CRM Zlín. Máte zkušenost?
Ahoj snažilky 🙂 🙂 . S manželem jsme byli na inseminaci ve Zlíně, chystáme se tam i na umělé oplodnění, nemáte některá zkušenosti s touto klinikou? 😝 Kačka
@pitrisek26 gratuluju, ja se vdat jeste za tech 15 let nestihla! 😀
@pitrisek26 Gratuluji k svatbě, třeba mimi jen čekalo na ty papíry a teď přijde samo 😀 U mě to tak v prvním těhotenství bylo, otěhotněla jsem zřejmě o svatební noci, a to už jsme se víc jak rok před svatbou nechránili 😀 😀 😀
A pokud ne, tak se možná v září na kopci potkáme, taky plánujeme na září další IVF 😉
Ahoj všem, můžu se k Vám přidat? Byli jsme na 1.konzultaci u dr. Křenka a konečně v tomto CAR zakotvíme. Je to už 4. klinika, tak nám snad tady už konečně pomůžou. Nechal nám udělat různé rozbory a výsledky budou až za 5 týdnů. Přitom já jsem tak netrpělivá a natěšená na mimi !!!!!
Ahoj, jasně že můžeš přidat 🙂 To už toho asi máte za sebou dost, když už jste na 4. klinice 😖
Tak snad nám tu všem pomůžou a my se konečně dočkáme vytoužených mimísků 🙂
Nejdřív jsme byli v Gennetu v Praze. Celkem dobrý, hned se začalo něco dít. Vzhledem k tomu, že mám nemocné ledviny, nefroložka mi zakázala stimulaci. Nakonec jsme se domluvili na minimálce. V úterý jsme byli ještě na kontrole, v pátek měl proběhnout odběr. Vše ok. Po návratu domů mi dr. volal, že ruší zákrok, že anesteziologové mají strach dát mi narkózu. Doporučili mi Motol. 2 měsíce jsme čekali na 1. konzultaci. Hrůza, dr. mě hodinu přesvědčoval, že by mě těhotenství ohrozilo na životě.....a přitom mě ani nevyšetřil. Trochu jsem se zamyslela a řekla si, že asi na tom něco bude, že se poohlédnu po náhradní matce. Následovala konzultace v Repromedě. Udělali na mě dobrý dojem, ale za 1 IVF cyklus s náhradní matkou chtějí 180.000,-. Samozřejmě se to nemusí povést. To je nad naše poměry. A poslední je tedy Zlín. Prostředí i doktor na nás působil dobře, jen jedna sestra byla nepříjemná, takže vše ok. Tady si účtují za NM jen 27.000,-, což je přijatelné. Jen ta dálka, jsme z Mladé Boleslavi.
@evitaa ty mluvis o surogatnim materstvi? Jakoze by vase vlastni embryjko odnosila jina matka? Ten rozdil v cene je teda zvlastni.
Ale ve zline se tady tim nahradnim materstvim zabyvaji. Ta legislativa je v tom ale osemetna..
JInak odber vajicek, pokud je jen par foliku, delaji nekde i bez narkozy. Mne to prijde silene, ale vim, ze nekde to ak je..
Ze začátku jsem byla taková opatrnější, jen jsem oťukávala, jak to s NM vypadá. Po tom šoku v Brně jsem se rozhodla, že budu mluvit na rovinu. Takže jsem nás objednávala s tím, že máme zájem o surogátní mateřství. Matku už mám také vybranou a byla s námi na 1. konzultaci. Udělali jí všechny potřebné odběry i vyšetření. Každopádně na obou klinikách to brali úplně normálně, vůbec se nepozastavili nad tím, že chci něco, co není legální. Ta sestra nebyla vyloženě protivná, ale mi tam vtipkovali a ona se na nás mračila a byla odměřená. Jako zlatý hřeb - dnes mi volala ředitelka z Repromedy, jak to vlastně se mnou vypadá. Nejdřív jsme probírali zdravotní stránku, ale pak jsme se dostali k financím. Říkala, že nemůže jít s cenou dolu, že je s tím hrozně práce, že to vydá tak za 7 klasických IVF. Říkala jsem jí o Zlíně a ona mi odpověla, že ceník na netu je jen pro přilákání pacientů, ale pak mi to stejně "spočítaj".
@evitaa mě vždycky při konzultaci, když jsem se rozhodli pro to či ono, doktor hodí na papír úkony, které budou potřeba a přibližnou částku a to jsem pak podepsala, že s tím souhlasím nebo že jsem s tím byla seznámena. Samozřejmě, když chceš nějaké nadstandartní věcičky, pak si doplácíš.. 🙂
@ejviska nezdražili v CRM náhodou některé úkony??? 😠
Ahojky holky, prosím o radu!! Po OPU 21..6 bylo vše o.k., ani mě nic moc nebolelo. Až na druhý den mě začalo bolet břicho a bolí do teď. Mám ho trošku nafouklé, ale nic hrozného. 😒 Ale teď jsem se zhrozila protože, začínám jak kdyby špinit.(hnědý úplně želatinový výtok).Je mi to fakt blbé, ale nevím co to může znamenat, a jestli mám popř. volat do Zlína, ať ze sebe neudělám blbce. ☹ Děkuju moc za odpovědi. ☹ .
@pavlina86 no já teda nevím, asi záleží na tom, jak moc tě bříško bolí. O tom žmolku, to se mi taky stalo, ale fakt jen kousíček. Ptala jsem se tehdy dr a popisovala jsem mu to jako želatinového medvídka a vůbec se nad tím nepozastavil. Ty už máš zítra transférek, že? Myslím si, že když tam zavoláš a zeptáš se, tak tím nic nepokazíš a budeš mít klid - hlavně na ten zítřek. A kolik bylo těch embroušků???
@slavka22 ona byla u slovakove, tak jsem ji potkavala. Ale jednomu tatinkovi, co pochodoval tam a zpet pred dverma ambulance, rekla, ze at uz konecne jde dovnitr nebo jim tam vnasi nervozitu do cele cekarny 🙂 Ale rekla mu to trosku skardejc.. 😖
Musim kouknout na cenik.
@pavlina86 mne bricho taky bolelo, jeste 5 dni po OPU. Spineni nevim a nezavadis si neco.. crinone gel nebo tak..
@evitaa ty budes vlastne platit te nahradni matce cele IVF, ne? Pokud ji to teda uhradi pojistovna... jinak je to 70tis.
@slavka22 to "kryokonzervace spermatu" se mne zda, ze stalo puvodne 2tis. a ne 4 tis. 😠
A opravdu tam maji "cyklus surogatniho materstvi" 27 tis. To nechapu... To je cena za normalni IVF. A predpokladam, ze ty nahradni matky to delaj pro prachy, tak ty jim da jako kdo???? Nebo o tom se nemluvi?
@evitaa
@slavka22 děkuju moc, břicho bolí, ale dá se to vydržet, když ležím, skoro to nebolí , ale jak začnu chodit bolí. ☹ Jinak bylo z 22, 18 zralých vajíček a všech 18 je oplozených, teda zatím. Jinak transférek nám dali až na pondělí což mě zarazilo, ale asi ví co dělají?? 🙂 A moc děkuju. Jinak dobré přirovnání s tím medvídem. 😉
@ejviska děkuju, nezavádím nic jen zobkám ten utrogestan 😝
Devčata, ještě, že toho koníka máme. Pro nás začátečníky je to k nezaplacení, opravdu moc děkuju. 😉 😉
@pavlina86 tak to jsem mela podobne, 22 vajuch, 17 zralych, ale jen 12 oplozenych a vyvijejicich se do druheho dne. To vam udelaji PK. Ja jsem mela ve ctvrtek OPU, v utery ET a bricho se mne splasklo v sobotu ( po ET) A po OPU fakt bolelo, ten prvni den jsem nemohla ani chodit, jenom v predklonu

@slavka22 ty blazne!! Jasne ze to sili a jak!! 😀