Darovaná embrya. Máte zkušenosti?
Ahoj, jelikož jsem tu nenašla diskusi na toto téma, ale pouze na téma darovaných vajíček, tak ho zakládám. Uvažujeme s manželem, že půjdeme do darovaných embryí z důvodů genetické chyby u našich embryí ze kterých jsem nikdy nedosáhla těhotenství ani po mnoha IVF. Zajímalo by mne, pokud tu někdo je kdo absolvoval KET s darovanými embryi jaké má zkušenosti. Ráda bych se dozvěděla více kolem problematiky darovaných embryí, úspěšnost otěhotnění z darovaných embryí, zda jste měli čersvé nebo zamražené embrya atd.
Rikam si,jak dlouho se pak jeste zobe ten estrofem,uz beru 3denne a zacinam pocitovat zavodneni... Jeste mi davaji medrol,a ten v pohode
@missuttka Drzim palecky a Estrofem, a další hormony se berou do 12tt, někdo ještě déle.
Takze holky,vse ok,zacnu brat jeste ustrogestan a v sobotu vklad. Zitra si tam mam zavolat,dnes tam embryolog nebyl. Rekla jsem si o dve,tak to tam doktor napsal do zadanky a aby udelali ten hatching-snad to pisu dobre 😀
@missuttka ahojky já všude čtu, že dvě darované embrya mají vysokou úspěšnost.. taky si nechám zavést dvě..tak hodně štěstí 🙂
Ted řádeji bacily,doufam ze nic nechytnu. Všichni prskaji ☹
@missuttka tak já kdybych byla zaměstnanec a měla klidnou práci,tak to taky neřeším, ale jsem živnostník. Mám sehnanou brigádnici, která mi firmu povede, pokud budu na neschopence... Jako živnostník už deset let bojuji o přežití, tak budu mít zasloužené prázdniny a firma bude přitom fungovat dál 😀
Ahoj, právě zvažujeme taky DE vzhledem k tomu, že již nemám vajíčka a ivf bohužel bez úspěchu, cena v pronatalu jsem našla 38 000 za 2 embrya, nechodíte někdo do Pronatalu? A taky už jsem stará 40 ☹
@verca35 Ahojky, njn, s těmi vajíčky je to na prd... já sice podle testu ovariální rezervy mám vajíček habaděj, ale ta kvalita je asi špatná, ptž mnoho IVF bez úspěchu (těhu ano, ale nikdy jsme se nepřekulili přes 8 tt). Takže naše velká naděje je DE....
V sanusu v HK jsou dvě garantovaná DE ve stadiu blastocysty za 19900 Kč,doplatek za léky je v lékárně 350 Kč. Tedy téměř o polovinu levnější než Pronatal... A to nám vybrali DE podle našeho vzhledu, barvy očí, výšky a vzdělání....Jo a taky jsem stará (též 40)...
@verca35 já byla v Pronatalu (v KV). A super, utekla jsem tam z jiného centra. Mají vysokou úspěšnost a moc milí a ochotní. Platila js 36000kc za dvě, ale udělali testy, léky k tomu zdarma, a prostě za mě spokojenosti. Vyšlo to na druhý KET.
@klokanka73 tak já jsem v teplickém Pronatalu podstoupila už 3x IVF a 4x KET vše s vlastním materiálem, ale ten už bohužel nemám a tak přemíšlím jestli to ještě pokoušet v mém věku, ale zase si říkám, že ještě třeba šance je a je to i méně náročné jako klasické IVF, holky dali vám nějaké injekce nebo jen prášky? já už mám úplně odpor k tomu do sebe něco píchat ☹
jo a bohužel nikdy z žádného pokusu nebyl ani pozitivní test ☹ ale až když jsem si dupla tak mě poslali na imuno vyšetření a tam bylo zjištěno, že mám vysoké NK buňky takže všechna embrya NK buňky vypudily, škoda, že jsem na to vyšetření nešla dřív
@verca35 neboj, píchat si nic nebudeš. K Tvému věku - oplodnění formou DE je dokonce možné (ale tím neříkám, že se doporučuje) i u žen v přechodu nebo po, ptž oni ti vše nachystají právě léky - sliznici, apod. a vlastní vajíčka nepotřebuješ...
Léky, které budeš brát, jsou taky na hormonální bázi (estrofem, utrouš, i prednison), takže pokud máš obecně odpor k hormonálním lékům, tak tomu se asi nevyhneš (i když dělá se i KET v přirozeným cyklu, když dobře funguješ), ale inj už si píchat nebudeš ;)
@katty77 víš ani tak mi nevadí ty tablety jako injekce, nějak jsem si vybudovala blok a už u posledního ivf jsem s tím strašně bojovala to jsem měla 3 injekce na den ☹ já ještě v přechodu nejsem jen mám úplně nejnižší rezervu vajíček, ale jinak moje tělo funguje dobře, sliznice mi roste dobře i bez léků a ms mám jako hodinky, ale znám holky co i s touhle nízkou hladinou amh otěhotněly, ale já bohužel nemám vejcvody, byla jsem mimoděložně těhu a přišla jsem o jeden a před prvním ivf při laparce i o druhý takže už ani jiné šance nejsou. Estrofem, utrouš i přednison jsem brala i při KET. A ty jdeš kdy pro mimčo
@klokanka73 jé ty už máš termín v prosinci, moc ti gratuluju ❤

Tak zitra ultrazvuk,jestli mi narostla sliznice po estrofemu a dozvim se den vkladu. Myslim si,ze to bude patek nebo po vikendu pondeli 🙂 zkusim se jeste poptat,kolik mi jich daji,zda 1 nebo 2.