Balancovaná translokace. Zkušenosti?
Dobry den, mám balancovanou translokaci proto mi bylo doporučeno PGD. Do 5. Dne vydržely 3 embryjka nevalné kvality. Nakonec pgd provedli na jednom a je špatně. Zbylé dvě prý byly špatně kvality a pgd se nepodařilo. Zůstávají ale stále zmrazene. Je tu někdo komu je znovu rozmrazili a pgd se povedlo nebo jste je zavedli nevysetrene i když nic moc kvality a povedlo se? Prosím jen ty, co mají s tímto zkušenost. Je to nás poslední pokus. Dekuji
@natvencl Ja mam taky balancovanou translokaci, ale pgd jsme neabsolvovali..Pocali jsme prirozene, u vas to nejde?
@natvencl ze vzorku nebylo mozne vyvratit ani potvrdit vadu..-seda zona..urcite bych trvala na novem odberu nez embrya vyhazovat...zrovna tam mezi nimi muze byt zdrave embryo..embrya se znovu rozmrazuji a zamrazuji pri KET,kdy se vklada jedno...ale urcite dalsi odber embryo oslabuje..to ti nikdo nerekne..
Jaky duvod embryolozka uvedla,ze nechce opakovat odber?
Ahoj, jak je možné, že embrya mají špatnou kvalitu a odebrali vzorek na genetiku? Mám také balancovanou aberaci a řekly mi, že na genetiku musí být embrya top kvality, jinak se vzorek odebrat nedá. Při prvním ivf jsme měla 4 embrya ale tak špatné kvality, že se ani nepokousely odebrat vzorek a teď při druhém ivf mám poslana 3 embrya top kvality.
@anoanonym1 to vůbec netuším. Každopádně do stadia 5 dne mám 3 embrya. Vyšetřilo se nakonec té nejhorší kvality. Zbyla dvě jsou průměrná. A zaváděla jsi ty špatná? Upřímně je to můj poslední pokus, takže asi risknu i ty. Co jsem se docetla tak v mnoha státech se ani pgd nedělá. Protože se pak prý mohou vyloučit i embrya co by se jinak chytla.
@natvencl já musím mít prodlouženou kultivaci, tudíž 5.den musí mít embryo top kvalitu.. Z 12 embryí zůstaly 3, které jsou poslana na genetiku a zbytek se 'vyhodil' na transferu jsem ještě nikdy nebyla. Nevysetrene embryo si nemohu nechat zavést a teď budu čekat několik týdnů, jestli se vrátí nějaké zdravé.
@anoanonym1 a co mas přesně za translokaci? Mne to teda taky doporučili, ale na druhou stranu mi též doporučili i odběr plodovky. A to je pravé z důvodu toho, ze stejně pgd nikdy není stoprocentní. Takže taj jako tak je tam nějaké riziko. Na další pokusy nejdu, takže to asi risknu.
@natvencl já mám balancovanou aberaci chromozomu 4 a 6 a riskovat to nebudu. Přišla jsem kvůli tomu o miminko v 5.mesici, bylo postižené, právě kvůli mě vadě.

@natvencl kamarádce znovu odebírali testy pro genetiku ze zmraženého embrya - vada se nakonec nepotvrdila, ale embryo se nechytlo...