Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@gabra29 presne, ono to klapne, a ne pak treba uplne prirozene, my si rekli tri pokusy a pak ivf a treti vysel 🙂 ono pak nema smysl asi chodit dva roky na iui kdyz to nejde,,,,
Ahoj holky,
1.5. mám jít na první IUI, ale nebyla jsem na průchodnosti vejcovodů. Je tady ještě některá, která na tom nebyla před IUI? Mám od dr.naplánované 2 IUI a poté Hycosy - pruchodnost vejcovdu nejakym roztokem. Poté zase IUI.
@lory303 Ano, ano, je to i můj případ. Mám za sebou 2 IUI, na 3. bychom chtěli jít příští cyklus a pak na laparoskopii. Abych pravdu napsala, já to neřešila, protože lékař mi poměrně dlouhou tvrdil, že když mám 2 těhotenství za sebou, nebyla jsem na žádné operaci a netrpím na záněty, že není důvod... A posledně mi sdělil, že se tomu akorát vyhýbám... Takže se budu objednávat někdy na přelom května/června...
@lory303 Spermio je OK, já mám také HP v pořádku, ovulaci mám, ale prostě už 2,5 roku se nic neděje. Mám za sebou 1 potrat (11.tt.) a doma mám 3,5letého chlapečka přirozeně. Hlavně mám nemluvného lékaře v CAR, takže s ním komunikace je příšerná. Na co se zeptám, odpoví, ale sám iniciativní vůbec není. Hlavně je proměndlivý v názorech - JednouJednou je to tak, podruhé jinak... Teďka si tak uvědomuju, že mi o HycoSy vůbec neříkal....
@efijil ty jo a nechceš změnit CAR? hodně totiž záleží na doktorovi... já do car chodim asi 4.mesíce a s dr. jsem spokojena az na to, ze jsem mela jit uz minuly mesic na IUI,ale rekla mi, ze ovulace probehla uz den pred tim, coz byla blbost, protoze jsem ovulku citila v presny termin IUI co mel byt a navic videla na utz folikul 17mm,ale rekla ze je sisaty, ze jen kulaty je dominantni, ale to je taky podle me blbost, proste nepoznala ovulku nebo fakt nevim, ale jinak je moc sympaticka, tak ji jeste dam sanci... jinak na to Hycosy se zeptej. Trva to par minut a jako pri IUI ti hadickou striknout takovy roztok a kamerou a zavedou kamerku a uvidi zda ten roztok prochazi vejcovodama nebo ne... nebudes mit jizvy a nemusis pod narkozu.. cena v mojem centru je 1.500kc, laparoskopie je zadarmo.
@lory303 ja taky chodila do centra - Iscare praha a uplne super, udelali veskery testy, zalecili stitnou zlazu a iui nam vyslo, ted jsem 13 tyden a zitra screening...ono fakt zalezi na doktoru, ne uplne caru .....
@lory303 O změně CAR uvažuji... Jenomže pak další je 70 km a ono pak když tak člověk má jezdit třeba ob den... Uvažovala jsem o změně lékaře v CAR. Nevím... Hlavně když jsme oba zdraví? To mi přijde fakt divné, že prostě to takhle dlouho trvá... Pořád řeším stravu, pohyb, pitný režim, chodím k lékaře, kt. provozuje tradiční čínskou medicínu, cvičím mojžíšovku... Takže mi věř, že už mi to je jedno, zda budu mít jizvu či ne... Hlavně ať se doberu nějakého závěru... Hodně mě nyní přepadávají pocity toho, že co když se tou laparo nic neukáže... Co pak? Hlavně fakt velké mínus naše dr. je neinformovanost! Bohužel! K laparo mi třeba vůbec nic neřekl - jen to, ať se objednám v první polovině cyklu... To by mě zajímalo, jak by se na to tvářil, až bych chtěla kuchnout a měla 2. den krámy... Kam chodíš do CAR?
@efijil a genetika a imunoologie reprodukcni ti vysla ok? to je dvny ze to porad nejde :(
@8karolina4 jéééééé,gratuluji. A hned první iUI vyslo? spermiogram mate v pohode?
@8karolina4 To mi vůbec nedělali... Hlavně mi přijde, že vychází z toho, že jsem byla už 2x těhotná a stále s jedním partnerem...
@lory303 nene, az treti pokus, dva cykly jen s ovitralle a treti mi zkusila dat mini davku clostiku a vyslo..... spermio ma ukazkove, byl problem u me - zvyseny hodnoty stitky, ale po mesici prasku vse ok... takze prvni navsteva v caru konec rijna a prvni iui prosinec, nevyslo, leden nevyslo a unor s clostikem uspech 🙂) ale je to desne o hlave.... hodili jsme se do klidu, dodelali domecek a najdnou hup, dve carky 🙂
@efijil chodím do Zlína... jinak taky mi na jizvách nesejde, ale spis jsem to dodala + k tem hycosy, ale tak uvidime zda k necemu budou.. strasne se tesim na první IUI ale zaroven i bojim, ze to nedopadne pozitivne... snazime se rok a ja uz vyzkousela snad vse.. podle me mame problem v tom spermiogramu.. norma je 32% a my mame 21%
@8karolina4 a pruchodnost vejcovodu jsi podstoupila pred iUI?
@efijil v tom muze byt kamen urazu, treba otehotnis, ale tve telo bojuje s embriem. muzes byt alergicka na sperma, nebo partner na vajicka, nebo mas silny obal vajicka a spermie se tam nedostane, MK bunky.... ta imunoologie jedna z nejdulezitejsich veci, kdyz to delsi dobu nejde, nekde to delaji az po dvou potreatech, me udelali jeste pred iui, nastesti vse v poradku, ale kamoska na cokoliv musela cekat pul roku nez se zalecila, vyzadej si reprodukcni imunoologii a genetiku, dela to malo lekaru v cr, ale stoji to za to.....
@lory303 nene, pruchodnost jsem nemela
@8karolina4 to si taky vyžádám.. to se pozna z krve?
@8karolina4 Děkuji za tip... A myslíš, že se mohou hodnoty měnit, když už máme jedno děcko? Jak náročné jsou ty testy na čas ? Trvá to třeba do měsíce?
@lory303 ano, genetika je z krve a ta imuno je asi 5 ambpuli krve a partner spermio...vyhlasena je jedna doktorka v plzni a jedna v praze .... my cekali mesic na termin a pak dva mesice na vysledky.....ale jsem rada ze mi to centrum nabidlo, jinak bych taky nevedela ze to existuje
@efijil urcite, genetika se nemeni, ale je dobre ji mit, to je za cely zivot stejny. ale imuno se meni a prave to muze desne to tehotenstvi a neuspechy ovlivnit, no kdyz vas vezmou hned, tak cca 2 mesice na vysledky.
@8karolina4 Děkuju ještě jednou, zkusím se poptat....
@efijil urcite, kdy jdes na kontrolu
@efijil Ahoj, urcite doporucuji tu imunologii- ja byla jinak taky zdrava a zakopany pes byl tu - po lecbe pak vyslo hned prvni iui (bohuzel tehotenstvi dopadlo pak tedy spatne) a ted jsem byla na druhem. Ta imunologie se opravdu meni, mela jsem ted jine hodnoty nez predtim, leky beru opet. Pruchodnost mi delali hned snad treti navstevu v CARu a bylo to tim plynem, jmenuje se to kymoinsuflace, za pet minut hotovo.
Na reprodukcni imuno je nejlepsi Mudr. Malickova ve VFN Praha nebo jedna doktorka v Plzni, urcite kdyztak zkus jednu z nich, kdyz si proctes o nich par diskusi tak jejich lecba je uplne jinde nez obyc imuno kdekoliv jinde,hodne holkam pomohli. Doktora v CAR bych s timto pristupem taky vymenila🙂 Drzim palce!

@8karolina4 díky za povzbuzení, ještě máme minimálně 5 pokusů v tomto roce, tak to ještě nevzdávám. IVF není moje krevní skupina, takže to odsouvám úplně dozadu. Ale snad to brzo klapne.