icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

tcz
17. dub 2017

@petranesl a tak to mi nikdo nerek. A jestli jo tak jsem to asi preslechla 😀 a myslis ze muze ms prijit i behem zavadeni utrogestanu a nebo je to blokle? Bo ja jsem zmatena 😀 Problemy s pleti nemam vubec, me trapi akorat ta zrava.

babeta1
17. dub 2017

@gabra29 chjo, to je mi líto, ale ještě se může ukázat, 12.den je brzy! Ja už to sice měla vidět, ale většinou to bývá později ;) Ja včera už ok, břicho přestalo bolet tak teď budu čekat..Zase si říkám, že by to byla fakt náhoda, aby se povedlo zase hned napoprvé:( Ale neboj, v květnu se nám už určitě povede🙂

babeta1
17. dub 2017

@tcz Ja utrous nikdy nemela, ale holky tu casto pisou, ze jim to ms blokovalo.. A nebo se ještě ukážou // ;)

tammm
17. dub 2017

@babeta1 tak to bude i můj případ,dnes 28 dc,nikdy mrcha nedošla ani o den později a zatím nikde.Mám jeden utroš denně ☹

simciq
17. dub 2017

Tak jsem to pro vás šla prozkoumat a dle mých zpráv po IUI jsem to měla následovně.
Vždy jsem si měla udělat test 14 dní od IUI i přes menstruaci. V případě, že test byl negativní měla jsem vysadit utrogestan a volat na kliniku a dohodnout se na dalším postupu. Cyklus jsem měla 26-28 dní a IUI mi dělávali hodně brzo, ovulovala jsem kolem 10 dne. Jinak já jsem skutečně netestovala dřív a pokud jo, tak jsem to nebrala vážně do té doby, než to bylo skutečně 14 dní po IUI. Osobně si myslím, ale nepamatuji si to už přesně, že mi menstruace došla i přes Utrogestan.

petranesl
17. dub 2017

@tcz no ja zatím taky nemam zkušenosti..ale je to asi ruzne...nekomu to blokuje nekomu ne...

pasteta
17. dub 2017

@babeta1 Děkuji za přivítání.Já sama nevím co mám za problém. Tři cykly po sobě mně doktor dával clostylbegyt s pregnylem a řekl přesně kdy se máme snažit. Podle něj prý neprodukuju vajíčka, ale nechápu proč jsme se měli snažit sami? Tu inseminaci ani nechtěl zkoušet, prý to stejně bude k ničemu. Je mně jasný,že za IVF mají více peněz. Ale mám docela strach co se mnou ivf udělá.Už potom pregnylu,ovitrelu jsem měla břicho jak balon.

pasteta
17. dub 2017

@gabra29 Děkuju ti.

pasteta
17. dub 2017

@simciq On nechtěl dělat ni tuhle první inseminaci, tak přemýšlím, jestli nezkusit třeba Sanus v Hk, protože sama nevím, jestli mu mám důvěřovat nebo mu jde jen o to vydělat co nejvíc?.:0( Spousta lidí je pro otěhotnění zaplatit cokoliv, tak toho pak není těžký zneužít.

simciq
17. dub 2017

@pasteta No heleď hodně pomáhá jít na kliniku a tam stanovit jasné meze. Já třeba přišla a řekla jsem, že chci komplet vyšetření, aby se zjistila příčina, proč nám nejde otěhotnět. Prošla jsem hysteroskopii, genetikou apod, přítel spermio a genetika. Zjistili, že jsme v pohodě. No a já jim jasně řekla, že chci zkusit všech 6 IUI (jsou ročně zdarma) a pak další rok zase 6 IUI a až pak se s nimi budu bavit o IVF - tam bych prve šla do native cyklu. Pokud bychom nebyli zdravý, řešila bych to jinak. Když jsem před nimi stála sebevědomá a věděla, jak to chci, nastavila hranice, tak mě nikdo do ničeho netlačil. Je fakt, že mě je 29 v té době, kdy jsme tam přišli poprvé mi bylo 28, ale i kdyby mi bylo 35 tak bych to řešila stejně. Oni se tě budou snažit přesvědčit, že seš stará.. Houby stará, máš o chlup menší šance s dobrým vajíčkem, než třeba já, ale zas o tolik ty šance menší nejsou..

tammm
17. dub 2017

@pasteta mě bude 38 a víc jak do iui se tlačit taky nenechám.Spermio cajk,já ovulace i vejcovody taky,tak to nebudu hrotit do ivf.Pokud se nepovede,dnes má mrcha svůj den a zatím nikde.

pasteta
17. dub 2017

@simciq Já spíš nechápu když podle dr. neprodukuju vajíčka, proč mně třikrát říkal kdy přesně se máme snažit, že je největší šance. Pokud je neprodukuju, tak by jakékoliv snažení bylo k ničemu. Nejsem odborník a tomuhle prostě nerozumím.

pasteta
17. dub 2017

@tammm Ono je to těžký když pokaždé upozorní na můj věk, že není na co čekat. V květnu tam jdeme znovu, aby nám řekl finance na ivf, tak je možný, že na to nepřistoupím a půjdu jinam.

efijil
17. dub 2017

@pasteta A kam chodíš do CAR? Koukám, že všude je něco. Mně lékař zase posledně tvrdil, že je jedno, že přirozeně ovuluji 21. DC, hlavní je, abych přišla 14. DC na IUI, protože ovitrelle podaný před výkonem vše nastartuje tak, jak má ... A dá se vůbec nějakým vyšetřením zjistit, zda produješ vajíčka? Je to přece jen domněnka lékaře....

tammm
17. dub 2017

@pasteta mě řict co tobě,tak jdu jinam a buď se to potvrdí nebo ne.Ztracíš čas někde,kde to flákají.

luciasek1987
17. dub 2017

@pasteta cauky, procitam cos tu psala a byt tebou jdu rozhodne do IUI.. my zkusili jednou a povedlo se ;)

tammm
17. dub 2017

@efijil a když praskne folik,tak tělo produkuje progesteron pokud tam vajíčko je ne? Tak jedině tak zjistit,jinak mě to přijde blbost.

efijil
17. dub 2017

@tammm Myslím, že to je hlavně ukvapený názor lékaře... hodně ukvapený!

pasteta
17. dub 2017

@efijil V Kostelci nad Orlicí.On mně akorát dával clostylbegyt a v každém cyklu jsem byla jednou na ultrazvuku. Po každém ultrazvuku mně řekl,že folikul je ještě malý a bude trvat cca tři dny než doroste. Aby se podíval znovu po těch třech dnech už nechtěl.Jen jsme se měli snažit sami tři dny po sobě.

pasteta
17. dub 2017

@tammm Je pravda,že jeho přístup jedině IVF je hodně zvláštní.

pasteta
17. dub 2017

@luciasek1987 Ahoj,já už jsem po první IUI do které ho ale přemluvil manžel. Doktor chtěl rovnou ivf a museli jsme ho ukecat, aby zkusil alspoň jednu inseminaci.Taky mám hodně kamarádek,kterým pomohla a ne jednou.

luciasek1987
17. dub 2017

@pasteta mas narok 6xIUI za rok, nemuze ti v tom branit... je to tvuj narok ...

babeta1
17. dub 2017

@pasteta Radím jít určitě do jiného CARu, to vypadá, že pan doktor věští z křišťálové koule 👎 Nejdříve Ti hlavně musí udělat všechna dostupná vyšetření a pak bych se rozhodovala co a jak.. Jestliže jste se měli snažit doma tak nevim proč bys nemohla na IUI - šance není vyšší o moc, ale pořád ano..

gabra29
17. dub 2017

@babeta1 já už to vzdala. I když jsem až do včerejška zaváděla Ultroš, stejně se mi to dnes odpoledne rozjelo, takže dneska večer už ho zavádět nebudu, je to k ničemu. Jsem 32 den cyklu a 12.den po IUI a myslím, že už není co řešit. Vzalo mi to úplně energii, říkala jsem si, že vše bylo dobře načasované, tak že by to mohlo klapnout a zase nic. Je pravda, že manželovi nevyšel dobře spermiogram, ale říkala jsem si, že i s 19 mil. se dá udělat nějaká paráda, no tak asi ne ☹ nezbývá než jít do dalšího pokusu. Držím palce, ať jsi úspěšnější a vyjde to hned. Květen bude fajn, i když já už začínám ztrácet optimismus a říkám si, že jsem asi v minulém životě musela hodně zlobit, když se stále nedaří ☹

gabra29
17. dub 2017

@tcz ahoj, dost holek tu psalo, že jim Ultroš oddálil MS, já jsem dnes 12. den cyklu a MS přišla i přes braní Ultroše, takže u nás se happy end nekoná ☹ možná je to i tím, že jsem měla ovulaci 19. den cyklu a ta další část cyklu byla jenom 12. dní nebo prostě se to nechytlo, co já vím. Držím palce, ať to u tebe klapne, dokud nepřijde MS tak je pořád šance.

gabra29
17. dub 2017

@pasteta přesně jak píší holky, snaha doktora v CARU je vytřískat co nejvíc peněz a je mu jedno co to s tebou udělá, to ho nezajímá, inseminace je málo finančně zajímavá, proto každému říkají jak je málo úspěšná. Pak nevím proč tolik lidí otěhotní přirozeně když často ani neví kdy mají ovulaci nebo co to vůbec je, tady ti vše načasují, 20x pojistí injekcí a prášky a pak ti řeknou, že je malá úspěšnost? je to celé na hlavu postavené. Já taky bojuju za IUI, rezolutně jsem řekla, že IVF až úplně nakonec, že chci vyčerpat všechny pokusy IUI, pak možná native IVF a pak uvidím. Doktorka to respektuje i když tendence natlačit mě do IVF má každou návštěvu, ale už jenom tak lehce. Jenže já už zase nemám tolik času, takže nemůžu dát třeba dva roky jenom s IUI, je to trochu složitější. Držím palce a rozhodně se nedej, zkouší to na každého, ale je to tvoje tělo takže rozhodně bych šla od té co nejmíň náročné metody i za cenu změny CARU. Nebo zkus jenom v rámci CARU změnu doktora jestli to jde.

simciq
18. dub 2017

@pasteta změn kliniku a jestli ti to práce a čas dovolí, klidně si zajeť do většího města. Tenhle přístup je dost o hovně..

8karolina4
18. dub 2017

@gabra29 nebud smutna, iui je proste fakt takova loterie..nam vysel az treti pokus s clostikem.... hlavne iui ma opravdu uspesnost nejakych 10 %, coz je fakt desne malo....nam doporucovala doktorka max 5 a pak ivf... co ted byly kamosky na ivf, vsem vyslo na poprve a iui ani na po 6 ne :(

fandysek_1
18. dub 2017

Ahoj holky, také nás stále v car nutili do IVF. Přitom vůbec nebyl důvod. Pouze stačilo pořádné vyšetření, aby se zjistilo, proč to nejde. Z počátku se zdálo, že se snaží, ale když to vezmu zpětně šlo jim jen o prachy. Takže jsme prošli 3x iui a vždy biochemické těhu. V mém článku jsem popsala naše snažení a věřte, že to bylo hodně náročné. Držím všem palce, ať se brzy těšíte ze //. 🙂

babeta1
18. dub 2017

@gabra29 aha, no tak to jo:( Neboj, za par dni bude lip a budes se tesit na dalsi pokus;)

Strana