CAR Sanus v Hradci Králové, 7000,- je na 1 cyklus?
Ahoj byl jste někdo teď v car v HK?Mám anovulacni cykly tak mě čeká buď iui nebo ivf a máme si připravit 7000 na gonadotropiny nevíte jestli to je jako na 1cyklus a pak se to zas hradí? Mám se objednat na příští tyden tak,abych věděla co mě čeká nějak jsem nebyla schopná se na nic zeptat car řeší jiná dr.Moc děkuji všem za odpovědi 🙂
ahoj holky, tak já mám dnes za sebou první sezení v Sanusu a jako žádná hitparáda, spíš docela průšvih ☹
Manžel spermio nic extra a já HP vyloženě blbej, u jedný položky mi tam vyšlo, že jsem v přechodu 😕
Dnes jsem 23 DC, sliznice 6 mm a folík 11 mm, ale jestli proběhne ovulace, to zřejmě neví, nic neřekl..letos v lednu jsem poprvé sama od sebe dostala ms, od března loňského roku..tak maličko doufám, že se tělo probralo, loňský rok ani ťuk..beru Nosifol a kapu Estrozin..
Zítra ráno jdu ještě na jedny krevní testy, které mají říct přesný stav vaječníků - stojí asi 700,-. Nebyla jste na nich některá?
Teď mám dojít 3 DC (pokud to sama dostanu) a rovnou začnou hormonální stimulací na IUI. Pokud tělo na hormony zareaguje, zkusíme párkrát IUI a poté případně IVF, pokud nezareaguje, jsem vysloveně v prdeli a žádná další léčba nemá smysl. Pak budu mít v kartě status - "po přechodu, neplodná". 😒
@jirikova Ahoj, to máš celý život takový problém s menstruaci?
@tehulka1167 popravdě ani nevím jak odpovědět, protože první antiko jsem začala brát v 17, předtím tuším jsem něco málo na srovnání brala, ale upřímně už si to moc nepamatuju..pak 7 let antiko, 3 roky nehorm tělísko a teď už skoro 2 roky nemám vůbec nic..a celkově od té antiko to nemám moc pravidelné, ale je pravda že teď se ta období "nemenstruace" prodlužují..
@jirikova takže deti zatím zadne? S tímhle ti neporadím. Nemám zkušenost. Muzu se zeptat kolik ti je? Taky ted resim druhy ivf.
@tehulka1167 ne, děti nemám žádné. Ani já, ani manžel. Letos mi bude 30. První dítě jsi měla přirozeně, nebo také z IVF? Četla jsem, že při asistované reprodukci jsou větší hrozby předčasného porodu a nemocí u dětí (jako rakovina apod.)?
@jirikova dvě deti mám uz Velké. Pred čtyřmi lety jsem přišla o vejcovody tak jedině musim na ivf. Chceme ještě jednoho prcka. Je mi 37 🙂
@jirikova po prirozenem otěhotnění se mi dcera taky narodila předčasné.. takže si myslím, že ivf v tom je statistiky stejne 🙂
@tehulka1167 Copak se stalo, že jsi přišla o vejcovody??? Mrzí mě, že první IVF nevyšlo.. budu držet pěsti aby vyšlo druhé 🙂
@87nika byly nějaký zdeformovany. Z prvního ivf jsem mela biochemický těhotenství.
@jirikova Ber to pozitivně, jste na tom ještě tak, že chtějí doktoři zkusit IUI. U nás musíme kvůli manželovi rovnou na ivf. Co se týče mojí ms, tak jsem na tom podobně. Po vysazení antikoncepce (teď v březnu to budou dva roky) mi menstruace nechodila, tak jsem dostala utrogestan, abych nemusela neustále chodit na vyvolávačky. Přiznám se, že jednou jsem ho sama vysadila, abych zjistila, jestli mrška dorazí a nic...Po dalším asi půl roku braní mi utrogestan došel a stejně jsme měli začít řešit naši situaci v caru a helemese, v prosinci a lednu přišla ms sama od sebe, takže něco jak ty. Jen bohužel teď na ní čekám, abych mohla stimulovat a zatím nic, takže zítra jdu do sanusu, co stím...Ale samozřejmě ti přeju, ať reaguješ na léky co nejlépe 🙂 Já už je mám v lednici a těším se, až konečně budu moct začít.
@kubikubi moc děkuji za odpověď, jsme na tom téměř stejně. 🙂 Můžu se zeptat kolik ti je?
A jak ti vyšel hormonální profil? Řekli ti, v čem je problém, že nemáš menstruaci? Chodíš k doktoru Štěpánovi? Spousta otázek, omlouvám se 😖
Já teď taky tak trochu doufám, že další ms přijde spontánně, pak mám hned dojít 3 DC na začátek stimulace..blbý je, že za 14 dní jedu na 2 týdny na služebku a trošku se bojím, že to prošvihnu 😒
každopádně dnes mě teda ta konzultace trochu položila, do dneška sem byla docela hrdinka a viděla to ještě nadějně, ale dneska mě dal teda po koulích..
@jirikova Je mi 28 jako tobě 🙂 Co se týče hormonálního profilu, tak jsem se moc nedozvěděla. Myslela jsem, že mi budou brát krev dvakrát v cyklu, ale brali jen myslím 2. nebo 3.DC. To mi doktor řekl, že jsem měla trochu nižší hladinu progesteronu (teď si nejsem jistá, jestli to píšu dobře) plus asi i dle ultrazvuku polycystické vaječníky. Já jsem už 25.1. dostala agolutin na vyvolání, chtěla jsem předejít tomu, že by ms nepřišla a případně trošku uspíšila začátek stimulace (spontánně mi ms teď dvakrát přišla asi kolem 35. dne) a dnes už je to 15dní a stále nic...Já chodím k dr. Dejmkovi. A taky se trochu bojím služebek. Nevím jak to pak zařídit, až budu potřebovat na ultrazvuky a tak...
@kubikubi no já jsem si řekla, že teď v březnu jedu naposled a pak bych se už ráda tomu "plození" věnovala 😀 naštěstí si je plánuji sama, takže to si snad nějak ošéfuju.
A manžel má spermio tak špatný? Mýmu vyšel v říjnu dost na hraně, tak jsem do něj cpala horem dolem selzink no a dneska ještě o kapku horší, tak to sem z toho jelen 😠
A co jsi teď dostala za léky? Finanční stránku už ti taky nastínili? Toho se trošku obávám, jakou pálku na mě vybalí..
@jirikova Jo tak to já si je plánovat moc nemůžu. U manžela docela hrůza. Nejdřív to vypadalo, že nemá žádné spermie (úplně prvotní spermiogram dělal můj gynekolog a nemohl nic najít) a bude nutná operace. Naštěstí kontrolní spermiogram už v sanusu to nepotvrdil a pár mršek se našlo 🙂 jen teda ta morfologie byla tragická, což jsem taky vyčetla jen z papíru, dr. nám o tom nic neříkal. Jen že rovnou půjdeme na ivf a musíme mít ICSI - přímo vstříknutí spermie do vajíčka. Poslední tři měsíce tak manžel bere selzink, tak doufám, že se to nezhorší.
No a co se týče ceny, tak nechci tě moc děsit (u IUI je to asi jiné), ale já mám mít krátký protokol (od 2.DC stimuluju), mám puregon pera. Za dvě balení jsem zaplatila 6500, což jsem snad na koníkovi neviděla nikoho s takovou částkou. Zatím jen vím, že první pero spotřebuji v prvních třech dnech, další dávkování pak dr. upraví po ultrazvuku. Tak doufám, že už moc dokupovat nebudu, protože je to pálka jako hrom. No a další částky v podstatě nevím, dr. moc upovídaný není, jen říkal, že do 30 tis. bychom se měli vejít...teda to jsem se rozepsala...
@kubikubi tak já si dnes ráno skočila do Sanusu na krev a hned bylo 900,- pryč, za jeden odběr..jestli to takhle půjde dál, tak to vidím na jeden pokus a šmitec, x tísíců měsíčně na to fakt nemáme..
koukala si ještě po nějakých jiných CAR centrech v Královéhradeckém kraji, nebo si to ani nezkoumala a šla rovnou do HK? Ty ceny mi totiž přijdou vážně šílené..
Cože?900 za krev?To si dělaj prdel????Já ted budu asi řešit Ket protože čárka slábne na krev jdu v pondělí až, ale bolí mě břicho jako na ms takže je to asi v prčicích.Jinak jestli je to pregnyl tak se mě frajer drží 16 den mám ducha ještě slabého.No doufám že nebudeme jako nic platit (Jen "300kč" za pokoj).Máme tři sněhuláky.
@jirikova Přiznám se, že další cary jsme moc neřešili. Za prvé mě doktor poslal do hk a za druhé tu já i manžel pracujeme, takže to byla jasná volba. Ale pokud se nebude dařit, tak jsem si říkala, že bych car změnila. Celkem se mi líbí arleta v kostelci, ale těžko říct jak by to bylo s cenou tam.
@levande byl to nějaký krevní test ohledně funkčnosti vaječníků, prý bez toho se dál nehnou..včera mi doktor říkal 700,-, dneska jsem ale vyplácla 900,-, asi změna ceníku pro rok 2016.
Trošku se bojím, jak to bude finančně pokračovat..IUI má být plně hrazeno pojišťovnou, přesto se v Sanusu opět něco doplácí, cca 2 000,- tuším? 😔
Ještě zachovej klid a zkus do pondělí netestovat a věřit 🙂
@jirikova
@kubikubi
Sanus je opravdu drahej no.. Arletu chválí, ale jak cenově to nevím.. ale já jsem třeba kvůli stimulaci jezdila do HK i 2x týdne, takže když si spočítám kolik bych projela, tak těžko říct jestli by se něco ušetřilo.. Tuším, že Sanus i Erleta mají ceníky, tak se to asi dá porovnat, jen ty doplatky za léky ne, ale to je asi spíš o pojišťovně než o CARu, ne?!
Za IUI se doplácí 1000,- za ten zaváděcí set..
Holky pořád se ptejte, bohužel je to jako u většiny lékařů - musíte se ptát, ptát, ptát a donutit je aby Vám řekli kompletní info, nenechat se odbýt.. Už dopředu si ty otázky připravte, klidně sepište ať na něco nezapomenete.. Ono jsou to věci, které jsou pro ně jako pro lékaře CARU automatické, tak si už možná ani neuvědomují, že něco neřeknou...
Holky tady je ceník Sanusu, některým věcem nerozumín, ale třeba Vám to pomůže....
http://sanus.cz/index.php?option=com_popup&view...
@levande Obávám se, že v tom ceníku píšou rozmražení embrií 4200,- a pak ještě nějaké zamražení po KET, to nevím co je :(
A tady je ceník Arlety http://www.arleta.cz/cs/cenik-ar
@levande nehradí, ale zase na druhou stranu pořád lepší KET než další celé kolo IVF se stimulací. jak finančně tak zátěžově pro tělo.
jinak vás všechny zdravím - chystám se v Sanusu HK na první IVF.
@bassetlady
@kubikubi
Takže za ro rozmražení a transfer 4200,- Tak to Tě moc nepotěší @levande co?! :(
A co je to domražení embryí po KET????
No je pravda, že lepší nějakých 5 tisíc než znovu 20-30 tisíc.. Jsou holky co nemají zamraženo nic, prostě neměly co dát zamrazit :(
No holky pořád doufám, že až zkončím léčbu Visanne, tak že se to povede pomocí IUI, protože my jsme na tom finančně tak, že bychom museli strašně dlouho šetřit na jedno IVF a myslím, že víc bychom jich už neufinancovali.. nebo bychom museli další minimálně rok šetřit.. je to mazec :(

@kubikubi ja jsem mela strach abych vubec nejaky to vajco mela na tom kontrolnim ultrazvuku jsem se klepala jak ratlik 🙂) a nasla jich tam pet a pri odberu jich bylo nakonec deset ted jeste aby to bylal ta prava miminkovska