Darovaná embrya. Máte zkušenosti?
Ahoj, jelikož jsem tu nenašla diskusi na toto téma, ale pouze na téma darovaných vajíček, tak ho zakládám. Uvažujeme s manželem, že půjdeme do darovaných embryí z důvodů genetické chyby u našich embryí ze kterých jsem nikdy nedosáhla těhotenství ani po mnoha IVF. Zajímalo by mne, pokud tu někdo je kdo absolvoval KET s darovanými embryi jaké má zkušenosti. Ráda bych se dozvěděla více kolem problematiky darovaných embryí, úspěšnost otěhotnění z darovaných embryí, zda jste měli čersvé nebo zamražené embrya atd.
@adydejka2609 Tak já byla v Pronatalu v K.Varech a dobrá cena a úžasný přístup. Dávají přednost transferu v přirozeném cyklu, takže já nic na podporu sliznice apod. nebrala. Jen preventivně Prednison a po transferu Crinone gel. Jinak žádné píchání léků na ovulaci, na sliznici, nic.
@katty77 no právě, Gest má v ceníku, že garantují 2 kvalitní DE, z toho jsem tedy logicky usoudila, že garantují to, že dvě i zavedou, ale oni garantují dávku se dvěmi embryi. Pokud se stane, že při rozmražení ani jedno nepřežije, mám nárok na další dávku "zdarma", ale zanikne ti nárok na další dávku za těch 6,5 tisíce, kterou garantují, pokud z první dávky neotěhotníš... no, podle mě tím klientky mystifikují a není to fér, přece nemůžeme tzv. doplácet na to, co nemůžeme jako klientky ovlivnit! Když napíší slovo garance, tak tím chápu, že ti to mají zaručit!
@klokanka73 Ahoj, mě říkali, že přenos DE jde v přirozeném cyklu, ale tam, kde máš pravidelnou menses, jinak dávají léky, aby ohlídali ovulaci (tak jsem to aspoň pochopila). Lékař hovořil o Estrimaxu. Nemáte s ním někdo zkušenost?
Čau, co se týče té ceny, tak v mým CARu mi rovnou řekli, že DE bude pocházet od námi vybraná dárkyně + vybraný dárce, tj. cena přes 100tisíc. S tím, že všechny budou moje, ale KETy se pak samozřejmě platí, takže cena se může navýšit. Říkají, že úspěšnost ET oproti KET je daleko vyšší, ale vzhledem k tomu, že ET by proběhl stejně jenom jednou, tak nevím, jestli je to taková výhoda.
Měla jste to některá taky tak? Nebo jste si šli vždy pro 2, které jsou už "ukuchtěné" předem?
Tak děvčata, dnes jsem byla na konzultaci a prohlídce v Caru. Takže vzhledem k tomu, že jsem 11 DC, tak mám sliznici ok, mám tam i folikul, takže dojde k ovulce a mudr chtěl udělat transfer DE v přirozeným cyklu ještě tento cyklus - takže transfer dělají i přirozeným cyklu, pokud ti funguje. Ale já ještě dva dny dobírám atb, takže jsme se dohodli na přiíští cyklus. Na ten jsem jako podporu vyfasovala estrofem a prednison (budu zobat od 2 DC).
Jinak za cenu 19100 Kč dávají dvě DE, pokud by se přestala vyvíjet pro rozmrazení vyndají další, tedy za tuto cenu dostanu v každým případě dvě DE.
Tak uvidíme 🙂
@misutka30 jako upřímně, já chodila do sanusu do pardubic na první tři ivfka, pak jsem přešla jinam na další dvě ivf (i když byli v sanusu moc příjemní a ochotní, po 3 neúspěšných ivf jsme to chtěli zkusit jinde, ale stejně jsme nepochodili...). do sanusu se vracím pro cenu DE a pak proto, že nám vyhledali DE dle našeho vzhledu. Teď budu jezdit do HK, dnes tedy první návštěva. MUDr. Matula a moc velká spokojenost.
@klokanka73 to gratuluju ze cekate my smesi nechali dat dve a nic tet me pripravujou na dalsi pokus pujdu
@uzovka68 držím palecky, mně to taky poprvé nevyšlo
@klokanka73 tak doufam zenam to tet vijde nemas skusenosti stouto injekci az pudu tet naten dalsi pokus tak si budu pichat injekce,,, Fraxiparine,,,,a tet my udelali tendle plan leku predtim ,1. nyní vysadíte vše (jen Medrol 1-0-0 ještě 5 dnů), menses přijde cca za 3-5dnů
2. s další menses hned od 1. dne cyklu začnete s medikací: Estrofem 2mg 1-1-1, Acidum folicum 10mg 1-0-0, Aspirin 100mg 1-0-0, Medrol 4mg 1-0-0 (po 5 dnech navýší na 2-0-0, po dalších 5 dnech navýší na 3-0-0)
3. 10.-12.dc přijdete na ultrazvuk a TSH kontrolu (objednejte se prosím hned s menses)
4. od KETu přidáme Fraxiparine 0,4ml sc denně
@klokanka73 my jsme predtim jezdili do kolina tam jsme meli tri pokusy a nic tak jsme sli do prahy do ivf
@uzovka68 to jsou injekce na ředění krve, asi máš problém s krvi. Aby se embryjko chytlo musí být sliznice dobře prokrvená. Já tedy každý večer pila 1dcl červeného vína na prokrveni sliznice a nelezela jsem. Pohyb je pro prokrvení důležitý. Jinak tam máš listovku, to je vitamin důležitý aby se mimi správně vyvíjelo. Aspirin taky ředí krev. Estrofem já brala jen 1 tbl. ráno po transferu. Je to estrogen, který je pro výživu sliznice. Medrol neznám. Jen pokud máš problém s hodnotou TSH, tak se to musí řešit několik týdnů před transferem, ta hodnota chvíli po lécích trvá než se upraví, a když ti test budou dělat až takhle pozdě, i kdyby ti hned nasadili leky, do transferu se to nestihne upravit.
@uzovka68 jinak nejlepší je v Brně Helios primář Texl. Je to moc daleko, tak jsem tam napsala a domluvila si s nim telefonickou konzultaci. Je to zdarma. A on mi hodně poradil co a jak.
Ahojky, chci se ještě zeptat, s doktorem ve Zlíně jsem ještě o darovaném embryu nemluvila...je lepší objednat se na konzultaci ihned nebo stačí až 1 den cyklu...s tím že opravdu chceme zkusit DE vzhledem k nekvalite mých vajíček...
@adydejka2609 ahojky, jde o to, jestli ti budou chystat sliznici nebo vše půjde v přirozeném cyklu...
@katty77 myslím, že určitě chystat, protože mám nepravidelnou mences, žádnou ovulaci...
@adydejka2609 tak se objednej ihned, abyste se domluvili na postupu, lécích, načasování... Já mám ms úplně přesně a ovulaci taky každý měsíc, sliznici v poho a přesto mě podpoří estrofenem a potlačí imunitu prednisonem... Taky pro vás musí DE vyhledat, pokud budete chtít, aby dárci byli typologicky jako vy, a to nemusí být hned...
@katty77 tak na konzultaci mě objednali až v říjnu..akorat není jisté zda vůbec zmrazena embryjka mají k dispozici...:( a jestli nechci zkusit minimální IVF s mými vajíčky..tak nevím
@adydejka2609 nám taky minimálku nabízeli, měla by vyjít kolem 30 tis. Prý se někdy zadaří více z minimálky než z klasického IVF. My teď máme zarezervovaný ty DE, tak to zkusíme z nich, ptž mám asi už nekvalitní vajíčka, ale pokud by se DE nechytla, tak budeme zkoušet taky minimálku, pak zase DE, atd, dokud už něco sakra nevyjde 🙂
A jestli chcete rovnou DE, tak se objednej do jiného centra, kde mají více DE na výběr, abyste si mohli vybrat typologicky...
@katty77 musím to ještě promyslet...byla jsem rozhodnuta pro DE a ted opet nevim...psala jsem i do Brna kvuli DE..pisou ze maji velký výběr DE...zase si říkám, že je mi 30 a i když mám sice PCO vysoký AMH třeba při nižším počtu vajíček budou kvalitní...ted mi odebrali 20 a za nic nestály..
@klokanka73 je tak toje dobry a nemusela stam ani jezdit jo vse ti rekl po telefonu
@klokanka73 a jaka listovka je lepsi myslis femybion zeje dobra
@uzovka68 konzultace je po telefonu, doporučí jak by dle něho byl správný postup, a ten mi pak udělali v centru u nás. Femibion 1 je dobrý, já ale brala primo jen kyselinu listovou, v lékárně jsem řekla že to chci kvůli těhotenství a dali mi tu nejvyšší koncentraci.
@klokanka73 dekuji ti najdu siho na internetu a skusim zavolat tomu primari a poradim se snim a drzim palecky at je vse v poradku s mimi

Ahojky, taky nas čeká darování embryí a teď jsem spíše jen na rozpacích kam pro něj jet.Na 1.IVF jsme byli ve Zlíně kde jsme byli celkem spokojeni..ale zase kliniky v Brně se teda pyšní dobrými výsledky...tak nevím...ceny rozdílné nejsou...nemate zkušenost? Ještě podporovaly jste nevím sliznice kromě hormonů a léků?