icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

lory303
15. kvě 2017

@tammm aha, no ja nevim kdy to dostanu a bojim se ze kdyz si zavolam az to dostanu, tak me tak rychle nevemou ☹

lory303
15. kvě 2017

@tammm nechci cekat do dalsiho mesice :-/

tammm
15. kvě 2017

@lory303 já šla v polovině cyklu,mysleli si že chytnou ovu a uvidí jak to funguje a byla už v děloze tekutina a pry jsu dávno po ovu.

tammm
15. kvě 2017

@lory303 pokud nevíš,tak až podle ms ti řeknou

mkplusmk
15. kvě 2017

@charlii kdybych brala jen clostilbegyt, tak bych asi tech 6 pokusu vycerpala. Ale takhle s injekcema to nejspis nedam. Hlavne teda psychicky. Injekce mi nejak extra nevadi, ale manzelovi to strasne vadi, kdyz si ji picham. Moje sestra ma za sebou take 2 neuspesne IVF a oba okolo 30 tisic. My se snazime zhuba 3 roky a do Caru chodime tak trictvrte roku. A vy?

babeta1
15. kvě 2017

@antoaneta Tak to bohuzel neporadim, ja Utrogestan nikdy nebrala (ani nic podobneho)..

@lory303 To me mrzi, ale porad muze byt brzy, nevzdavala bych to.. Ohledne pruchodnosti se porad v CARu, ale myslim ze na laparo te urcite nevezmou ze dne na den.. Ja byla na pruchodnosti plynem - Kymoinsuflace se to jmenuje a to bylo rychle, zeptej se jich na to. 100% spolehlive to sice pry neni, ale orientacne vis hned a je to na pet minut. Pak bych az sla pripadne do laparo.

mkplusmk
15. kvě 2017

@lory303 tak to je mi moc lito, ale jeste pockej. Hlavne nevysazuj utros 😉 Co se tyce pruchodnosti, tak bych teda spis zvolila HyCoSy. Je to mensi zatez pro telo a ta bolest neni zas tak hrozna. Teda pokud nemas treba PCO. To bych doporucila spis tu laparku. Urcite se o tom porad se svym lekarem. On spis doporuci co by bylo vhodnejsi.

lory303
15. kvě 2017

@mkplusmk ahoj, ja pujdu tento mesic bud do druheho IUI s injekcema nebo na laparoskopii.. jeste nevim.. ve stredu se domluvim s dr. ,ale pokud pujdu do druheho IUI, tak vyzkousim asi injekce.. me to taky nevadi a pritelovi jo, ale podstoupime to...

lory303
15. kvě 2017

@tammm jo, takze bych mohla klidne i po ovu na lapku jo ?

tammm
15. kvě 2017

@lory303 brouku,každa klinika toá jinak,oni určí,né ty 🙂

lory303
15. kvě 2017

@mkplusmk fakT? ja cetla, ze Hycosy neni 100% a muze to rozleptat streva.. tka ja nevim :-/ nevim co si mam vybrat :-/

lory303
15. kvě 2017

@tammm dobre 🙂

horvi02
15. kvě 2017

@lory303 Co to tady čtu? Jak to, že sis dělala testík? Akorát budeš teď ve stresu :( Ty testy ještě vůbec nic neznamenají, takže klídek a ještě dva dny do středy relaxuj!

lory303
15. kvě 2017

@horvi02 ja uz neverim ☹ co jsme se divala na jine diskuze, holky mely dusika uz 8DPO ☹ ☹ jsou to silene stresy... ted nevim jak se rozhodnout... zda jit hned do druheho IUI nebo na laparoskopii nebo hycosy ☹ dekuji moc za podporu :-*

tammm
15. kvě 2017

@lory303 hahaa,hcg můžeš mít ještě tak nízké,že ho test nezachytí.Nehaž flintu do žita.Ve středu budes chytřejší.

horvi02
15. kvě 2017

@lory303 ty dva dny už to zvládneš, uvidíš - uteče to jako voda 🙂 A já osobně mám v plánu jít na laparku před druhým pokusem - přeci jen by to mohl být další ztracený IUI, pokud je chyba někde "cestou" u mě, tak bych se raději nechala vyšetřit na laparce s tím, že odstraní případné srůsty (osobně mám z HyCoSy asi větší strach než z narkózy) a po laparce bys alespoň měla jistotu, že je vše OK a připraveno pro prcka 🙂

lory303
15. kvě 2017

@horvi02 mam stejna nazor, bojim se ze by u hycosy zjistily, ze jsou nepruchodne a musela stejne na laparoskopii, takze dalsi volno v praci, dalsi mesic bych ztratila pro iui, takze asi pujdu do laparoskopii... navic se taky bojim te bolesti u hycosy... ty jsi jak dlouho po iui? vim ze jsi mi to psala, ale uz se mi to tu plete 😀

horvi02
15. kvě 2017

@lory303 Já ještě po IUI nejsem, protože mi clostík rozhodil MS a 12DC kdy jsem měla jít na UTZ jsem to stále měla a tudíž jsem celý cyklus zadupkala. Takže teď čekám na další, ale to možná taky neklapne, protože jedeme s manžou na dovolenou a jsem domluvená s doktorem, že až to dostanu, tak mám spočítat, jestli tu 12-18DC budu a podle toho se zařídíme, jestli to zkusíme už další cyklus, nebo ještě počkáme... takže u nás je to běh na dlouhou trať... :/

juliia
15. kvě 2017

Ahoj, můžu se k vam přidat? Mam 14 dni po laparoskopii, jsem 3.DC a chystam se tenhle cyklus na IUI. V patek jdu na 1.ultrazvuk. Mam za sebou 3xIUI z lonskeho roku, bohuzel neúspěšná. Ted moc verim, ze to vyjde.🙏🙂

horvi02
15. kvě 2017

@juliia Vítej mezi námi 🙂

lory303
15. kvě 2017

@juliia ahoooj, a nasli ti neco po laparoskopii? ja byla na prvnim iui, ale chystam se bud pred 2 IUI nebo az po 2IUI na laparoskopii taky. Drzim palecky, at se co nejdrive zadari 🙂

levana33
15. kvě 2017

ahojky devcata 🙂 ja se k vam pridam je mi skoro 36 a ted to bude rok, co se snazime o prvni miminko.V predeslem vztahu 5 let. Ted jsem zjistila, ze mam kupodivu hormony v poradku, jen sperminogram morfologie 1% v cervnu jsem se rozhodla na prvni iui. Ruzne si o tom ctu a dost me zarazi potratovost u tehle metody. Ale ja verim, ze se zdarne zadari a budu stastna maminka😍

lory303
15. kvě 2017

@levana33 ahojky, vítej mezi námi 🙂 ja byla 2.5. na prvním iUI ,ale dnes jsem si 13DPO delala TT a negativni... mame horsi spermiogram. Morfologie sice v poradku, ale mame snizenou pohyblivost... ve stredu jdu do car si domluvit bud druhe iui nebo laparoskopii. Drzim ti palce 🙂

antoaneta
15. kvě 2017

@lory303
@horvi02 holky chápu že sto lidí, sto názorů, ale za mě, laparo ne. Pokud k němu nejsou vyloženě nějaké důvody, další indikace, tak proč jít do něčeho tak radikálního. Zvlášť když tomu předchází "pouze" nevydařený jeden z prvních pokusů, a to jen IUI. Laporoskopie, přestože je šetrnější, tak pořád je to operace. Předoperační vyšetření, narkóza, rizika při ní, rekonvalescence a další rizika po ní... Mluvím z vlastní zkušenosti. Komplikace před, při, i po. Případné srůsty při ní mohou odstranit, ale další při ní vzniknou (zvlášť pokud někdo k nim má sklon) I když malé, tak zásahy, tři řezy, do těla jsou. A z nich pak i ty srůsty. Nechci Vás strašit a už vůbec Vás odrazovat, nebo něco vymlouvat, od toho jsou tu doktoři a Váš zdravotní stav a podle toho oni to musí vyhodnotit. Pokud ale jde u Vás jen o to zjistit, zda jsou vejcovody průchodné, tak na to vyšetření přece jsou, ultrazvuk, rentgen, plyn, kontrastní látka. Přijde mi to trochu, jako kdyby měl někdo problémy s dýcháním a šel hned na operaci se srdcem, přitom ještě předtím mu mohli udělat ekg, na kterém by zjistili, že pomůžou tabletky na arytmii. Já šla na laparoskopii, s tím, že jsem měla i jiný problém, cystu a v tomto případě to asi smysl mělo. Ale průběh a co následovalo komentovat nechci, nicméně veškeré rizika s tím spojené jsem si asi vybrala, včetně, narušení střev, ileusu střev, další srůsty, zánět, komplikace s katetrem, a nemluvě o ztrátě vejcovodu. Možná se to zdá jako extrém, ale píši jak to je a co může být. Kdežto vyšetření na průchodnost nebolí, možná pro někoho a taky záleží na okolnostech je míň příjemný (zvlášť to tím plynem, pod rentgenem), ale jde to vydržet. Byla jsem již 3krát a šla bych zas. Nijak to organismus nezatěžuje, nezdržuje. Srovnala bych to s gynekologickou preventivní prohlídkou, nebo IUI, prostě běžný vyšetření, po kterém si normálně odejdete domů a po svých. Žádné ležení v nemocnici, žádné omezení, žádná rekonvalescence... Má rada na závěr, věřím že doktoři jsou zodpovědní a rozumní a jen na základě Vašeho přání Vám laparoskopii dělat nebudou. Dejte na nich, pokud nemáte jiné problémy, cysty, endometriózu, atd., zajímejte se o jiné doplňující vyšetření krve, imuno, geneti, urologii, atd....a nevzdávejte to. Zkuste další pokus a pak další, a pak třeba i IVF a pak udivíte co dál, doktoři sami přijdou s tím, co dál a co Vám doporučí.... Držím Vám palce, ostatně jako nám všem...

juliia
15. kvě 2017

@lory303
Dekuji😘
Nenasli, vsechno bylo pruchodne a v pořádku, ale i tak se to proplachlo, tak by teď mela byt sance o to větší.

My se snazime 2 roky akorat. V zari jsme zkusili misto 4.IUI nativni IVF, protože se mi udelalo 6 folikulu a dr.rekla, že by nam to doporucila zkusit. Ale byla z toho v 8.tt revize, na konci rijna 2016. 😢

Manzel mel na zacatku horsi morfologii spermii, ale na IUI mel ve zprávě uz vzdy normozoospermie.
Ja mam vse v poradku, horm.profil, pruchodnost, imuno, genetiku
...tak nevíme proc to vlastně nejde. 😕

juliia
15. kvě 2017

@horvi02
Dekuju😘

lory303
15. kvě 2017

@antoaneta už jsem byla rozhodnutá pro laparoskopii, uz jsem si i volala na termín, ale po tom co jsi ted napsala, tak zase vic jsem nakloněná k tomu roztoku... bolest me netrapí, ale kdesi jsem cetla, ze ten roztok může poleptat střeva, tak ja nevím.... bojim se toho, ze vejcovody budou nepruchodne a ja další mesic ztratim a budu muset cekat a vzit si dalsi volno v praci... tim plynem pod rengenem mi dr.ani nenabídla, nabídla mi jen hycosy, tak se na to asi ve stredu jeste zeptam... tak ja nevim....ale strasne moc dekuji za tvuj nazor.. moc mi to pomohlo...

lory303
15. kvě 2017

@juliia muzu se zeptat jak probiha vysetrení te imunologii a genatiky? to je pres CAR?

juliia
15. kvě 2017

@lory303
A trpís na cysty, bolestivou ovulaci nebo mela jsi slepak? To by me treba take pomohlo rozhodnout zda lpsk nebo treba RTG HSG nebo plyn...

lory303
15. kvě 2017

@juliia cystu jsme mela 1x v zivote a to minuly rok v srpnu jinak nee, slepak taky ne a ovulaci jen citim, ale nejak extra bolestiva neni... tak ja nevíííííííím ...

Strana