Diskusní fórum IVF podzim 2022: Sdílení zkušeností a podpora při PCOS
Ahoj holky, mám PCOS a už čtvrtým rokem bojuji s PCOS. Čeká nás pravděpodobně v září první IVF. Pokud jste na tom podobně, přidejte se, podpoříme se navzájem. Jsou samozřejmě vítáni i ty, co mohou přispět nějakou zkušeností s IVF. 🍀❤🤰
Jako na potvoru zrovna se to tak courá. V pátek jsem volala do CARu, jestli by mi nemohla dát vyvolávačku a doktorka, že mě chce vidět. Tak zjistila, že ovulace proběhla až zhruba 38dc (což se mi stalo poprvé v životě) a proto ms nepřichází 😀 takže se nám díky tomu všechno posune. Co se dá dělat 😀
Ahojky ženy, mám dotaz. Jsem teď týden po druhém ET. Jsem na progesteron a estrogen, máte některá zkušenost? Dělala jsem si už z nervozity test a zatím negativ.
@marcela_machackova ahojky měla jsem po prvním Et stejnou kombinaci léků. Test jsem si dělala 8 den a byl negativní. Potom až 12 a tam čárka už byla vidět. Ještě bych chvíli počkala a zkusila za dva dny znova to už by mělo být něco vidět. Držím palce aby to dobře dopadlo 🙂
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? V zari-rijnu nás tedy pravděpodobně čeká první ivf. Mám po 2 neúspěšných iui, půjdeme tedy asi jeste na 1, ale už tomu nedávám moc šancí. Je super, že to člověk má s kým posdilet, kromě partnera teda, je to celkem nával emocí, nahoru dolů, aspoň za mě teda 😊
No já bych byla nejradši, kdybysme na ivf mohli hned, je mi "lip", když se jakoby něco děje. Ale já mám nějakou hematologickou komplikaci (sklon ke krvaceni po operačních vykonech) a tak po odběru musím na 24 hodin do nemocnice, takže to chtějí směřovat až po dovolených🙈 ale nemám si nač stěžovat, jsem ráda že nám to vůbec udělají 🙏
Asi nás to ma naučit trpělivosti která pak bude potřeba s mimiskem 🤗 jinak nevím 😁 holt asi každý máme nějakou cestu a každý jiné překážky...
Když to tak holky sečtete, jak dlouho se celkově snažíte? 🙂 už si ty dvě čáry zasloužíme ne kurňa 😀
Jinak u nás se to prodlužuje o měsíc. Takže se do toho vrhneme v říjnu až ☹ No nevadí, teď už mě nějaký ten měsíc nezabije.
@dotuska děkuji za odpověď. Zkusila jsem a nic. Zítra na odběry. Sice he mi už 3 dny každé odpoledne blbě, ale to může být i z těch hormonů. No uvidím co ukáže krev.
Ale moc děkuji za naději.
@rybana27 ahojky, plné chápu. Mám pocit,že co jsme nasedli do vlaku jménem Umělko můžu jít na brigádu jako profi plačka na pohřby. Rozplace mě i roztomile štěně v reklamě na toaleťák a pak lituji svého chlapa co všechno se mnou musí vydržet. No pako jak vysity.
@marcela_machackova tak s vama musí být sranda. 😂😂 já nebrecim nikdy…jen v případě, když jsem těhotná, a mi stačí i vidět reklamu na jogurt😂😂
@apronka nedávno jsem to počítala a bude to necelý rok a půl. Vím že pro někoho nic ale ti co to miminko už nějaký čas vyhlíží asi ví že každý měsíc se táhne jak rok 🙈 já teda ještě předtím dvě zamlkla tehotenstvi než sme se vubec začali snažit, kdyz sme si ještě davali pozor a teď najednou ani tuk. To je prostě Murphy, už se tomu musím smát, protože to jinak nejde..
Ahoj holky, jsem 7 dní po KET v řízeném cyklu estrofem, amelgen a duphaston. Mám za sebou 2 IVF. Od 3 dne po začaly bolesti, 6 den což bylo včera jsem pocítila silný bolestivý tlak v jednom místě, pak přišlo jednorázové slabé zašpinění. A dneska žádná bolest, cítím se nadmíru skvělé. Pocitově si myslím, že zase z toho nic nebude. Celkem je to náš 4 transfer.
@aklin ale to může být zahnizdeni a dobrá zpráva od těla
@marcela_machackova kéž by. Po tolika letech zklamání, těžko dokážu být pozitivní. Snad se usměje štěstí 🙂
Tak holky, druhý pokus nám nevyšel. Takže nevolnosti byly z hormonů. Tak uvidíme zda příště.
Ahojky holky 🤗tak jsem opět zavítala na modrý koník.. a našla si vaši skupinku ivf září 🤗
Mám skoro dvou a půl letého chlapečka doma z ivf přesně z ket...Teď v září jsme objednání na konzultaci a chtěla bych podstoupit Ket,máme zmražené ještě 4 embrya 🙏❤️
Tak snad se vše podaří a my si splníme sen mít ještě jedno dítě ❤️
Všem tady držím palečky 😘 a přeji pevné nervy a hodně sil. Přeji všem ať brzy objevíte své dvě vytoužené// ❤️❤️❤️
Holky, nevíte jak je to s tou žádostí o ivf? jak dlouho má platnost? jsem u VOZP... u mě žádali 1.srpna o první cyklus IVF. Bohužel jsme zjistili, že to v září nezvládneme a tak to rozjedeme až v říjnu. Doktor mi říkal, že taková žádost má platnost 3 měsíce a tak musíme do 1.11 prý stihnout transfer. Já myslela, že se ty tři měsíce počítají až od schválení...což by bylo v našem případě od 1.9 zhruba.
Mám prostě obavu, že to nějak nestihneme no. Mě se teď zbláznily cykly. Celé roky OK a najednou jsem to teď dostala až po padesáti dnech! jako naschvál 😀
@apronka ne nebyla. Přišla jsem o oba vejcovody a jeden vaječník z důvodu těžkého hnisavého zánětu na vaječníku. A druhý případ byl - na druhém vaječníku 10 cm cysta. Kousek druhého vaječníku mi museli odstranit a také se potvrdila endometrióza, proto jsem přišla i o druhý vejcovod. A to vše se odehrálo během 3 měsíců. Docela masakr. A stejně manžel má 50% špatné DNA spermií. U nás to IVF bylo tak i tak nutné.
@apronka ahojky ❤️moc děkuji 😊
Kéž by to tak bylo 🙏já právě dnes mluvila s embryoložkou a ta mě objednala na září kontrola a pak se uvidí kdy proběhne ket,takže to taky ještě není jisté zda v září.
Hele nevadí že půjdeš až v říjnu,asi to tak má být 😊hlavně ať to vyjde 🙏moc držím palce
@marcela_machackova to mi je líto. Ale jak se říká do třetice všeho dobrého i zlého 😉 to už vyjít prostě musí 🙂

@apronka mě dnes konečně dorazila Ms na konzultaci do Car jdu 29.8. konečně se začne něco dít 🙂