Dárce spermatu. Jen tak odhadem, našel by se tady někdo?

nikolamlyncekova
15. pro 2020

Ahoj holky a kluci. Chtěla bych se zeptat touto cestou zda by se tady mezi námi našel nějaký dárce spermatu 🙂 jen tak odhadem zatím 🙂 děkuji mockrát. Případně názor na dvě maminky vychovávají dítě. Přeji hezký den

sudylichozrout
15. pro 2020

@nikolamlyncekova Ani IVF se nedela zenam bez partnera. Jeden z duvodu je, ze dite ma pravo na otce. I kdyz je IVF s darcovskym spermatem, tak stale existuje partner, ktery se tomu ditku stane otcem, byt neni biologicky. Tolik muj nazor na vec ohledne poceti darovanymi spermiemi do paru dvou zen. S darcovstvim ti jako zena nepomuzu.

zuzita15
15. pro 2020

@sudylichozrout treba to nemysli na IVF 😉

sudylichozrout
15. pro 2020

@zuzita15 To ja samozrejme vim. Jen jsem chtela zachovat dekorum 🙂

1eso1
15. pro 2020

@sudylichozrout zase na druhou stranu je spousta dětí, kteří svýho tátu nepoznají. Důvody můžou být různé.

hasara33
15. pro 2020

@nikolamlyncekova názor na dvě maminky mám pozitivní stejně jako na dva tatínky 😉 nicméně, co se týče tvého zájmu o darované sperma tak ty jako žena můžeš udělat tu nejjednodušší věc a to se s nikým cizím vyspat, ale samozřejmě na to musíš mít i "žaludek", pak je možnost využít sperma nějakého kamaráda 😉

gramar
15. pro 2020

Doporučuji juknout na "dva tátové", momentálně na nich celkem ujíždím, sice mají holky dva otce, ne matky, ale asi je to jedno... Ženská má tu výhodu, že nemusí nutně podstupovat cestu do USA...
Jinak je to asi o nárocích a tom co jsi ochotná podstoupit... a následně jak dobře zvládnete byrokracii a právní nástrahy které tu stále ještě jsou dost na h...

sudylichozrout
15. pro 2020

@1eso1 Ja vim. A je to skoda. Nekdy jsou chlapi uplne pitomi.

gramar
15. pro 2020

@sudylichozrout a jak pitomé a zákeřné v tomto umí být ženské...

levandule_k
15. pro 2020

Kdysi jsem narazila na webové stránky, které se specializovaly na komunitu leseb a gayů. Měli tam něco jako burzu s dárcovstvím spermatu a náhradním mateřstvím. např. Já SŠ modrooký blonďák, dobrý zdravotní stav, daruji sperma bez zapsání dítěte do rodného listu. Hledala bych tam.

Jestli se ptáš, co si myslím o tom, že dítě má dvě matky nebo dva otce. Já osobně kdybych byla dítě a mohla si vybrat, nechtěla bych dva stejné rodiče. Moje mamka i můj taťka jsou fajn, ale mít je dvojtou mamku nebo dvojtýho taťku tak mi hrábne. Jsem ráda, že jsem mám heterosexuální rodiče a díky tomu jsem vyrůstala v prostředí, kde jsem zažila mužský i ženský pohled na svět. Téhle rozdílnosti si cením. Je to jen můj názor, nechci nikoho urazit.

sudylichozrout
15. pro 2020

@gramar To take ano.

amazonkajanik
15. pro 2020

@nikolamlyncekova pokud se prekonas,nepotřebuješ dárce. Jinak,co se týče výchovy v páru dvou žen,nebo mužů. Je to sporné . Některé páry by byly lepšími rodiči než leckteré hetero páry. Ale pamatuji díl Výměny manželek,kdy pár tvořily ženy,které měly děti a vztah s mužem byl v jednom případě téměř tragický. Ty děti byly ale větší,měly možnost se k tomu vyjádřit a řekly,že mamka je konečně v klidu a šťastná a teta je hodná a hezky se o všechny stará. Žádný táta,nebo máma,ale teta. Pak byl v jednom díle Osman Lafita a ten se k tomuto tematu taky hezky vyjádřil.
Tudíž ano,ale je tam velké "ale"
Ať má dítě možnost volby,tudíž spíše pomáhat dětem z domovů (jenže k tomu není u nás legislativa). A je tu víc problémů,ale to je na dlouhé vypisování,kdy by to mohlo vést směrem,kterým by nemělo. Takže asi takhle ve zkratce. Ženské nikdo nezakaze otěhotnět bez ohledu na orientaci a pokud bude o dítě řádně postaráno,bude prospívat ,lidi kolem můžou leda tak h.vno. Chlapi to maj horší ...

gramar
16. pro 2020

@amazonkajanik Já ti nevím, ale dle toho že dítě by mělo mít možnost volby, to by museli i, nebo spíše hlavně, heterosexuální páry skládat psycho test (minimálně) a i tak by do některých svazků žádné dítě nechtělo (a tací mají mnohdy těch dětí více...).
Když si vezmu co za sodu mnohdy dostávají páry stejného pohlaví, tak ve chvíli kdy se rozhodnou mít dítě, tak už jsou (dle mého a ve většině případů) dost vyspělí aby racionálně zhodnotili jestli na to mají, protože co si budeme většinová společnost umí být prasácká až za hrob a navíc právní zřízení v tomto směru také moc nepomáhá.
Takže já jim držím palce, protože když si vezmu co za matku mám já, tak bych byla raději kdybych měla dva otce, ale tu možnost volby jsem také nedostala...

amazonkajanik
16. pro 2020

@gramar taky že jsem hned na začátku psala,že některé páry by byly lepšími rodiči,než z "tradiční " rodiny

acrobaleno
16. pro 2020

Veď sa daj random oplodniť, nikto nemusí vedieť. 🙄

mdch91
16. pro 2020

@amazonkajanik ja teda nejsem fanynka Vymeny manzelek, videla jsem jen par dilu. Ale kdybych podle toho mela soudit realitu, tak bych si musela myslet, ze deti nemaj co delat ani v heterorodinach.
Nase deti maji dve mamy a zatim se nijak nelisi od svych vrstevniku. Ale abych mohla soudit, zeptejte se me za 15 let, az za sebou budou mit pubertu, sve prvni vztahy a budou dospeli. Ale v jednom rozhovoru rikali dva tatove, ze pravdepodobnost, "ze se jejich deti nepovedou" je asi stejna jako "ze se nepovedou" v rodine, kde jsou rodice obou pohlavi. S tim asi musim souhlasit.

amazonkajanik
16. pro 2020

@mdch91 já právě viděla pár dílů a tyhle mi utkvěly v paměti. Je fakt,že tam je to masakr a jestli ospod po odvysílání nereagoval,tak teda ať jde někam. Já právě co znám pár homosexuálních lidí, tak ti se k tomu staví tak,že by děti rádi, ale momentálně společnost není připravena a vlastně nejsou schopni domyslet důsledky. Jinak argumenty,že je to proti přírodě,jsou zcestné,páč někde v zoo mají tučňáky,kde samcum dali k adopci vajíčko ,které jim vzápětí ukradl pár samicek 😊

madamas
16. pro 2020

Já sama jsem si na toto téma ještě neutvořila názor, protože při sledování výměny manželek mám někdy pocit že by některým dětem bylo líp snad i v pralese mezi orangutany než u jejich vlastních heterosexuálních rodičů. Takže těžko soudit jestli je heterosexualita rodičů tak zásadní věc pro rozvoj dítěte. Podle mě je je pro dítě přínosnější vyrůstat u dvou vyrovnaných otců/matek než u narkomana a narkomanky. Je to velice složité téma.

nikolamlyncekova
autor
16. pro 2020

@zuzita15 ne určitě by to nebylo přes kliniku a jakkoliv lékařskou pomoc

nikolamlyncekova
autor
16. pro 2020

@acrobaleno nechci s nikým spát a podvest přítelkyni

michaela666
16. pro 2020

@nikolamlyncekova Úplně nechápu jak si to představujete? Jasně nechceš podvést přítelkyni, ale bez lékařské asistence? Promiň, že to napíšu na plnou hubu, ale to by sis jako vzala lahvičku se spermatem, udělala stojku a sama nebo za asistence patrnerky si to aplikovala?

gramar
16. pro 2020

@michaela666 před pár lety jsem tady narazila na rady jak na "prstíkovou metodu", nebo jak aplikovat sperma z orálního sexu, takže věř nebo ne, fáze lahvička a při stojce nakapat, mě asi nechává naprosto chladnou a zdá se že je to jedna z těch normálnějších... To tedy jen tak mimo téma.

mdch91
16. pro 2020

@michaela666 ano, presne tak to funguje, akorat bez te stojky

michaela666
16. pro 2020

@gramar V tomhle jsem trochu " omezená" 😀, proto se tak blbě ptám.

gramar
16. pro 2020

@michaela666 tehdy jsem toužila po tom zůstat také omezená, určité představy mě strašili ještě léta potom :D

nikolamlyncekova
autor
17. pro 2020

@michaela666 je úplně jedno jaky způsob na to mám pouze sem se slušně zeptala zda se tu někdo najde

gramar
17. pro 2020

@nikolamlyncekova Upřímně, zde možná najdeš dárkyni vajíčka, spíše než spermatu...

zlorenka
18. pro 2020

zkusila bych poptat ve skupinach brigad pro vysokoskolaky, tam by na nejakou slusnou nabidku mohli slyset.. nebo idealne v sirsi rodine partnerky (te, co nebude tehotna)

nikolamlyncekova
autor
18. pro 2020

@zlorenka no to by jsme byli rádi jenže je to thajka a jet do Thajska teď v téhle době a taky finančně to teda nevím no

zlorenka
18. pro 2020

@nikolamlyncekova to uz je na vas no, ale jestli nemate prachy na letenky par dni v thajsku, uplne nevim z ceho chcete zivit sviste :D to jen k zamysleni 🙂

gramar
18. pro 2020

@nikolamlyncekova Můžu dotaz mimo téma, řešili jste případné rodičovské práva, nebo je v Thajsku lepší přístup a mohli byste být obě v RL?