icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

tcz
10. kvě 2017

@horvi02 a nic podobneho tady u nas neni.

mkplusmk
10. kvě 2017

@lory303 a ty necim stimulujes vajecniky? Protoze jestli beres clostilbegyt, tak ten se muze brat jen po urcitou dobu. Myslim, ze snad max. 6 cyklu. Prijde mi skoda do sebe ladovat hormony, kdyz nevis zda je to pruchozi. Neboj fakt to neni tak hrozny, ale spis ti drzim palce, abys nemusela ani na pruchodnost a ani na dalsi IUI.

horvi02
10. kvě 2017

@tcz Jé a kam chodíš do CARu? Já do Eurofertilu k panu doktoru Jarošovi.

lory303
10. kvě 2017

@horvi02 já chodím do Zlína 🙂

horvi02
10. kvě 2017

@lory303 tak to se asi nepotkáme, to bych se projela 🙂 Do Zlína jedině do Zoo ;) :D Jinak taky by mě zajímalo jestli něčím stimuluješ, když nebereš Clostík? Jen tím drmkem?

lory303
10. kvě 2017

@tammm myslis? pritel mel prvni spermiogram 15%, druhy 21% coz bylo super a na iui 13% ☹ u vas jsi psala ze je vse ok ,ze?

tcz
10. kvě 2017

@horvi02 ja dojizdim do FM do Carfm.

lory303
10. kvě 2017

@mkplusmk nn.clostil neberu.. nemuzu ho brat, snizuje mi del.sliznici.. mela jsem pregnyl pred iui a po iui beru do ted utrogestan a vaspirion na ředění krve... ale druhe iui bych chtela se stimulaci, ale ne clostil ale injekce... proberu to jeste s dr. ale to je jeste brzo.. ms by chodit nemusela 😀

lory303
10. kvě 2017

@horvi02 nn. ja zadnou stimulaci tento mesic nemam.. ale pristi bych popripadne chtela..

tammm
10. kvě 2017

@lory303 teď jo,současný má skoro 50 % progresivních.Ja jsu po laparce.
Na podzim začnu ale iui,genetika,imuno,prostě jednat pokud nic.

mkplusmk
10. kvě 2017

@lory303 aha tak to jo, ale ty injekce jsou celkem drahe a dr. o ne musi zazadat na pojostovnu tak mesic dopredu. Bez schaleni pojistovny by ses nedoplatila. Ale take zalezi jake injekce by ti caru predepsali. Ja mela Gonal v predplnenem peru a po schaleni pojistovnou jsem doplacela skoro 1500. Ale krasne zafungoval a vubec mi po nich nebylo spatne jako u clostilu. To cekani je na tom vsem asi nejhorsi. Vubec mi nevadilo si pichat ty injekce, ale tohle cekani zda se povedlo nebo ne me docela nervuje.

lory303
10. kvě 2017

@mkplusmk já platím za iui 1500kc a s injekcema to vychazi prej 2000kc , coz je jen o 500kc víc. nevím ale nazev. Pokud nebudu ted tehu, tak to vse zjistim a asi to vyzkousim. Necitis se po tech injekcich zavodnena nebo nejaka opuchla?

mkplusmk
10. kvě 2017

@lory303 aha. Je zvlastni jak to ma kazdy CAR jinak. Ja zase neplatila nic za IUI a jeste mi v peru snad na jedno IUI zbylo, ale dr. stejnak zazadal uz ted pojistovnu o dalsi, protoze asi nejspis zvysi davku a to by mi nestacilo na cely cyklus. Me bylo po injekcich fajn. Nic jsem nepocitovala. Akorat jednou jsem si to spatne pichla a udelalala se mi modrina. Jinak ok.

8karolina4
10. kvě 2017

Ja iui zadarmo v iscare a pouze ovitralle za 200

charlii
11. kvě 2017

@babeta1 hoj ja si dam teď zas chvíli pauzu před 3.kolem

charlii
11. kvě 2017

@tcz díky 😊

charlii
11. kvě 2017

Jinak me uz navrhli jste po 3.kole nechci zkusit IVF, stalo se to taky někomu?

motolucka
12. kvě 2017

ahoj holky, tak já mám od včera první IUI za sebou, musím teda říct, že zákrok úplně jednoduchý skoro banální, ale bolest břicha po tom brutální. Dneska, teda druhý den už je to lepší, ale stejně si po všech těch hormonech připadám nafouklá a tlustá aspoň o 10kilo, hrůza, ale co bych pro mimino neudělala. Beru utrogestan vasopirin a prednison, no chodící lékarna. a jak jste se cítili vy po první IUI?

tammm
12. kvě 2017

@motolucka a řekli ti proč prednison,kolik ho bereš?

lory303
12. kvě 2017

@motolucka ahojky, ja jsem dnes 10 den po iui prvním. Nebyla jsi nahodou ve Zline? Beru uplne stejne leky jako ty.. prednison, utrogestan 1-1-1 a vasopirin... jen ten prednison jsem vysadila hned na začátku.. jsou to kortikoidy a příjde mi to zbytečné... jinak jaky jste meli vysledek spermiogramu ? 🙂

lory303
12. kvě 2017

@motolucka ten prednison davají snad jen v tom Zlíne... jinak me bolel podbrisek jeste do stredy, fakt hodne... ve stredu jdu na krev, tak jsem zvedava 🙂 jinak zakrok byl uplne v pohode,ze? 🙂 byla jsi na HyCoSy nebo laparoskopii?

motolucka
12. kvě 2017

@lory303 ahoj, tak chodím do zlína a zákrok opravdu v pohodě, na laparoskopii jsem taky byla, hned na začátku léčby....jinak teda ty léky opravdu beru úplně jak píšeš, jen vůbec netuším na co vlastně jsou, ten utragestan je tuším na udržení plodu, ale jinak vůbec nevím. a spermiogram? no bída, 7%....budu ti držet pěsti, já du teda až za 14 dní, jestli se do té doby nezblázním úplně. Je to tvoje první IUI????

motolucka
12. kvě 2017

@tammm ahoj, prednisonu mám jednu tabletu jednou denně, ale neřekli mi, na co to je? řekneš mi to ty? je to nějak nebezpečné? to by mi snad jinak nedávali ne?

tammm
12. kvě 2017

@motolucka je to abys nevypudila embrio,ale většinou se dava spiš po ivf,jelikož ty nemáš co vypudit 🙂
Jsou to kortikoidy a dávám je psovi 🙂 máme chemoterapii a řeknu ti,že je to pěkné svinstvo.Snižuje imunitu,psovi jsem davku snižila bez vědomí lékaře na 1/2 denně,byla totiž uplně mimo a počuravala se,můžeš se z nich zavodnit a otéct.
Nechci tě strašit,pročti si o něm něco.
Už to slovo kortikoidy.
Nebo se s nim léčí alergie na sperma,ale během braní nesmíš sexovat bez gumy ☹

lory303
12. kvě 2017

@motolucka Utrogestan je na udržení plodu, snaž se nevynechat ani jeden... Vaspopirin - je na ředění krve a srdíčko... prednison - to je na alergii, vubec jsem nechapala proc mi ho dr.dala, tak jsem jeste v ten den po IUI volala do centra, zda ho musim brat a rekli mi, že pokud nechci, tak nemusim.. takže prednison jsem hned na začátku vysadila.. zbytečně te naplní vodou a zavodní... a hlavne me prijde, že je k ničemu, když nejsem alergická... jj.bylo to moje první IUI. Ja na laparoskopii ani HyCoSy jeste nebyla. Pokud ted nevyjde první IUI, tak pujdu do druheho IUI se stimulací (injekcema do bricha) a kdyby nevyslo ani druhe, tak pujdu na HyCoSy nebo laparoskopii, jeste nevim ktere si mam vybrat. Mas po laparoskopii viditelne jizvy? My byli na 3 spermiogramech, pri první navsteve centra mel pritel 15% progresivních spermii, pri druhe 21% progresivních a ted na IUI 13%... nevim proc mu to tak kleslo ☹... hlavne chci vyuzit vsech 6 IUI. Po 3 IUI te budou tlacit do IVF, ale ja IVF nechci...podle me kdyz aspon nejake spermijky jsou, tak je zbytecne IVF, zbytecna zatez pro telo. Chodis k mudr. Štochlové? 🙂

lory303
12. kvě 2017

@motolucka vy jste byli na prvni spermiogramu? nebo jake jste meli pred iui vysledky?

lory303
12. kvě 2017

@motolucka ještě ti poradím. Ten utrogestan raději zaváděj do pochvy než polykej... pri polykání to zbytečně zatěžuje organismus a budeš šileně unavená.. ja ho spíše zavádím nebo to střídám... podle toho jak je čas, nekdy ho polykam ale spis zavadím... nejsem pak tak moc unavena 🙂

mkplusmk
12. kvě 2017

@charlii mne to taky rekli. Kdyz jsme podepisovali s manzelem souhlas s IUI, tak nam bylo sdeleno, ze kdyz se na potreti nezadari, tak je lepsi prejit hned k IVF.

tammm
12. kvě 2017

@mkplusmk no protože z iui maj prd,z ivf se živí kliniky 🙂

mkplusmk
12. kvě 2017

@tammm jo to mas asi pravdu. Ale asi pokud to po treti nevyjde, tak asi do Ivf pujdu. Uz takhle si picham do bricha docela silne davky hornonu a predstava, ze bych si je pichala pul roku me docela desi.

Strana