Gest Praha. Jste spokojené?
Prosím napište o vašich zkušenostech v Gestu v Praze, jak ste spokojené, jaká je tam starostlivost a vše s tím spojené. Nedaří se nám otěhotnět a je mi již 31.
Předem děkuji!Zuzka
@sophiejane
ahoj k té adopci .. nemusíte být oddáni, musíte akorát bydlet minimálně 2 roky ve společné domácnosti a ani to není zatím uzákoněná podmínka, v ČR zatím můžou adoptovat i samotné ženy ...
Problém je s předpisema EU ale ty zatím nejsou ratifikovány a hlavně novej zákon osvojení ještě ani neprošel parlamentem a komisí EU
jasně že se musí podstupovat psycho testy, návštěvy u vás doma apod, je to běh na dlouho trať a taky peklo na nervy .... ale když je pak štěstí na miminko je to super 🙂
@meluzina ahaaaa no vidaaaa
taky jsem slyšela o Brně ale to je pro mne nemyslitelné ☹ to je opravdu daleko ☹
a na Iscare řikala kamarádka co ? já slyšela zatím chválu i na Podolí a Pronatal ... ale vždycky jen od 1 max 2 holek na dané centrum ....
@sophiejane -no jo mrazáčky jsou ale co pak..pak už si hradit vše sama..ty máš aspoň ještě jeden celý pokus a můžeš přejít někam jinam já taky přejdu jen finančně to bude náročný..tak strašně mě to štve,že jsem si vyplácala vše musim doufat,že jeden s těch mrazáčků tam bude ..já bych chtěla jít teďka v tom hle měsíci pokud to zvládnu 😉
a když se tady nezadaří tak bych chtěla jít do Iscaru mám pár známých co si jen chválí a zadařilo se i na tu diskuzi,když tady koukám tak každá druhá je těhule nebo mamina
mrazáčky musí klapnout .. já to nechápu myslela bych si že když vydrží zamražení a rozmražení tak už to musí klapnout ... bohužel z těchto stránek jsem zjistila že to tak 100 % není ☹
Iscare má i největší statistickou úspěšnost za rok 2009 kolem 50% to jinej CAR nemá ....
@sophiejane kolegyě kamarádka právě taky v Praze vyplácala 3 IVF, pak byla v Reprofitu na minimálce a hned se podařilo. Vzkazovala mi, ať tam určo jedu. No asi zkusím Gennet a kdyby to neklaplo, tak našetřim dovču na Reprofit. Nejhorší je, že to není někde v centru a ještě se tam musí dojíždět, takže když pojedu busem, tak se ještě plácat po Brně, tak nevim....
@steffi13 pravdou je, že tady na naší diskuzi moc těhulí a mamin nenajdeš. Na těch prvních stránkách možná a ještě i holky přešli jinam a tam se povedlo.
to jsou totiž ta centra co většinou transferují blastocysty a to se mi zase tak úplně taky nelíbí, protože když se na ně čeká někdy přijdete o všechna embrya která by v těle třeba už přežila a chytla se...takže ono každá ta filozofie má svý
holky, uplně z jiného soudku ... jsem si nějak neuměla předtavit že budu týden doma (jsem za posledních 7 let snad doma víc naž 2 dny nebyla cždycky jsem chodila s antibiotikama do práce apod.)... a ono to není zase až tak hrozný pracuji tak max. 4-5h asi tak 10X rychleji než kdybych seděla v kanclu a kecala s kolegama a ještě se nemusím česat ani malovat a pracuji na rozložení sedačce 😀 😀
ale pravdou je že jsem si na každé odpoledne pozvala nějakou kamarádku, abych neztratila kontakt s okolím 🙂
tak se těším za chviku dorazí kamarádka a dáme si nealko bohemku 🙂)))
já si nemyslím že gest je nějak špatnej, ale trochu mi vadí že si o vše musíme říkat a po příčinách se nějak zvláš´t nepátrá...
@meluzina no vida meluz 😀 fuj ta nealko bohemka je ale blivajs, nedavno jsem to pila prvně, já si dám večer alko ochutnám co přítel dotáhl z rakouska stejně už můžu
@sophiejane
no tak tam by u náš šance asi nebyla vubec žádná když 4 dne vždycky embrouže chcípnou ☹ ale není to náhodou tak že když nedojde k transféru tak se to jako IFV nepočítá ?? teda myslím pojišťovny ??
@sophiejane
závist ! 🙂 taky bych si dala vínečko 🙂
ale mě docela ta bohemka chutná ... nemám ráda sladký sekty a to nealko udělali jako brut takže pro mě v dané situaci dobrý 🙂
tak já se zatím loučím už přišla 🙂 hezký večer a v noci si Vás zase přečtu 🙂
@meluzina prej chcípnou 😀 to jsou pojmy 😀 taky nemám ráda sladký alkoholy ani takový ty tlamolepy co ženský většinou pijou 🙂 no přítel už jede domů a buhví kdy dorazí (dojíždí do prahy) jede busem a na silnici děs a běs, sněhové jazyky, prý minimálně hodina zpoždění
Ahoj Holky,
Píšu od našich. Mají půdní byt a normálně máme totál zapadaný okna, že nejdou ani otevřít a furt sněží a sněží. Hrůza.
Vezmete mě do nový diskuze? Nebude vám to vadit? 🙂
@sophiejane to mě mrzí, že to nevyšlo achjo. ☹ Takže 3 IVF?
@meluzina Jani tobě moc držím palce. Tak že máš jednoho mrazáčka?
@mick mám dvě kamáradky, který mají z Gennetu z minimálky holčičky. Jedné se povedl
hned první nativ po 4 IVF a druhý taky po 4 IVF, ale až 3 nativ. Chce to fakt trpělivost.
@steffi13 já věřím, že mezi tolika sněhulákama bude jeden šampion.
Ketyz co ty? Nějak jsem nedohledala jaký máte plán?
ahoj Kačenko, co blázníš, to víš, že tě vezmeme 😉 ty budeš holka za chvíli rodit to je úplně neskutečný...
takže myslíš že nativ dobrý??? možná bych ho zkusila ještě před 3.IVF
nevíte holky kolik to tak vyjde a jak to vlastně probíhá?
ahoj,nechcete někdo místo mě 10.12. na 1.pohovor do gennetu(v praze)?? zůstanu u dr.alexandra, mně se jeho přístup líbí..teprve začínám, tak nemůžu moc posoudit, ale na 1.schůzce u něj jsem se cítila moc dobře. prosím, pokud někdo chcete jít, napište tak do zítřka, jinak jim musím v pátek zavolat a omluvit se..děkuju!
@katchik
Jo vlatně kecám ... než jsem se to dozvěděli (že zase nic)tak jsme si na terase postavili 4 sněhuláky a stále je tam máme 😀 vlastně jsme dva malinkatý uplácali i před Gestem po odběrech 🙂)))) takže teoreticky máme 6 sněhuláků .. ikdyž pro naše účely jsou bezpředmětný ... :o) ale za pokus to stálo 🙂
Čusík holky, to je kalamita, fakt hrůza 😠 . To cestování do práce mě zničí, jela bych i busem, abych neměla nervy v autě, ale oni od nás z predelákova ani ty busy nejezdí. Tak jsem dobruslila s autem do práce 😉
@meluzina nejhorší je, že oni si do těch statistik můžou psát, co chtějí, protože neprochází žádným auditem, ale snad od příštího roku, to budou muset, tak uvidíme, jaká bude realita 😉 .Hmm, tak to si doma dopřáváš, tu Bohemku jsem ještě nepila. Asi by bylo divný popíjet Bohemku a aby se mi pak nemotala hlava 😀 . No vidíš to, takovejch sněhuláků, to se divim, že aspoň jeden nevydržel do mrazáků s takovou sněhulákovou podporou 🙂
@katchik ahojda, už se ti to fakt blíží. A chodíš na nějaký předporodní kurzy? Jasně, že jdeš s náma do diskuze. Každej vykopanej pes, nás těší 😉
@sophiejane spousta holek zkouší nativy, protože pro to tělo nejsou tak náročný nebo minimálky. Nativ je, že se to nechá na přírodě. Odeberou ti to jedno vajíčko, buď s narkozou nebo bez a to oplodní a za 2 dny vrátí. Minimálká je, že tě trochu nastimulují třeba clostil., aby byli třeba 3 vajíčka, který ti pak odeperou. Každopádně do tebe neperou ty mega dávky hormonů. Pro tělo je to určo šetrnější a v Gennetu to dělají, teda i v Pronatalu
😉
@mick hm to se mi líbí mick...jak nativ tak minimálka

Na Letný, vedle Technického muzea 😝 , tak jo půjdeme spolu 😉 . Koukala jsem k holkám, že jsou tam docela dlouhý čekací lhůty na první pohovor, to je ale si všude.... Mě by se teda nejvíc líbil ten Reprofit, ale Brno??? Proč ho neudělají v Praze, to je škoda.