CAR Unica Brno
Berušky, radši jsem založila nové, aby nás nestřihly
@bobecek79 Ty jsi měla dlouhý protokol, že? No já jsem taky vloni trpěla, bylo těch injekcí fakt dost ☹ Ono to pak už ke konci bolí, protože ta kůže tvrdne, je lepší píchat (snažit) se pokaždý do jinýho místa, vyhnout se těm ztvrdlinkám, to pak bolí.....ono to hladce a rychle jde, ale člověk se pořád bojí, kolikrát zbytečně 😉
@krataskovi a můžeš mi prozradit kolik jsi měla folikulů a vajíček... 😉 😉 ??
@drndapetka tak to jsi vystihla,přesně, 🙂 pokaždé se před pícháním bojím 😕 a kůže mě taky přijde,že je nějak tvrdší než na začátku....
@bobecek79 ony se ty ztvrdlinky po čase dělají, to ta kůže má takový "obranný" systím, ale za chvilku už nebudeš píchat, musíš vydržet 😉 Já teda sama nepíchám, mě píchá injekce manžel, a obdivuji všechny, co to dokážou samy, já totiž při pohledu na jehlu omdlívám 😝 😀
@drndapetka morfologii s nama nijak neprodiskutovavali..pry jsme meli vysetreni vporadku az na ten spermiogram, to bylo jasne, ze musime rovnou na ICSI a ja mam jeste Euthyrox na stitnou zlazu, ale nic vic...vlastne ani presne nevim, co vsechno ta morfologie je...
@bobecek79 mela jsem celkem 25 vajicek, ktere odebirali...s toho 8 teda oplodnili metodou ISCI, zbytek zkouseli na IVF,ale tam se nechytilo ani jedno, takze proto je pry metoda IVF potvrzena, ze je u nas zbytecna...no a do embrytransferu vydrzeli 3, zavedli mi 2 i s asistovanym hatchingem a od te doby zatim vsechno vpohode...jim ted hodne zdrave, chodim na prochazky a cerstvy vzuch a nenervuju se, takze snad jsou drobci uvnitr vporadku 🙂
Jinak to pichani bylo i pro me neprijemne, ale injekce po ET byli mnohem horsi a desne me to bolelo a melo jsem modriny po celem zadku..to byl snad jediny poradny stres, ale preckat se da...pro to malicke clovek udela snad vsechno!!!!
@krataskovi morfologie je tvar spermií 😉 správná spermie by měla mít špičatou hlavičku, kterou se dobře provrtá do vajíčka, my máme ale hlavičky kulatější, tudíž jsou spermie morfologicky špatné. Morfologie ale také může znamenat i jiné "vady na kráse" spermie, né jen hlavičku
@krataskovi a ty už teda Agolutin nepícháš a zavádíč Utrogestan?
@drndapetka můj manžel taky kouří 😝 dušoval se, že přestane jak se narodí Martínek a... prdlačky za kačku 😀 na pivko (i nějakej ten panák 😠 ) taky občas zajde a když už jde, tak to stojí za to 😝 naštěstí jde tak 1x za 6 týdnů.
Ale to je strááááášnej problém se toho vzdát a přestat kouřit, njn chlap.
Já jsem kouřila až do KET 😕 den před tím jsem to típla a od té doby se držím, tzn. od 15.5.2009 a jsem za to na sebe pyšná 😎 Akorát těch 10 kg co se mě drží od porodu navíc, za ty teda pyšná nejsem ☹
Jo a jestli se nám zadaří a budou // tak chci píchat agolutin až do 12tt. Nenávidím injekce, ale při Martínkovi jsem vysadila agolutin a nahradila ho duphastonem a druhej den jsem pro masivní krvácení valila do nemocnice. Tenhle scénář nechci opakovat, a proto jsem se rozhodla stůj co stůj píchat agouš.
@jimmy1 já jsem taky bejvalá kuřačka 😎 poslední cigaretu jsem si zapálila 12.4.2010 😀 Od té doby ani šluk 😉 A to víc mě to vadí, když mi manžílek funí kouř pod nosem, nejraději kouří před spaním a pak mi vleze smradlavý do peřin 😠 To pak nemám ani chu´t se k němu přitulit 😖 Ale jak vidím, tak zdravé miminko mají i chlapi kuřáci, tak já to už nebudu řešit, to bych se zbytečně nervila 😝
Jak jsi dopadla u toho doktora, už víš?
@jimmy1 jj, taky bych chtěla Agolutin až do 12tt, vydržela bych to kvůli mimnku, ale bavila jsem seo tom s mojí gynekoložkou a ta dává Utrogestan, nedoporučuje tak dlouho píchat, kor když to pícháme doma-jsme laici 😒 Já mám taky špatné zkušenosti, 5dní po výměně Agolutinu za Utroš jsem začala dost silně špinit, skončila jsem na OBI a taky to špatně dopadlo 😔 . Neříkám, že to měl za vinu ten Utroš, ale já to na to svedla 😅
@drndapetka ještě jsem doma, Marťulí hajá, babi přijde kolem 14h a v 14:25 mi jede bus, domluveno to mám kolem 15h. Tak jsem zvědavá co se najde nebo nenajde a jak dlouho tam zkejsnu. Beru si s sebou radši knížku, nečetla jsem ani nepamatuju 😉
A s tím kouřením přesně tak, strááááášně mi to smrdí. Ale on Petr tady kouří minimálně, spíš tomu dává na frak, když je v práci nebo jde do hospody. Jo a doma nesmí, chodí se zásadně ven i v dešti, větru, vánici, i kdyby trakače padaly, tak doma se kouřit nebude! 😉
@drndapetka tak můj gynekolog taky z toho agolutinu asi nebude nadšenej, minule mi ho rozmluvil ☹ ale jsem tak rozhodnutá a dokud budu mít na prde*i místečko kam to píchnout, tak budu chtít píchat a hotovo! 🙂
@jimmy1 jj, u nás taky jen balkon, jinak má smůlu 😀 ani v autě se nekouří a když jsme v hodpodě, tak si sedá na druhou stranu, aby kouř na ěm nešel, protože pak jsme zlá a prudím 😎 Nečekala jsem, že se mi cigarety tak zprotiví, když mě tak chutnaly 😅 Poslední dobou mě to smrdí čím dál víc 😒
@drndapetka
moc vám holky fandím, aby to vyšlo.
Já agolutin píchala 14 dní, zatvrdliny jsem měla snad všude a pak jsem přešla na utroš. Byla jsem po něm unavená jako hrom.
Jinak jak jste řešily otoky - to dělá Prednison - zadržuje vodu v těle. Já po něm byla oteklá jako balon.
@drndapetka jejej, 2 dny jsem tu nebyla a trvalo mi pekne dlouho, nez jsem to vsechno precetla. 😉 Manžel naštěstí nekouří. Snažím se už půl roku do něho cpát multivitamín, ale když mu to vyloženě neřeknu a nevezme si ho přede mnou, tak dělá, že na to jako zapomněl. Už píchám 3. den Menopur , zatím to jde, trochu mě občas pobolívá břicho, ale jinak v pohodě. V pátek jdeme na UTZ, tak jsem zvědavá, kolik napočítají foliklů.
@betysek já toho nakecám, já vím 😀 Manžel mě asi přizabije, až dojde z práce, zjistí, že jsem nic neudělala, jenseděla na koníkovi 😀 😅 No jo chlapi, oni s těma vitamínama nadělají....jak kdybysme do nich cpali jedy 😀 To určitě folíky rostou, když bolí bříško, to bude úrodička 😉
@andinecka o tebe se celé těhu staral pan Dr.G.? To sis s ním domluvila?
@drndapetka
je to můj gyndař, já tam chodím už dlouho.
Docela se o mně staral až pak jsme spolu měli menší/větší problémy a já pak přešla pod rizikovou poradnu v Bohunicích k Mudr. Gerychové. To je snad nejlepší ženská co znám 😵 je úplný sluníčko a jak se stará o své pacientky 😵 😵
Myslím, že G. bude mít radost, že mám zdravý dítě, po tom všem co mně řekl, když jsem ze zdrav.důvodů odmítla amniocentézu, která se rovnala v mém případě potratu.
@drndapetka jojo, uz mam dopichano a tyden zavadim..nic moc prijemneho, ale je to pry ucinejsi, nez to polykat..
Morfologii jsme meli spatnou. Ja nevedela, ze myslis spermie 🙂 Spatna velikost, bez biciku, a sem tam nejaka ta dobra...ale vybrali asi pak dobre..ono se s tech milionu myslim par dobrych najde vzdycky 🙂
Holky ja vubec netusila, ze se da Agolutin pichat tak dlouho az 12 tydnu...to je jako mazec!! Je to vubec zdrave? Nebo to zavadeni je vlastne to same? ted su z toho takova nejista...
@krataskovi Agoloutin se nepíchá 12 týdnů,ale když tak do 12tt a oproti ploykání utroše nebo dufastonu je agolutin učínnější. My tankrát vypíchali všechny co nám dali i když můžeš po potrvzujícím UTZ nasadit lék záleží na tobě co vydržíš.🙂 🙂 🙂
@drndapetka Můj manžel taky kouří a kolik dětí má, tím to asi nebude....
Sakva jste se tu nějak dneska rozšoupli.@drndapetka já měla vždycky 7 vajuch(a max 11 folíků) jsem houby nosnice.jinak mám nějak obavy že mě opět bolí v krku ☹
Kočky kdo jste měl kvůli IVF neschopenku od svého lékaře jak to probíhalo,chtěl nějaké potvrzení z unici že ivf absolvujete nebo tak něco?

@krataskovi já nešpinila a čekala jsem jedno, ono to špinění nemusí být, protože to druhý embryo se mohlo "rozplynoutL ještě před uhnízděním.....ale uvidíš, třeba bude dvojnásobná nadílka 😵 vy máte jakou morfologii? Manžílek naštěstí horké koupele nemiluje, to bych mu dala 😀 Už i tak dělá vše pro to, aby spermiogram byl horší a horší 😝