icon

Kdy se rozhodnout pro adopci po neúspěšném IVF?

venika2023
16. říj 2023

Už nevím jak dál. Jsem na dně. Mám už za sebou osmý transfer a opět test negativní. Už nemám sílu. Zbývá nám poslední embryo po 4 IVF. Za sebou mám jedno ZT a jedno BT. Paní doktorka říká, že podle papírů a vyšetření mám být už dávno těhotná. Mám Endo a manžel špatný sp. Veškeré vyšetření máme ok. Kdy jste se rozhodli jít do adopce?

Strana
z2
janina228
21. říj 2023

@venika2023 Zkusili jste hormonální jógu (oba)? Je jak pro ženy, tak i pro muže.

venika2023
autor
21. říj 2023

@janina228 nezkoušeli, cvičila jsem Mojžíšovou.

janina228
21. říj 2023

@venika2023 Tak zkuste. Kdyby nic jinýho, tak zlepšuje pleť a dělá pravidelný cyklus (vyzkoušeno). Muž ať zkusí taky, dej do google "hormonální jóga pro muže" - možné benefity by určitě stály za vyzkoušení.

tulipdona
21. říj 2023

@belmonka je to lhářka, několikrát se propálila, protože většinu zpráv si píše sama ze svého druhého profilu 🙄

hanaalb
21. říj 2023

@venika2023 no, musi si te pozvat 3-4 den ms. A vylozene hledat polypy. Ja byka na vsem, manzel taky. Vetsinoz jen bichenka, max do 6 tt a slo to ven. Polypy prekazely v deloze aby teh.rostlo. byka to jako posledni- vetsinou je maj zeny ve starsim veku. Zkus to, nic za to nedas

venika2023
autor
21. říj 2023

@hanaalb za chvíli mě čeká preventivka tak se na to zeptám. A to se pak musí odstranit operací?

saralinda
21. říj 2023

Ja muzu adopci jen doporučit. IVF mi přineslo tolik stresu a zklamání. Kdyz jsme se rozhodli pro adopci ( po 3 IVF), tak jsme hned videli to světlo na konci tunelu. Člověk nevi, kdy ditko “dostane”, ale ví, ze to jednou bude. Ja své adoptovane deti miluji maximálně. Mam deti 10r a 1rok. Jasne, je to trochu jiné rodičovství - deti si nesou traumata, maji treba i jinou povahu nez vy. Ale kdyz se kouknu kolem sebe do “klasickych” rodin, tak kazdy neco řeší. Za me to je super cesta k rodičovství. Ja tomu říkám rodičovství s přidanou hodnotou (navic pomůžu opuštěnému dítěti). Navic nejspíš potkáte jiné nahradni rodice, coz jsou vzdy uzasni lidé.

venika2023
autor
21. říj 2023

@saralinda taky mám takové pocity. A to není dobře. Já si říkám, že ty pochybnosti určitě má i člověk u bio dětí. I z bio dětí můžou být v dospělosti špatní lidi. Já to mám momentálně v hlavě tak, že určitě do toho jdeme, že to stejně zatím nic neznamená a že čas ukáže zda je to naše cesta. Třeba se stane zázrak nebo si to všechno rozmyslíme, nebo nás zamítnou. Beru to s obrovskou pokorou. Třeba na testech budeme za blázny😂.

wrtulka
22. říj 2023

Dobrý den Veniko, možná než vyzkoušet mnoho dalších věcí, které Vám zde ostatní nabízí od darovaných vajíček přes hormonální jógu, se zkuste vrátit k sobě a říct si jeslti chcete další pokusy, jeslti se na to cítíte a co pro vás bude znamenat, když tuhle naději pustíte..Mám to za sebou, ale my jsme šli do adopce rychle - po 5 letech neplodnosti a jsem za to velmi, velmi vděčná. Moje děti jsou úžasné, jsou to obrovské dary a hlavně jsem se už nemusela potácet v tomto bolavém období. Napadá mě, co je pro vás důležité? co vás od adopce odrazuje? Možná to pro vás řešení naopak není? A klidně mi napište do sz...Držím pěsti...

lucies2023
23. říj 2023

@venika2023 nečtu si tady tedy vše, ale mám podobný problém. Vše ok a nechytá se. Ted ale jdu na test, odebrání sliznice, nebot si doktor mysli, ze mě dozrává v jiném čase než by měla a tudíž to sliznice po transferu nechytne. Zkoušela jste?

venika2023
autor
23. říj 2023

@lucies2023 myslíš ERA test? Ano, to je jediné co nemáme vyšetřené.

lucies2023
24. říj 2023

@venika2023 na letáčku co jsem dostala bylo napsáno beready test. Například tady. https://www.lekari-online.cz/gynekologie-a-poro...

venika2023
autor
24. říj 2023

@lucies2023 jj to je ono

lucies2023
24. říj 2023

@venika2023 tak to joo. Me čeká příští týden akorát. Neboť doktor říkal, že nechápe, že už jsem měla být těhotná. Tak uvidíme. Je to poslední naše naděje, pak na to kašlem a jdeme do adopce. Hodně štěstí a držím Vám palce 🍀✊️

venika2023
autor
24. říj 2023

@lucies2023 děkuji mně Dr. říká to samé🤦🏻‍♀️ máme poslední embryo tak to asi do toho půjdeme taky. Ale letos chceme ještě stihnout žádost o adopci. Uvidíme jak to půjde. Na 5 IVF už komplet placené nemám sílu.

venika2023
autor
24. říj 2023

@lucies2023 taky držím palce🍀

lucies2023
25. říj 2023

@venika2023 tak to chápu. My máme 2 embrya v cudu a 2 čekají. Tak uvidíme. Chce to hodně síly 🍀

Strana
z2