icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

lory303
4. kvě 2017

@tammm ty jo to dloubání je dobré znamení 🙂 kdysi jsem četla, že je to příznak těhu 🙂 tak drzim moc palce.. ja po iui necitim vubec nic, až jsem z toho smutna ☹ tak ale nadeje umira poslední 🙂 no tak s tou luneární fází teda fakt nevím.. vetsinou se uvadí, že by nemela být delsí jak 12 dní,ale pokud to dostatanu 28DC, tak ji budu mit 18 dní dlouhou 😀 doufam, ze mrcha nedorazi :-/

tcz
4. kvě 2017

Holky, drzte palec, at se zadari. Vcera jsem byla na 3.iui a dneska jdu na dalsi. Neni boha aby to konecne nedopadlo. Jen me zarazi, ze krom 3000 na 2x iui v cyklu si musim hradit uz i ultrazvuky. Nevite, prosim, kolik jich proplaci pojistovna? Nechce se mi libit ze mam v kvetnu vycerpano...

lory303
4. kvě 2017

@tcz ahojky, ty jdes na dve IUI? ty jo, taky se na to musim priste zeptat, pokud by ms dorazila... já byla na prvním IUI v utery... kolik jsi mela folikulu a jak velke? 🙂

fialka77
4. kvě 2017

@tcz Tohle jsem našla: Hrazené procedury, které je nutno počítat

Na některé metody či vyšetření máte nárok, avšak jen několikrát za určitou dobu. Vyšší počet si pak budete muset zaplatit z vlastní peněženky:

6× za rok intrauterinní inseminace,
7× za rok ultrazvukové vyšetření,
1× za 3 měsíce vyšetření spermiogramu,
4× za měsíc vyšetření cervikálního hlenu.

fialka77
4. kvě 2017

@tcz Kromě regulačních poplatků v rámci vyšetřovacího procesu v prvních měsících nehradí pár ze svého nic, po nějakém čase je možné, že dojde na uplatnění takzvané limitace úhrady ultrazvukového vyšetření z pojištění (4× za čtvrtletí, 7× za rok, což při vyšetřování neplodnosti nemusí stačit). Jde pak obvykle o částku do 1 000 korun.

tcz
4. kvě 2017

@lory303 jj, byla jsem tak i minuly mesic. Ze pry vetsi pravdepodobnost uspechu. V utery mi pichl pregnyl, ve stredu utz a 20mm na levem vajecniku a dneska utz levy prazdny a na pravem 19mm a ted prave sedim a cekam az me veme na sal na iui.

tcz
4. kvě 2017

@fialka77 jo tak to je. Tak to se nedivim 🙂 Dekuju moc.

fialka77
4. kvě 2017

@tcz Držím palečky, aby to tentokrát vyšlo 😉

lory303
4. kvě 2017

@tcz a podstupuješ IUI se stimulací nebo bez? držím moc palečky 🙂 vysledek spermiogramu mate v pohode?

tammm
4. kvě 2017

@lory303 lepší delší lutearni než krátka.

lory303
4. kvě 2017

@tammm jo asi máš pravdu, budeš pak testovat nebo počkáš do terminu MS?

tammm
4. kvě 2017

@tcz to slyším poprve dvě iui v jednom cyklu ,není to zbytečne čerpání?

tammm
4. kvě 2017

@lory303 počkám 🙂

tammm
4. kvě 2017

Chtěla bych chodit zas běhat,ale bojim se ☹ @lory303

lory303
4. kvě 2017

@tammm No já prave jsem na sportu zavisla, cvicim 3-4x denně,ale od iui nic... dr. mi rekla, že tyden před IUI a po IUI až do MS očekávané žádný sport - klidový režim :-/ jako to nechápu, přece když někdo otehotní a neví ani o tom, že je tehotný a dela vse jako by nic, tak taky to na to nema zadny vliv.. jsem na sportu fakt zavisla a rekla jsem si ze od pristiho utery budu delat aspon doma dřepy.. to nemuze podle me nicemu uškodit, nebo co myslis? ale behani bych neriskovala, to vim, ze není moc dobre ani v těhu.

tammm
4. kvě 2017

@lory303 no my se vztahujem do rizikoveho těhu.
Ty co se otřou o trenky a jsou v tom můžou většinou vše ☹
Domáci cvičeni neva,u běhu jsou otřesy,ni nic 🙂 kolo to jistí.

lory303
4. kvě 2017

@tammm taky si myslim, že to domací cvičení nevadí... jako cvičit na břicho nebudu, ale aspon ty dřepy 🙂 jo kolo je taky dobrý 🙂

tcz
4. kvě 2017

@tammm ja ti nevim, taky mi to prijde, bo kdyby to nedopadlo, tak mam posledni pokusy, ale tak doufam, ze dr vi co dela.

tcz
4. kvě 2017

@lory303 dekuju moc za podporu. Mam bez stimulace. Jen pregnyl den pred iui. Ovulaci mam jinak v poradku a nacas, spermie ma manzel jak plemenny byk, imunitu z podoli oba ulazkovou, genetiku v maximlnim poradku a 5 let nic 🙂 ale zase jsem rok po laparu endometriozy.

tammm
4. kvě 2017

@tcz spermie počkají i na druhy folik,tak mě to hlava nebere ,pokud by byl dominantni.

lory303
4. kvě 2017

@tcz dekuji za informace 🙂 dej pak vedet jak jsi dopadla, drzim palce at mas na testu // ... ja mela teda jen jeden folik :-/ pritel ma horsi spermiogram, tak tomu šance moc nedavam... prisit mesic bych chtela IUI se stimulaci, pokud teda ms dorazi, kééz by nedorazila 🙏

tcz
4. kvě 2017

@tammm ja vim, je to divne. Tak snad to klapne.

tcz
4. kvě 2017

@lory303 Nedorazi, kveten je nas ❤

charlii
4. kvě 2017

@tcz vy mate všechno v poradku a 5 let nic?

tcz
4. kvě 2017

@charlii jo, vsechno v naprostem poradku. Ale jak rikam, minuly rok jsem byla odstranit endometriozu a kdo vi jak dlouho predtim tam mrska byla.

tammm
4. kvě 2017

http://www.podpora-plodnosti.cz/strava-dle-mens...
Zajimavé ,přečtěte si 😉
Nezobe některa Bromelain?

tcz
5. kvě 2017

Holky co berete Utrogestan. Minuly mesic jsem ho brala po iui a krome velke zravky jsem ani nevedela ze ho mam. Dnes, den po iui jsem opet zacla zavadet 1-1-1 a je mi pekelne zle. Bricho boli jak byk a je mi na zvraceni. Prejde to?

lory303
5. kvě 2017

@tcz Ahoj, ja byla na iui v utery a taky zavadim utrogestan 1-1-1 a nic mi po nem není. Bolí me vaječníky, ale nevím, zda je to z ustrogenu. mas po ustrogenu zravku? Ja ani neee. Pribrala jsi po nem?

tcz
5. kvě 2017

@lory303 jj, zrala jsem jak prase. Jako vazne to neslo uhlidat. 3kg nahore. Ted nemam na jidlo ani pomysleni, ale ty bolesti jsou psycho. Doufam ze to prejde a ze po ceste z prace nekoho v tramvaji neoblinknu 🙂

tammm
5. kvě 2017

Taky žeru 😝

Strana