Ahojky všem,
navštěvujete někdo CAr - Gennet Praha? chtěli bychom tam s manželem podstoupit 2IVF a ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti. Strašně moc by mi to pomohlo a hlavně zklidnilo.
Díky moc a mějte se hezky 😀
@inza
@betox
já si to taky myslim, půlku z toho už znám a to tlačení se stejně asi nedá popsat, když si to neprožiju 😕 ....
mám docela bobany...minule jsem tam ležela celý den a poslouchala hekající a křičící holky, takže zážitek to nebyl...nakonec mě přeložili na pokoj...a za pár hodin začlo krvácení a už jsme jeli na sál 😝 ...takže teď vůbec nevim, jak to bude, co mám očekávat, jenom vim, že oxytocin a epidurál nemůžu mít...
@mandre Neboj, to zvládneš. Je fakt, že jsem si při porodu říkala, že Julinka bude jedináček, že do tohohle už nejdu, ale já to měla trošku komplikovaný několika předchozíma operacema, takže hodně srůstů....Na druhou stranu chvíli po porodu už jsem se oklepala a dneska mám spoustu věcí jako v mlze. Naštěstí to příroda výborně zařídila, že se na to špatné hned zapomene, jinak by asi lidstvo vymřelo 😉 Dneska si říkám, že by to bylo jiný, protože už vím, jaká odměna mě čeká na konci. Já jsem veškerou medikaci odmítla a dá se to zvládnout taky. Fakt se toho neboj, když Ti bude nejhůř, tak si řekni, že ta bolest je jen na krátkou dobu ( i když těch x hodin se zdá být nekonečných) a to se nechá přežít. Moc držím palce 😉.
@mandre já na kurz chodila,no nakonec to dopadlo tak,že v den porodu jsem měla s sebou sešit se zápiskama a furt do něj čuměla, v jaký předporodní době jsem,no nic jsem nepoznala,jediné co jsem dodržela bylo pití coly a cucání hroznového cukru(prý na energii),no nakonec jsem to tam všechno ohodila 😅 , dostávala jsem vyvolávačku,ale kromě bolesti se nic nedělo,ani jsem nepočítala stahy,a rady typu uvolňujte se na balónu-byla jsem ráda,že ležim teda,,epidurál nakonec nestihli, během chvilinky jsem se nakonec otevřela,takže za mě vyhozený prachy 😉
@majcam Tak se nám právě klube levá dolní jednička a je to síla - v noci každou hodinu pláč, přes den je protivná, pláče, má průjem, nechce jíst....No snad jí to chuděru brzo přejde. Jinak jsem opět na dietě, začal se jí po 14 dnech, co jsem zařadila mléko, dělat ekzém. Jediný způsob je zase mléko vyřadit a pozorovat 😖 Musím říct, že se jí to po týdnu co jsem na dietě začíná ztrácet....
@betox: to s tou dietou teda zase nezavidim. My teda porad na diete. Zítra jdem na krev tak uvidíme co se zjisti ci nezjisti. Ted jsme zacali davat pomalu mrkvicku a je to boj 😀. Jinak zoubky zacinaji pomalu zlobit uz i u nas a co nevidet se zacnou klubat...Jo a taky nam asi zacina atopicky ekzem...teda rikala dr
Ahoj holky, díky Gennetu máme holčičku přeš IVF na druhý pokus, první bylo biochemický a jelikož nám zbývá poslední pokus od pojišťovny, tak chceme zkusit druhý. Na další pokus nebudou penízky, tak máme jen jednu šanci. Máme ale katastrofální spermio a tak nás tentokrát asi bude čekat odběr spermio z nadvarlete, tak se ten můj hrozně bojí. Prošel si tím tady někdo? Kvůli špatnému spermio jsme nikdy neměli mrazáčky, vždy nám zůstalo jen jedno nebo dvě embria. Tak doufám že díky TESA/MESA se povede aspoň něco zamrazit, abysme měli ještě šanci. Taky jsem přemýšlela o oplodnění jen půlky vajíček a zbytek zamrazit a kdyžtak znovu oplodnit. Stejně tam vždycky vybrali jen dvě dobré spermie a zbytek embrijek se přestal vyvíjet a nepřežil prodlouženou kultivaci... 😒
Ahojky holky moje, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s dr. Langerovou a KET? Moc děkuju za všechny rady a názory =o*
@vveru KET jsem nikdy nestihla, ale k Langerové jsem chodila a pěji na ní chválu kde se dá. Je věcná, přímá, každému se snaží max. vyhovět. Není éterická bytost, což nemusí každému vyhovovat. 😉
@betox jsem jak velryba 😀, funim, když něco doma dělám, hlavně když neustále uklízím ty vyházený boty, kabely, vařečky atd. 😀 Včera mě viděl Kristiánek zalívat kytky, co jiného, než si běžel do koupelny pro konvičku, vylezl na gauč (když jsem tam zrovna nebyla) a na parapetu strkal tu konev do sklenice, kde jsem nechala pouštět kytce kořínky, ta sklenice se samozřejmě vylila na gauč a i pod něj, takže mi plaval notebook na zemi, to už byl fakt vrchol 😝 😝 ...no pak si v tom vymáchal ještě ponožky...no spoušť 😀 😀 ....Jsem si musela říkat, kliiiid, nebo ještě porodíme 😝 😝 😀 😀 😎
Ahoj snažilky, maminky a těhulky,
na MK máme takovou společnou knihovničku, kterou si tady s maminkama tvoříme a každá z Vás se do ní může přidat. Jsou v ní jak obecné informace o věcech týkajících se těhotenství, mateřství, tak hlavně Vaše cenné zkušenosti. 🙂
Máme v ní i téma CAR Gennet Praha a protože Vy s ním máte zkušenosti, myslíte, že byste mohly vložit svou vlastní zkušenost na https://www.modrykonik.cz/gennet-praha ? 🙂
Pokud svou zkušenost vložíte, pomůže to i ostatním maminkám, které právě shánějí informace o tomto centru a rozhodují se mezi různými centry v ČR. Díky Vám najdou zkušenosti na jednom místě přehledně a rychle. 😉
Děkuji Vám a přeji krásný den!
Jennyska
Holky, tak já jsem se v sobotu od dr. Langerové nechala přemluvit, že necháme zavést při KETu zase jen jedno. Jela jsem tam s tím, že jestli se povedou rozmrazit půjdou tam obě . . . Se ze sebe fakt picnu 😒
Ahoj holky, ráda bych se k vám připojila. Plánuju se objednat do Gennetu, mám doporučení od svého gynekologa.
Je mi 25, nikdy jsem neměla pravidelnou menstruaci,tak mi první Dr. dal HA a tím to na pár let schoval. Od nového roku neberu HA a po půl ročním snažení jsem změnila Dr. a ten mi hned zjistil PCOS, navíc bez vyvolávačy nemenstruuji. Tak mě nabídl bud laparoskopii, chromopertubaci, hysteroskopii nebo rovnou doporučení do CAR. Tak jsme ještě vyzkoušeli od jiného Dr. homeopatika a Clostilbegyt. Nic nepomohlo.
Ted plánujeme Gennet, už se mi nechce déle čekat. (vím, že našich 9měsíců je oproti několikaletým čekatelkám nic, ale nechci čekat x let, když "nefunguju", už ted "blázním". 😕 )
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho trvá ta příprava? - od první konzultace po zavedení oplod.vajíčka.
Jaká je úspěšnost?
Nemám vůbec představu. Děkuji 😅
@04092010 Ahoj, já měla první návštěvu (konzultaci) v červnu letošního roku, problém nepravidelná MS, hodně dlouhé cykly, absolvovali jsme jednou IUI a teď jsem začala se stimulací na IVF, které když bude vše ok doufám brzy proběhne, takže u mě tak 🙂 ale záleží co budete chtít rovnou podstoupit, většinou to ale začíná IUI, záleží potom kolikrát vám doktorka toto doporučí. Já tam začala chodit po roce snažení. Nejdřív tě čeká konzultace, poté odběr krve na hormonální profil a od partnera spermiogram(u nás moc dobrý nevyšel), od toho se to poté taky odvíjí. Držím palce ať se brzy zadaří 🙂
@hankalt děkuji za zkušenost 😉 držím pěsti!
na krvi jsem už byla u mého gyn., vyšly mi špatně LH a FSH, ostatní prý ok. Přítel už byl na spermiogramu, dostal od Dr. homeopatika a vlašské oříšky na zlepšení 🙂
no jsem zvědavá, bojím se, že to bude trvat dlouho, než projdeme všemi přípravami, testy...
Nevíš zda mají v Gennetu Archa pracovní dobu Po-Pá 7.30 a jen do 16h.? 🙂
@4092010 tak u mě tenkrát všechny vyšetření proběhly ještě než jsem byla na první konzultaci, přece jen mají dlouhé objednací lhůty a pak to šlo rychle dvakrát jsme zkusili IUI, prvně asi týden po konzultaci, když to nevyšlo poslali mě na hysterosonografii v tom cyklu udělali druhé IUI a pak jsem hned začla stimulovat na IVF, ale vždycky záleží na tom co ti zjistí 🙂
@4092010 já teda chodím do Gennetu Letná, takže netuším tu otvířačku, ale určitě to mají na svých stránkách www.gennet.cz 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Zrovna řešíme s manžou porodnici. Byly jste některá na předporodním kurzu? Má to cenu?...My jsme to minule jaksi nestihli, protože Kristiánek se narodil císařem v den kurzu 😀 . Teď nám na 50% "hrozí" normální porod 😲 😲 😕 .