icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

lory303
22. kvě 2017

Holky, mám jednu krabicku Clostilbelgytu a jednu Duphastonu.. ani jednu nepotrebuji, kdyby nekdo chtel, klidne napiste 🙂 clostik brat nemuzu, protoze mi snizuje del. sliznici a duphaston mi napsala moje gyn, ale v centru mi doporucili utros, takze ho taky nepotrebuji 🙂

tcz
22. kvě 2017

@lory303 ja k ceniku bohuzel pristup nemam, tak netusim kolik by to stalo. Ted platim 1500 + 1000 za 1 iui. Ten litr je za 2 ultrazvuky pred a po. Bo 7 ultrazvuku placene pojistovnou uz jsem vycerpala nekdy v breznu. Takze kazdy pokus stal 2500. 😠 mazec.

lory303
22. kvě 2017

@tcz coze? takze tys uz zaplatila za 5 IUI 12500kc?

babeta1
22. kvě 2017

@tcz Takze ty si to platis a oni ti jeste nesmyslne delaji dve iui v jendom cyklu?😲

antoaneta
22. kvě 2017

@lory303 @tammm určitě je to tím utrogestanem, má upravovat cyklus, a já to měla tak stejně, menses slabý, kratší, lehčí průběh, po téhle stránce zafungoval, jen nás zbytečně dýl natahoval a mátl, po jeho vysazení jsem to dostala až za tři dny
@tcz takže teď už poslední 6tá? a nijak to s tebou neřešili, nevymlouvali ti další pokusy a dopláceli si za každou? Mně teda, říkali že zbytečně to protahovat a logicky cpou do IVF, kterému se teda nebráním a možná se ani nevyhnu, ale zatím chci využít ještě nějakou IUI, já doplácím 700 na IUI, když jsem se ptala na dvě v jednom cyklu, tak mi řekli že to běžně nedělají, že je to zbytečné, ale že pokud chci tak ano, ale už si ji musím zahradit celou a to je prý 2500. Zarazilo mě, že ale někdo tolik doplácí i na ty, na které přispívá ještě pojišťovna.
@sofinka84 moje kamarádka má taky alergii na sperma, než to doktoři zjistili, tak to nějakou dobu trvalo, nedařilo se jim dlouho, pak 3 zamlklý, revize, pak na to přišli, zaléčili a teď už má tři kluky, ten třetí už nebyl ani plánovaný🙂 tak určitě to dopadne dobře i u tebe! Také jezdím do Brna, sice jinam, ale pokud budeš mít cestu, tak můžeme zajít na něco sladkého na nervy!
@mkplusmk a možnost těhu máš vyvrácený? Jestli si brala taky Utrogestan, tak ten nástup po vysazení je pozdějc a pak klidnější průběh, takže můžeš být opravdu bez příznaků, já taky neměla žádný. Sázím na dnešek, max zítřek a bude tu. Já ji taky dostala 17 den po IUI.

tcz
22. kvě 2017

@lory303 no vlastne 13500,-. Ano.

lory303
22. kvě 2017

@tcz ty vogo, to uz je skoro za ivf,co? tak snad ti to vyjde, moc drzim palce 🙏

tcz
22. kvě 2017

@babeta1 no platim. Plati to pojistovna. Ja si priplacim za 1iui 1500 jako vesmes kazda holka tady a ultrazvuky si musim platit jelikoz uz mam precerpano.

lory303
22. kvě 2017

@tcz to ja platim stejne tech 1500kc,ale nastesti za ultrazvuk nic.

antoaneta
22. kvě 2017

@mkplusmk takže ty seš pořád ještě v očekávání jak to dopadne a to si vydržela netestovat. Tak to si borec, 17 den po, to mu říkám silná vůle. A doktorka doporučila dokonce až v pátek? takže testovat až 21 den, ty jo, to já už byla 5tý den cyklu. Tak držím palečky!!! A nějaké příznaky, tak či tak?

tcz
22. kvě 2017

@antoaneta chtela jsem vyuzit vsechny pokusy. Doufam, ze ten posledni v pristim tydnu dopadne.

lory303
22. kvě 2017

Slyšeli jste některá o Intrafolikulární inseminace? Jak jsem čekala na krev jak dopadlo první iui, tak jsme tam byla s holkou co na tom byla.. je to prej skoro stejne jak IUI, jen je to pod narkozou a jehlou daji spermie primo do folikulu... doporucuje se to kdyz ma zena vic folikulu, ale ja mam vzdy jen jeden :-/

tcz
22. kvě 2017

@lory303 nechci syckovat, ale i ty budes muset platit za utz za chvili. Pojistovna hradi 7 ultrazvuku za rok. Zbytek co je navic uz si musi pacient hradit ze sveho.

antoaneta
22. kvě 2017

@tcz to o těch ultrazvukách nevím, ještě jsem o tom neslyšela a nikdo mi nikde neřekl, tak jsem zvědavá, jestli to někdy na mě taky vyrukujou. Ale přijde mi, že už je taky můžu mít letos vybraný, když do toho budu počítat i ty ultrazvuky u svého gynekologa a pak v car, při vyšetření, před průchodností, pak při měření folíků před IUI...je otázka, jestli to řeší a nárokuje pojišťovna, nebo jen konkrétní car.

lory303
22. kvě 2017

@tcz coze?Fakt? to mi nikdo v centru nerekl :-O

mkplusmk
22. kvě 2017

@lory303 aha tak to bych ji mohla take zkusit. Ja jsem dlouho mela nelecenou stitnou zlazu a kdyz se na to konecne prislo, tak doktorce trvalo rok nez mi to nejak srovnala. Prave kvuli tomu mi neslo zhubnout, ale ted to jde konecne trochu dolu. Urco si ho ve ctvrtek udelam, kvuli tomu receptu na utros.
@antoaneta prave ze jsem nevydrzela a testla jsem v patek. Na krev totiz jit nemam a dr rekl at driv netestuji nez za 3 tydny nebo pokud to nevydrzim, tak at urco nevysazuju utros. Test byl negativni, ale posloucham dr a beru utros a jeste jednou testnu. Priznaky ted vubec zadne nemam. Jen unava.

tcz
22. kvě 2017

@antoaneta
Mrkni na stranky sve zdravotni pojistovny. Mam RBP a ti proplaceji 7x za rok ultrazvuk. Tudiz je burt zda na gynde, v caru...7 utz za rok max.

tcz
22. kvě 2017

@lory303
To ti nikdo nehlasi, to jsou podminky tve zdravotni pojistovny ne caru 😀

babeta1
22. kvě 2017

@tcz tak to je mazec, uz chapu proc preferuji dve iui v jednom cyklu, takhle se vydelava :(
Jinak ja chodim do statniho caru a nestalo me to ani korunu tedy a ma vzp asi ultrazvuky neresi, loni jich bylo dost a nikdo nic nechtel..

tcz
22. kvě 2017

@babeta1
Kdyz jsem byla u vzp taky jsem nikdy nic neplatila. U rbp platim jak mourovata. To byl taky napad zmenit pojistovnu. Co uz. Pal cert penize. Hlavne at se zadari.

antoaneta
22. kvě 2017

@tcz tak jsem hned koukla na svou pojišťovnu mám hutnickou, a je to pro mě tak nepřehledný, že jsem tam zatím nic nenašla, nevím kde to hledat. Buď ještě kouknu a nebo si tam zkusím zavolat. Raděj, abych pak nebyla nemile překvapená.

juliia
22. kvě 2017

@mkplusmk
Ja nosifol piju cca rok, ale nepribiram po něm.

Dokonce se mi i zacatkem roku pred svatbou podarilo 3 kg shodit.😉

Jinak drzim palec na ctvrtecni testováni. Ja to mela vzdycky tak, že dokud nevysadim utrogestan, tak MS neprijde. Takze jsem testovala 14.den, abych vedela zda ma smysl v lécích pokracovat a nebrala je zbytečně.

juliia
22. kvě 2017

@lory303
Mam to stejne...stres rovna se chut na sladké a jeste k tomu jsem cokoholik 😅

lory303
22. kvě 2017

@juliia i ja jsem cokoholik 😀 nevydrzim den bez sladkého 😀 a kdyz jsem ve stresu je to mazec 😀

juliia
22. kvě 2017

Holky tak ctu kolik na IUI kazda doplacite a ja neplatim teda vubec nic. Jsem zvědavá zda jak mi to ted budou pocitat, protoze 3 IUI jsem mela loni. Ale tatim po mne jeste nikdo nic nechtel.

juliia
22. kvě 2017

Tak uz to mam dnes za sebou, vse v pořádku. Tak mi drzte palce at to vyjde!🙏🙏🙏

mkplusmk
22. kvě 2017

@juliia tak ono asi opravdu zalezi na cloveku. Kazda jsme jina. Nezbyde mi nic jineho nez neco zkusit a modlit se, aby to zafungovalo jak ma a ja nepribrala. No ja sibtaky myslim, ze ten utros beru zbytecne dlouho, ale pry 14 dni je na papirovej test nekdy i brzy. Ze u kazde je to jine. Muze telu trvat dele nez zacne produkovat hcg. No tak uvidim. Treba budu mile prekvapena. Holky ja za samotne IUI nic neplatim. Jen za ultrazvuk 320 Kc. Ty uz mam totiz vycerpane. Jsem u VZP. A 1500 Kc za injekce gonalu. Clostik bohuzel uz prestal fungovat a ja byla opet bez ovulky, tak nasadili injekce.

juliia
22. kvě 2017

@lory303
Uz tu na me ceka snickers tycinka 😂

lory303
22. kvě 2017

@juliia ach, ja jdu do obchodu taky neco poridit 😀 🐷

lidaadil
22. kvě 2017

AhoJ holky, zdravím a přidávám se po nějakém čase. 2 neúspěšné pokusy IUI jsem měla začátkem tohoto roku, pak 2 měsíce přestávka a zítra máme naplánovaný 3. pokus. Chodím do Sanusu v Jihlavě. Jelikož už jsem se přehoupla přes čtyřicítku, tak jsme samoplátci. Jedno IUI nás stojí 1000,- Kč (prý za soupravu na zavedení spermií) + Gynprodil na udržení. Tak mě docela šokuje výše Vašich "doplatků"... Jj, ale co by člověk neudělal pro svého vytouženého mimíška...

Strana