icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

aptacek
15. srp 2017

@janca84 achjo, je to taaaak nefér. Když vidím, jak se to některým rodí jak koťata, neváží si těhotenství ani miminka, pijou kouří, nebo nastupují do práce po šestinedělí.. nechápu proč zrovna k nám se miminku nechce, mělo by se u nás krásně 🙂
Já byla na histeroskopii, dá se to zvládnout, neboj se 🙂 jak dlouho se snažíte? Si to nepamatuju ☹

janca84
15. srp 2017

@aptacek no je to fakt nespravedlive, ale co nadelame. Snazime se rok a pul a rano po testu jsem si rikala ze uz toho mam fakt dost 🙂 je mi 33 takze nic moc, driv jsem ale zacit nemohla, byl rozchod po dlouholetem vztahu a pak nebyl chlap, takze se vse natahlo a ted to zase nejde...

janca84
15. srp 2017

@aptacek a kam jedete na dovolenou? My byli jen po CR a ted si cim dal vic rikam ze bych potrebovala more, tak mozna v zari na tyden.

aptacek
15. srp 2017

@janca84 jedem na pár dní do Holandska a pak týden moře Chorvatsko. 14dni dovca celkem, potřebuju to jak sůl.. jj já toho mám taky plný zuby po roce a půl. Sice je mi 25, ale já chtěla vždy 3 děti, ikdyz teď budu ráda za jedno 🙂

janca84
15. srp 2017

@aptacek tak to budete mit bezva dovolenou 🙂

marryline
15. srp 2017

@mkplusmk A byl u vas nejaky vetsi problem? Moc jsi me uklidnila, ze sis pichala az 5DC. A neni to tim, ze jsi mela vzdy pozdeji ovulaci, proto az 5DC? ja mam ovulku prave celkem brzo bez stimulace. Mam ji uz 12DC, tak jestli kvuli tomu mi dr. nerekla ze uz 2DC. To by me fakt mrzelo, kdybych tento mesic promeskala ☹

marryline
15. srp 2017

@janca84 Ahoj, já byla na pruchodnosti tento mesice roztokem HyCoSy a nez jsem na to sla cetla jsem ruzne diskuze jak to boli a kdesi cosi. Me to vubec nebolelo. Nic jsem necitila. IUI me treba trosku bolelo, ale pruchodnost uplne v pohode. Doporucuji ti na to ji, at jsi v klidu ze mas pruchodne vejcovody, protoze pak nema IUI ani cenu. Ja nastesti mela oba pruchodne, tak ted cekam az dorazi MS a hura do tretiho iui.

janca84
15. srp 2017

@marryline ahoj, taky bych zkusila hycosy, ale doktor minule mluvil jen o laparce, tak se na to v patek zeptam. Ty taky myslim chodis do zlina, ze?

marryline
15. srp 2017

@janca84 jj. ty taky?

janca84
15. srp 2017

@marryline ano ja taky, k doktoru Krenkovi

marryline
15. srp 2017

@janca84 já se dlouho rozhodovala, zda jit na laparoskopii nebo roztokem, protoze kazde ma sve pro a proti, ale moje dr. mi spis radila at jdu do HyCoSy. Rekla mi proc do sebe zbytecne rezat a lezet nekolik dni v nemocnici, kdyz to jde i tim roztokem, ktery to tam taky pekne procisti a protahne, takze jsem sice platila 1900kc za zakrok, ale stalo to za to.. ted jsem klidna ze jsou pruchodne a hned na druhy den jsem sla do prace a hned jsem i sportovala. Vubec nijak me to neomezuje teda az na dve veci. Nesmim do bazenu aspon nez dorazi MS a nesmime mit nechranený pohlavní styk. Ale hned po zakrorku jsem ani nevedela, ze jsem na nejakem byla. Jo vlastne jsem ten den trosku spinila, ale jinak uplna pohoda. Vubec me nic nebolelo. Jsem rada, ze jsem nesla na laparoskopii, protoze bych musela jit na neschopenku a zbytecne jizvy na brise, kdyz vejcovody jsou pruchodne.

marryline
15. srp 2017

@janca84 ja k mudr. Štochlové. A kolikáte iui mas za sebou?

janca84
15. srp 2017

@marryline ano to je pravda, taky bych radeji na HyCoSy. My byli na prvnim iui, puvodne nam doporucovali hned IVF kvuli spermiogramu, ale pak jsme byli na kontrole a pohyblivost byla 10 procent , tak nam rekl ze muzem zkusit iui, ale pokud bysme chteli dalsi iui tak je treba udelat tu pruchodnost. V den iui byla pak pohyblivost 14 procent.

marryline
15. srp 2017

@janca84 tak to neni takova hruza. Me treba moje dr. od ivf jeste odrazuje. My mame pohyblivost od 8% do 21%. U prvního IUI mel pritel 13% a u druheho 14%. Mela jsi iui se stimulaci nebo bez? Ja zatim obe iui bez stimulace, ale ted se chystam na treti se stimulaci. Ta pohyblivost se hodne meni. Dokonce jsem byla na pokoji s holkou, ktera mi rikala, ze jeji manzel mel pred pul rokem pohyblovist 40% a ted ma 11%. Ja chci vyzkouset vsech 6 IUI a pote kdyztak domaci snazeni a az potom IVF .

janca84
15. srp 2017

@marryline no mne uz je 33 takze toho casu uz neni tolik, ale nejake iui bych jeste zkusit chtela, z toho ivf mam docela strach. Mela jsem stimulaci clostilbegydem, dva folikuly, doktor byl spokojeny, ale zase jsem z neho mela nizsi sliznici, tak ted beru estrimax od iui. No kdyz byl manzel na prvnim spermiogramu tak mel asi jen 2 procenta pohyblivych, ted tech 14. Preji at se ti ted po pruchodnosti zadari 🙂

marryline
15. srp 2017

@janca84 Ja kdyz prave brala clostil jeste nez jsem sla na iui, tak mi snizoval hodne del.sliznici, takze mi ho dr. nedoporucuje a proto mi ted napsala injekce, ktere si budu pichat od 2-3DC. folikul se mi tvori i bez stimulace, ale vzdy jen jeden, tak snad po injekcich budou aspon dva... No ja kdyz se chystala v kvetnu na druhe iui, tka pritel mel pohyblivost 0%, takze iui bylo zruseno. Oba nas to dostalo, ale dr. rikala, ze to mohla byt chyba v laboratori nebo ze mel virozu (coz ten mesic byl nejaky nemocny, mel zimnici a nebylo mu dobre)... ty % se fakt hodne mení. Jednou mel i 21%, ale to jsem zrovna mela ja cystu 😀 to je jak naschval 😀 :-/ a kolikaty jsi dnes den cyklu? UZ jsi testovala? 🙂

horvi02
15. srp 2017

@babeta1 Mohla bych se prosím zeptat jakou přesně genetiku ti dělali? Jsem z toho nešťastná - volala jsem na svou pojišťovnu (Revírní bratrská 213) a ženská na mě úplně vyjela, že jak to má vědět od kdy mám nárok na úhradu pojišťovnou, že těch genetických testů jsou stovky a že dokud nebudu vědět úplně přesně název zákroku, tak mi stejně nic neřekne... a i když si ho zjistím, tak si to mám najít v nějakých sazebnících na stránkách VZP (které jsem zatím nenašla). Fakt si už připadám jak debil :(

janca84
15. srp 2017

@marryline taky bych pak zkusila injekce, jinak s ovulaci taky problem nemam. Je zvlastni jak ta pohyblivost lita. Jinak dnes jsem 11 dpo, rano jsem testovala a nic, tak uz si moc sance nedavam.

marryline
15. srp 2017

@janca84 jeste neztracej nadeji. Ono se rika cim vic iui, tim vetsi sance... Mas za sebou teprve první iui, takze se urcite zadari brzy.. ja se IVF nebojim, sla bych do nej az vyzkousim vsechny mozne pokusy... spis me vystrasila jedna holka minuly tydne po hycosy.. pracuje prej jako zdravotní sestra a prej deti z ivf byvaji vice nemocne a to me celkem zaskocilo a vubec nevim, zda je to pravda nebo ne. Podle me je to blbost, ale tak rikala mi to, a proto se chci ivf jako poslední moznost. Chci se na to moji dr.zeptat jaky ma na to nazor, ale jak rikam moc tomu neverim.

marryline
15. srp 2017

@horvi02 Holky, na tu genetiku bych taky rada sla, ale moje dr. mi to zatim nenabidla, asi se na to taky zeptam...

janca84
15. srp 2017

@marryline ja jsem cetla ze deti z ivf jsou na tom srovnatelne s detmi pocatymi prirozene, ale tak kde je pravda...kamaradka ma uz asi desetiletou holcicku z ivf a neni nejak vic nemocna nebo tak, je moc sikovna.

marryline
15. srp 2017

@janca84 jo taky tomu moc neverim... kazdy ma na to asi jiny nazor. Prave jsem si vzdy rikala, ze prece vyberou to nejlepsi emryjko a nejlepsi spemii, takze je to podle me blbost.

juliia
15. srp 2017

@pajavaldol
@aptacek
@janca84

To je mi lito holky, ze se snes testiky nevybarvily. 😢
@pajavaldol
Ty jsi mela takové ukázkové priznaky...

@janca84
Byt tebou bych jeste za 2-3 zkusila znovu. Muze se zavrtat i pozdeji. 😉

Mne uz je dnes lepe, vcera jsem vypila asi 4L, byla jsem jak prutokac 😀

marryline
15. srp 2017

Ahoj holky, tak jsem to nevydrzela a volala jsem do centra ohledne pichani injekci. Rekla mi, ze kdyz dorazi MS v sobotu (tak jak by mela 28DC), tak je to jeste v pohode, protoze 2 az 3 DC se pichaji injekce, takze bych hned v pondeli prisla, ale problem by byl kdyby MS dorazila v patek odpoledne, to uz by prej bylo na konzultaci s Dr. Poslední dobou nemam na nic stesti, takze doufam, ze mrcha v patek odpoledne neprijde :-/

babeta1
15. srp 2017

@horvi02 Ja mam VZP, byla jsem v ustavu genetiky na Karlove v Praze, zadanku jsem mela z CARu. Presny nazev nevim, ale byla to nejaka reprodukcni genetika plus mutace (Leiden apod). Muzu mrknout do papiru, ale ted jsem akorat na tyden pryc. Pravda je, ze v genetice jako takove ma problem malo kdo, to spis je dulezitejsi imunologie nebo ty mutace. Byla jsem tam s pritelem, kazdy vyplnil dotaznik ohledne nemoci v rodine a pak nabrali krev. Akorat to cele trvalo dlouho, objednani 4-5 tydnu a stejnou dobu cekas na vysledek.

fazole1989
15. srp 2017

Holky a chodite na fyzioterapii? Obcas je u zen spatne postavena panev a i to muze ovlivnit, ze mimco nejde ☹

aptacek
15. srp 2017

@fazole1989 cvičila jsem Mojžíšovou, krásně mě srovnala a nic z toho 😀

Holky mě tak šíleně bolí prsa, to jsem ještě nezažila ☹ ... kdy vám po vysazení utrogestanu přijde MS? Fakt až po týdnu? To mi řekli dnes v CARu.

marryline
15. srp 2017

@aptacek me prisla po prvnim iui ms hned na druhy den po vysazeni a po 2 iui 3 den od vysazeni utrosu 🙂

aptacek
15. srp 2017

@marryline ježiš to by bylo super 🙏 kdyby tak brzo

juliia
15. srp 2017

@aptacek
3.-4.den po vysazeni

Jinak taky se mi stalo, že me ta prsa šíleně bolela a to, kdyz jsem mela ducha jeste 14.den po ovitrelle...

Strana