icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

marryline
14. srp 2017

@horvi02 ahoooj, to by bylo super, kdyby mi ty injekce dali, ale prej to nejde z toho duvodu, ze 2DC mam dojit a utz a oni se podivaji i pres MS zda nemam cystu a az potom mi daji injekce, protoze prej kdybych si pichala injekce a mela cystu, tak iui je zbytecne, tak ja nevim ☹ ale premyslim, ze tam zavolam. A co ty? co noveho? 🙂

horvi02
14. srp 2017

@marryline Jej tak to je na prd, to u mě nikdy neřešili (což asi taky není úplně správně že :D ). Já čekám na 6.9. na předpokládaný poslední den cyklu a jdu na UTZ a pak nasazujeme stimulaci na IVF. Doktor mi laparo ani genetiku a imunologii neudělá, protože je ještě brzy. Že je dělá až po 2. neúspěšném IVF. A pojišťovna to prý taky dřív neproplácí a ta genetika je bez příplatku pojišťovny okolo 50.000,- Takže jdeme zkusit to IVF a uvidíme 🙂

marryline
14. srp 2017

@mkplusmk fakt? Az 5 DC? ja budu pichat global a prave mi sestra rekla, ze mam hned 1DC zavolat a hned druhy den cyklu dojit, ale ja se pak doma mrkla do kalendare a jak na potvoru mi to vychazi na sobotu... a muzu se zeptat jak je to s objednanim injekci u vas v centru? me rekla dr. ze si musim objednat injekce mesic dopredu, takze uz je mam asi tri tydny objednane, takze to do iui vyjde, ale spis mi jde o to, ze treba treti iui nevyjde a ja budu chtit jit hned do ctvrteho iui, ale to budu muset zase cekat mesic na objednani injekci? To neni mozne mi iui hned po sobe?

marryline
14. srp 2017

@aptacek drzim moc, moc palce 🙂

marryline
14. srp 2017

@horvi02 Tak to uz se muzes pomalu tesit na mimi 🙂 protoze uspesnost IVF je velka 🙂 takze budu moc drzet palce a pis jak to probiha, pokud mi nevyjde ani jedno ze 6 pokusu IUI, tak nad IVF taky zacnu uvazovat.

volfici
14. srp 2017

@horvi02 ty jo, já zas měla od CAR podmínku mít všechny tyhle vyšetření ještě před IVF. To je teda guláš 😳, všude ti řeknou něco jiného. A pojišťovna proplatila úplně všechno, všechna vyšetření před IVF i genetiku naši i embryí....

volfici
14. srp 2017

@marryline fakt divný, já dostala všechny léky na počkání. Jediné, na co se čekalo, bylo schválení IVF od pojišťovny (2 týdny). Fakticky se to všechno liší centrum od centra.... Pak se v tom má člověk vyznat 😟

horvi02
14. srp 2017

@volfici Tak to je docela husté, protože doktor byl docela naštvaný, že to po něm chci, že v Česku se rozmohl nešvar, že si každý hledá info na netu a pak si určují vlastní léčbu a nikdo neposlouchá doktora atd... a že pojišťovna má prostě dané limity, že do 2. neúspěšného IVF neproplácí atd...

@marryline Díky moc, já tomu taky věřím, že jednou to přijít už prostě musí 🙂 Tobě budu držet palce na IUI se stimulací - protože jestli jsi měla hezké folíky i bez injekcí, tak s nimi to bude úplně pecka ;)

marryline
14. srp 2017

@volfici to mas pravdu, kdyz si ctu jak ma kazde centrum jine postupy, tak jsem z toho fakt zmatena a celkem se bojim, ze iui se stimulaci prošvihnu jen kvuli tomu, ze o vikendu v centru nejsou.. MS by mela dorazit pristi sobotu,takže asi příšti patek se do centra zastavim na to zeptat a uvidim co mi reknou... Ty jsi na tom jak? 🙂

tcz
14. srp 2017

@horvi02
To je nesmysl. Ja byla na imunite v Podoli a na genetice v Ostrave jeste pred IUI. Spolu s manzelem. Skoda, ze ti to neudelali driv, treba by se zjistilo, ze mas maly imuno problem, ktery by sel jen prelecit antibiotiky a mohlo to dopadnout hned.

marryline
14. srp 2017

@horvi02 moooc dekuji 😘 uvidis, ze to vyjde... a nechas si zavest jedno nebo dve emryjka?

volfici
14. srp 2017

@horvi02 kdybych si aspoň určovala léčbu sama 😉, já jsem ráda když k doktorce nemusím... A dobrovolně lézt na průchodnost? 👍😂

volfici
14. srp 2017

@marryline za hodinku kontrolní UTZ a měla bych se dozvědět datum punkce

marryline
14. srp 2017

@volfici datum punkce je prosím co?

volfici
14. srp 2017

@marryline kdy mi budou odebírat vajíčka 😉

marryline
14. srp 2017

@volfici jo tááák, tak drzim moc palcce 🙂

aptacek
14. srp 2017

@volfici držím palce :-*

fialka77
14. srp 2017

@volfici Držím palečky.
@juliia Přeji, aby to brzy přešlo a aby bylo dost kvalitních oplodněných vajíček.

horvi02
14. srp 2017

Holky mohla bych se zeptat na jaké kliniky chodíte, že mají otevřeno i o víkendu? U nás máme Eurofertil nebo Reprofit a ani jeden nemá o víkendu otevřeno :(

marryline
14. srp 2017

@horvi02 to by me taky zajimalo, protože na mojí klinice mají taky o víkendu zavřeno a to je dost na houby :-/

mkplusmk
14. srp 2017

@marryline ja take hned prvni den volala do caru. Do 5DC se musel pres menstruaci udelat ultrazvuk kvuli te cyste a od 5DC jsem zacala pichat injekce. Myslim si, ze nemusis hned druhy den na ultrazvuk. Do toho 5DC je to ok. Taky jsem o injekce musela zadat mesic dopredu. Je to kvuli pojistovne. Ona ma cca 2 tydny na schvaleni. Takze hned po prvnim IUI jsme zadali o dalsi injekce. Ale kdyby se zadarilo, tak bych si je kupovat nemusela. Slo jen o to, ze jsem mela schvaleny doplatek od pojistovny. On ten gonal je bez pojistovny dost drahy. I takhle s pojistovnou jsem doplacela za pero a 900 jednotek 1500 kc.

mkplusmk
14. srp 2017

@horvi02 ja chodim do Gest Praha 5. Maji otevreno v sobotu a v nedeli zavreno.

marryline
14. srp 2017

@mkplusmk nechodís nahodou do car do zlina 😀 mam to uplne stejne 😀

marryline
14. srp 2017

@mkplusmk takže myslís, ze kdyz zacnu pichat 3DC, tak nebude jeste pozde? 🙂 jinak muzu se zeptat jak dlouho se ty injekce pichaji? kazdy den jedna ze? ve stejny cas?

mkplusmk
14. srp 2017

@marryline jj nemel by s tim byt problem. 3DC je idealni. Mezi 10-12 DC bys mela jit na kontrolni ultrazvuk a tam ti reknou, zda jeste pichat gonal nebo uz ne a misto neho pregnyl na prasknuti folikulu a pote hned na IUI. Ma se to pichat kazdy den pokud mozno ve stejnou hodinu. Pero musi byt uschovane v lednici. Takze je dobre pichat hned rano nebo vecer. Ja radsi pichala v 9 vecer. Rano jsem to nedavala. Hlavne si nezapomen udelat kozni rasu. Jinak budes mit modrinu, ale to ti v caru urcite reknou a ukazou.

marryline
14. srp 2017

@mkplusmk jeeeeee, moc dekuji za info 🙂 moc jsi mi pomohla. Kolik jsi mela celkem iui?

mkplusmk
14. srp 2017

@marryline neni vubec za co. Klidne se jeste zeptej😉. S injekcema mam celkem zkusenost. Moje sestra je dokonce po druhem IVF. Byla jsem 3 IUI. Bohuzel ani jeden uspesny. Pres prazdniny si davam pauzu a pak nejspis pujdu uz do IVF. Bohuzel neplodnost mame v rodine, tak mi ani moc sanci na IUI nedavali, ale chtela jsem to aspon zkusit.

fazole1989
14. srp 2017

@mkplusmk jaj ono je to dedicne ☹

pajavaldol
14. srp 2017

@aptacek
@aptacek dekuji za podporu ohledne teho krev.testu pak mi to vecer nedalo a koukla na recenze od holek co si ho koupili kazde to ukazalo falesny vysledek

pajavaldol
14. srp 2017

@horvi02 dekuji za podporu snad se zadarilo i kdyz to vidim trochu jinak😔

Strana