icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

utrikocku
26. čer 2018

Ja dnes 12. Den po IUI a 2. Den po vysazení. Většinou to dostávám třetí den.. tak uvidíme, jestli si vůbec budu muset dělat test... Protože chci testovat až 14. Den, což ms možná přijde o den dřív

biedronca
26. čer 2018

ŠPATNÝ ZPRÁVY...už 2 cyklus nerostou folikuly,a to i pres zdvojenou dávku Clostylbegytu. Měli jsme jít prvníIUI a opět nic. Jsem 12DC a folík 9 mm. Takže do pátku si picham injekce Menopur a uvidíme... Vše řešíme v CARU.
Jinak prý at přemýšlíme nad umělým....

lussy416
26. čer 2018

Me ani nerikala dr. ze mam vysadit,tak nevim...zavadim ale jen 1 bobuli vecer...

utrikocku
26. čer 2018

@biedronca to je mi líto. U mě trvala ovulace rok! Tento cyklus ji mám poprvé. 9 mm je dobré za pár dní může být k světu. To se mi dřív nepoštěstilo. Tento cyklus jsem měla jako poslední pokus na IUI. Měla jsem poprvé Femaru. 12. Den nic neviděli a prý at přijdu za týden. Přišla jsem si domluvit IVF. Femara dobrana před 3 dny a na obou folikul před ovulaci! Poprvé v životě! Nezoufej... To že tam vůbec je a má 9 mm je na dobré cestě.

biedronca
27. čer 2018

@utrikocku V pátek jdu na UZ znova, a přítel jde semnou, kdyby naahooodouu se stal zázrak a šla udělat inseminace.
Ale prostě bez ovulace otěhotnět nepůjde, ... není co oplodnovat.:(

utrikocku
27. čer 2018

@biedronca to chápu! Ale proč by neměl dorůst? Mne fakt 12. Den vůbec nic nenamerili. Žádný dominantní. A skoro za týden 2 po 19 mm! Zázrak a to jsem stimulaci už dobrala, ale přišlo to nějak zpožděne. Ty mivas problém s ovulaci? Už jsi měla IUI?

biedronca
27. čer 2018

@utrikocku Ne mělo to být moje první IUI. Už druhy cyklus,ale bez dominantního folikul prostě...a tak byly nasazeny hormony, pak další se zdvojenou dávkou a porad nic. Uvidiíme co ted v patek, už si pícham Menopur do bricha

utrikocku
27. čer 2018

@biedronca chápu tvoje obavy... Někdy ta cesta je trnitá. Na mě Clostil nepomáhal, folikuly úplně drobné bez měření a pak jsem stimulovala injekčně gonnalem a bylo to úplně stejné jen hrozně drahé.. a teď po operaci jsem zkusila Femaru a vypadalo to že nic... Nakonec se dva urodily po vysazení asi 22. den cyklu! Už jsem tomu nevěřila, že to bude jako vždycky a šla jsem si domluvit IVF. Nakonec jsme se dočkali po roce vytoužené ovulace a inseminace 😉 máš taky pco syndrom? Jak dlouho řešíte otěhotnění. Jinak já bych řekla, že máš jeden dominantní. Pokud tam je jeden už 9 mm? Akorát je v procesu růstu ne? Vždyť to chvíli trvá. Já jsem měla vždycky nedominantní folikuly vzhledu PCO mnoho drobných a úplně neměřitelných. 9 mm nikdy nedorostly 😀 nebo ty máš zkušenost, že ti takhle narostou a pak už se nezvětšují?

biedronca
27. čer 2018

@utrikocku oni udělali Iui i 22 dc ? Az to dorostlo ??? To je super.

biedronca
27. čer 2018

@biedronca pry jeden dominantní, ale na 12dc ma ken 9mm a to je malo. Pak na Uz jsem uz nechodila, jestli treba to nahodou nedoroste, ale az neobvykle pozdeji.Zkusim se v patek zeptat, jestli prostě jen nemůžeme zkusit pockat, az doroste.
Vypada to ze Pcos mam, hodnoty tomu odpovidaji, ale zatím jsem řešila jen tu ovulaci.V patek vše proberu s lékařem .

utrikocku
27. čer 2018

@biedronca v tom případě by vůbec u mě nepřišli na to, že budu mít ovulaci, protože by mě poslali domů 😉 měla jsem asi štěstí! Znovu koukám do kalendáře... Ta Femara je na více dní než Clostil tak proto si mě pozvali ještě jednou jinak by to taky asi uzavřeli.
Byla jsem tam v úterý 5.6. 1. UZ a žádné folikuly. 12 den.
Měla jsem Femaru do pátku tuším a protože byl víkend tak mě doktorka pozvala za týden v úterý 12.6. takze to byl 19. Den. Přišlo mi zbytečne tam jít, že by mi dorostly folikuly... Už jsem to viděla jak vždycky, zase NIC! Ale šla jsem tam hlavně si říct, co dál a ona tam našla dva dominantní 19 mm. Ještě ten den jsem píchala Ovitrelle a inseminace byla ve čtvrtek 14.6. tudíž 21. den, protože 13 jsem kvůli práci nemohla...
Evidentně moje tělo zafungovala jako vždy nestandardně ale konečně správně!
Když jsem stimulovala injekčně gonnalem tak mě nechali stimulovat skoro 3 týdny, sliznice byla ok. Kdyby byla moc narostla tak by mě tak dlouho nenechali...

utrikocku
28. čer 2018

Tak dnes testováno 14 dní po IUI a bohužel negativní. Mrzí mě to, chtěla jsem tomu moc věřit, i když jsem věděla, že šance se rovnají zázraku 🙂 to bych otěhotněla z první ovulace v životě a to se ani zdravým lidem moc nestává a navíc má muž špatný spermiogram. Budu volat dnes do car výsledek a zkusím je ještě požádat rovnou o další femaru. Chceme ještě 1 pokus před IUI. Má někdo dvě čárky?

biedronca
28. čer 2018

@utrikocku to mě mrzí,že to nevyšlo. Ale nam rikali že IUI vyjde 1 páru z 10. Je šance opravdu minimalení,ale za zkoušku to stojí zase 🙂 co kdyby...

utrikocku
28. čer 2018

@biedronca přesně tak! To já vím 🙂 v našem případě to je ještě snížené. Prý u běžného sexu je to asi 12-14 procent na úspěch a inseminace to zvyšuje tak na 16.. takže nic moc 🙂 já mám ale radost, že se povedlo vůbec to, že se urodila dvě vajíčka! To je přelom, jsem vděčná ❤️

adelyi
28. čer 2018

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Taky podstupujeme IUI, už podruhé a aktuálně jsem 8DPO, chtěla bych testovat v pondělí, ale uvidím jak se na to budu cítit, strašně se bojím zklámání😒

utrikocku
28. čer 2018

@adelyi no jasně vítej! Chápu, že se bojíš zklamání. Pro mě je lepší vydržet, jak se má než předčasně testovat. Tentokrát jsem byla méně zklamaná než dřív, věřím, že jsem na lepší cestě než před půl rokem 🙂

adelyi
28. čer 2018

@utrikocku Děkuju za milé přivítání🌷 No u mě je to spíše horší, s každým dalším neúspěchem to nesu hůř a hůř, ale snažím se tomu tolik nepodléhat. U mě neexistuje být "méně zklamaná", buď jsem zklamaná nebo ne☹

utrikocku
28. čer 2018

@adelyi chápu, já to taky těžce nesu a mám vždy pocit, že více zklamání už neunesu. Ale tentokrát je to jiný, překvapila jsem sama sebe 🙂 Pověz něco o sobě, kolik Ti je, co máš za problém, co jste už zkoušeli..?

adelyi
28. čer 2018

@utrikocku Nemáme to lehké, viď😉
Co se týče mého příběhu, je mi 25, partnerovi čerstvě 26, snažíme se od května 2017. Po celý rok mě můj gynekolog "léčil" Utrogestanem, což bylo dle CAR špatně, nehlídal mi ovu, takže mi to pravděpodobně ovulaci blokovalo. Před HA jsem měla nepravidelné cykly a poté nízkou sliznici, takže asi proto Utrogestan, ale pomohlo to jen na pravidelnost ms😒 Od dubna 2018 jsme v CAR a tam hned dr. na utz viděla PCO, což se potvrdilo i z horm. profilu, ale vypadá to spíš na hraniční PCOS😉, partner má spg v normě. V květnu jsme zkusili první Clostil a IUI, byl jeden dominantní folikul, ale nic. A teď jsem po 2. inseminaci, byli 2 vajíčka, takže čekám na výsledek❤ Na Clostík (tu nejnižší dávku) jsem tedy reagovala velmi dobře, tak doufám, že už se brzy dočkáme. Každopádně pokud by ani 3. inseminace nepomohla, tak se máme rozmyslet, kterou cestu zvolíme, zda diagnostickou (laparka a pod.) nebo rovnou IVF..😒 Nedávno jsem změnila obvodní gynekoložku, k tamté už jsem nechtěla ani páchnout a ta tvrdí, že dle utz to PCO není🙄, ale byla jsem zrovna den po inseminaci, tudíž po ovulaci a to ty vaječníky mohou vypadat úplně jinak😖

A co váš příběh?😇

biedronca
28. čer 2018

@adelyi Jee tak čtu, že máme velmi podobný příběh. Taky se snaažíme od dubna/května 2017. A nově od začátku května letoška jsem v CAR. Měli jsme jít taky na IUI,ale bylo zjistěno při folikulometrii,že mi nerostou folikuly, takže jsem užívala clostyl, .... a nic. Pak zdvojenou dávkuu další cyklus - zase nic. Takže si ted picham inejkce a zítra na UZ znova, jestli něco porostlo.
Měli jsme mít ed 3 cykly IUI,ale zatim se k tomu nelze ani přiblízit... A hodoty na PCOS, taky tomu odpovídají. Přítel spermiogram ukázkový. Je mi 27 let.

biedronca
29. čer 2018

@utrikocku Zdravím ! tak dnes jsem byla 15DC na UZ jestli aspon na ty injekce Menopuru folikuly zareagovaly a nic. Behem 3 dnů porostly jen o 1mm!!
Takže jsem "vyfasovala" inejkční pero Avelop, které je pry pouzivano pri stimulaci vajíček na IVF predevsim, a v pondelí snad inseminaci a ve stredu znova. Jsem 15DC a folik 10mm.

utrikocku
2. črc 2018

@biedronca Můj krátký příběh. Zjistili mi PCOS hodně rozvinuté, bez menstruace a ovulace. Byla v plánu IUI již před rokem, ale trvalo rok než se konečně uskutečnila. Nereagovala jsem vůbec na Clostil, žádné měřitelné folikuly a ani na Gonnal, stálo to přes 10 tisíc a měla jsem dávky jak u IVF a také žádná změna, Nakonec jsem šla na laparku. Nevím, jestli to pomohlo, Ale v červnu jsem po Femaře měla poprvé ovulaci, narostlé dva folikuly, ale měla jsem opožděnou reakci. Narostli až 19. den, 12 den na UZ nic vidět nebylo. Těhotná z toho bohužel nejsem, ale věřím, že jsme na dobré cestě. Já 27 let, manžel 32. Bohužel i on má špatný spermiogram, málo pohyblivých a i hodně morfologicky vadných.Takže to situaci ještě stěžuje. Ale moc se mě neděs, většinou jsem extra případ i pro doktory. Většina žen s PCOS otěhotní snáz a jsou různé projevy, ne každý to má tak moc rozvinutý. Platila jsi také injekce menopuru? Jinak jsem zkusila ještě tradiční čínskou medicínu, skoro všechny preparáty na podporu a bylo mi to k ničemu.

biedronca
2. črc 2018

@utrikocku Určitě máš tu ovulaci na dobré cestě, byt po roce. Ja v lednu měla potrat, takže ta ovulace byt musela. Nějak pocitově citim,že ovulace není až ted tak od dubna.... A od května ji mam pres UZ merenou a nic.
Ja sice moc extra neverim, tomu,ze kdyz je folík tak uměle nahoněny, vytvorený '(v pátek 10mm a v pondělí 21mm !!! ) ,že by to mohlo klapnout... Ale naděje umíra poslední, třeba budu ten 1 pár z 10 kterým to vyjde. Sance na otěhotnění z IUI a s PCOS je 15%, ikdybych těch velkých folikuluů bylo 3.

utrikocku
2. črc 2018

@biedronca Držím Ti palce. Věřím, že to u tebe přijde. Přeci jen se můžeš opřít o to, že jsi již jednou byla schopna otěhotnět 🙂 Já se teď také těšila na to, že by to mohlo vyjít. Ale také jsem si uvědomovala, že ta šance je opravdu malá, sama víš, ale na někoho to padnout musí 🙂

biedronca
2. črc 2018

@utrikocku Stejně to zklamani prijde, a cloveka "pohltí" ikdyz si rika,ze to "stejně nevýjde..." :(

biedronca
Autor odpověď smazal
biedronca
12. črc 2018

@utrikocku Zdravím! Tak minulý týden v pondělí bylo IUI, v uterý ovulace a ve středu znova IUI. Dnes jsem 9DPO. Ale nic me nebolí, nepicha,..zadné uhnízždení nebylo.
Ale co... v pondělí po inseminaci se mi v noci rozjel zánět močových cest, a hned urologie a užívála jsem antibiotika. Takže se zánetem a infekcí, tohle IUI nemůže vyjít ...😞

utrikocku
13. črc 2018

@biedronca a víš, že Ti držím palce?! Někdy když se všechno kazí a vypadá to nejméně pravděpodobné, tak se to stane 🙂 a že nemáš žádné pocity? Tak bys nebyla vůbec ojedinělá. Kolik holek nic necítilo. Spíše naopak není moc normální mít nějaké velké příznaky, spíše to ukazuje na sugesci. Takže držím palce a pak se ozvi 😉

lussy416
13. črc 2018

@biedronca Jsem dnes ctvrty den po IUI...drzim palecky 🙂

biedronca
13. črc 2018

@utrikocku No vidíš, a dnes jsem 10DPO a začal mě bolet podbrišek, že ma MS dorazit, prsa jsou na dotyk bolestivé a hlavně co je vzdy hlavním signálem je... Beďar! Zítra udělám rano TT, vysadím utrogestan a snad MS dojde co nejdříve. Za 14 dní letíme do Turecka.
Dnes fatk pocituju,že MS dojde kazdym dnem....
Moc děkuji,že za mě myslíš, to potěší. Zítra se ozvu jak jsem rano dopadla s TT. To budu 11DPO.

Strana