Centrum asistované reprodukce Gennet Praha
Ahojky všem,
navštěvujete někdo CAr - Gennet Praha? chtěli bychom tam s manželem podstoupit 2IVF a ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti. Strašně moc by mi to pomohlo a hlavně zklidnilo.
Díky moc a mějte se hezky 😀
@petaloudi tý jo,tak ten femibion,to je teda masakr,taky si ho kupuju,zatím za 300 😒 ,a myslím,že tenhle je jediný, který je vštěpený..,mám MTFR heterozygota a Lovás říkala,že jen ten Femibion potřebuju..no tak nevim, každopádně kdyby si narazila na nějakou levnější alternativu,tak písni.. 😉
@cincinnati 😀 ,hele já ani pořádně teď už nevim,jen co si pamatuju,tak mi brali krev na MTFR a z toho zjistili,že mám heterozygota-prý to znamená,že jsem od jednoho z rodičů něco nezdědila,byla mi doporučena kyselina listová vštěpená(to je ten femibion),a myslím,že je to něco se srážlivostí krve..?!...,ale možná mě tady holky opraví.. 😉 ..jo a MTHFR a MTFR je to samé,jen jsem to napsala blbě
@cincinnati MTHFR je nějaká mutace genů - já tomu řikám mutant, ale taky mám myslim toho heterozygota (pak je ještě homozygot, ale už přesně nevím, jaký je v tom rozdíl) Skoro každé z nás, kterou poslali na genetiku, to našli. Má to něco společnýho se srážlivostí krve a hrozí riziko potratů, takže je potřeba papat hodně kyseliny listový a pak by to nemělo dělat žádný problémy. Akorát, když to tělo má, tak snad neumí normální listovku zpracovat, tak je potřeba nějaká ta vštěpená, což má právě ten Femibion.
@inza nevěš hlavu naděje umírá poslední a taky zázraky se občas dějí tak třeba.......
@darkwitch a musíš ji zrušit?vím teprve jsi nastoupila,ale kdyby jsi se zmínila,jako že to máš už dlouho naplánované -tak že se chceš jenom zeptat jestli to máš posunout anebo jít a oni by Ti řekli,né?Na druhou stranu,když se jich budeš ptát si můžou myslet,že se práci vyhybáš-chjo to je těžký ☹
@majcam já jsem zatím v klidu,nějak jsem přesvědčila mé tělo,že se mě to netýká a opravdu se mi to daří,ale kecala bych do středy jsem byla s nervama na pochodu,to až od čtvrtka jesm naprosto klidná,tak nějak -jakoby mě KET teprve čekal a to kdoví kdy 😀
letim k tchýni na obídek...papapap...,jo a dnes jsem dostala menzes po 35 dnech,(cykly mám po 26)to se mi ještě nikdy nestalo a předtim jsem špinila 5 dní,ale byly to takový divný kusy co ze mě vypadávaly...no nic papapap..jo a omlouvám se za popis,pokud zrovna obědváte..
@cibka zlato, dekuji za podporu. Drzim ti palecky, urcite na tom budes lip jak ja. 🙂
@cincinnati
MTHFR je zkratka pro enzym methylentetrahydroftolát reduktasu. Pokud jsi homozygot, potom to znamená, že obě kopie genu pro MTHFR v buňkách jsou mutovány. Tento enzym je důležitou součástí metabolismu kyseliny listové a hraje úlohu v určitých drahách metabolismu aminokyselin (např. je klíčový pro konverzi homocysteinu na methionin).
K projevům patří zvýšená hladina homocystinu v krvi a jeho následné vylučování močí (homocystinurie).
Celkově může onemocnění vést k poruchám srážlivosti krve (která je zvýšená), k některým onemocněním kardiovaskulárního systému a u matek se objevují problémy s otěhotněním a časté potraty.
U vyvíjejícího se plodu postižené matky se u některých variant mutací mohou vyskytnout různé defekty neurální trubice (vrozené vady). Podávání kyseliny listové je standardní terapie.
Mě celé těhotenství sledovali v trombocentru, cpali mě listovkou a celé šestinedělí jsem si píchala clexane. No a manžel je homozygot, já hetero, takže Vojta to má určitě taky....Já mám k tomu ale ještě vyšší hodnotu fibrinogenu - ten je zodpovědnej za srážlivost a v těhotenství se jako obrana proti vykrvácení přirozeně zvyšuje. Mě hlídali aby to nebylo moc, jinak bych si musela i v těhotenství píchat clexane.
Holky, není to sice moc k tématu, ale pobavilo mě to (prostě obchod jako obchod :--)) :
“Ředitelem nově otevřeného nákupního centra v Praze-Vysočanech byl jmenován František Lambert, do roku 2007 působil jako finanční ředitel České televize. Poslední dva roky pak Lambert řídil klinické centrum IS-Care I.V.F. v pražských Holešovicích.“
Holky jste dobrý, že si pamatuje, že jde Petrita na laparku, já si jen všimla, že přišla o kolobrndu 😢
pekne ranko

@majcam no ráno bylo mínus dvacet 😝 Tak se těs 😉
Joo a včera to se mnou málem švihlo v lékárně. Pamatuji si, jak jsme se tady nedávno rozčilovaly, že ten Femibion je strašně drahej.... tak já si byla včera koupit ten 400 od 13. týdne... a on stojí 545 Kč na měsíc!!! 😖 Musim pohledat, jestli neexistuje něco levnějšího na toho mojeho MTHFR mutanta 😠