icon

CAR Sanus v Hradci Králové, 7000,- je na 1 cyklus?

sunny222
3. únor 2016

Ahoj byl jste někdo teď v car v HK?Mám anovulacni cykly tak mě čeká buď iui nebo ivf a máme si připravit 7000 na gonadotropiny nevíte jestli to je jako na 1cyklus a pak se to zas hradí? Mám se objednat na příští tyden tak,abych věděla co mě čeká nějak jsem nebyla schopná se na nic zeptat car řeší jiná dr.Moc děkuji všem za odpovědi 🙂

Strana
z5
kubikubi
12. únor 2016

@levande
@jirikova holky, my jsme to nejdřív taky nikde neříkali. V podstatě to, že se o mimčo snažíme skoro dva roky, věděla jen má kámoška. Ale po vánocích jsme se rozhodli, že to oznámíme, takže rodiče, sourozenci atak se dozvěděli, že navštěvujeme sanus. Dokonce jsem to řekla jednomu kolegovi (mám 2kolegy a žádnou kolegyni). Řeknu vám, že je to celkem úleva, že jediný před kým v podstatě mlžím je šéf 🙂

levande
12. únor 2016

No ona to vi taky moje kamardka a nasi,svagrova ne to je plasilka a moc ji neverim ze by si to nechala pro sebe byla bych z nich akorat na nervy a manzel taky.

jirikova
14. únor 2016

@kubikubi tak já jsem se v září vdala a to bylo keců v práci, že už jsem určitě těhotná, že se dnes lidi jen tak neberou (láska už asi není důvod, nebo nevím 😖 ) no a přešlo půl roku a mně břicho furt neroste, takže v práci to nějak vyšumělo ta fáma..což jsem ráda, protože teď mám aspoň na to těhotnění klid a pak jim to jen oznámím (pokud to teda vyjde a já mezitím nenaberu 10 kilo z hormonů a jim to nebude jasný).
Že navštěvujeme CAR ví jen moji rodiče, manželovi rodiče jsou trošku víc sdílní a zachvíli by to věděli všichni kolem, takže na tuhle stranu mlčíme a asi vždycky mlčet budeme..řekla jsem to zatím jen jedné kamarádce a tím to asi končí, lidi jsou zlí a nikdy nevíš, kdy nějaký dobrák to "nechtíc" řekne, až se to bude nejmíň hodit..
A jak u vás reagovalo nejbližší okolí?

kubikubi
16. únor 2016

@jirikova Koukám, že je to opravdu kolektiv od kolektivu. Já jsem se vdávala před rokem a půl ještě v bývalé práci a nikdo takovė blbé kecy neměl.
Co se týče reakce tak takové normální. Ale aspoň už si má mamka odpouští to její, že by byla ráda babičkou. Řekla bych, že nás podporují, ale zas mají asi trochu obavy se ptát na detaily. Takže spíš jen vědí, že je problém a je to ve fázi řešení 🙂

jirikova
13. bře 2016

@kubikubi ahoj, tak jak jsi na tom? 🙂

kubikubi
13. bře 2016

@jirikova ahoj, no jsem na tom tak, že je 1.IVF za mnou. Bohužel ani nedošlo k transferu. Nebylo co transferovat. Sice mi odebrali 15 vajíček, oplodnit se podařilo jen jedno a to nepřežilo ani do druhého dne po OPU. Prý byla vajíčka nekvalitní...takže jeden pokus v háji. Zatím jsem neměla odvahu jít ani k dr. aby mi vysvětlil, co se stalo. Ale hodně holek v jiném foru mi psalo, že si myslí, že to bylo špatnou stimulací (píchala jsem si puregon jen 6dní) - 10 dc. byl odběr, resp. 9. den stimulace...asi prostě vajíčka nestihla vůbec dozrát...A co ty?

jirikova
13. bře 2016

@kubikubi chodíš k Dejmkovi, viď. Nechceš zkusit Štěpána? Ať už staršího nebo mladšího?
Myslím, že pokud nedošlo k transferu, pokus se nepočítá, ne? Měla by si mít i nadále 4 hrazené pokusy, ale prosím oprav mě, jestli se pletu..sama se v tom ještě moc nevyznám. Určitě to ale nevzdávej prosím..
Já tam byla v pátek s manželem, výsledky AMH dopadly katastrofálně (AMH 0,03). Šance na vlastní vajíčka téměř nulová, přesto se ale doktor rozhodl, že jeden pokus s mými zkusíme. Dostala sem vyvolávačku, 2DC mám přijít na kontrolu, protože mám folikulární cystu, tak jestli s MS praskla. Pokud ano, začínám 20DC stimulovat vysokými dávkami. Šance mizivá, přesto to jednou zkusíme..pak už jedině darovaná, ale i s tím už jsem se nějak smířila, lepší než nic.. 😔

kubikubi
14. bře 2016

@jirikova jj k Dejmkovi. Už jsem si říkala, že asi zkusím změnit dr. a teprve pak car, kdyby to dopadlo stejně. Já určitě nic nevzdávám. Teď už jsem se oklepala, ale když jsem se tehdy dozvěděla ty špatně zprávy po telefonu od embryoložky tak jsem to obrečela. Nechtělo se mi věřit, že z 15 vajíček nic není. Bohužel se to jako první pokud na pojišťovnu počítá. Tak uvidíš, za zkoušku nic nedáš ... teda vlastně jo, ivf zadarmo fakt není 😉 Budu ti držet pěsti. My jsme taky v jednu chvíli mysleli, že bez dárce spermií to nepůjde, naštěstí kontrolní spermiogram to nepotvrdil a něco našli. Ale už jsme taky smíření, že kdyby to nešlo tak toho dárce použijeme. Jak říkáš, lepší něco ndž nic...

jirikova
19. bře 2016

@kubikubi tak já musím nakonec ještě na punkci cysty, než začneme stimulovat. 🙄 takže 20. DC dostanu zastavovací injekci a pak po ms začnu stimulovat..co máš teď v plánu ty? Už si se objednala?

kubikubi
26. bře 2016

@jirikova Zatím jsem se neobjednala, protože doktor nemohl, když jsem mohla já. V plánu mám počkat nejspíš na léto, a pak zkusím další pokus...mezitím si pořizuju pejska, takže budu mít úplně jiné myšlenky 🙂

87nika
10. črc 2016

Ahoj děvčata, jak bojujete dál o miminko.. Povídejte jak dopadly Vaše IVF??? U nás IUI i léčba endometriozy bez úspěchu a nyní nás čeká 1. a vzhledem k financím i poslední IVF.. 23.7. dostanu úvodní injekci a tím začne dlouhý protokol před IVF.. Pokud vše klapne, tak v druhé půlce srpna by měl být ET.... Tak se podělte o nové zkušenosti 🙂

bassetlady
10. črc 2016

@87nika ahoj, já mám za sebou už 2 IVF.
1. Pokus ( dlouhý protokol) 4 vajíčka, oplodnily se 3, do páteho dne vydržely 2, jedno zavedeno, druhé to před zamražením vzdalo. Ale to jedno se nechytlo.

2. Pokus ( krátký protokol) 2 vajíčka, oplozeny 2, do páteho dne vydržela obě, jedno zavedeno a druhé to před zamrazením vzdalo. A opět se nechytlo.
Těd stimuluji minimálku ( levnější varianta mimo pokusy počítané na pojištovnu), zitra jdu na kontrolu tak uvidime co se chysta. Pevně věrim, ze do tretice to uz bude to "vyherni" kolo 😉

87nika
11. črc 2016

@bassetlady Ahoj, tak to mě mrzí :( To pro mě není moc pozitivní zpráva :( My budem teď podstupovat naše 1. a zároveň poslední IVF.. Bohužel na tom nejsme finančně tak abychom si mohli dovolit podstoupit IVF vícekrát.. i to jedno IVF nás dost bude bolet.. Můžu se Tě zepat kolik si u kterého protokolu za co doplácela a jaké jsi měla léky?? Já vím, že budu mít dlouhý protokol - budu začínat 20.DC nějakou injekcí a pak prý cca za 14 dní začne stimulace.. Zatím nevím co za konkrétní lek dostanu ten 20.DC ani jaké injekce při stimulaci.. Tudiz nevím ty doplatky.. to se asi dozvim 20.7.,kdy tam jdem oba s manželem.. Jinak dle jejich ceníku počítám s ICSI 7800,- a prodl.kult. 3500,- a případně zmrazení 4500,- měla jsi to taky tak??? A můžu se zeptat jaký máš problém- kvůli čemu máš indikaci k IVF???

bassetlady
11. črc 2016

@87nika u dlouhého jsem měla " zastavovací" Diphereline ( doplatek cca 200) pak na stimulaci Gonal a doplacela jsem necelých 7 tis, pak ISCI a PK 11300
U kratkeho Puregon a jeste Cetrotide a doplacela jsem cca 8500, a ISCI a PK 11300
Plus jeste u obou doplatek Prednison neco kolem stovky, Utrogestan cca 300 kc na pokus, a tusim 300 za polezeni po ET. Ale nelekej se, ja jsem mela celkem vysoky davky, protoze jak jsem psala predtim tak reaguji velmi bidne, moje vajecnikyjsou liny jak vandrak v cervenci. 😉
A problemu se u me seslo nekolik - endometrioza, a kvuli ni jsem prisla o jeden vejcovod, plus se mi po te operaci delaji srusty a polypy a taky me honi datum narozeni ( bude mi 36). A chceme stihnout 2, tak mame trosku kvapik. Co trapi vas?

87nika
11. črc 2016

@bassetlady Tak to jo, no tak to ja to budu mit asi obdobně jako ty u dloheho protokolu.. Jake davky a jak dlouho jsi si pichala ten Gonal??? To je v peru vid?? Kolik jsi tech per mela za tech 7 tisic? U me asi budou ty davky taky vyssi, mela jsem nekolikrat pred IUI stimulacni injekce Menopuru a taky to moc nereagovalo :( Ja mam take endometriozu a navic zrejme diky nizkemu progesteronu vetsinu mesice krvacim a vlivem nizkeho progesteronu nejsou podminky pro presunuti vajicka do delohy a uhnizdeni...

bassetlady
11. črc 2016

Mela jsem za to 2x 900 a 1x 450 jednotek, ale 400 jednotek mi zbylo v lednici ( kdyz budes potrebovat muzu Ti ho dat).
Pichala jsem 12 dni.
No Menopur a Clostik jsem mela ted ja pri minimalce a podle dnesni kontroly to vypada na 3 vajicka, takze u me dobry. Jeste doufam, ze bude i kvalita.
No tak to mas taky radostny. Ale podle fotky koukam, ze uz jednoho prcka mate.

87nika
11. črc 2016

@bassetlady No tak jsem zvedava no.. Ja kdyz jsem mela pichany Menopur, tak jsem mela vzdy jen 1-2 folikuly a pak jsem jednou mela kombinaci Closil a Menopur a to jich bylo vic, ale zase byly jine komplikace.. tak jsem zvedava jak budu reagovat na tuhle stimulku...

kubikubi
19. črc 2016

@jirikova ahoj, koukám, že jsi v očekávání, tak to moc a moc gratuluji 🙂

winter
19. črc 2016

Já jdu do Sanusu poprvé 30.8. k MUDr Šilhanovi, takže zatím žádné zkušenosti nemám 🙂 . První dítko máme přirozeně. Nyní vzhledem k mému věku se již nedaří. Chtěla jsem se zeptat ohledně IVF minimálky: odběr vajíček probíhá v celkové narkóze nebo lze dohodnout analgosedaci?
Do klasického IVF se mi nechce, vzhledem k velké zátěži pro organizmus.

jirikova
19. črc 2016

@kubikubi moc děkuji! 🙂 jak jsi na tom ty, co se teď děje u tebe?

kubikubi
20. črc 2016

@jirikova V červnu jsem si byla pro papíry v sanusu a zkusili jsme s manželem jít na konzultaci do arlety v kostelci. Líbil se nám tam přístup, takže zkusíme další pokus tam...Už máme za sebou vyšetření, dokonce se zlepšil i spermiogram. Na rozdíl od sanusu budu mít dlouhý protokol. V podstatě budu začínat braním antikoncepce v jednom cyklu, aby se dobře načasovala simulace (dr. říkal, že jediné co ho napadá, co by mohlo být důvodem, že jsme neměli nic k transferu, bylo špatné zahájení píchaní hormonů)...jen prý u mě bude dost riziko hyperstimulace, tak uvidíme...A jaký byl postup u Vás, nakonec tedy dárcovské vajíčko?

jirikova
20. črc 2016

@kubikubi Ano šli jsme do dárcovství, vyšlo na první pokus 🙂 A ještě nám zbylo 7 sněhuláků v mražáku, takže já jsem byla spokojená moc. Od výběru dárkyně po transfer jen 5 týdnů, takže to proběhlo i rychle. Nebylo nic na co bych si mohla stěžovat. 😎 Ale u mě to bylo hrozně jednoduché, žádné píchání hormonů a tak, dárkyně byla mladá s 1 zdravým synem, takže nebyl předpoklad k žádným problémům, ani u mě se nic jiného nenašlo. Teď máme před sebou 1.screening příští týden, tak snad bude i dále vše v pořádku.
Snad budete v Arletě spokojenější, teď dvě holky naopak přecházely odtamtud do Hradce, asi je to všechno hrozně individuální..Takže ti vychází transfer na srpen, nebo to sklouzne až do září?

kubikubi
20. črc 2016

@jirikova Určitě je to individuální. Mě zas známá doporučila Arletu. Shodou okolností jsme byly na odběru vajíček ve stejný den, akorát ona v Kostelci a vyšlo jí to hned napoprvé. Já určitě sanus nezatracuju, ale vadilo mi, že jsem se od dejmka nikdy nedozvěděla moc informací (což když nejsi ten typ, který se na vše vyptává, je blbý), tady je dr. víc komunikativní.
Stimulace a snad už i transfer by vycházel na září.
Tak to bylo super rychlé 🙂 Hlavně, aby bylo vše v pořádku. Ještě se tě zeptám, na kolik Vás tedy vyšel pokus se vším všudy? Přeci jen, kdyby nebylo ani teď nic k transferu, tak už to bude vypadat s mými vajíčky špatně a skoro bych o dárkyni uvažovala.

jirikova
21. črc 2016

@kubikubi celkově nás pokus vyšel na 45 se vším všudy.
Vím, že jedna slečna teď přecházela právě z Arlety a měla mít taky darované a tam ji to nacenili na 75, tak jsem docela koukala, jak velký může být rozdíl. 😲
Ještě nevěš hlavu, změna protokolu a vše může být tentokrát jinak! 🙂

Strana
z5