sice to nechces slyset ale myslim,ze by opravdu pro vas bylo nejsnazsi reseni si najit cernocha a nechat se oplodnit.
Vsadim se,ze prumerny Kubanec by to za fingovanou svatbu a moznost ziskani EU pasu a opusteni zeme udelal rad.

20190418
17. srp 2023

@hledamecernousku no tak určitě. Dost jsem se v prostředí dětských domovů dřív pohybovala a nemáš pravdu. A tvoje omlouvání výběru dítěte je teda úplně mimo. Pěknou pohádku sis vymyslela a je jen dobře, že ti ji nikdo nežere.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru