icon

Švagr chce, abychom se postarali o jeho miminko

jana.nina
18. pro 2016

Ahoj, jsem v dost zvláštní situaci a nevim jak ji řešit. Mám dva syny(13 a 3 roky) můj švagr je bezdomovec a jeho těhotná přítelkyně taky ( nebudu zde rozebírat proč, je to jejich věc)
Oni po manželovi a mě chtějí abychom se postaraly o jejich miminko. Jsou ochotni se ho úplně vzdát.
1 otázka: jak tuto situaci řešit právně - soud, sociálka
2 otázka: ona nebyla ani na jednom vyšetření - nemá žádné doklady ani průkazku pojištěnce a je to ke všemu slovenka
3 otázka: jak byste danou situaci řešily? Šly byste do toho? Já osobně mám strach!

Děkuju za pomoc, podporu a názory
Jana

Strana
z8
lenatu
20. pro 2016

@jana.nina no právě proto by asi bylo lepší to osvojení, až se jí kuličky zas presypou tak bych měla obavy a aby s nima dítě žilo na ulici... fíha...Antikoncepci bych ji taky neplatila neboť nevěřím že by to brala a pochybuji že by podstoupila sterilizaci..Aspoň že spolupracuje když to zaridite.. to je dobře. 🙂 a přesně řešte jen to, co je teď a ne co bude 🙂

medulinek
20. pro 2016

@shine2015 pochybuju,ze by ji brala a jeste pravidelne

jana.nina
autor
20. pro 2016

@lenatu
@medulinek antikoncepci ji platit nebudu, jak píšete ani by ji nebrala. Jediné co můžu ji navrhnout buď tělísko - to by musela chodit na kontroly, nebo sterilizaci a na to je mladá.

trdelnik234
20. pro 2016

@jana.nina
Takze obaja uz nejake deti maju?
No teda.

aiva01
20. pro 2016

@jana.nina necetla jsem vetsinu prispevku, ale nebylo by lepsi( nerikam, ze snadne) pomoct svagrovym a dostat je z ulice, aby se mohli o sve dite starat radeji sami? Treba by to pro ne byl novy impuls pro zacatek, budoucnost, kterou ted nemaji....
Pokud si miminko vezmes, tak smekam. Sama nevim jak jak bych se zachovala. A Vase deti napr.to 13tilete jde do puberty - jak to vezme on?

japona
20. pro 2016

@jana.nina Jednak mu budou vykládat kde co, ale časem (jestli se třeba trochu vzpamatuji) by se mohli chtít účastnit výchovy nebo vám do ni kecat. Pro dite bude nejlepší, když se s nimi neuvidí nebo je vyhledá az ve starším věku. Je sice pekne, že má znát svuj původ, ale k čemu bude skolakovi informace, že jeho biorodice jsou smradlave trosky žijící v krabici pod mostem?!

kika_21
20. pro 2016

@japona Trochu pokory, každý nemusí smrdět,i když není zrovna v bytě.U nás máme i bezdomovce, kteří se myjí a věnují se třeba prodeji Nového prostoru-tzn. chovají se slušně a stejně jako my si přivydělávají. Jen jsou třeba přes noc na ubytovně. Říkám dětem, že se lidí bez domova nemají bát-např.

jana.nina
autor
20. pro 2016

@aiva01 už jsem jim pomoc nabízel, sehnala práci (i když maji zaznam v TR) i bydlení. Do prace nenastoupily a bydlení si neplatily tak je vyhodily.
Starší syn o tom ví a souhlasí s tím

japona
20. pro 2016

Asi bych se snazila svagrovou přesvědčit, ať da dítě k adopci. Tim na nej ztrati jakýkoliv nárok a vliv a dítě bude mit šanci na novy život. Pokud by mohlo jít z porodnice rovnou do nove rodiny, bylo by to úžasné.

japona
20. pro 2016

@kika_21 To sice ne, ale pokud někdo žije mezi bezdomovci, v těhotenství ani nejde k lékaři a chlasta, šance, že nebude vonět, se dost zvyšuje..🙂

jana.nina
autor
20. pro 2016

@japona tak smradlavé trosky to nejsou. Kdyby ste je potkala na ulici ani byste neřekla že jsou bez domova. Bydlí v opustěném vagoně a světe div se dokonce se i myjí.
Snahu o sebe pečovat mají jen ta práce a rodinný život jim nic neříkají.

japona
20. pro 2016

@kika_21 Když někdo bydli na ubytovně, tak není bezdomovec..

trdelnik234
20. pro 2016

@jana.nina

Ahoj, ked to tehotenstvo teda bolo planovane, preco sa rozhodli tak ako sa rozhodli?

kvakuska
20. pro 2016

@jana.nina přítelkyni švagra, pokud nemá doklady, nechce si je ani obstarat, nechodí na kontroly apod. bych doporučila porodit anonymně v nemocnici (čili nikdo nebude řešit platbu za porod, protože nemusí předkládat žádný doklad) a nechat dítě k adopci ... pro lidi kteří to dítko dostanou to bude dítě bez minulosti a budou k němu přistupovat bez předsudků a budou ho milovat ... uděláte šťastné jak to dítě, tak nějaký bezdětný pár ... když bude dítě vyrůstat u vás, bude vědět kdo jsou jeho rodiče a nevím jestli to bude zrovna plus pro jeho budoucí život ... kdykoli mu to může někdo předhodit ... a pokud se ti biologičtí "rodiče" nechtějí dostat z ulice ani teď, když se jim má narodit dítě, tak nevěřím že to v budoucnu udělají 😒
A promiň, ale kdo se stará o starší 2 švagrovy děti? Vídáte je? Žijí s matkou nebo někde v domově? Nepotřebovaly by spíš ony od vás trochu pomoci?🙄

jana.nina
autor
20. pro 2016

@trdelnik234 to netuším. Do hlavy jim nevidím. Veškera komunikace jde přes manžela. Se mnou nemluví....asi proto že je vždy ubiju argumenty 😂 ale v době kdy přišla do jiného stavu měly pokoj na ubytovně

jana.nina
autor
20. pro 2016

@kvakuska jeho starší děti jsou u své matky a je o ně dobře postaráno. Vídám je a stýkame se

kvakuska
20. pro 2016

@jana.nina tak super, aspoň že u maminky se děti mají fajn, i když to asi taky nemají lehké, když na ně otec neplatí ...

marjanka1984
20. pro 2016

No nekdo by nas tim ani nepremyslel..a okamzite jednal a pomohl... no a nekdo ne! To je o lidech...zalezi jak moc se Vam chce pomáhat..bez všemožných otazek

aiva01
20. pro 2016

@jana.nina me sokuje, ze oba maji dohromady 6 deti, ktere jsou v peci u svych matek, otcu, pribuznych a ted jste na rade Vy... a vedi,ze mate dobre srdce a zazemi a ze mimco neodmitnete. Maji to dobre promyslene.... to jak jste psala, ze mate misto pro dalsi 3 deti, tak neni az tak od veci, ze jej budete casem potrebovat. Tohle neni konecna vzhledem k jeho totalni nezodpovednosti a jejimu veku 30 let. To mohou takto " rozdavat" deti jeste cca 15 let.... Ale jak jsem uz psala drzim palce, urcite jste se rozhodla dobre a i kdyz Vas neznam, tak citim z Vasich pevnych a rozumnych nazoru, ze z detatka vychovate skveleho cloveka jako jsou Vase deti genum navzdory ❤❤❤

medulinek
20. pro 2016

@kvakuska hlavne to bude vedet okoli a ve skolce,ve skole umi byt deti hodne krute

petit.a.nge
20. pro 2016

@jana.nina sama nevím, jak bych tuhle situaci řešila, ale jak čtu Tvé přípěvky, cítím, že to takhle chceš, tak s chutí do toho 🙂, budu držet pěsti!

kvakuska
20. pro 2016

@medulinek ano, přesně tak, děti umí být kruté a někdy nepochopitelně i dospělí ... a ne každý je tak silná osobnost, aby se s tímhle uměl srovnat a být nad věcí ... já oceňuji dobrý úmysl zakladatelky, ale myslím, že v adoptivní rodině by dítěti bylo líp ... a také švagr s partnerkou by viděli, že tahle forma vydírání nefunguje, že o dítě navždy přišli, neuvidí ho růst a že s případnými dalšími dětmi by to bylo stejné ... a dítko by mělo opravdové rodiče, bylo by jejich (i když adoptované), nemělo by "jen" pěstouny nebo opatrovníky, mělo by opravdu mámu s tátou ...

la_amanita
20. pro 2016

@kvakuska
Jo, že parádně krutí jsou především dospělí, to dosvědčuje hodně příspěvků v této diskuzi.

kvakuska
20. pro 2016

@jana.nina píšeš že oni s tebou nemluví, mluví jen s tvým manželem ... ale na to, abys jim vychovala jejich dítě, jsi jim dobrá? Já v tom vidím z jejich strany jen citové vydírání (a vychcanost) ☹

jana.nina
autor
20. pro 2016

@kvakuska
@medulinek no a to jsou ty předsudky....kde je psáno že to budeme vsude vypravět?? Nikdo to nemusí vědět že není naše biologické. Vzhledem k zájmu o předchozí děti nepočítám se zájmem ani teď. A to k některým přístup mají......
A adopce či osvojení není vyloučeno jen teď v této situaci je na snadě poručenství ( i u něj se biologičtí rodiče vzdávají svých práv)

jana.nina
autor
20. pro 2016

@kvakuska třeba je to "vychcanost" z jejich strany, ale nemění to nic na situaci do které dostanou to maličké až se narodí

trdelnik234
20. pro 2016

@kvakuska
suhlasim

jana.nina
autor
20. pro 2016

@kvakuska takže když mám své děti a nežádala jsem o adopci a neprošla si testy tak jsem JEN poručník a jsem méněcenná oproti lidem kteří toto všechno podstoupily??

Dle mého názoru - nemůžu za tuto situaci ale můžu za to že mám chuť se postarat se vším všudy o to maličké.....bude asi podle vás se na to vykašlat a nechat ho napospas - třeba si ho někdo adoptuje, nebo skončí v kojeňáku. A co mě je do toho. Já jí poradím tu adopci a ono to nějak dopadne......super přístup 👏

journals
20. pro 2016

@kvakuska V tomhle s tebou naprosto souhlasím! Pokud budou mít dítě v dosahu, tak si jednak myslím, že ho budou chtít vídat a budou mu věšek bulíky na nos a mít tendence mu třeba slibovat, jak spolu zase budou rodina (viděla jsem kolikrát) a jednak by mohli i dost podlamovat výchovu v normální rodině. Ano, dítě má právo znát svůj původ, ale nesmí to být za cenu toho, že se mu pak někdo ve škole bude smát, že jeho rodiče jsou bezdomovci, což by se k okolí rozhodně rozneslo. Myslím, že adopce je v tomhle lepší (byť neříkám, že k ní musí dojít).
Já bych se právě bála toho, že si ti dva budou myslet, že když si vezmou jedno dítě, vezmou i druhé a budou to po nich chtít znovu a může to spět až k nějakému citovému vydírání. Pravda je, že by se nemělo přemýšlet nad tím, co by kdyby, ale pokud má ve 30 letech 4. dítě, dá se předpokládat, že s rozením rozhodně nekončí a pak ta sitauce bude ještě náročnější (jak vysvětlit malému, že sourozenec je v ústavu a on u nich? Pak se malý bude ptát, proč sourozenec není s ním atd.).
A bohužel se dá předpokládat, že miminko nebude normálním miminkem. Nevěřím tomu, že se napijí jen občas a feťáci to být nemusí, ale ona takový fatální alkoholový syndrom umí taky udělat své ☹
Nechci malovat čerta na zeď a velmi obdivuju odvahu a odhodlání, ale některé maminky, které tu hned píšou, jak by miminko okamžitě vzaly bez zaváhání si myslím vůbec nedovedou situaci představit. Nechci nikoho srážet, ale zajímá se někdo o problematiku adopce dětí rodičů ze sociálního prostředí víc, aby mohl od stolu říct, že on by byl okamžitě rozhodnutý?

journals
20. pro 2016

@jana.nina Nezlob se na kvakusku za její názor. Podle mě jsou tohle věci, které musíte pořádně zvážit a opravdu do hloubky probrat i všechny mínusy, které k tomu bohužel patří. Já jsem také spíš víc skeptik, ale protože mám bohužel příkladů z praxe víc než dost. A radila bych ti na to také koukat víc těma "problematičtějšíma" očima než skrz růžové brýle. To není nic o tom, že jsou lidi zlí. Fandíme ti tu všichni, ale vidíme to jako velké sousto, to je vše. Jestli jsi rozhodlá, tak to je jedině dobře. Jen nezavírej oči u těch negativních věcí, protože to všechno bude velmi ovlivňovat vaší rodinu a vaše děti. Jde to ustát, ale nebude to jednoduché. Každopádně já ti moc držím palce, pokud se do toho pustíš ❤

Strana
z8