Najde se tady nějaký náhradní či dlouhodobý pěstoun?
Zdravíčko 🙂
Najde se zde nějaký náhradní či dlouhodobý pěstoun ?
S manželem přemýšlíme, že bychom se stali pěstouny, ale bohužel nemáme nikoho v našem okolí, kdo by nám o tom pověděl něco více☺️
Máme společné mimčo a do budoucna bychom určitě chtěli druhé.
Napadlo nás tedy poskytnout dlouhodobě domov dítěti, které takové štěstí na rodiče nemá.
@marimanta Tak to je skvělé 🙂
Mohu se tedy optat zda se jedná o pěstpunctví v rodině či mimo a jak staré šitíčky jste si brala
@kalaraka zprostředkované, tedy nepříbuzné. Chlapeček měl rok a půl, když k nám přišel (a naše bio děti měly 8 a skoro 7). A o rok později se narodila přijatému chlapci sestra, tu v šesti týdnech odebrali a od osmi týdnů je u nás.
Nemusí mít vaše vlastní dítě minimálně 8 let, abyste se mohli stát lěstouny? Nebo jaká je ta věková hranice?
Nemusí mít vaše vlastní dítě minimálně 8 let, abyste se mohli stát lěstouny? Nebo jaká je ta věková hranice?
@anonym_ea29c1 nemusí. Naše dítě mělo v době schválení i přijetí 6, jak jsem psala. Jsou různé požadavky napříč kraji, ale samotné děti pěstounů procházejí pohovorem s psychologem a dětskou přípravou. Takže někdy může být dětem pěstounů třeba i jen 5, jindy to ani ve 12 nedoporučí...
U přechodných pěstounů, tam je nějaká doporučená hranice, možná právě těch 8, nebo někde i 12...? To nevím.
@anonym_ea29c1 To se týká přechodných pěstounů. Ale některé úřady požadují i více.

@kalaraka jsem dlouhodobá pěstounka. Už osm let. A mám v péči dva polorodé sourozence.