Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@horvi02 no já bych spíš odložila zájezd, upřednostnila bych IUI, ale chápu, že třeba nejde, záleží také na prioritách a třeba není u tebe kam pospíchat, ale ani obě ty věci společně se nevylučují. Třeba v tvém případě to bude jen ku prospěchu, nebudeš se tak po IUI soustředit jen na sebe, své tělo, pozorovat se a přemýšlet jen o tom zda se to povede, či ne. Tak jako tady každá z nás. Naopak se soustředíš na výlet, vypneš, budeš myslet na vše kolem to hezké, užiješ si to, a třeba o to spíš se zadaří😉, ale samozřejmě záleží jak ti taky potom bude, jak budeš reagovat. Já po injekci, jsem měla bouřlivou ovulaci, další den po tom jsem zašpinila a břicho mě dost bolelo několik dnů, křeče, i v zádech, jako kdybych měla silnou ms. Byla jsem i unavená a byla jsem ráda, že se můžu schoulit pod peřinu. Břicho mám v takovém divném tlaku ještě teď a cítím se tak jako rozbolavěla nemocně, a trochu tak k sobě i přistupuju. Tak že tak. Možná bych ti doporučila aby ses na to zeptala lékaře, co na to říká, a zda je vhodné na takový putovní výlet vyrazit. IUI sice není nic dramatického, většina ho zvládá asi v pohodě, ale taky vím, že máš nárok si po něm vyžádat neschopenku a centra ji běžně vystavují. Jinak Utrogestan můžeš i nemusíš, buď ti ho dají, nebo nedají, určitě neuškodí, spíš může pomoct. Lze ho zavádět i polykat. V případě IUI a dalších možnostech umělého oplodnění ho doporučují zavádět, protože Utrogestan není vhodný pro těhotné, a po transferu, tě tak už trochu jako možnou těhotnou berou. Při polykání je větší vstřebatelnost, do krve, kdežto při zavádění působí jen tam kde má, a kde je nejvíc potřeba, na sliznici, a můžeš a většinou ho i doporučují užívat po potvrzení těhotenství pro udržení i déle.
@babeta1tak co, jak se cítíš? Jak to s tebou vypadá? Budeš zítra testovat? Už jsme ten 12 den😲😀
@babeta1 jsem si právě říkala, že bychom mohly ráno čůrat spolu😅aspoň takhle na dálku. Nebo chceš vydržet do té středy? Já už snad nedokážu myslet na nic jiného. A ty ještě nějak podporuješ, něčím si pomáháš? Četla jsem o kontryhelu, ten bereš jak? Jsem si uvědomila že mám taky doma, sakryš, taky jsem si ho mohla naordinovat a nějak tomu ještě pomoc, ani grepy, ani ananas, jsem úplně mimo, dřív se musím víc infomovat🙄
@antoaneta No nevim prave, jestli to mam zkusit uz zitra, ale mam pocit, ze tam nebude nic ani zitra, ani pozitri.. Asi se rozhodnu rano🙂 co ty??🙂
Nic jinak neuzivam, kontryhel je na sliznici, ale jen do ovulace, neni vhodny v tehotenstvi, resp kdyz uz tak maximalne na vyvolani porodu, zposobuje stahy🙂 Ale na sliznici tedy super, hrnek denne.
@babeta1 chtěla si napsat drnek? (o tom jste tu taky psaly), nebo fakt hrnek? 😀Jako hrnek čaje denně, toho kontryhelu? Já ho teda mám v kapkách, ale když píšeš do ovulace, tak tu dobu jsem teda už prošvihla😀 tak jedině při té příští. To zkusím dohnat. No já mám právě taky takový pocit, že tam nebude nic, tím jak mě nijak necítím ani ty prsa, nebo tak něco, tak to vidím bledě. Ale uvnitř pořád nějaké to doufání je. Já se spíš cítím tak jako divně. Ale jinak divně, ne, těhotně. Jsem unavená, ale to je určitě ten Utrogestan, břicho mě bolí, jako že to každou chvilku asi dostanu, jsem divně nafouklá a cítím se tak nějak i trochu nemocně. Ale to jsem se mohla trochu někde nastydnout. Takže tak. Sice může být tak i tak, ale spíš to vidím na to tak - nic. Aleeee....😉se uvidí, i s tím testováním, taky se rozhodnu ráno, s jakou se vzbudím, jak budu mít čas a klid, musím totiž brzo vstávat a brzy odjet z domu, tak je možný, že to v tom shonu zazdím.
@babeta1 Hodně jsem četla i o měření bazální teploty, no hodně četla, takhle jako o ni nic nevím a zkušenosti s tím nemám, ale četla jsem to jako spíš tak, že ji holky hodně využívají, že si taky tím ověřují možnou pravděpodobnost úspěchu. Co ty?
Nebo holky, co vy a bazální teplota v souvislosti s IUI?
@antoaneta Já se právě bojím reakce na léky/injekci, tak jsem si chtěla poslechnout vaše názory - s těhotenstvím a cestováním mám velmi špatné zkušenosti, ale před půl rokem jsem ještě netušila, že v tomto termínu půjdu na IUI. Proberu to s panem doktorem Jarošem a kdybych byla toho 3. na IUI připravená, tak bych jej podstoupila bez následného užívání/zavádění Utrogestanu. Uvidíme - právě doufám v to, že nebude čas na vše okolo myslet a tak mi alespoň těch prvních pár dní rychleji uteče, než začnu plně myslet na to, že už bych mohla vyzkoušet test atd :D Na druhou stranu možná budu mít folíky ještě tak pidi, že mě pozvou až v úterý po svátcích 🙂
@horvi02 Fakt jsi o Fertiproně ještě neslyšela? Stojí myslím 350 kč je to na měsíc a mají se pít 2 sáčky denně, ale ja piju do ovulace 2 a po ovulaci jen jeden. Prijde mi to zbytecné dva denně celý měsíc... taky ti budu drzet moc palce 🙂 pujdeme na to skoro stejne 🙂 tak si dame pak vedet 🙂
@horvi02
@lory303 Holky moc dekuji! Uz moje prvni iui vyslo na podzim - jen to skoncilo revizi v 11. tydnu takze urcite to vychazi, nebojte🙂 Takze jsem ani necekala, ze by to vyslo zase hned na prvni dobrou.. Ale jak rikam, jeste i tak je brzy se radovat🙂 Zkusila jsem mamatest a pak jeste jeden z rossmannu a zitra zkusim znovu, koupila jsem jeste dr.maxe a mam doma clearblue a dalsi mamatesty takze tak. Akorat priznaky zatim nepocituji, minule me bolela prsa atd a ted nic :/ Drzim moc vsem palce!
Holky, BT měřím intenzivně asi 1,5 roku.... Je to dobrá věc, ze začátku to byl chaos nad chaos - nemohla jsem se vůbec zorientovat. Teďka je to OK 🙂 Určitě je to super, ale pozor! Pakliže berete nějaké hormony - clostil, ovitrelle atd. je to znát, to pak není křivka, ale spíš houpačka... Teploty absolutně neodpovídájí - některé hormony ovlivŃují teplotu směrem výše, jiné tu teplotu ba naopak snižují....
@babeta1 Wow tak já v tom první vůbec ani nedoufám - beru to jen jako "seznámení s procedurami" :D S manžou se snažíme už 2,5 roku, takže si nedávám moc naděje, že nějaké vstříknutí hadičkou nám pomůže (manžovi spermíci jsou podle testů super samci a stejně nic). Moc ráda tady proto čtu pozitivní ohlasy a úspěchy, jelikož to ten můj negativismus trošku usměrňuje :D Prosím prosím, pisni zítra, jak to vypadá 🙂
@lory303 neboj, naše první bude určitě v pohodě a zvládneme to úplně s přehledem - ke všemu jsem koukala, že jsi mlaďounká, tak to půjde jak po másle ;)
@horvi02 taky tu ráda čtu pozitivní ohlasy... myslim si, že IUI u vas zabere na první pokus.. nemate totiz zadny problem a co jsem tu tak cetla, tak holky co nemely problem a sly na iui, tak se jim zadarilo... my to mame horsi tím, že jsou spermie pomalejsi, ale budu verit a doufat 🙏
@lory303 No v poho bohuzel nejsem, spermie neprojdou pres cipek a jeste mam vysokou imunitu, ze telo zabije vse cizi.. Ale tak na to beru kortikoidy no..
Jinak prvni iui jsem mela po vice jak roce snazeni a ted druhe je s odstupem sedmi mesicu od prvniho. Neboj, i vam to muze vyjit;) Neni ceho se bat🙂
@fialka77 To je mi lito :( Ja byla na revizi na konci listopadu a ted jsem mela prvni iui. Ale ja beru jeste leky na imunitu a cekala jsem na vysledky genetiky, kterou jsme si nechali delat, jsou tam dlouhe objednaci lhuty a na vysledky cekas mesic. Jinak by to mohlo jit po trech cyklech, kdyz je vse ok. Moc drzim palce at to brzy vyjde!
@babeta1 žádná vyšetření mi zatím nedělali, protože jsem již jednou otěhotněla, bohužel jsem v prvních týdnech na dovolené potratila (od té doby opravdu smekám před našimi doktory a nemocnicemi, protože kdo nezažil nemocnici na Korsice nepoznal pravou hrůzu, špínu a chaos). Doktor říkal, že testovat mě budou až když se nebude dařit IUI, tak uvidíme co řekne příští týden na ultrazvuku 🙂
@lory303 neboj, co jsem slyšela, tak při iui nejsou pomalí spermíci problém - dopraví je až "ke dveřím", takže žádný problém ;)

@horvi02 Nutnot to neni, spis si o nej vsichni rikaji, protoze si ho najdou na diskuzich a rikaji si o nej sami.. ale co jsem cetla tak je to fakt spis placebo.. Pokud je sliznice ok tak proc to do sebe cpat, navic nic prijemnyho to taky neni🙂 Jinak Clostil davaji podle delky cyklu a jestli ovulujes normalne nebo ne..Ja brala jen pulku od druheho dne cyklu a na tu sliznici pro jistotu kontryhel a ta pak byla vzdy excelentni🙂 O drmku jsem taky cetla, ze je dobry.