icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

8karolina4
18. dub 2017

@efijil lepsi mit zadanku tusim, my ji meli z caru

babeta1
18. dub 2017

@efijil Zadanku urcite, minimalne Malickova ji chce, najdes na ni kontakty na webu VFN, staci zadat jeji jmeno do google;) Ta z Plzne je Ulčová-Gallová, má i svůj web.. Ja byla u Malickove, chodim k Apolinari, ktery spada pod VFN tak me tam poslali naprimo. Jinak vysledky jsem mela za 14 dni, ted ty kontrolni jsou treba za 3 pracovni dny a hodne s ni komunikuji pres e-mail (posila vysledky ve zprave, jak brat leky atd). tak to šetří čas🙂

efijil
18. dub 2017

@babeta1 Děkuji, jsi zlatá 🙂 Určitě info použiji 🙂 Hodně štěstí 🙂

babeta1
18. dub 2017

@efijil Neni za co🙂 Drzim palce at vse dobre dopadne! 🍀

gabra29
18. dub 2017

@efijil jestli máš 2 těhotenství zasebou, tak si myslím, že vejcovody máš průchozí a neměla bych strach. Já měla první hned mimoděložní a tak se na to přišlo, že jsou neprůchozí, ale u tebe bych neviděla problém. Samozřejmě jestli chceš mít klid, tak se to dá absolvovat, není to žádná hrůza a nedělá se to v narkóze, je to chvilka a pak jdeš hned domů.

gabra29
18. dub 2017

K té imunologii přidám svou zkušenost. Absolvovali jsme jí oba s manželem hned na začátku chození do CARU. Co mě dorazilo, že jsme na ní měli jít první den po naší dovolené, kterou jsme absolvovali v maďarských lázních, takže koupání v hodně teplé vodě apod. Než jsme odjížděli kontaktovala jsem imunologické centrum i CAR abych se zeptala jestli to nemůže ovlivnit výsledky manželova spermiogramu, v imunologickém centru nevěděli vůbec a odkázali mě na CAR, v CARU mi sestřička řekla, že neví, že to asi nevadí a že když to vyjde špatně tak nám to udělají znovu. Samozřejmě totální ptákovina. Manželovi výsledky vyšly šílené a když jsem to konzultovala s doktorkou tak mi okamžitě řekla, že je jasné, že to ovlivnilo ráchání v horkých koupelích. Takže odborníci na obou stranách. Nevím, asi je imunologie fajn, ale úplně to nevytrhne. Mám mírně zvýšené NK buňky, doktorka v CARU mi řekla, že by to řešila max. až u IVF u inseminace vůbec a pak si vyberte kde je tedy zakopaný pes. Mě přijde, že všem v CARECH jde jenom o IVF a nějaký lidský přístup nebo opravdu se zabývat problémem, to je tak možná 1 doktor s deseti. Držím všem palce, ať se konečně všechny dočkáme a jak píše babeta1 - květen je náš 🙂

gabra29
18. dub 2017

@tcz to je v háji. Já nějak nemám chuť a momentálně ani energii to absolvovat znova. Vím, že to stejně absolvovat za měsíc budu, ale teď jsem tak otrávená, že se mi nechce nic. Nevím jak dlouho se snažíte vy, ale my už to táhneme 5. rok a už to začíná být zoufalé. Vyzkoušela jsem snad všechno, nejsem "práškovací typ" takže jsem šla nejdřív cestou nejmenšího odporu, bylinky (ty mi tedy pomohly strašně moc) pak hormonální jóga, super protažení, super uvolnění, ale ke zdárnému konci to nepomohlo, akupunktura -bohužel za mě vyhozené peníze, měření energií speciálním přístrojem, psychosomatika, takže už mám něco za sebou a zatím stále nic. Bohužel se trochu bojím, že velký blok je v hlavě, když jsem poprvé otěhotněla, neplánovali jsme to, neřešili jsme jestli jsou nějaké plodné dny, prostě jednou jsme zapomněli dát si pozor a bylo to a teď už 5 let zapomínáme a nic z toho, je to boj. Držím palce, ať si na tom líp a musíme věřit, že to prostě dotáhneme do zdárného konce.

simciq
19. dub 2017

@gabra29 Co zkusit odblokování per rectum a Mojžíšovou? Jen takový nápad k tomu všemu - to jsem absolvovala já. Pak taky jsem zkoušela gel pro početí.

babeta1
19. dub 2017

@gabra29 No ono je hlavne podstatne, co na vysledky rekne reprodukcni imunolog, v CARech tomuhle zrovna nerozumi, maximalne rozdavaji preventivne Prednison a taky chodit na kontrolni odbery jestli leky zabiraji. Hormonalni jogu jsem jinak taky zkousela🙂 Mozna nejak vycistit hlavu a prestat se chvili snazit, kdyz uz to zkousite pet let? Vyslo to jednou, musi to vyjit znovu ;)

gabra29
19. dub 2017

@simciq gel už mám taky zasebou, žádný efekt. Mojzisovku jsem necvicila, cvicila jí kamarádka skoro rok a otehotnela až po clostiku 🙂 horší je, ze už mě opouští chuť čehokoliv, když bych měla spočítat kolik peněz mě to všechno stálo, myslím že by to vydalo za jedno IVF, jediné co je pozitivní, že mi to nijak neuškodilo 🙂

gabra29
19. dub 2017

@babeta1 to máš pravdu. Imunolozka mi řekla, že před IVF brát Medrol a že manžel to má hrozně špatné, jenže když pak byl v CARU na spermiogramu tak to nebyla žádná katastrofa, takže v podstatně jeho imunologie na nic. Pak si říkám, že kdyby byl tak nepoužitelný tak jsem neotehotnela. Ještě sázím na jídlo, je jaro všechno zelené, začneme dělat zelené smoothie🙂 budeme mít lopuchy az za ušima a třeba to klapne 😎 držím ti palce a diky za podporu

lory303
19. dub 2017

Holky, prosím poraďte, myslíte, že je 1.5. zavřeno na klinikách? neberou mi telefon a 1.5. mi vychazí ovulka a mám jít na IUI 😢

8karolina4
19. dub 2017

@lory303 asi jak kde, napis email...popripade pujdes utery....

lory303
19. dub 2017

@8karolina4 mě ovulka vychází na neděli - pondělí, takže pondělí jsem počítala, že bude tak tak, ale v utery by bylo uz určite pozde, ach jo 😢

babeta1
19. dub 2017

@lory303 zalezi do jakeho caru chodis.. ale pokud bude ovu v nedeli tak by bylo v pohode iui v patek, spermie pockaji a kdyz ti pichnou ovitrelle? Ja to ted mela takhle s Velikonoci, vychazelo to blbe:/

lory303
19. dub 2017

@babeta1 jn.to vychazi fakt blbe :-/ tak jsem volala do centra a mam dojit v patek na folikulometrii a kdyz jsem se ji zeptala, zda tam budou v pondeli ,rekla ze o to se nemam zajímat, ze dr. vyhodnotí jak bude folikul velky a potom rekne co dal... no takze jsem se nic nedozvedela 😀 :-/

lory303
19. dub 2017

@babeta1 takze ty jsi byla ted na první iui? 🙂

babeta1
19. dub 2017

@lory303 No tak to je ochota sama 😂 Mozna tam v pondeli budou jen kdyz to bude nezbytne nutne a nechteji tam nikoho dopredu objednavat..
No byla a nebyla - poprve jsem byla v zari, otehotnela jsem hned, ale nakonec to skoncilo revizi na konci 11tt v listopadu.. Ted jsem byla na prvnim IUI od te doby🙂 Cekali jsme jeste pro jistotu na vysledky genetiky tak se to protahlo.

simciq
19. dub 2017

@lory303 záleží na CARu, kam chodíš. Já chodila v Praze do Pronatalu a tam měli služby i o víkendu a ve svátcích..

lory303
19. dub 2017

@babeta1 tak to ti budu moc držet palce 🙂 na tu genetiku se taky chystám. Kolik jste za to platili? jinak měli jste nejěký problem, že jsi sla na iui nebo se proste jen nedari?

lory303
19. dub 2017

@simciq v mojem centru víkendy mají zavřene, takže určitě i svátky :-/ budu doufat, že se mi ovulka posune.

babeta1
19. dub 2017

@lory303 Genetika nastesti dopadla dobre. Neplatili jsme nic, byli jsme v ustavu genetiky ve VFN v Praze a slo to cele na pojistovnu. Navic tim, ze chodime do statniho CARu tak jsem do ted platila jen doplatek za Ovitrelle, jinak nic. Ja mam blbe vysledky z imunologie (beru na to ale uz leky) a negativni pct test, jinak jsme oba uplne ok..

simciq
19. dub 2017

@babeta1 tohle jsme měli stejně, vše zadarmo, peníze pouze za pregnyl/ovitrelle..

antoaneta
19. dub 2017

@efijil překvapilo mě že doktoři u tebe řeší laparoskopii, když nemají k tomu zdravotní důvod, problém. Existují jiná neinvazivní vyšetření, díky nimž se mohou dopátrat příčiny nezdaru. Kdyby ti laparoskopie zaručila dítě, tak chápu, že ti jizvy neřešíš, ale to nezaručí. Spíš naopak. Může početí ještě zkomplikovat. Jedná se již o operativní zásah a s tím spojené rizika, zánět, infekce, s tím spojené riziko tvoření srůstů, tudíž komplikace přirozeného početí a další rizika spojené s výkonem, například ileus střev. Nechci tě děsit, ani odrazovat, zvlášť pokud seš již rozhodnuto, ale mluvím z vlastní zkušenosti. Laparoskopie ano, pokud je k tomu důvod, pokud se v břiše něco děje, nebo tam je něco, co tam být nemá. Pořád není tak náročná oproti běžné operaci - řez, rekonvalescence. Ale průchodnost vejcovodů se dá zjistit i jinak. Rentgenem, ultrazvukem, existují různé krevní testy - na všechno - hormony, dozrávání a tvoření vajíček - pha, imunologie, genetika, zánětl. dělož.čípek ...... to stejné u partnera, krev, spermio, urologie, prostata......... pokud jste dosud vše z toho neabsolvovali, tak požádejte a do operace se nenech navést.
Jinak holky, i nám doporučovali IVF, samozřejmě můžeme si myslet, že jim jde o peníze, ale možná jim to opravdu připadá jako větší šance úspěchu bez předešlých né tak zaručených procedur. Ale ani IVF není záruka jistoty, opět mluvím z vlastní zkušenosti a vzhledem k tomu, že se manželovi zlepšil spermiogram, tam jsme se rozhodli IUI vyzkoušet. Předtím to nepřipadalo vůbec v úvahu. Ale teď kdo ví? Třeba to může vyjít. Ale stojím pevně nohama na zemi a vzhledem k věku a dalším komplikacím, které naši šanci snižují nebudu si tvrdošíjně stát na opakování a vyčerpání všech 6ti možností. Max 3 a pak IVF. Čas běží a vzhledem k tomu, že další a další pokus nelze opakovat každý měsíc, tak nechci otálet a chci vyčerpat dotované zbylé IVF pokusy.
Jé, ale bylo by hezké už nic z toho neabsolvovat a jen se radovat a chystat výbavičku. Ale raději se snažím připravovat na neúspěch. I když připravit se úplně na to nedá a smutně z toho bude. Stejně tak se nedá na to nemyslet. Snažím se nepozorovat a nevnímat, jak mi je, ale každé píchnutí řeším. Nevím, jestli to může být ještě od Ovitrelu, nebo to může dělat Utrogestan - zavádím od pondělka 3x denně, ale bolí mě dost břicho, tak jak bych to měla každou chvilku dostat. Dnes jsem 7mý den po IUI, v břichu mě to píchá, bolí, i záda mě bolí, včera jsem měla i žravou. No možná po těch velikonocích spíš rozežranou 🙂 Ale to že by to mohlo souviset s potencionálním těhotenstvím si moc nefandím. Jen si to vnitřně přeju. Unavená jsem dle situace, čůrat nějak častěji nechodím, prsa mě taky nebolí, ani nic dalšího, z čeho bych mohla vydedukovat, že je to prostě nějak jinak a třeba že sem těhotná.
Která z Vás je teďka také v očekávání jako já? Jak vy se cítíte? Příští čtvrtek - 27 mám jít na krev, jak to dopadlo, těhotenskému testu odolávám, navíc ještě je stejně hodně brzo. Ale to břicho, někdy jsou to až křeče, prostě jako kdybych to každou chvilku měla dostat .☹

luciasek1987
19. dub 2017

@antoaneta cauky ja jsem byla na svem prvnim iui 28.3.... priznaky jsem nemela absolutne zadne... jen jednou cca 6 dpo me strasne pichlo v podbrisku.. jinak nic... ovitrelle jsem mela take a testovala jsem ho od 7 dpo viz muj profil... prvni priznak jsem mela az 10 dpo takovy divny pocit v brise... proste divny.. tusila jsem ze to bude tehu a bylo.. teprve me ceka 1. Utz takze vyhrano jeste nemam.. ale tehotna jsem, to mi potvrdili z krve 🙂 drzim palecky

petranesl
19. dub 2017

@antoaneta jsem na tom stejně...teda dnes jsem 9-tý den po IUI...utrogestan zavádim 2-0-2....včera mne šíleným způsobem pálily bradavky....skoro po všem mne pálí žáha...a pak se člověk nemá sledovat...jediný štěstí je, že jsem nenakoupila zásobu tt....takže testovat ani nemůžu...kdybych ho měla doma...tak určitě neodolám... Spíš mám pocit, že to nevyjde...tak nějak jsem se s tím smířila...když by to klaplo bude to milé překvapení...
Mám za sebou 2x SP a 1x ZT s revizí...poslední už rok zpátky...a od té doby nic...myslím, že je to možná i v hlavě.....z toho stresu, že se to stane znova...je to šílená beznaděj... ☹ Genetika, Hematologie, pohl.choroby, hormon. profil, leidenská mutace...nic se nenašlo...spermio v normě...jediné co už nám zbývá je imunologie...

antoaneta
19. dub 2017

@luciasek1987 musíš věřit a být hlavně pozitivní, ať se u tebe miminku líbí a pak budeš mít vyhráno! Držím palce do cíle! Asi to chce být úplně bez příznaků a povede se to, jako u tebe. To je znamení. Naopak u mě, nejde ani tak o příznaky, jako o prostě otravné pocity, ne ani tak bolest, prostě jako bouřlivá ovulace, nebo před menstruací, nebo při ní. A to asi s přípravou na těhotenství nebo těhotenství jako takového nemá nic společného. Spíš jako by se něco v břiše dělo. Co se dít nemá. Toho se bojím nejvíc. Ať to radši nedopadne, než nějak špatně. A ten Otriville by měl být v těle do kdy, že může zkreslovat test? Že bych to vyzkoušela jako ty. Testů mám doma zásobu 😀
@petranesl koukám že sis toho taky pořádně užila. Závidím ti ty dva dny náskok oproti mě. Už se ti to blíží. Kdy plánuješ testovat? Nebo vydržíš do kontroly? nebo v horším případě do menses☹ Mně prsa nedělají nic, ani žáha, tvoje problémy se mi k těhotenství hodí víc, než ty moje☹ snažím se ale na ně nemyslet, i když s bolavým břichem to jde těžko. Ale také se nastavuji, snažím se o to, že spíš nic, než ano. Říkám si že pak to zklamání nebude až takové. Ale víš jak, stejně člověk doufá, říká si, co kdyby a výsledek s ním zamává, ať takový, nebo takový

petranesl
19. dub 2017

@antoaneta no ... můj cíl bylo testovat až v pondělí (přestávám věřit, že to do té doby vydržím)...ale jelikož mi MS chodí tak 11-12 dní od ovu...tak možná dojde dřív...pokud mi ji utroš neblokne... Právě....heslo ,,Nemyslet na to'' úplně nenávidím...když si člověk má ráno a večer zavíst utroš :-/ ...tak minimálně 2x za den si na to vzpomenu... No mne prsa pálí klasicky před MS...takže to může být i k tomu...jako každej měsíc mne to hodí do naděje...a pak pěkný kuloví z toho... tak třeba najdeš // dřív než já 🙂

luciasek1987
19. dub 2017

@antoaneta ja mela ovitrelle i 11 dni v tele 12. den uz vzdy bilo.. ale ted uz jsem mela bilo 9 dpo... pokud mas zasobu testu tak proc nezkouset, pokud bude silit je to jasne 🙂

antoaneta
19. dub 2017

@petranesl no tak s těm // to pochybuju, už jen proto že ty máš o dva dny náskok 😉 mně řekli že mám testovat nejdřív 12, 13tý den, tedy 1 max. 2 dny před tím než mám jít po 14 dnech od IUI na kontrolu. Pokud před tím začnu špinit, mám dál zavádět Utrogestan, pokračovat, pokud to dostanu, mám přesto přijít. Nejhorší je to právě na to nemyslet a ty řeči o tom, jak mi to každý říká. Proto teď už jsem to nikomu doma a v okolí ani neříkala. A jakékoliv otázky a dalším řečem na téma dítě se snažím vyhýbat. Jasně že to může být bloklý hlavou, ale až někdo z nich projde vším tím co my, tak pak může kecat něco o tom nemyslení....
@petranesl @luciasek1987 asi se na to testování vyprdnu a budu čekat, ..... nebo nevím.....v hlavě mám pokušitele😀 co pak budu dělat s tou zásobou testů, kdyby náhodou....😉 a takhle se mi to v hlavě honí pořád dokola🙄

Strana