icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

volfici
29. črc 2017

@cambra tobě taky! Užívej krásný den (konečně po tom deštivém týdnu) 🌞

marryline
31. črc 2017

Dobre ranko holky, jak se mate? Co noveho? Vidim ze @cambra ma po iui 🙂 moc drzim palecky at to vyjde 🙂
@horvi02 tak co jake mas zatim pocity? Verim, ze to tento mesic tobe urco vyjde, kolikat jsi dnes DPO?🙂.

Ja se vcera vratila z dovci a citim se mnohem lip. Ms dorazila vcera, takze pristi pondeli pruchodnost a v zari 3 iui. Nejak se smiruji s tim, ze to asi bude chvili trvat, hlavne to chce byt psychicky v pohode 🙂. Devcata je tu nektera ktera chodi do Zlina do centra?🙂

marryline
31. črc 2017

Včera jak jsme jeli s pritelem domu, tak jsme měli debatu o tom jak se náš vztah za poslední rok změnil. Ještě před rokem (než jsme se rozhodli, že se budeme snažit o mimi), tak náš vztah byl bezstarostný a úžasný né že by to teď nebylo dobré, ale prostě poslední dobou se vše točí kolem mimi. Není jediný den co by jsme si na mimčo nevzpoměli, už je to že oba jíme vitamíny, takže nám to každý den připomene. Všechno mi ted příjde v našem vztahu složitejší. Co si budeme říkat, tak sex je taky jiný. Dřív jsme měli sex pořád a kdy se nám zachtělo. Každy mesic je ted stejný v tom, že po MS už myšlenkama počítam, kdy bude ovu, až je ovu, tak clovek premysli, zda probehla ovulace atd. a po ovu je fáze, kdy se zacnu pozorovat a zkoumat, zda se zadarilo. To je ta nejhorsi fáze, kdy je premyslim a počítam dny do testování TT. Podle me psychika dela fakt hodne. Nejsem spokojena v praci, takze uz rok co se snazime o mimi chci na materskou, abych nemusela hledat novou praci, ale ted jsem si rekla, ze na vse kaslu. Pokud to bude uz v praci k nevydrzení, proste si najdu novou a nebudu premyslet co kdyz otehotnim po meisci v novem zamestnani. Chci mimco na par mesicu vypustit z hlavy. Mozna mam ted takovou naladu, ze to tak chci a az se bude blizit ovu, tka nazor zase zmenim, ale kdyz se nad tim tak zamyslim takhle dlouho fungovat nejde, porad nejake zklamaní, pocítaní a čekání. Rozhodli jsme se s pritelem, ze zacneme oba hrat tenis jako spoledny konicek a aspon jednou tydne nekam vyrazime treba na veceri, do kina, na vylet atd... Ted si chci uzit zbytek leta, protoze na dalsi iui jdu az v zari, takze si ted oba psychicky odpocineme od iui. V zari me ceka treti iui, potom vyzkousim čtvrte a kdyz nevyjde ani to, tak na pul roku si dam od IUI, vitaminu a vseho okolo pauzu. Kdyz ani potom prirozene neotehotnim, teprve pak zacnu premyslet o IVF. Jak to mate vy doma? Jste na tom podobne jako my, nebo jsme jen my tak uz zoufali 😀

cambra
31. črc 2017

@marryline sice můj partner je partnerka...nezobe vitamíny, ale je mi šílenou oporou, všude je se mnou, zařizuje co je třeba a doma...nesmim nic tahat a kočičí záchod je její práce 😃
Doma už vše řešíme tak jak by to mělo být až prdolka bude s nami...vymýšlíme jak vše přestavujeme kde bude postýlka a vše se točí kolem toho....rikame si co bude dělat Barnes a Vanessa (pes a kočka.. .ale jsou zlati) no...ale do toho chodíme do posilky...behat, procházky.. bowling...kino...vecere...vikend na zámku....po prvním III jsem byla desna...ted...jsem nějaká moc v klidu 😃
Takže miminkovske šílenství je všude 😊 ale člověk nesmí zapomínat na sebe i toho vedle sebe 😘

brussali
31. črc 2017

@cambra
@marryline
Ahoj holky, já teď jedu na krev, negativní vysledek mi asi budou volat odpoledne. Myslím, že je to tutovka (od čtvrtka spinim, v sobotu a neděli uz už jsem ani netestovala, testy došly a nechtělo si mi o víkendu shánět nove), takže už si taky plánuju, co budu dělat. Celý srpen máme celkem nabyté, dovce, nějaká zařizování, takže druhé iui necháme na září. Musím začít cvičit, poslední úpravy před dovcou u moře 😀

brussali
31. črc 2017

A jak to máme doma.. po pravdě zklamání, že to nebude hned, už mame za sebou, zjištění, v čem je problém, taky. Ja uz loni na jaře změnila práci, tehdy jsem došla právě do toho stádia, kdy uz me mimi nezachránilo a už jsem tam nemohla vydržet. V nové práci jsem na to zkraje moc nemyslela. Ale když je zdravotní problém, psychice uz nepricitam velkou roli. Manžel je trpělivý, vyslechne me, chce to taky, ale netlačí, nenervujeme se navzájem. Já si jednou za dva měsíce pobrecim a je. Chodíme na procházky, do kina, na pivo, na vecere, plánujeme rekreační pobyty. Myslím, že ta vztahova pohoda je důležitá, aby nepřišla krize kvůli mimi a s někým to neseklo ve smyslu uz není nic, jak jsme to mívali a mimi nám taky nejde. Aby ten vztah prostě kotvil pořád tam, kde se tehdy vyvinul ve spokojenost typu jsme šťastní tak, že spolu chceme dítě. Nesmí se to asi prehoupnout v to, že bez něj jsme nešťastní..

brussali
31. črc 2017

..jinak věřím, že pokud jsou oba zdraví, psychika může být takový poslední dotukavaci faktor k úspěchu, zároveň se i nechce věřit, že by mohla u zdravého páru za dlouhodobý neúspěch.. přece jen se bavíme do velké míry i dílu náhody, nebo ne?

horvi02
31. črc 2017

@marryline Ahojky, já jsem 7DPO po pondělním a 5DPO po středečním IUI... v pátek jsem začala brát utroš na 10 dní a tudíž mi testování vychází na další pondělí 7.8. Ale jelikož nemám nejmenší příznak (břicho, prsa...), tak je mi jasné, že ani 7 folíků mě nezachránilo :( Já uvažuju, že pojedu na kliniku do Zlína kvůli tomu IFI o kterém jsi psala, protože to dělají jenom tam (a není to pro mě zas tak moc z ruky). Je dobře, že jste se takhle "vyklidnili". My už máme krizovku za sebou, já si sem tam pobrečím ve sprše a je klid. Mezi sebou zásadně nemluvíme o tom co bude, když se to nikdy nepovede... prostě jednou to přijít musí. S tou prací to mám stejně - koukám po jiné, ale představa, že nastoupím a za týden nastoupím na rizikové (což podle mě po IVF posílají - a jelikož toto IUI nevyšlo, tak na mě čeká jen rizikové z IVF) je docela šílená.

@brussali Hodně lidí mi říkalo, že to mám v hlavě, protože se tak moc bojím porodu a záměrně si tím to dítě odpuzuju, že mozek je mocný... ale co ty různé feťačky a bezdomovkyně a holky které dítě okamžitě odloží někde u cesty... tyhle to dítě chtějí a těší se na něj? Podle mě určitě ne. Už nevěřím tomu, že mi nějaká meditace a uvolnění a pozitivní myšlení pomůže :/ Podle mě už je to záležitost těla a ne hlavy :(

marryline
31. črc 2017

@cambra tak vidim, ze u nas je to to samé. Přítel mi je taky šílenou oporou a doufám, že i já jemu. Mame novy bytecek a detsky pokoj mame prazdny a porad premyslime jak to tam bude vypadat az bude miminko. Taky spolu podnikame ruzne veci, ale spis mi prijde, ze na to oba az moc myslime. Driv jsme nemeli starosti, a ted je to jak na houpacce. Mame oba stavy, kdy je nam fakt hodne smutno, ze se to nedari, a pak jsou chvile kdy se na to snazime nemyslet, ale stejne to mimco uz je vsude. Vidim miminka a tehulky snad uplne vsude 😀.

@brussali Hele, moje kamaradka spinila a byla tehu, takze nadeje je, ale kdyby ti to nahodou nevyslo, tak vidim, ze v zari jdeme do toho spolu 🙂. Co se tyce sportu, tak dnes zacinam naplno. Tento tyden mam v planu 6x tydne beh, tak snad to dodrzim. Uplne se na to tesim. Prijde mi jako bych byla po tech vsech hormonech cela zaplavena vodou a nafoukla jak balon. Do toho par kil nahore taky mam.

Ja s moji dr. tohle resila, proc se nam nedari, sice ma pritel snizenou pohyblivost, ale rikala, ze to ma ted skoro kazdy druhy chlap. Nedokazala mi poradne rict cim to je. Rekla mi jeden pripad, ktery se stal nedavno. Mela pacintku, ktera byla na 3 IVF ani jedno nevyslo, pak odjela na 14 dni do Thajska na dovcu aby se psychicky pripravila na 4 IVF a dojela tehotna. A nebo mam kamardku, ktera ma prvni mimi prirozene hned na prvni pokus, a ted je tehotna po druhe, ale formou IVF. Proste ja bych rekla, ze to chce cas, pevne nervy a nevzdavat to. Chtela bych se dostat do faze, kdy nebudu vedet kdy mam ovu ani MS, ze si proste reknu, ty jo ja to vlastne tyden uz nedostala a udelam si test a budou tam //. Ale tohle je jen asi sen 😀 , protoze ja uz nedokazu nekontrolovat si kdy mam ovu a kdy dojde MS. Pred rokem jsem nevedela ani jak dlouhy mam cyklus ani kolikaty den mam ovu a muzu rict, ze to bylo mnohem lepsi. Sice se ted vse toci kolem mimi doma s pritelem i co se tyce sexu, ale zase si myslim, ze az se nam to podari, nas vztah bude zase o neco krasnejsi a pevnejsi, protoze si myslim, ze clovek ktery nema mimco hned si vseho mnohem vic váží 🙂

marryline
31. črc 2017

@brussali ja si vubec nemyslim, ze musis mit nejake priznaky. Ted na poslednim iui jsem byla na pokoji s holkou ktera mi v patek na krvi rekla ze ma pozitivni testik, ze ji to vyslo a ptala jsem se ji na priznaky a prej vubec zadne, ani bolest prsou, ani podbrisek nic. Divej na me, ja mela od iui moc priznaku. Bolelo me snad vse a tehu nejsem. Kazda jsme jina. U tebe si myslim, ze to vyjde :*

marryline
31. črc 2017

Tak uz jsem objednana na 9.8.na pruchodnost a sestricka mi rekla, ze 2 az 3 tydny zadne koupani v bazenu. A to me jet 16.8.na dovolenou. Sice jen do cr ale meli jsme jet do hotelu s venkovnima bazenama. Takze dovcu rusime 😒

cambra
31. črc 2017

Holky pomoc...prave jsem tak trochu zkolabovala v práci.. .dle všeho vedlejší účinek gynprodylu.... nebyla jsem schopná zvednout ani sklenici s vodou.... brala jsem ho u po prvni.iui a bez vedlejších účinků...a teď.. .motanice jak hrom..malatna...lezela jsem tu na zemi a málem dostával první pomoc....ukecala jsem to....nikdo tu nevím že chodím na iui....mam crohna tak jsem řekla že beru léky na to....mate někdo nějakou zkusenost....jsem v šoku oproti prvnímu iui vše naprosto jinak....ze by dobré znameni....to by mi ta motanice za to i stála 😃

horvi02
31. črc 2017

@marryline To jdeš na tu průchdnost plynem nebo tekutinou? nebo snad přímo na laparku? Budeme ti tu všichni držet pěsti, snad to bude rychlé a hlavně snad bude vše OK!!! Z toho bazénu si nic nedělej, budete holt jezdit víc na kole/chodit na procházky... ;) Věřím, že si dovču užijete i bez koupání :*

cambra
31. črc 2017

@marryline jezisi...to je skoda....ale co by člověk na oběti..vid...doufam, že to vše bude jen k dobru 😘

horvi02
31. črc 2017

@cambra vy máte doma kočenu? My máme dvě a jsou to moje náhradní děti a všichni kolem mě mi tvrdí, že nemůžu otěhotnět kvůli nim (netuším kde k takové babské pověře přišli) a když už prý otěhotním, tak je budu muset dát pryč, protože mi zalehnou a zadusí dítě nebo ho poškrábou atd... jak se na to koukáte vy? Jako nikdy bych svoje dva maiňáky pryč nedala a je mi jasné, že ze startu se budou muset hlídat, aby se s mimčem sžili, ale rozhodně si nemyslím, že by to byl nějaký problém?!?

cambra
31. črc 2017

@horvi02 blbost....dokonce jsem hledala a pravda je že nikde nenajdeš úmrtí dítěte protože ho zalehla kočka.. ..ano člověk že začátku musí dávat pozor...ale to budu jak na psa, kočku, tak rybičky a později se budu bát aby prdolka nebyl ten který je bude ohrožovat 😂
Rozhodně se toho neboj....

cambra
31. črc 2017

Vanesa a Barney 😊

elony
31. črc 2017

Ahoj holky, všechny vás po dovolené zdravím a přicházím s novinkama 😉 Před dovo jsme řešila, že mám zpoždění s MS cca 10 dní, byla jsme u dr na vyvolávačce a hned první den dovo MS dorazila. Proste klasika 😅 3. - 5. den MS jsme stimulovala Clostilem. A teda vedlejší účinky také pozoruji. Měla jsem v pátek šílenou migrénu. Hlava mě bolela tak, že jsme zvracela z toho, no nic příjemného 😲 a celkově mám rozmazané vidění hlavně za šera. Naštěstí už všechny prášky snězené a teď v pátek bude UZ, tak uvidíme, jestli měl Clostil pozitivní účinek na tvorbu folíků. Držte palce a snad konečně budeme moct přistoupit k druhému IUI!!! 🙏

elony
31. črc 2017

@horvi02 Ahojky, to je určitě blbost 😅 Obě moje nejbližší kamarádky mají kočky (dokonce několik) a nikdy nebyl problém 🙂

horvi02
31. črc 2017

Arwen a Gordon moje lásky ❤

@elony neboj, clostík určitě zabral! Pak napiš kolik folíků jsi z něj měla! Mi taky pomohl s počtem folíků, jen s růstem jim musel pomoct Menopur, který se píchá do břicha. Tak doufám, že u tebe to půjde i bez něj ;)
@cambra Díky, já se o to taky jednu docela zajímala a je to podle mě blbost, ale v okolí není moc kočkomilů tak se mi to těžko pořád obhajuje :D Dokonce si mě jednou vzal bokem kolega (na 50. narozeniny se mu narodilo 7. dítě!!!) a říkal mi, že mám dát pryč kočky, že jedna z jeho bývalých žen (měl celkem 3 ženy :D ) nemohla otěhotnět a pak dala kočku pryč a hned to šlo... prostě psycho!

horvi02
31. črc 2017

@cambra Vaneska je krásná trikolorka!!! A pejsek je Jorkšír? Toho jsem moc chtěla a nakonec jsem na Vánoce místo něj dostala pudla (jak já byla nasraná :D), ale samozřejmě miluju ji (pudlici) taky :D

marryline
31. črc 2017

@cambra ze by to s tebou tak zamavalo kvuli tomu, ze iui vyslo? To by bylo supeeeer😍👏:deciduous_:four_leaf_clover:

marryline
31. črc 2017

@horvi02
Jdu roztokem - HyCoSy. Byla jsi na tom taky? Boli to? Hold dovcu posuneme asi na zari nebo rijen. Doufam, ze budou pruchodne.

marryline
31. črc 2017

@elony ahoooj, dej nam urcite vedet kolik jsi mela foliku 🙂 ja byla na 2 iui vzdy bez stimulace. Ani jedno nevyslo. Ted v srpnu pruchodnost a v zari 3 iui se stimulaci injekcema, tak jsem zvedava kolik jich naroste. Vzdy mam jen jeden dominantni bez stimulace a se stimulaci nevim. Drzim moc moc palceeee🍀

horvi02
31. črc 2017

@cambra Kdy máš testovat? Nechceš raději zavolat doktorovi/doktorce co se ti stalo? může to být ve spojení s tím horkem i špatná reakce na léky a možná by ti pomohlo nasadit jiné.

elony
31. črc 2017

@horvi02 @marryline Jasně, určitě dám vědět, jak to u nás vypadá 😉 Díky oběma holky, jste zlaté ❤

@marryline budeš mít stimulaci inijekční?Copak ti předepsali?

horvi02
31. črc 2017

@marryline Nebyla jsem, ale dost jsem o tom četla - příjemné to asi nebude, ale bolet by to nemělo. Pokud nejsi úplně proti práškům, tak bych si možná 1-2 ibalginy před zákrokem vzala ;)

elony
31. črc 2017

@horvi02 @marryline holky já jsme na průchodnosti byla - kontrastní látkou. Opravdu to bylo hodně nepříjemné, ale nedá se říct, že by to přímo bolelo. Prostě strašně divný tlak. Ale byla to dost rychlovka, takže se to dá 👍

horvi02
31. črc 2017

@elony
@marryline Mě se nikdy nemůžete ptát, jestli mě něco bolelo - mě totiž bolí vždycky všechno. U zavádění toho "svěráku" při IUI tam doktorovi sykám a cukám se, při aplikaci inseminační látky mě bolí břicho... :D :D Prostě skvělá pacientka :D Takže já nikdy objektivně neposoudím bolestivost jakéhokoliv zákroku ;)

elony
31. črc 2017

@horvi02 je mi to jasné 😅

Strana