CAR Praha po opakovaných potratech. Poradíte kam?

arganka
6. lis 2019

Ahoj, poradite kam do CARU v Praze, kde řeší i opakovane potraty? Mam za sebou 3 ZT, nějaká vyšetření uz mam za sebou a pricina se zatim nenašla.

vitezove
6. lis 2019

@arganka Gennet. Mám to samé. Oni to nejvíc řeší, dělají i biopsie potratu, které jinde nedělají.

arganka
autor
6. lis 2019

@vitezove a jak dlouho se tam čeká na prvni konzultaci? Ja uz mam hotovou hematologii, imunologii a stitnou zlazu - delaji se tam jeste jina vyšetření?

vitezove
6. lis 2019

@arganka dělají všechna vyšetření, která vůbec existují. Všechna je neznám. Genetiku, imuno, pohlavní nemoci, hormony... krev, moč. Všechno. Oni mají svojí vlastní laboratoř, svoje postupy na některé věci. Podle mě je zásadní genetika. A pak třeba ty pohlavní nemoci. Třeba ta biopsie potratu, tu nedělá téměř nikdo jiný - je to drahé a neumí to. Takže kdybys šla na revizi k nim (po zamlklém) tak by zjistili, proč se to stalo.
Jinak mě třeba vzali po týdnu, měli zrovna volné místo. Další měli asi za měsíc. Takže to zkus, uvidíš, jak se trefíš. Nebo jim nechat kontakt, a když někdo odpadne, aby zavolali. Jinak tak za měsíc tě vezmou.

arganka
autor
6. lis 2019

@vitezove to zni dobre. A tobe nasli pricinu potratu? Byl i partner na spermiogramu?

hribek
6. lis 2019

@arganka ja byla v iscare, patrila sem teda pod brno,ale po 6ZT uz jediny vysetreni co jsem nemela byla imunologie ale nejaka spesl a tu mi udelala dr.Malickova prave v Iscare. Diky ni mi zjistili deficit lidskyho hormonu a diky injekcim na doplneni a injekcim na redeni krve mi tu radi 7,5mesicni Tobas

arganka
autor
6. lis 2019

@hribek ja uz jsem u dr. Malickove byla a vse ok, takze tady u me problem nebude. Akorát pritel mel nektere hodnoty spermiogramu horší.

klea81
6. lis 2019

Pro povzbuzení všech, mám známou se sedmi potraty a na poosmé to vyšlo.

hribek
6. lis 2019

@arganka aha tak pak urcite genetika u tebe i partnera. Manzel mel spermiogram dost blbej a i presto to vyslo. Meli jsme vysetrena geneticky i embrya.

vitezove
6. lis 2019

@arganka jj, spermio se dělá na začátku, když nevíš proč nemůžeš otěhotnět a tak. Takž to bylo první co nám dělali. Příčina potratů se spíš nenašla, my jsme předtím do Gennetu nechodili, takže jsem tam na tu potratovou biopsii bohužel nebyla. Na imuno našli něco málo, ale nejspíš to není jediný problém.

vineta
6. lis 2019

Mně embryoložka doporučila při případným IVF udělat i DNA fragmentaci spermií, prý ranné potraty mohou být zaviněné právě vadou spermie. Ale osobní zkušenost nemám.

arganka
autor
6. lis 2019

Mne asi jediný z tech vyšetření chybi hormonalni profil a test na pohlavní nemoci, jinak mam snad vsechno. A možná nejaky podrobnější spermiogram. Může byt problem i v hormonalnim profilu u ZT? Všechny 3 byly max do 8tt. Ja pprad doufam, ze se příčina najde a nebudeme muset jit na umele oplodnění, kdyz nam to jde prirozene.

loylii
7. lis 2019

@arganka Gennet Archa. Chodila jsem před tím do Gestu, kde nám po vstupních testech jako hormonální profil, genetika a spermio řekli, ze jsme v pořádku. Mě se ale několikrát stalo biochemické těhotenství a 3 transfery u nich dopadly negativně. V Gennetu mi udělali “svoje testy” a absolutně se neshodly. Vsude našli něco. Genetika špatná, štítna žláza, hematologie. Přítel taky špatný. Snad jen imunologie byla dobra. Tak vidíme, ze centra mají jiné postupy.

hribek
7. lis 2019

@arganka nam to prave slo taky prirozene, byla sem schopna otehtnet vzdy po 6mesicich, ale bohuzel to telo nejak vzdy vypudilo do 13tt, vzdy nez jsem sla na screening ☹ bohuzel nas pak neminul ani IVF, poprve se to taky nepovedlo ikdyz embryo perfektni. nakonec malickova nasadila lecbu clexane a injekce imuno a diky tomu uz to pak vyslo. a to starsi dceru mame uplne prirozene bez nejakych komplikaci... drzim pesti at to vyjde.

arganka
autor
7. lis 2019

Tak za měsíc jsme objednani do gennetu, tak jsem zvedava 🙂