Embryo s mozaikou - stalo se to někomu?
Holky, má někdo více informací o mozaice, prošel tím někdo?
Ono asi záleží o jakou mazaiku jde, já mám jedno takové embryo zamražené, je možné ho transferovat, ale s riziky.
Holky muzu vedet o co je ta.mozaika.? Ciste ze zvedavosti a zajmu
Ja mela jedno taky s mozaikou a vubec nedoporucili ho pouzit ani zmrazit,ale z kolika procent,to mi nerekli.Ja bych se toho asi bala.Mam transferovane zdrave embryo a i tak jsou to nervy a obavy z kazdeho screeningu....
Ja mam s mozaikou zamrazene dve embrya a tri zdrave. U te mozaiky doktor rikal, ze by to bylo na rozmluvu s genetikem.
@andrejkabarankova a ostatní, děkuji moc.Jde o to,že tu mozaiku40% chromozomu x zamrazili ale moc nedoporučují zavést,že to pravděpodobně nedopadne ale nikdo mi nedokáže vysvětlit, proč ji mrazili a dali mi naději že je ještě možnost ale přitom mi ji nedoporučují zavést 🤔
Taky máme zamražené dvě mozaiky. Jednu nedoporučují transferovat a jedna je na konzultaci s genetikem. Dlouho jsme se o tom doma s manželem bavili a nepůjdeme do toho. Máme doma skoro tříletého zdravého klučinu a já bych asi nezvládla ty nervy, jestli to bude dobré nebo ne. A kdyby nebylo, tak vůbec nevím, co by bylo... Máme ještě jedno zdravé zamražené a když to nevyjde, asi ještě zkusíme jedno IVF a konečná.
Tak ono bude asi hrozně záviset na tom, jaká konkrétní mozaika to je - co jsem se dívala na příběh "zachraňte Edwardse", tak je to o holčičce s Edwardsovým syndromem, která se ale dožila tuším 8 let - a jen proto, že to snad byla mozaika. Downi v mozaice bývají často sice s nižší inteligencí, ale ještě v pohodě. Mít mozaiku něčeho "neškodného" (typu třetí pohlaví a podobně) by asi moc nevadilo. Na druhou stranu mít v mozaice embryo zamražené v IVF, to raději schovat a zkusit další cyklus a mít jako rezervu.

@makucinek Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale kamarádka měla a nebylo to dobré. Nechci Tě strašit. Miminko bylo vyvolané hned po zjištění mozaiky (co mi vysvětlila tak to znamená více postižení) a miminko jí nedoporučili vidět. Krátce na to opět otěhotněla a má krásného zdravého kluka.😉 Držím palce 🍀