Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@antoaneta to mě v CARu řekli testovat až 18 dní po....jenže to bych si asi ukousala všechny nehty 😀 do pondělí vydržím...to by mohlo být něco vidět...pokud tam něco má být... jo to já se taky všechny dotazy na rodinu, děti, jak jsme dopadli v CARu...tak nějak snažím ignorovat...nebo z toho nějak vybruslit... momentálně to vědí jen 2 kamarádky...že jsme byli na inseminaci...a když to klapne...tak to řeknem rodičům asi hned...při těch minulých těhu, jsem vždycky chtěla počkat do screeningu...bohužel jsme tak daleko nikdy nedošli...a když jsem pak skončila v nemocnici na revizi...mamka to dost špatně nesla...že jsme jim nic neřekli....
@luciasek1987 pěkně...tolik testů kdyby mi doma našel muž...tak mne nechá zavřít do blázince 🙂 ... (to byl pokus o vtip) samozřejmě vím,že se pak dají sehnat levněji....ale třeba to bylo i něco jako znamení, že to dobře dopadne 🙂
No děvčátka takže u mě měla ms dojít v nedeli a zatím teda nic ... ráno trosku hnědého hlenu na WC papíru ale úplně nic skoro sakra mě už to nebaví nechci ať mi cyklus lita :( chci svůj krasny pravidelný co 28 dní :(
@antoaneta Děkuji Ti za odezvu... Tak trochu mám v sobě guláš a nevím co sama se sebou... Pan doktor bohužel není z těch iniciativním a mluvných :( Hodně mám strach z toho, že se upínám na to, že ten zákrok (laparo) něco vyřeší a pak to půjde jako po másle. Mám hodně dobrou kamarádku, která má zdvojené nepárové ženské orgány, několik let snažení za sebou a ani laparo jí nic neprokázalo. Bojím se totiž toho, že to bude výsledek stejný - prostě nic nenajdou :( A pak? Z vyšetření máme za sebou akorát HP (2.DC), folikulometrii, spermio. Vše OK 🙂 Měj hodně štěstí při sobě a držím pěsti, ať Ti IUI klapne 🍀
@petranesl jeden test me vysel na 2 kc😄 jinak takovy blazen nejsem 😂😂 objednej si 50 testu a ses v tom😄😘😘
@petranesl To máš jak já ty jo, jen já jsem dala všechny tři potraty v roce 2016 včetně otěhotnení. Takže 4x těhotná během jednoho roku. Bylo to fakt už psycho.
@antoaneta Taky jsem byla na ty kecy háklivá, pořád jen je to v hlavě. Ano je to v hlavě, ale jak na to nemám myslet, když chodím na IUI, zavádím si Utroš a vím přesně, kdy IUI proběhla? Navíc, jak na to nemám myslet, když mám za sebou potraty? Ten kdo to nezažije, nemůže nikdy pochopit, jaký utrpení tohle je a když jednou sklouzneš do kolotoče IUI a doktorů, tak se těžko vracíš zpět. Taky jsem pak už s nikým moc nesdílela svoje opakované nezdary a příběhy. Hodně jsem se uzavřela do sebe a prožívala to jen s přítelem.
@luciasek1987 tak to je mazec, 50testů, ale za ty prachy no nekupto😀 ale já jsem taky taková, tolik testů teda doma nemám (možná proto, že jsem tak super cenu nikde neobjevila😅) ale jinak taky se zásobuji a to vším možným. Nikdy nekupuji jen na aktuální období, ale to je asi tím jak se delší dobu nedaří, já třeba mám doma zase hromadu vitamínů, přípravků a další alternativ na podporu početí. Ale chápeš, buď výhodnější cena, nebo bez poštovného, nebo prý tohle fakt funguje, a už seš v tom kolotoči nakupování.
@petranesl no tak to tě chápu, potom čím sis prošla. Já to řekla jen jedné své kamarádce, taky chce ještě dítě, u ostatních ale mlžím. Když by se povedlo tak bych asi taky hned neřekla, vyčkala bych, našim bych ale taky řekla asi hned. Už kdyby se něco stalo, ať ví. Už teď mě svrběl jazyk, že jim řeknu že už nějakou dobu se tomu věnujeme a co jsme absolvovali. Párkrát se mě zeptali co tam do toho Brna pořád jezdím, ale nikdy nebyla vhodná chvilka se o tom rozvykládat. Sice už dlouho o dítěti nemluvili ani se neptají, ale myslím že určitě tuší. No musím najít příležitost a odvahu.
@katkavfr a tys byla na IUI, kdy? Zkusila sis test? Nebo sis spletla diskuzi?
@efijil také mám takovou zkušenost s doktorem, málo sdílný, málo mluvný, snažím se být připravená, nachystaná, otázky a dopředu trochu informovaná. Vidíš, ale ten příklad s tvou kamarádkou už by měl být pro tebe vztyčený prst. Mají nějaký ještě jiný důvod pro laparo, nebo jen ten, že se Vám nedaří? Pokud ne, tak bych mu napřímo řekla, jaké další, jiné vyšetření mi mohou udělat, aniž bych podstupovala hned nějakou operaci. Vydrž. Děkuji za pěstičky.
@simciq no právě, ty neustálé otázky co teda, jestli už a když nic, tak pak to chlácholení, a následně chytračení, jak se na to nemá myslet. Proto jsem ráda za koníka, kde se mohu nejen vymluvit, ale hlavně sdílet to s někým, kdo prožívá stejné nebo podobné. Přestože se osobně s nikým neznáme, přijde mi to upřímnější, jak od těch co mám kolem sebe.
@katkavfr já to nemyslela zle, já jen že si byla taková stručná, nic víc si nenapsala, hlavně jestli si třeba teda nezkusila těhotenský test a nemáš důvod k radosti. A myslíš že cyklus ti mohlo něco rozhodit? Sama mám strach, když se nezadaří, kdy menses přijde a pak kdy další. Po Utrogestanu to prý může být všeljaký. Ani nevím jestli IUI můžeš absolvovat každý měsíc, nebo taky doporučují nějaký oddech. No já stejně můžu ob měsíc, nebo dle výsledků, tak uvidíme. A kdy tebe to teda čeká? Nebo ještě doplňujete nějaké vyšetření?
@tammm a seš po IUI? Poprvé? Nebo už jste měli víc pokusů? A když píšeš že teď bez caru, tak to jako budete zkoušet přirozeně a k tomu nějaký léky? To ti předepsal tvůj gynekolog? Já ještě předtím, než jsme šli do caru a do IUI, tak jsem se svého doktora ptala, jestli existuje něco, nebo jestli by mi nemohl něco dát, co by pomohlo přirozenýmu snažení, něco co by nabudilo a probralo můj reprodukční systém, nebo případně na co by se ty mršky u mě chytly a on mi řekl, že nic takového není. A tobě dal? A jak je vypisuješ, ten Clostik, Pregnyl, Utrogestan, tak to může pomoct i v přirozeným snažení? Prosím o info.
@antoaneta iui až na podzim,zkoušíme přirozeně.Clostik,Pregnyl i Utroš by mohl pomoct.Po Clostíku jsem měla 4 velke foliky,Pregnyl na prasknuti a Utroš na udrženi.Takže jde to,pokud jsou spermie cajk.
Pokud se nepovede,tak jdu k fyzioterapeutce,ktera se zabyva neplodnosti a odblokuje me panve atd
@tammm aha, takže vlastně postup jako v caru, jenom bez něj. Když se nezadaří, tak pak jak půjdu na preventivku, tak se zkusím na to zeptat, jestli bych ty drijáky nemohla taky vyfasovat a řešit to doma a podpořit přirozeně. Jenže mě už teda tlačí čas, tak možná po neúspěchu zkusím ještě IUI, možná ještě jednou a to už si ji zkusím vyškemrat 2krát v cyklu a pak už asi rovnou IVF. No uvidím, dnes jsem 8 den po IUI tak ještě doufám, i když příznaky nepříznaky tomu zatím nijak nenasvědčují. Taky zkouším kde co, chodila jsem na akupunkturu na neplodnost v souvislostí s IVF, pak jsem pro nemoc přerušila, ale chci zase začít. Ta fyzioterapeutka dělá teda Mojžíšovou? Nebo je to něco jiného, že bych se po tom taky zkusila u nás poptat.
@tammm iui se doporučuje cca 3-4. M si rekli 3 pokusy a pak ivf. 3 pokus vyšel. Ivf není nic špatného 🙂
@8karolina4 já vím,uvidíme.Než se k němu dohoupu,tak budu jako samoplátce 😒
@tammm aha, tak to je ti stejně jako mě😉, no zaběhlá🙂, ale zkoušet budem dál, i když tvá pozitivní zpráva, kdyby se naplnila 😍 ale snažím se být spíš připravena na neúspěch, nebude to třeba až takové zklamání, kdyby to nevyšlo...nás teda čas tlačí, hlavně kvůli mně, můžeme vždy jen ob měsíc a to taky nemusí platit vždy, prostě dle výsledků a tak pro nás čas ubíhá rychleji a chceme využít všechny dotované pokusy, na ty pojišťovna přispívá jen do 39 let. Takže v našem případě není na co čekat. Pokud ale u Vás není víc problémů a třeba se jen nemůžete trefit, tak to je jasný, že se tím ještě nechceš zatěžovat. A ty se jinak IVF bojíš, že nechceš ani slyšet? Té stimulace? Není to tak dramatické, ani mi nepřijde zásadně rozdílné od toho co aplikuješ už sama. Navíc jen jdeš v mezičase na odběr vajíček, nevíš o tom, nic nebolí, to je to navíc a pak už jen na zavedení, a to je už úplně stejné jako u IUI, také nic dramatického, jako u gynekologa na prohlídce. Ale určitě ti pomůže ta fyzio, pak poreferuješ, asi bych taky zkusila, už jsem uvažovala o jejím cvičení, pila jsem její čaj. O tom odblokování jsem taky slyšela hodně pozitivního. Já jsem teda lenoch a sama se nedonutím, spíš bych chodila na nějaký skupinový cvičení, hromadná motivace dělá divy😉.
@antoaneta nebojím se ivf,akorát že chci začít iui ,jelikož sme oba v pořádku a ivf celé platit nebudu.I když si myslim,že v Caru mě budou tlačit do Ivf hned ze startu,skrz věk.Už si pomalu začínam myslet,že spermie neprojdou čípkem nebo nevím,hledám chyby kde nejsou po roce snažení.
Kolem mě je hodně paru co bylo na ivf a nevyšlo to nikomu,tak možna druha věc,co mě odrazuje.To já si zas doma rada zacvičim a Mojžišova je spíš taková protahovačka.
Jako ditě jsem spadla ze stromu a vyhodila si kostrče a učila se chodit,takže je možný,že tam mam nějaky blok,bolí mě to doteď když dlouho sedím a pak vstanu.
A folici se ti tvoří bez hormonů?
@tammm teď jsou vypsány studie a holkam to vychází. Holky kolem me mají ivf úspěšný. Nech si udělat imuno a genetiku
@tammm jasně pokud se do teď u Vás nezjistil žádný zdravotní problém, tak proč rovnou IVF. Také bych začala tím nejmíň náročným. Pokud nakonec půjdeš někam do caru, pokud si tedy už někde nebyla, tak udělají nějaké vyšetření a je fakt možný že ti IVF budou doporučovat, už možná kvůli tomu věku, ale třeba jen, aby se tvé potencionální těhotenství zbytečně neoddalovalo, opět kvůli věku. Mně třeba můj gynekolog napřímo řekl, že si mám pohnout, že není zastáncem starších matek a po 40 těhotenství přímo nedoporučuje a není za to rád. Ale je to na tobě. Do ničeho tě nutit nemůžou a ani nebudou. Spíš bych ty možnosti zvážila, všechny, abych eventuálně mohla a hlavně stihla využít dobu, kdy pojišťovna přispívá. I tak je to dost peněz, ale po vyčerpání, nebo po 39 to bude asi garda💎 o tom IVF, je to asi jako se vším, každý jsme jiný, každý reaguje na něco jiného, stejně tak každý máme něco jiného, hraje v tom spoustu faktorů, včetně lékařů, provedení zákroků, okolnosti kolem. Také znám spoustu párů, kterým IVF nevyšlo, viz i můj případ, ale stejně tak spoustu kterým to vyšlo. Do nedávna jsem si myslela, opět z doslechu a zkušeností známých o neúspěších IUI, ale tady jsem objevila spoustu těch, kterým to vyšlo. Takže tak. Hlavně to chce, ničemu co slyšíš nepodléhat. Vidíš, já se do toho pustila a odhodlala se dojít k vytouženému cíli. Jojo podle toho co píšeš, by ta Mojžíšová mohla pomoct a vyřešit i ten problém s bolestí zad, vypadá to fakt na nějakej blok, nebo plotýnku, možná bych řešila i na ortopedii. Zvlášť když bolesti přetrvávají a omezují tě i po běžném sezení. Neoddalujto, zas takový věk nemáš, aby ses smířila s bolestí. Jinak folikuly se mi tvoří normálně, samozřejmě ne tolik, jako po hormonech, běžně, normálně ovuluji. Před IUI jsem nijak nestimulovala, v nativu, 12 DC jsem přišla na ultrazvuk, folík 16 mm, večer ovitrelle a 14tý den IUI. Po ní jsem jen dostala Utrogestan 3krát denně na zavádění, aby případně udržel a podpořil těhu.
Dobré ráno holky, uz nevím co si mám myslet. V pondeli mela být MS, ale nedorazila, misto toho jen slaboulince špiním. Včera třeba ani špinení skoro nebylo a dnes taky uplne malo. Tak ja nevím proč se mi ta MS nerozjede? TT byl včera negativni.. meli jsme s pritelem sex 3 dny pred MS je mozne otehotnet i pred MS? Mám už termín na IUI, ale pokud se mi MS nerozjede, tak nemuzu ani spočítat jaky DC jsem... ach jooooooooo.
@lory303 nekdy je zpozdeni i diky nervum..jen se zeptam, jak uz muzes mit termin na iui kdyz jsi jeste nedostala ms?
@8karolina4 zatím mám termin na folikulometrii na 28.4. protoze jsem zacala v utery spinit, tak jsem si myslela, ze se ms rozjede, ale nic... práve 28.4. je patek a v pondeli 1.5. je v centru zavreno, takze jsem pocitala s iui na utery 2.5.,ale ted se mi to vsechno posunulo :-/

@antoaneta ja jsem si objednala 50 testu a 4 dny na to jsem zjistila ze jsem tehu 😄 darovala jsem je za postovne tady na konikovi ❤