Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@marryline Jej tak to je na prd, to u mě nikdy neřešili (což asi taky není úplně správně že :D ). Já čekám na 6.9. na předpokládaný poslední den cyklu a jdu na UTZ a pak nasazujeme stimulaci na IVF. Doktor mi laparo ani genetiku a imunologii neudělá, protože je ještě brzy. Že je dělá až po 2. neúspěšném IVF. A pojišťovna to prý taky dřív neproplácí a ta genetika je bez příplatku pojišťovny okolo 50.000,- Takže jdeme zkusit to IVF a uvidíme 🙂
@mkplusmk fakt? Az 5 DC? ja budu pichat global a prave mi sestra rekla, ze mam hned 1DC zavolat a hned druhy den cyklu dojit, ale ja se pak doma mrkla do kalendare a jak na potvoru mi to vychazi na sobotu... a muzu se zeptat jak je to s objednanim injekci u vas v centru? me rekla dr. ze si musim objednat injekce mesic dopredu, takze uz je mam asi tri tydny objednane, takze to do iui vyjde, ale spis mi jde o to, ze treba treti iui nevyjde a ja budu chtit jit hned do ctvrteho iui, ale to budu muset zase cekat mesic na objednani injekci? To neni mozne mi iui hned po sobe?
@volfici Tak to je docela husté, protože doktor byl docela naštvaný, že to po něm chci, že v Česku se rozmohl nešvar, že si každý hledá info na netu a pak si určují vlastní léčbu a nikdo neposlouchá doktora atd... a že pojišťovna má prostě dané limity, že do 2. neúspěšného IVF neproplácí atd...
@marryline Díky moc, já tomu taky věřím, že jednou to přijít už prostě musí 🙂 Tobě budu držet palce na IUI se stimulací - protože jestli jsi měla hezké folíky i bez injekcí, tak s nimi to bude úplně pecka ;)
@volfici to mas pravdu, kdyz si ctu jak ma kazde centrum jine postupy, tak jsem z toho fakt zmatena a celkem se bojim, ze iui se stimulaci prošvihnu jen kvuli tomu, ze o vikendu v centru nejsou.. MS by mela dorazit pristi sobotu,takže asi příšti patek se do centra zastavim na to zeptat a uvidim co mi reknou... Ty jsi na tom jak? 🙂
Holky mohla bych se zeptat na jaké kliniky chodíte, že mají otevřeno i o víkendu? U nás máme Eurofertil nebo Reprofit a ani jeden nemá o víkendu otevřeno :(
@marryline ja take hned prvni den volala do caru. Do 5DC se musel pres menstruaci udelat ultrazvuk kvuli te cyste a od 5DC jsem zacala pichat injekce. Myslim si, ze nemusis hned druhy den na ultrazvuk. Do toho 5DC je to ok. Taky jsem o injekce musela zadat mesic dopredu. Je to kvuli pojistovne. Ona ma cca 2 tydny na schvaleni. Takze hned po prvnim IUI jsme zadali o dalsi injekce. Ale kdyby se zadarilo, tak bych si je kupovat nemusela. Slo jen o to, ze jsem mela schvaleny doplatek od pojistovny. On ten gonal je bez pojistovny dost drahy. I takhle s pojistovnou jsem doplacela za pero a 900 jednotek 1500 kc.
@marryline jj nemel by s tim byt problem. 3DC je idealni. Mezi 10-12 DC bys mela jit na kontrolni ultrazvuk a tam ti reknou, zda jeste pichat gonal nebo uz ne a misto neho pregnyl na prasknuti folikulu a pote hned na IUI. Ma se to pichat kazdy den pokud mozno ve stejnou hodinu. Pero musi byt uschovane v lednici. Takze je dobre pichat hned rano nebo vecer. Ja radsi pichala v 9 vecer. Rano jsem to nedavala. Hlavne si nezapomen udelat kozni rasu. Jinak budes mit modrinu, ale to ti v caru urcite reknou a ukazou.
@marryline neni vubec za co. Klidne se jeste zeptej😉. S injekcema mam celkem zkusenost. Moje sestra je dokonce po druhem IVF. Byla jsem 3 IUI. Bohuzel ani jeden uspesny. Pres prazdniny si davam pauzu a pak nejspis pujdu uz do IVF. Bohuzel neplodnost mame v rodine, tak mi ani moc sanci na IUI nedavali, ale chtela jsem to aspon zkusit.
@mkplusmk jaj ono je to dedicne ☹
@horvi02 dekuji za podporu snad se zadarilo i kdyz to vidim trochu jinak😔

@horvi02 ahoooj, to by bylo super, kdyby mi ty injekce dali, ale prej to nejde z toho duvodu, ze 2DC mam dojit a utz a oni se podivaji i pres MS zda nemam cystu a az potom mi daji injekce, protoze prej kdybych si pichala injekce a mela cystu, tak iui je zbytecne, tak ja nevim ☹ ale premyslim, ze tam zavolam. A co ty? co noveho? 🙂