icon

Darovaná embrya. Máte zkušenosti?

andreanovosadova
22. únor 2011

Ahoj, jelikož jsem tu nenašla diskusi na toto téma, ale pouze na téma darovaných vajíček, tak ho zakládám. Uvažujeme s manželem, že půjdeme do darovaných embryí z důvodů genetické chyby u našich embryí ze kterých jsem nikdy nedosáhla těhotenství ani po mnoha IVF. Zajímalo by mne, pokud tu někdo je kdo absolvoval KET s darovanými embryi jaké má zkušenosti. Ráda bych se dozvěděla více kolem problematiky darovaných embryí, úspěšnost otěhotnění z darovaných embryí, zda jste měli čersvé nebo zamražené embrya atd.

missuttka
31. srp 2017

@katty77 vejcovody nemam vubec,ty mi odoperovali,byli znicene tou nemoci a mam bricho plne srustu,tak se pro vajicka nijak nedostanou

katty77
31. srp 2017

@missuttka tak to je na prd, třeba bys měla kvalitní vajíčka... njn, co se dá dělat, ale je skvělé, že je alespoň tato možnost mít dítě z DE, pořád máme všechny nějakou šanci 🙂

klokanka73
31. srp 2017

@katty77 to vůbec netusim...jinak nam oběma normálně vzali krev na všechny nemoci, jinak by ani transfer nešel a zjišťovali naše krevní skupiny. Plati to pojišťovna. Dostali jsme oba průkaz o kr.skupině. My nikdy nechceme aby to naše dítě vědělo, pak by třeba chtěla hledat pravé rodiče a nebo se cítila divně, a to nechceme. Takhle se to nikdy nedozví, když má i stejnou kr.SK.

katty77
31. srp 2017

@klokanka73 tak to je opravdu obrovská výhoda, že budete mít stejné krevní skupiny. My víme stoprocentně, že v případě úspěchu bychom to nikomu v okolí neřekli, už jen kvůli tomu, že bych pak třeba (úplně nesmyslně) posuzovala, jestli se k dítěti v rodině chovají stejně jako k těm bio a jen bych se trápila, nebyla třeba objektivní... Jestli to pak říct dítěti, to je rozhodnutí, které by se řešilo až bůh ví kdy, takže to by bylo podle situace.

misutka30
2. zář 2017

@katty77 Ahoj, můžu se zeptat, do kterého centra chodíte? Cena, kterou píšeš, za 2 DE je dost příznivá... my se byli informovat v Gestu v Praze a cena teda jednou tolik...

missuttka
3. zář 2017

Holky,jak je to po vkladu,jak jste byli dlouho doma?

katty77
3. zář 2017

@misutka30 ahojda, no upřímně, my jsme prošli několik center, máme toho hodně za sebou, ale po průzkumu ohledně DE to vyhrál Sanus HK, jednak cenou a druhak tím, že nám našli DE dárců, kteří jsou typologicky podobní jako my.. Např. v Arletě v Kostelci nabízí DE za myslím 25-30 tis, ale musíš vzít, co ti dají, nekoukají na typ příjemců....

katty77
3. zář 2017

@missuttka
já myslím, že je to jako když podstoupíš klasické IVF, tedy že jdeš rovnou na neschopenku... pokud ne, tak mě to taky zajímá, jak to je 🙂

uzovka68
4. zář 2017

@katty77 ahojky nic si stoho nedelej my byli trikrat na umelku a nic tak smese rozhodli o darcostvy uz mame jedno za sebou a bohuzel bez uspechu. Nechali smesi dat dve a nic tet uz me pripravujou na dalsi ter si budem vybirat darkyni taky jsme udavala moji postavu barvu oci vlasu vysku vahu a td mam stitnou zlazu tak je problem asi

uzovka68
4. zář 2017

Zdravim skupynko beru tudle kyselinu listovou nevite je dobra

katty77
4. zář 2017

@uzovka68
my 5x, z toho 2x jako samoplátci, takže ranec (pokaždé kolem 80 tis), i jsem z toho byla těhotná, ale pokaždé jsem potratila mezi 5-8 tt ☹ takže asi máme nekvalitní buňky, proto chceme jít do DE, i kvůli věku, já už mám asi vajíčka k ničemu, i když jich je dle ovariální rezervy dost... Tak uvidíme..
A léčíš štítnou žlázu? Já ji mám mírně zvětšenou myslím, ale léky mi žádné nedávají, jen chodím každý rok na kontrolu...
Kam chodíte?
K té listovce - to nevím, jaká je ta, co bereš, já mám Femibion, kde je toho víc než jen listovka a prý se dobře vstřebává do těla...

uzovka68
6. zář 2017

@katty77 my jsme jezdili do kolina tam jsme byli na umelku anic me nedozravaj vajicka tak tet jezdime do prahy do ivf zasilam co sme zaplatili byli jsme uz jednou na darcovstvi mela jsem priznaky zeby uz se povedlo ale nic tet me poslou na vysetreni stitnice a uz mame danej plan na dalsi nevim jestli nejdem moc brzo byli jsme poprve natom v cervenci no me rekli jen at beru kyselinu listovou

snowcat686
6. zář 2017

Ahoj, já to zrovna taky řeším a v Praze jsem našla Gennet, kde dávají 2 pětidenní DE za 55000 a Iscare 2 za 55000. Nevím jak je to s výběrem fenotypu, popř vyšetřením PGD.
Cenově to není tak hrozné, jako DO, ale ten Sanus vychází asi nejlíp.
@katty77 byla v tom Sanusu nějaká čekací doba?

katty77
6. zář 2017

@snowcat686 Ahojky, jdu tam na konzultaci teď v pátek, sama jsem si to datum určila kvůli tomu, že budu zhruba v půlce cyklu, tak chci vědět, jestli bude ovulka, abychom to případně naposledy ještě zkusili doma 😀 Objednávala jsem se asi před týdnem. Jinak na transfer jdu s dalším cyklem, tedy v říjnu, pokud bude vše ok.
Před tím, než jsem se objednala, jsem si psala s doktorkou/embryoložkou ze Sanusu, která nám DE vyhledala podle fenotypu a našeho vzdělání. Do krevních skupin jsme se bohužel netrefili (teda manžel neví, jakou má KS a já mám poměrně vzácné AB, takže by se to špatně hledalo).
Jako je fakt, že jsme tam byli na prvních třech IVF před cca 8 nebo 9 lety, takže si mě vyhledali, ale myslím, že když tam zavoláš, čekat nebudeš. A zkus napsat taky té doktorce, mohou vám třeba taky začít hledat vhodná DE....

katty77
6. zář 2017

@uzovka68 aha, takže ty budeš mít darovaná vajíčka né celá embrya... No to bychom šli taky, manžel má sperma relativně v pořádku, ale jak jsem psala, už jsme byli samoplátci při dvou kompletních IVF, takže DE je pro nás výhodná hlavně kvůli ceně...

snowcat686
6. zář 2017

@katty77 dík, jseš hodná. Já mám ještě rozjednaný cyklus v Praze, a pokud nevyjde, tak Sanus se zdá být dobrá volba.
Přeju hodně štěstí!

katty77
6. zář 2017

@snowcat686 tobě taky hodně štěstí! 🙂
jen by mě zajímalo, jak je možné, že jsou u DE v různých centrech tak obrovské cenové rozdíly...

missuttka
6. zář 2017

Tak jsem byla dnes na ultrazvuku,tak nastesti vse ok,nasadil mi estrofem kvuli sliznici a 18.9 kontrola a pak posledni tyden v zari vklad 🙂

katty77
6. zář 2017

@missuttka super, taky bych už chtěla, aby se něco dělo. No v pátek jdu na konzultaci a kontrolu, tak snad bude vše ok.
A platí, že ti dají jen 1 DE nebo sis vyžádala 2? Taky jdu do Sanusu. Ta cena 19 tis je za jedno nebo za dvě DE? A je to konečná částka nebo ještě něco doplácíš? Děkuji!

missuttka
6. zář 2017

@katty77 kdyz jsem se na to ptala na jare, tak mi rekl,ze doporucuje dat jedno. Rada bych 2,jeste to chci s nim probrat. Dnes se chvatalo,tak priste to s nim vse proberu. V ceniku to maji napsane takto - Darovaná embrya - do počtu 2 embryí a jejich transfer 18.800

katty77
6. zář 2017

@missuttka no já bych asi spíš chtěla dát dvě, ale některá centra dávají výhradně jedno, že je větší pravděpodobnost uchycení... tak těžko říct. já se v pátek zeptám a dám vědět 🙂

missuttka
6. zář 2017

@katty77 to mi prave taky rekl,proto doporucuje jedno

misutka30
7. zář 2017

@katty77 Ahoj, také nechápu, proč jsou v cenách takové rozdíly - jen pro srovnání, v Gestu za 2 embryjka chtějí cca 44 000,- (zamraženo mají po dvou, ale záruku, že ti zavedou dvě nemáš) s tím, že pokud nedojde k těhotenství, další pokus je asi za 6 500,-. Je to cena za vše, ale můžeš si připlatit embryoglue a asist. hatching.... jinak čekací doba žádná...

katty77
7. zář 2017

@misutka30 ahoj, tak to je zajímavé, já myslela, že za tu částku ti budou garantovat 2 DE, tak to znamená, že jim dáš 44 tis a pokud se ta dvě DE přestanou vyvíjet při rozmražení, tak nedostaneš nic?

snowcat686
7. zář 2017

@katty77 Čau, taky jsem si říkala, jak je možný takový rozdíl. Jak jsem psala, v Gennetu za to samé je to skoro 60 000, ale mají jinak postavenou garanci
("V případě neúspěšného rozmrazení embryí zůstává klientka v přednostním pořadí. Platba je pouze za skutečně přenesená embrya. Pokud klientka neotěhotní ani po dvou cyklech s darovanými embryi u nás a v 1. a 2.cyklu zamražených darovaných embryí byly transferovány vždy 2 blastocysty, má nárok při 3. cyklu zdarma na 2 blastocysty k transferu).
Tak možná je kvůli tomuto?
Btw. se zavedením 1 nebo 2 - tomu moc nerozumím - jako rozmražují 2, ale zavádějí 1? To pak to zbývající zase zamrazí? Bavila jsem se s embryoložkou a říkala, že každý zamražování/rozmražování je pro embryo zátěžový faktor, takže druhá vitrifikace určitě ideální není.

katty77
7. zář 2017

@snowcat686 tak to bude v těch garancích, já jdu zítra na konzultaci, tak se tam poptám, jak to je...
A to rozmrazování mi taky nejde do hlavy... No zítra vše vyzjistím 🙂

klokanka73
7. zář 2017

@snowcat686 ja se na to ptala. Druhé se zlikviduje, mrazit znovu nejde. Proto já si vždy nechala zavést po dvou, i mi to tedy doporučili, že se tím zvyšuje šance, že aspoň jedno se uchytí. A jsem ráda, co kdyby mi zavedli zrovna to co se nechytlo a moji holčičku co teď čekám vyhodili.

snowcat686
7. zář 2017

@klokanka73 JJ, souhlas, já jsem taky nechávala po dvou (když bylo co 🙂. Oni straší rizikovým těhotenstvím, ale myslím, že v naší situaci je to trochu jinde. A věřím, že jde spíš o doporučení, než že by to vůbec nedělali.. (aspoň taková je moje zkušenost z pražských Caru)

katty77
7. zář 2017

@snowcat686 já si taky myslím, že když jsem starší, že mi dají bez problémů dvě... no zítra podám hlášení 😀

klokanka73
7. zář 2017

@snowcat686 tak já chodila do K.Varů a tady upřednostňovali dvě. Řekli že šance že se chytnou obě je hodně malá cca 2%, ale že jedno ze dvou, tak už 65%. A měli pravdu.

Strana