Deprese a hormonální výkyvy po IVF: Jaké máte zkušenosti?
Dobrý den ,
Jsem 14 dní po ET , jednoho 2 denního embrya , stimuluji 3x2, utrogestan, zatím se nedostavila MS, test včera negativní , dnes jsem ho raďeji nedělala a nechám, až na 16tý den po ET, jak mi doporučil lékař .
Nicméně mám silné propady nálad, poslední dva dny až deprese , pláču celé dny a je mi děsivě ..
máte někdo podobné zkušenosti ?
Je to například vlivem MS , která by měla přijít a výkyvem hormónů po utrogestanu ?
První ET se nepovedl , začala jsem MS už 13 tý den . Takže 16tý den už ani nemělo smysl testovat .
Díky za rady ❤️
a) při IVF jsou ty nálady šílené
b) připrav se na to, že jako těhotná ty výkyvy budou taky šílené
Pokud bude pokus neúspěšný, doporučuji nějakou vhodnou psychoterapii právě na "srovnání se" se všemi těmi pocity kolem dítěte a IVF. Aspoň teda osobně se domnívám, že díky psychoterapii se mi pak i zadařilo, protože jsem se i při IVF nestresovala a vydrželo to i skoro celé těhotenství.
@e44 Držím pěsti. Kam v Praze chodíš? Gennet míval i vlastní psycholožku, pro klientky Gennetu dokonce pár návštěv zdarma. Byla moc super pro ujasnění si myšlenek. Já, pokud teda neonemocním dřív než dostanu MS ( jako že se bojím, že jo ☹ ), tak začnu tento týden stimulovat pro KET.

@e44 já všeobecně na Pms ani špatne nálady netrpim, ale v době čekání na test po IVF jsem byla úplně na pest. Zhoršeno utrogestanem, domácí izolaci (měla jsem neschopenku) a ten pocit, ze to zas nevyjde….. to nepřidá nikomu. Jakmile přišla MS udělalo se mi lip a těšila jsem se na další pokus. Hlavu vzhuru, nakonec to nám vše vyjde😍.. s miminkem v ruce bude vše zapomenuto. Naopak vůbec nevím co je sestinedeli..