icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

charlii
2. kvě 2017

@lory303 Ahoj Lory, my měli na prvním IUI taky 21% a tedka 16%.. Utrogestan ti zvyšuje hladinu hormonu a četla jsem ze vyšší hormony - vyšší náchylnost k infarktum a tak - proto vasopirin 😩. Jsou to hnusy, ale beru to..

lory303
2. kvě 2017

@charlii ty vogooo :-O i ten prednison beres? ten ja vysadim. Dala jsem si po zakroku jednu tabletku, ale dal ho brat nechci ☹ to je na houby, ze? pred tím 21% a ted mame mín. Ale stale jsi na tom lip, tech 13% mi prijde fakt malo ☹ jak dlouho jsi po IUI? Drzim ti palce :-*

tammm
2. kvě 2017

@lory303 jako třeba te pulky denne bych se nebála,zas ať tvoje tělo nevypudí embrio,člověk nikdy neví,ale je to na tobě.

tammm
2. kvě 2017

@lory303 a dělali ti uzv zda už folik praskl?

lory303
2. kvě 2017

@tammm tak ja nevím, ja ty kortikoidy brat nechci zbytečně... uz utrogestan je hormon... nekdo bere jen ten utrogestan.... jinak nedelali mi utz, šla jsme na pokoj, a pak rovnou na sál.

charlii
2. kvě 2017

@lory303 od 24.4., pristi tyden test..ale jinak se necítím..😊

lory303
2. kvě 2017

@tammm to bych musela byt na neco alergicka aby to vypudilo nee? ja se toho fakt bojim toho prednisonu ☹

lory303
2. kvě 2017

@charlii tak snad ti to vyjde, bylo by to supeeeer 🙂 kdyby nahodou nevyslo, sla by jsi hned na druhe iui?

tammm
2. kvě 2017

@lory303 tak ho neber a pokud by se nedařilo,tak ti udělají imuno a dle toho se uvidí.
Tak to bylo šup šup,máme napínave dva tydny před sebou 🙂 mam taky po ovu.Dloube mě v podbřišku.

lory303
2. kvě 2017

@charlii jeste jedna otazečka, ten utrogestan se zavádí do pochvy nebo polika? nerekli mi k tomu nic ☹ jsou to takove kuličky

tammm
2. kvě 2017

@lory303 polykání ...vedlejší učinky,jde přes žaludek do krve,mohlo by ti být zle.
Do pochvy žádne vedlejší účinky,jen přes den slip vložka,vyteká.
Já volím pochvu 😀

lory303
2. kvě 2017

@tammm a jak to mas pak se sexem? 😀 mame se dnes a zitra posnazit, to neva, že se do mě pritel udela, kdyz tam budu mít zavedeny utroš?

charlii
2. kvě 2017

@lory303 mne specificky řekli ze musím polykat, minule jsem zaváděla a je to na slipovku 😂

charlii
2. kvě 2017

@lory303 toto je moje druhé IUI, po prvnim jsem si dala 3 měsíce pauzu..první IUI jsem měla bez hormonu teď s... a jestli to nevyjde dam si zase pauzu..ty injekce predtim jsou nic moc a pregnyl eee

tammm
2. kvě 2017

@lory303 nevadí 🙂 sexujem normálně.

pasteta
2. kvě 2017

@evik19 Tomu mýmu doktorovi trvalo několik měsíců než přistoupil na inseminaci.Nejdříve mně zkoušel dávat třikrát po sobě clostylbegyt, pak jsem šla na UZ a řekl nám přesně dny kdy máme souložit.To nepomohlo,tak jsem si sama řekla o inseminaci. Doktor mně jí rozmlouval,že úspěch je spíše u mladších pacientek(je mně 34let). A vypadá to,že se hned napoprvé zadařilo.Tak ted jen aby bylo vše v pořádku a nenastal žádný problém.Jinak na inseminaci jde první partner, ten zanechá v laboratoři sperma, laboratoř ho cca hodinu zpracovává.Pak můžeš přijít ty a doktor ti je zavede.15minut si poležíš a jdeš domů.Jinak to stálo 1tisíc korun +jsem si hradila prášky co mně napsal.takže dokupy cca 1400Kč.

pasteta
2. kvě 2017

@lory303 Tak ještě neházej flintu do žita a zkuste se třeba ještě zítra snažit sami. My jsme to podpořili ještě den po inseminaci.Hlavně buď v klidu, nestresuj se a za 17dní uvidíš, jestli to dobře dopadlo.My předěláváme domeček, tak mně těch 17dní uteklo jako voda a skoro jsem zapomněla,že si mám dělat test:0)))))

lory303
2. kvě 2017

@pasteta dekujuuu 🙂 a jaky jste meli vy vysledek spermiogramu?

pasteta
2. kvě 2017

On šel manžel nejdříve na testy, tam zjistili,že u něj vše v pořádku a žádný detaily neříkal.Stejně bych tomu asi nerozuměla a stačilo vědět,že u něj problém nebude. Pak při té inseminaci jen řekl,že množstvíí je optimální a víc nic. tak na to bohužel neodpovím. Ani jsme nedostali žádnou zprávu, doktor měl vše jen u sebe v Pc.

babeta1
2. kvě 2017

@lory303 Proboha, jak ti muzou dat Prednison jen tak, bez krevnich testu? To je dobry ulet bohuzel.. Ja beru taky kortikoidy, akorat Metypred, ktery je novejsi a o neco setrnejsi, ale jen proto, ze mam za sebou imuno a chodim pravidelne na testy (dnes jsem byla opet kvuli pozitivnimu TT) k imunolozce. Dej si na to pozor, ma to docela nezadouci ucinky, hlavne nebrat nalacno! Drzim palce a verim, ze iui vyjde i bez nej a doporucuji si pripadne to imuno nechat udelat na reprodukcni imunologii, kdyz uz ti to daji jak bonbony:((

lory303
2. kvě 2017

@babeta1 taky jsem nechapala :-/ vzala jsem si po zakroku jednu tabletu, ale dal uz to nebudu brat. A co rikas na ten vasopirin? To je taky svinstvo? Slysim ten nazev poprve. A vypada to zatim u tebe vsechno ok?😊😊drzim ti moc palecky.

babeta1
2. kvě 2017

@lory303 Ten vubec neznam, ja beru celou dobu jen ty kortikoidy a fakt jen proto, ze jsem mela opakovane spatne vysledky a po nich uz ok..
Jak se jinak citis? Bylo to v poho ne?
Ja jinak snad ok..uz jsem se objednala do caru, jdu tam za 14 dni tak to budou muka :/ Samozrejme mam v hlave myslenky, ze to bude zase zamlkle a tak no, snazim se byt v klidu, ale obcas to neda:(

evik19
2. kvě 2017

@pasteta díky moc za informace a držím palce, ať zdárně pokračujete 🙂 Já fakt nechápu, proč od toho iui doktoři tak odrazují? Vždyť to přece nemůže znamenat nižší úspěšnost, než když se jen snažíte doma... Kvůli clostylbegytu bych do car ani nešla, ten mi může předepsat i moje doktorka, ale ráda bych to právě zkombinovala s tím iui, když už bych do sebe ty hormony cpala.Na podzim mi bude 33, snažíme se už skoro 3 roky, tak snad nám to iui umožní co nejdřív, u nás asi není moc na co čekat.

pasteta
2. kvě 2017

No právě kvůli věku mně IUI rozmlouval.Přitom není omezený věkem a mám nárok na šest pokusů ročně.V jedné diskuzy holky psaly, že doktoři radši dělají umělý kvůli tomu,že za něj mají o hodně víc peněz než za insemimaci. 3roky snažení je fakt mazec.My se snažíme rok a občas jsem z toho byla fakt smutná, naštvaná..Hlavně minulý rok svatba, takže v práci už několikrát kolovalo,že jsem těhotná a přitom to nebyla pravda. Tak přesně vím jak se cítíš.Na psychiku je to pěknej záhul a moc ti přeju ať se Vám brzo zadaří.Hlavně buď v pohodě a zeptej se doktora, jestli je ochotný ti udělat IUI.

pasteta
2. kvě 2017

@evik19
No právě kvůli věku mně IUI rozmlouval.Přitom není omezený věkem a mám nárok na šest pokusů ročně.V jedné diskuzy holky psaly, že doktoři radši dělají umělý kvůli tomu,že za něj mají o hodně víc peněz než za insemimaci. 3roky snažení je fakt mazec.My se snažíme rok a občas jsem z toho byla fakt smutná, naštvaná..Hlavně minulý rok svatba, takže v práci už několikrát kolovalo,že jsem těhotná a přitom to nebyla pravda. Tak přesně vím jak se cítíš.Na psychiku je to pěknej záhul a moc ti přeju ať se Vám brzo zadaří.Hlavně buď v pohodě a zeptej se doktora, jestli je ochotný ti udělat IUI.

charlii
2. kvě 2017

@pasteta a tobe vyšlo IUI?

evik19
3. kvě 2017

@pasteta Tak to věřím, že zabolí, když musíš lidem rozmlouvat, že fakt těhotná nejsi...My už naštěstí jedno dítko máme, jsem fakt šťastná, že jsme s ním nečekali do třicítky, protože už by se třeba taky nezadařilo. Proto jsme si taky docela dlouho mysleli, že se bez CAR obejdeme, ale vypadá to, že ne. Navíc už mi to vážně začíná lézt na mozek. První rok jsme se nijak nesledovali, nechávali jsme to osudu, druhý rok už jsem si začala sledovat ovulaci a teď třetí rok do sebe oba s manželem ládujeme vitamíny a bylinky a zatím stále nic. Během těch tří let jsem měla dvakrát pozitivní test, ale bohužel mimčo vždy po pár dnech zpoždění odešlo samo. Vždy jsme si mysleli, že když už jedno dítě máme, nebudeme to snažení o druhé tak řešit, ale jsou to fakt muka, už nemyslíme na nic jiného, navíc i syn se každý den ptá, proč nemá sourozence a strašně touží po bráškovi. Teprve před měsícem jsem se odvážila vyslovit, že bych to chtěla řešit v CAR a manžel byl překvapivě hned pro. (Doteď nebyl ochotný jít ani na spermiogram).

lory303
3. kvě 2017

@tammm Ahoj Tami, ty jsi mela ovulku taky tento mesic nejak driv, ze? já ji mela uz 12DC, tak nevím jak to mam ted pocítat s MS. Jak to máš ty? já vždy mela cyklus 28 dní, ale tím, že byla ovulka už 12DC, tak mi vychazí MS už na 24 DC (to budu 12 dní po ovu) nebo jak to mám vlastne pocitat, nevis?

tammm
3. kvě 2017

@lory303 no min mesic jsem ji mohla mit taky 12 dc a ms dorazila místo po 28 tak jsem měla tri dny zpoždění ☹ ale ten Utroš to pry brzdí.Ted byl Pregnyl 9 dc,tak ovu mohla byt 10-11 dc,tak taky jsu zvědavá jak to bude.
Snad nám nedorazí 🙏

tammm
3. kvě 2017

@lory303 jo a od 25 dc mě dloubalo v podbřišku a to tak,jako by se měla mrcha spustit,boda mě to až do ledvin a to bylo něco ,8 dní jsem nevěděla kdy,byla jsem zrovna s klukama na chalupě a dost nepříjemné lítat na wc skrz kontrolu 🙂 a jistit to vložkou týden taky nic moc ☹

Strana