icon

Diskusní fórum IVF podzim 2022: Sdílení zkušeností a podpora při PCOS

apronka
3. srp 2022

Ahoj holky, mám PCOS a už čtvrtým rokem bojuji s PCOS. Čeká nás pravděpodobně v září první IVF. Pokud jste na tom podobně, přidejte se, podpoříme se navzájem. Jsou samozřejmě vítáni i ty, co mohou přispět nějakou zkušeností s IVF. 🍀❤🤰

Strana
z3
dotuska
8. srp 2022

@apronka mě dnes konečně dorazila Ms na konzultaci do Car jdu 29.8. konečně se začne něco dít 🙂

apronka
autor
8. srp 2022

Jako na potvoru zrovna se to tak courá. V pátek jsem volala do CARu, jestli by mi nemohla dát vyvolávačku a doktorka, že mě chce vidět. Tak zjistila, že ovulace proběhla až zhruba 38dc (což se mi stalo poprvé v životě) a proto ms nepřichází 😀 takže se nám díky tomu všechno posune. Co se dá dělat 😀

marcela_machackova
8. srp 2022

Ahojky ženy, mám dotaz. Jsem teď týden po druhém ET. Jsem na progesteron a estrogen, máte některá zkušenost? Dělala jsem si už z nervozity test a zatím negativ.

apronka
autor
9. srp 2022

@dotuska tak to je super❤ a jdete spolu s partnerem?

dotuska
9. srp 2022

@marcela_machackova ahojky měla jsem po prvním Et stejnou kombinaci léků. Test jsem si dělala 8 den a byl negativní. Potom až 12 a tam čárka už byla vidět. Ještě bych chvíli počkala a zkusila za dva dny znova to už by mělo být něco vidět. Držím palce aby to dobře dopadlo 🙂

dotuska
9. srp 2022

@apronka jj jdeme společně. I při prvním pokusu byl skoro pokaždý semnou až na jeden utz. 🙂

rybana27
9. srp 2022

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? V zari-rijnu nás tedy pravděpodobně čeká první ivf. Mám po 2 neúspěšných iui, půjdeme tedy asi jeste na 1, ale už tomu nedávám moc šancí. Je super, že to člověk má s kým posdilet, kromě partnera teda, je to celkem nával emocí, nahoru dolů, aspoň za mě teda 😊

apronka
autor
9. srp 2022

@rybana27 Ahojky, jasně 😊 je super, že se někdo další přidal.
My byli teda jen na jednom IUI. Vic jsem to zkouset nechtela. I kvuli manželovi. Nesnasi ty odbery. 🤨

dotuska
9. srp 2022

@rybana27 ahojky, super že si se přidala. My jsme UIU ani nepodstupovali, nám rovnou řekli že to nemá cenu. Manžel má špatný výsledky spermiogramu. Tak jsme šli rovnou do IVF 🙂

rybana27
9. srp 2022

No já bych byla nejradši, kdybysme na ivf mohli hned, je mi "lip", když se jakoby něco děje. Ale já mám nějakou hematologickou komplikaci (sklon ke krvaceni po operačních vykonech) a tak po odběru musím na 24 hodin do nemocnice, takže to chtějí směřovat až po dovolených🙈 ale nemám si nač stěžovat, jsem ráda že nám to vůbec udělají 🙏

dotuska
10. srp 2022

@rybana27 vím o čem mluvíš, to čekání je strašný. Ale věřím že se dočkáme 🙂 ono je to čekání furt. Jestli zabere stimulace, kolik se oplodní vajíček, povede transfer, čekání na test...... 😉 Ale věřím že výsledek bude potom stát za to

rybana27
10. srp 2022

Asi nás to ma naučit trpělivosti která pak bude potřeba s mimiskem 🤗 jinak nevím 😁 holt asi každý máme nějakou cestu a každý jiné překážky...

apronka
autor
11. srp 2022

Když to tak holky sečtete, jak dlouho se celkově snažíte? 🙂 už si ty dvě čáry zasloužíme ne kurňa 😀
Jinak u nás se to prodlužuje o měsíc. Takže se do toho vrhneme v říjnu až ☹ No nevadí, teď už mě nějaký ten měsíc nezabije.

marcela_machackova
14. srp 2022

@dotuska děkuji za odpověď. Zkusila jsem a nic. Zítra na odběry. Sice he mi už 3 dny každé odpoledne blbě, ale to může být i z těch hormonů. No uvidím co ukáže krev.
Ale moc děkuji za naději.

marcela_machackova
14. srp 2022

@rybana27 ahojky, plné chápu. Mám pocit,že co jsme nasedli do vlaku jménem Umělko můžu jít na brigádu jako profi plačka na pohřby. Rozplace mě i roztomile štěně v reklamě na toaleťák a pak lituji svého chlapa co všechno se mnou musí vydržet. No pako jak vysity.

berushe14
14. srp 2022

@marcela_machackova tak s vama musí být sranda. 😂😂 já nebrecim nikdy…jen v případě, když jsem těhotná, a mi stačí i vidět reklamu na jogurt😂😂

rybana27
15. srp 2022

@apronka nedávno jsem to počítala a bude to necelý rok a půl. Vím že pro někoho nic ale ti co to miminko už nějaký čas vyhlíží asi ví že každý měsíc se táhne jak rok 🙈 já teda ještě předtím dvě zamlkla tehotenstvi než sme se vubec začali snažit, kdyz sme si ještě davali pozor a teď najednou ani tuk. To je prostě Murphy, už se tomu musím smát, protože to jinak nejde..

aklin
15. srp 2022

Ahoj holky, jsem 7 dní po KET v řízeném cyklu estrofem, amelgen a duphaston. Mám za sebou 2 IVF. Od 3 dne po začaly bolesti, 6 den což bylo včera jsem pocítila silný bolestivý tlak v jednom místě, pak přišlo jednorázové slabé zašpinění. A dneska žádná bolest, cítím se nadmíru skvělé. Pocitově si myslím, že zase z toho nic nebude. Celkem je to náš 4 transfer.

marcela_machackova
15. srp 2022

@aklin ale to může být zahnizdeni a dobrá zpráva od těla

aklin
16. srp 2022

@marcela_machackova kéž by. Po tolika letech zklamání, těžko dokážu být pozitivní. Snad se usměje štěstí 🙂

aklin
16. srp 2022

@apronka s manželem mám dceru po 3-letém snažení a o druhé se pokoušíme již přes 5 let. Pokud se nezadaří tohle KET, máme v mrazáku ještě 1 embryo.

marcela_machackova
17. srp 2022

Tak holky, druhý pokus nám nevyšel. Takže nevolnosti byly z hormonů. Tak uvidíme zda příště.

kackaa91
17. srp 2022

Ahojky holky 🤗tak jsem opět zavítala na modrý koník.. a našla si vaši skupinku ivf září 🤗
Mám skoro dvou a půl letého chlapečka doma z ivf přesně z ket...Teď v září jsme objednání na konzultaci a chtěla bych podstoupit Ket,máme zmražené ještě 4 embrya 🙏❤️
Tak snad se vše podaří a my si splníme sen mít ještě jedno dítě ❤️
Všem tady držím palečky 😘 a přeji pevné nervy a hodně sil. Přeji všem ať brzy objevíte své dvě vytoužené// ❤️❤️❤️

apronka
autor
17. srp 2022

@rybana27 To chápu, tenkrát jsem myslela, že i čtyři měsíce je hrozně moc dlouho 😀 asi by mě tenkrát ani nenapadlo, že ani za čtyři roky se miminka nedočkám.

apronka
autor
17. srp 2022

@aklin Takže to taky teda nebyla procházka růžovou zahradou co 🙄 snad se brzo zadaří 🍀

apronka
autor
17. srp 2022

@kackaa91 Ahojky Kačko 🙂 tak to je krásná zpráva, že už jednou jste se dočkali. Určitě bude mít brzo sestřičku 😍
Já původně myslela, že to stihneme v září, ale nakonec se budu muset objednat až na říjen.

apronka
autor
17. srp 2022

Holky, nevíte jak je to s tou žádostí o ivf? jak dlouho má platnost? jsem u VOZP... u mě žádali 1.srpna o první cyklus IVF. Bohužel jsme zjistili, že to v září nezvládneme a tak to rozjedeme až v říjnu. Doktor mi říkal, že taková žádost má platnost 3 měsíce a tak musíme do 1.11 prý stihnout transfer. Já myslela, že se ty tři měsíce počítají až od schválení...což by bylo v našem případě od 1.9 zhruba.
Mám prostě obavu, že to nějak nestihneme no. Mě se teď zbláznily cykly. Celé roky OK a najednou jsem to teď dostala až po padesáti dnech! jako naschvál 😀

aklin
17. srp 2022

@apronka ne nebyla. Přišla jsem o oba vejcovody a jeden vaječník z důvodu těžkého hnisavého zánětu na vaječníku. A druhý případ byl - na druhém vaječníku 10 cm cysta. Kousek druhého vaječníku mi museli odstranit a také se potvrdila endometrióza, proto jsem přišla i o druhý vejcovod. A to vše se odehrálo během 3 měsíců. Docela masakr. A stejně manžel má 50% špatné DNA spermií. U nás to IVF bylo tak i tak nutné.

kackaa91
17. srp 2022

@apronka ahojky ❤️moc děkuji 😊
Kéž by to tak bylo 🙏já právě dnes mluvila s embryoložkou a ta mě objednala na září kontrola a pak se uvidí kdy proběhne ket,takže to taky ještě není jisté zda v září.
Hele nevadí že půjdeš až v říjnu,asi to tak má být 😊hlavně ať to vyjde 🙏moc držím palce

dotuska
17. srp 2022

@marcela_machackova to mi je líto. Ale jak se říká do třetice všeho dobrého i zlého 😉 to už vyjít prostě musí 🙂

Strana
z3