icon

Co se stane s vajíčkem, když není vejcovod?

berushe14
14. led 2018

Zdravím Vás zkušené dámy a maminky. Docela by mě zajímalo co se stane s oplodněných vajíčkem které je bez vejcovodu. Vím ze je mini možnost ze ho chytne ten druhy ale s tím nepočítám. Co se s nim teda stane? Děkuji zapomněla jsem se zeptat doktoru. 😊😊😰

berushe14
autor
14. led 2018

Asi nikdo nemá zkušenost.

j.a.n.i
14. led 2018

@berushe14 No, tak když ho ten vaječník nechytne, tak asi těžko doputuje někam, kde by mohlo být oplodněno, takže taková situace nenastane... a neoplodněné se prostě vstřebá.

bassetlady
14. led 2018

Taky záleží, jestli je vaječník úplně pryč. Někdy totiž při operaci nechají takový cancourek a může z toho být mimoděložní.

sarivojvodova
15. led 2018

Jak to myslíš? Já mám jen jeden vejcovod

loylii
18. led 2018

Ja jsem bez levého vejcovodu, ale pravý vajecnik nefunkční. Vajicko vystřelí do dutiny břišní a vejcovod se natáhne😉 já jsem takhle těhotná a dokonce dvojcatka. Prý ten zdravy maka i za ten druhy..

berushe14
autor
19. led 2018

@loylii a cítila si nějak ze se ten vejcovod pohnul směrem k vajicku?

loylii
19. led 2018

@berushe14 ne to ne. Ale v ten měsíc jsem měla měla preventivní prohlídku u Dr a na monitoru jsem viděla dva fokikuly stejně velký 1,2cm na levé straně. Dr říká, jaká je to smůla když nemám na te straně vejcovod. To byl čtvrtek. Sexik jsem měla v sobotu a vím, z předešlých IVF neúspěšných, ze mi praskaji při 2cm. Tak si spermijky asi počkali😉 čekám holcicky😉 proste ten vejcovod chytil obe vajicka. Taky to nechápu... dvojcata v rodine vůbec nemáme. Ten měsíc jsem pila Kontryhel 5-15.den cyklu, Femibion vitaminy a Ecko.

berushe14
autor
19. led 2018

No já mám prave folikul na prave straně a tam nemám vejcovod. Sex jsme měli na ovulaci. Pohcybuju ze by se stal zázrak ale možné je všecko jsem mesic a půl po operaci
@loylii

loylii
19. led 2018

@berushe14 nic není ztracené! Říká se, ze z jedním vejcovodem není 50 procentní šance, ale třeba 70. Vitaminy bereš? Femibion a Kontryhel je podle mě zázrak. Já musela změnit zivotospravu, třeba jsem přestala úplně pít kafe. Alkohol jen o víkendu😉

berushe14
autor
19. led 2018

Beru gynex
@loylii

loylii
19. led 2018

@berushe14 ten jsem brala rok a vůbec na mě nefungoval... navíc mi zjistili už kdysi, ze špatne stepím kyselinu listovou, tak musím ten Femibion. Uvidíš, držím palce! A Kontryhel mi chutnal, a navíc mi zlepšil trávení😉

berushe14
autor
19. led 2018

@loylii ká nejsem schopna ho pít třikrát denně a hlídat si kolik dni.

loylii
19. led 2018

@berushe14 já pila rano půl litr a večer taky. A ještě mám vyzkoušeno, ze je nejlepší se trefit sexikem 2 dny před očekávanou ovulaci...spermijky si počkají, za to vajicko má omezenou životnost😉

berushe14
autor
19. led 2018

@loylii no my jsme to dělali 12,14 15 byla ovulace tak jsme to taky zkusili. Tak uvidíme to čekání ještě min 10dnu je hruza