CAR Sanus
Ahoj holky.Kdo navštěvujete Sanus přijďte sem 🙂 Původní diskuse je uzavřená a tam už skoro všechny mají miminka - moc jim gratuluju 🙂 a přeju hodně štěstíčka 🙂 .A kdo se snaží o mimíska pojďte sem 🙂
jinak dopékám 2 druh a pak už jen vyvalovat linecké a už přemýšlím jaká těsta si večer zase upatlám 😀
Nechápu, že ty naše protějšky jsou všechny stejný - nikomu se nechce do zdobení světýlek....
Přitom to je tak krásný - ten advent 😅
ahojky holky 🙂
tak ja mam upeceny a slepeny bananky z kila mouky, takze toho je pekna kupa 🙂 a ted varim rychle gulas na zitra k obedu, protoze za chvilku jdeme na oslavu a pak musim na nocni ☹ ale od pondeli dovca, takze to je super 🙂 zitra chci pict vanilkovy rohlicky a linecky a chtela bych letos poprve zkusit nejaky trubicky, ale s tim nemam vubec zkusenost, u toho se budu asi pekne vztekat... jinak ty okna bych mela umejt taky.. uvidim jak bude zitra, kdyz nebude nejaka silena vanice, tak to asi v rychlosti omeju a vyperu zaclony, at to mame na ten advent doma vonavy 🙂
@lenda01 banánky chci dělat letos taky,já ještě peču to linecké,jinak karamelový košíčky a pracny z tatranek už mám hotové,ještě mám v lednici 6 bílků tak nevím jestli z toho neudělám ještě kokosky at to tam neskladuju ,okna už stejně dneska nesithnu,za chvilku se bude stmívat tu noční teda nezávidím,ale oslavu joooooo 😅 tak si ji pěkně užij at přijdeš na jiné myšlenky
Evik.....děkujeme za podporu.Madlina jí potřebuje jako sůl.Ve čtvrtek máme pohřeb ☹ ,tak to bude hrozný.Jinak receptíky na cukroví napíšu zítra,ted jsem u mamky.Všechny zdravím.
Evik....děkuju.
Tak už doma chlapi snižujou strop,protože je křivej jak paragraf.tak se těším,až to bude hotový.
ahoj holky, tak i já mám des dopečeno...z těch receptů od rvasata tygr jse dnes dělala ty trubičky (rvas, měla si pravdu, ty kovový trubičky prodávaj v každým obchoďáku), botunty koule a klubíčka. pak jsem zvládla 6 plechů lineckýho a perníčky a jsem uplně mrtvá.
madlina, tygr:holky upřímnou soustrast,držte se
madli:fakt originální adventní věnec, super nápad
omlouvám se za překlepy,mně tu jde nějak pomalu internet a nestíhá mi to brát písmenka...
hezké ráno tak co dnes vaříte my máme obalovaný květák a br. kaši a hlavně se musím dnes vrhnout na ty okna a vyzdobu 😝
Jinak přeju krásnou 1.adventní neděli a přiznám se.Nemám věnec.Já na to uplně zapomněla. 😀 Jinak jsem dělala dneska buchty s mákem a ty teda jsou. 😉
Tak my jsme si s Adélkou zapálili první svíčku.Adélka byla moc nadšená.4ím je větší,tím víc se na vánoce těším.Ty její zářící očička jsou kozelný.
dobre ranko holky 🙂
tady je normalne bily peklo a konec sveta... venku snezi a fouka a neni videt na metr..bleee ... ja chci leto ☹ .. 🙂 jestli to snezeni bude takhle celej den a celou noc, tak to se chci zitra videt, jak jedu do Sanusu na osmou rano.. to abych v pet vyjela 🙂
tak prvni advent za nami, co? nejak to vsechno leti.. ja trosku poklidila, zmakla jsem nejakou tu vyzdobu a mam upeceny a komplet hotovy ctyri druhy cukrovi a dnes se chci vrhnout na dalsi. testo mam pripraveny na pernicky a jeste chci udelat slepovany kokosky a pripravit si testo na orechy a trubicky... 🙂
Hezký zasněžený den,
slíbila jsem pár receptíku,tak píšu.
PLNěNé ROHLíčKY:
300g hladké mouky,150g moučkového cukru,150g tuku,1 žloutek,50g marmelády,
NáPLN:
100g piškotů,100g másla,50g vlašských ořechů,100g kandovaného ovoce,
POLEVA:
250g čokoládové polevy
Z hladké mouky,cukru,tuku a žloutku vypracujeme těsto,které potom necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Z těsta vyválíme asi 1/2cm silný plát.Vykrajujeme rohlíčky,které pokládáme na vymazaný plecha pečeme v předehřáté trouběpři190stupnů asi 10min.PPiškoty rozdrobíme,ořechy a kandované ovoce najemno umeleme.Vše potom smícháme s máslem a vytvoříme hladký krém.Vychladlé rohlíčky namažeme tenkou vrstvou marmelády a nejlépe kornoutem nastříkáme napln.čokoládovou polevu rozehřejeme a poléváme s ní rohlíčky.
PěNOVí INDIANCI:
6 bílků,200g cukru krupice,1 jahodový vitacit,1 piškoty,1 čokoláda na vaření,
Bílky s cukrem a vitacitem šleháme elektrickým šlehačem 20min.ve vodní lázni.Vodní lázen hřejeme na mírném ohni,aby se nám bílky nevařily.Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkoua stříkáme na piškoty.Indiánky namáčíme do roztopené čokolády a necháme ztuhnout.
JInak tady kásně sněží.

@evik31 - ty seš teda pekařka 😀 To já tady teď vařím a uklízím a po obídku si konečně udělám vánocční výzdobu.
V týdnu jsem si stihla jen natrhat větve a pak bylo kafíčko u kámošky - tak na to vlítnu dnes - už se těšíííííím.
Já mám zapálenou svíčku a až budu zdobit, tak si asi pustím cd s koledama 😀
a odpo chci ještě dát světýlka na balkon a na stromek venku 😀
To bude manža šílet - že to dělám tak brzo 😀