Lék Provera - pomohl někomu k otěhotnění?

no_title
8. únor 2016

Ahoj holky,
tak jsem dnes u doktorky nafasovala Proveru 5 mg. Beru ji 17-25 DC. Od vysazení HA mám totiž anovulační cykly (ale byly jen 2, jeden 50denní druhý 45denní oba ukončené injekcí na vyvolání). Zajímalo by mě, jestli někomu pomohla k otěhotnění a jestli jste některá měla po jejím užívání ovulaci v následujícím cyklu?

Díky za odpovědi!

pety91
8. únor 2016

Provera se používá na srovnání cyklu, ne na vyvolání ovulace. To jsou zase léky jako Clostilbegyt

evulina77
8. únor 2016

@no_title osobně bych dala tělu čas se srovnat s vysazením. Brala jsi léta chemii na potlačení ovulace a plodnosti a teď zase chemie na podporu ovulace a plodnosti. Měj se ráda a zkus trochu počkat. Taky jsem to zažila a začala pít kontryhel a za 10 měsíců nakonec i otěhotněla. Cyklus se dával dohromady a tělo nakonec nastartovalo samo a bez těch sr*ček...

no_title
autor
8. únor 2016

@evulina77 já jsem byla bez MS celý život až na 3 tetičky ve 14 letech od té doby nic. Bez ní bych to nedostala vůbec. Samo se to opravdu nesrovná, to tak možná u zdravé ženy, bohužel u mě ne.

minareta
7. čer 2016

@no_title Ahoj, já jsem taky minulý měsíc od svého gynekologa vyfasovala Proveru na úpravu cyklů. Nikdy jsem je neměla pravidelné (pokud jsme nebrala HA) a tak by se mi to taky samo nespravilo. Taky beru od 17 - 25 dc 2 denně (ráno a večer). Minulý pátek jsem Proveru dobrala, v sobotu špinění a od neděle klasická MS. Tak jsem zvědavá, jestli mi pomůže i k otěhotnění. Jinak se snažíme už od února. Ale s cykly dlouhými 40 a 53 dní teda nic moc..... Tak držím palce!

minareta
7. čer 2016

@no_title ...a ovulaci budu sledovat tenhle cyklus, tak jsem zvědavá 🙂

zaninkaj
7. čer 2016

@no_title k otěhotnění mi teda nepomohla vůbec za dva roky, co jsme se snažili, ale srovnaly se mi skvěle cykly. Pak jsem dostala ještě Clostilbegyt a hned druhý cyklus se zadařilo. Mrňous se narodí v září 🙂 Provera ale právě slouží ke srovnání cyklů, na anovulační nezabírá, to byl můj případ.