icon

Přímá adopce novorozence z porodnice

michelle2025
25. srp 2025

Ahoj neznámá,zjistila jsi že jsi těhotná a bohužel podmínky nejsou takové že by sis miminko mohla nechat? Určitě se dá najít řešení, existuje přímá adopce, kde by jsme si mimi odvezli rovnou z porodnice, dali mu lásku a úplný a šťastný domov 😊 jsme manželé,já bohužel ze zdrav.důvodů nikdy nebudu moct mít vlastní a toto je možnost jak pomoci tobě i nám zaplnit ty prázdné ♥️ a udělat 2 lidi šťastnými rodiči. Pokud tu jsi a zajímá tě třeba jen info jak probíhá přímá adopce klidně napiš

eliss232
26. srp 2025

Nejsem si jistá, ale je v pořádku si takhle domlouvat přímou adopci? Respektive, když si představím, jak někdo čeká dlouhé roky, aby si mohl adoptovat miminko... Dá se to tímhle způsobem všechno obejít? Myslím si, že tam i tak bude spousta papírování a vyřizování, nebo se pletu?

rebelka26
26. srp 2025
@eliss232

Nejsem si jistá, ale je v pořádku si takhle domlouvat přímou adopci? Respektive, když si představím, jak někdo čeká dlouhé roky, aby si mohl adoptovat miminko... Dá se to tímhle způsobem všechno obejít? Myslím si, že tam i tak bude spousta papírování a vyřizování, nebo se pletu?

@eliss232 ano je ale jsou dva způsoby ,jeden je hodně riskantní a druhý až rok a. Půl se může táhnout.

mabs
26. srp 2025
@eliss232

@eliss232 Dá se to obejít. Těhotná uvede jako otce dítěte nového pána, po porodu se vzdá svých práv na to dítě a manželka pána si pak zažádá o osvojení.

rebelka26
26. srp 2025
@mabs

@eliss232 Dá se to obejít. Těhotná uvede jako otce dítěte nového pána, po porodu se vzdá svých práv na to dítě a manželka pána si pak zažádá o osvojení.

@mabs anebo podepíše papíry práv se nevzdá a je problem na světě.

mabs
26. srp 2025
@rebelka26

@mabs anebo podepíše papíry práv se nevzdá a je problem na světě.

@rebelka26 No, to je riziko no.

koudyl
26. srp 2025
@mabs

@mabs nemusí se vůbec psát nový pán jako otec, stačí když se hned po šestinedělí vzdá matka veškerých práv na dítě a dá souhlas k adopci, pak se schválí předadopčni péče po třech měsících, a pak po půl roce se může podat návrh k soudu, a proběhne soud o úplné osvojení, my si teď přímou adopcí procházíme, není na tom nic nezákonného, všechno chodí k soudu, a máme i právníka

koudyl
26. srp 2025

@rebelka26 no na klasickou adopci, se čeká víc jak rok a půl, jenom proces okolo všeho trvá rok, a potom čekáte na telefon, jestli se ozvou z kraje, že pro vás mají dítě, to může trvat až tři roky

rebelka26
26. srp 2025
@koudyl

@rebelka26 no na klasickou adopci, se čeká víc jak rok a půl, jenom proces okolo všeho trvá rok, a potom čekáte na telefon, jestli se ozvou z kraje, že pro vás mají dítě, to může trvat až tři roky

@koudyl to opět záleží na vašich v rámci možností požadavcích a zda chcete dítě z ČR nebo v rámci dohody zahranici

koudyl
26. srp 2025
@rebelka26

@koudyl to opět záleží na vašich v rámci možností požadavcích a zda chcete dítě z ČR nebo v rámci dohody zahranici

@rebelka26 ale to tak není, teď je dětí do adopce hrozně málo, jsem na Facebooku ve skupině o adopci, a tam čekají někteří dost dlouho, ikdyž mají uvolněné požadavky

mabs
26. srp 2025
@koudyl

@mabs nemusí se vůbec psát nový pán jako otec, stačí když se hned po šestinedělí vzdá matka veškerých práv na dítě a dá souhlas k adopci, pak se schválí předadopčni péče po třech měsících, a pak po půl roce se může podat návrh k soudu, a proběhne soud o úplné osvojení, my si teď přímou adopcí procházíme, není na tom nic nezákonného, všechno chodí k soudu, a máme i právníka

@koudyl jenže tvůj způsob se mi zdá jaksi komplikovanější. Můžete si dítě odnést domů hned z porodnice nebo musí do ústavu, dokud nebudete mít vyřízené papíry?

koudyl
26. srp 2025
@mabs

@koudyl jenže tvůj způsob se mi zdá jaksi komplikovanější. Můžete si dítě odnést domů hned z porodnice nebo musí do ústavu, dokud nebudete mít vyřízené papíry?

@mabs ne, normálně sepíšete dohodu mezi bio rodiči a vámi, a musíte mít papír s ověřenými podpisy, abyste s ním mohla být v porodnici, a pak vás normálně propustí s porodnice domů, i s mimčem, proto je to přímá adopce, a to co jsem psala jsou lhůty dané zákony téhle země, jo a kdyby například se tvůj manžel dal zapsat jako otec, tak tam je riziko, že si to matka rozmysli a tvůj manžel bude platit alimenty na cizí dítě

rebelka26
26. srp 2025
@mabs

@mabs berete si dítě z porodnice v obou případech,ale ten jeden kdy se zapíše otec do RL dítěte může být hooodne riskantní.Matka si to může rozmyslet ,dítě vám nedá a tím že je napsaný otec dítěte dokud neprobehne soud o otcovství tak bude platit na cízi dítě .Je to hodně riskantní.

marsul
27. srp 2025

Jsem jediná, komu to po přečtení přišlo strašně divné?

rebelka26
27. srp 2025
@marsul

@marsul co přesně myslíte?

michelle2025
autor
29. srp 2025
@marsul

@marsul Nechápu co vám na tom přijde divného? Je to normální adopce dítěte,naprosto legální,jen s tím rozdílem že nemusíte čekat někde i třeba 5-10 let ( záleží na kraji a na požadavcích na dítě) Navíc si maminka vybere svou rodinu sama, má možnost se poznat a tak aspoň ví že o její nenarozené miminko bude dobře postaráno. Navíc i budoucí rodiče jsou k dispozici kdyby potřebovala pomoct atd...nemluvím o tom že s děťátkem jsou ihned po porodu, čili dítě nemusí nikam do ústavu a mohou hned navázat kontakt. Je to méně traumatizující pro všechny strany. Určitě lepší rozhodnout se dát dítě k přímé adopci,když už se to bohužel stane,než aby skončilo někde v baby boxu, ústavu,nebo bůh ví kde. Maminka má jistotu a větší klid když ví co s jejím dítětem bude až se narodí a nemusí se stresovat během těhotenství kdy by měla mít klid.

koudyl
29. srp 2025
@michelle2025

@marsul Nechápu co vám na tom přijde divného? Je to normální adopce dítěte,naprosto legální,jen s tím rozdílem že nemusíte čekat někde i třeba 5-10 let ( záleží na kraji a na požadavcích na dítě) Navíc si maminka vybere svou rodinu sama, má možnost se poznat a tak aspoň ví že o její nenarozené miminko bude dobře postaráno. Navíc i budoucí rodiče jsou k dispozici kdyby potřebovala pomoct atd...nemluvím o tom že s děťátkem jsou ihned po porodu, čili dítě nemusí nikam do ústavu a mohou hned navázat kontakt. Je to méně traumatizující pro všechny strany. Určitě lepší rozhodnout se dát dítě k přímé adopci,když už se to bohužel stane,než aby skončilo někde v baby boxu, ústavu,nebo bůh ví kde. Maminka má jistotu a větší klid když ví co s jejím dítětem bude až se narodí a nemusí se stresovat během těhotenství kdy by měla mít klid.

@michelle2025 ano přesně tak, mám bohužel zkušenost i s pěstounama, a velmi špatnou kdy pěstouni zaúřadovali, a my jsme malou nedostali, adopce přes stát je na houby, proto jsme se rozhodli po téhle zkušenosti pro přímou adopci, a je to, to nejlepší co jsme mohli udělat, hlavně to bylo nejlepší pro malého

talinky
10. zář 2025
@koudyl

@koudyl cekame uz 2 roky a nic …

koudyl
10. zář 2025
@talinky

@koudyl cekame uz 2 roky a nic …

@talinky jj, já to znám, my jsme čekali tři roky pak jsme stejně holčičku, kterou jsme měli mít, tak jsme ji kvůli pěstounům nedostali

talinky
28. zář 2025
@koudyl

@talinky jj, já to znám, my jsme čekali tři roky pak jsme stejně holčičku, kterou jsme měli mít, tak jsme ji kvůli pěstounům nedostali

@koudyl ty brdo to je hrozny!!!

anonym_e64a9a
29. zář 2025
@rebelka26

@mabs berete si dítě z porodnice v obou případech,ale ten jeden kdy se zapíše otec do RL dítěte může být hooodne riskantní.Matka si to může rozmyslet ,dítě vám nedá a tím že je napsaný otec dítěte dokud neprobehne soud o otcovství tak bude platit na cízi dítě .Je to hodně riskantní.

@rebelka26 ano, přesně to se stalo, když jsem byla v porodnici já. Holčina si to po narození malého rozmyslela, naběhli tam na na ni pozencionální rodiče, muž zapsaný jak o potencionální otec, byl tam i ospod, řešilo se to, ale ona necouvla a malého nedala.

koudyl
29. zář 2025
@talinky

@koudyl ty brdo to je hrozny!!!

@talinky Dobrý co? Pořádný důvod, proč to tak dopadlo jsme se do dneška nedozvěděli, jenom nesmyslný důvod, že se malá nechtěla navázat, ale to byli jenom dojmy té krávy pěstounky, sociální se tam ani jednou nebyla podívat, vůbec nevěděla jak s malou pracuju, jednala akorát na základě zpráv co jí pěstounka o nás posílala.

rebelka26
29. zář 2025
@anonym_e64a9a

@rebelka26 ano, přesně to se stalo, když jsem byla v porodnici já. Holčina si to po narození malého rozmyslela, naběhli tam na na ni pozencionální rodiče, muž zapsaný jak o potencionální otec, byl tam i ospod, řešilo se to, ale ona necouvla a malého nedala.

@anonym_e64a9a svým způsobem na to holčina měla právo,ale zase chápu i druhou stranu