Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
@danielahe No, jestli by nebylo lepší tam právě jet třeba o týden déle, aby už byla vidět srdeční akce. Bohužel té jsem se minulý rok nedočkala ☹ Proto to považuju případně za takovou svoji dosaženou metu a i Texl říkal jak je srdíčko, můžem si pomalu gratulovat. 🙂
Taky nevím jestli mam jít na PN. Sice pracuju v kanclu, ale poměrně se stresuju 😒 Kontrolní oddělení finančního úřadu 😝 Mam obavu, že bych si to potom případně vyčítala. Když si vezmu že jsem loni měla to zamlklé těhu a navíc mam na děloze myom, možná že by to bylo lepší.
@werinka1 já bych se zkusila optat ještě jendou v Heliosu, jestli bys nemohla až to pozděj dorazit. no, přes břicho je to dost na prd v začátku, je tam fakt houby vidět ☹ a na krev bych rozhodně šla, ono sice pozitivní test je jedna věc, ale krev je druhá a z krve je to fakt jistota 🙂 se divím, že ti v Heliosu řekli, že ani na krev nemusíš 😒 to mě okamžitě, že mám dojít na krev, že až pak je to jistý a ještě vlastně pak jednou na krev, jestli HCG stoupá, jak má. a uričtě, pokud je srdíčko, tak mi taky Texl říkal, že si člověk může trochu oddychnout a většinou je to nejhorší ze začátku zažehnaný 😉 😉 😉
a s tou PN bych to taky zvážila a být tebou asi zůstala doma, aby sis pak zbytečně něco nevyčítala...
@veverka.terka Mě tím právě dost zaskočila. Prý pokud je test pozitivní z moči, bude i z krve. Ale to my zas tak jistý nepřijde. Z krve je to určitě jistější. A má to určitou vypovídací hodnotu. A vždyť mi to při ET i KET všichni říkali. Pokud bude pozitivní test z moči, určitě ještě na krev. Tak nevím kdo mi to teda vlastně zvedl 😀
V pátek si dojdu na krev a v pondělí ke svému gyn jestli mi doporučí tu PN. Aspoň ze začátku, než překonáme to nejkrizovější období.
@werinka1 no, to se fakt divím. mně taky dycky řekli, že jedině z krve je to jistý...tak uričtě jdi. a i tu PN si nech vyřídit, jistota je jistota a aspoň si před Vánoce odpočineš a uděláš, co potřebuješ 😉
A je mi divný, že mě ani trochu nebolí prsa 😒 Mam pořád pocit, že mě prostě mají bolet a pak je to správně 😅 Ale jinak jsem nafouklá jak balónek, jen se vznést 😀
@werinka1 ježda, nesleduj se tolik, buď ráda, že je ti dobře. neboj, pak si všeho užiješ ažaž - nevolnosti, bolest zad, břicha, prsou, mykóza.... 😀 😀 😀 mně teda na začátku prsa nebolely vůbec.
@jarmisek Nebyl! To koukáte co? Já mam pořád strach, takže si užívam toho pocitu, že jsem těhule a zejtra jdu stejně na tu krev. Do Heliosu už jsem nevolala. Doufam že bude zítra HCG jak má být a v pondělí půjdu ke svému gyn. Snad nebude dělat problém a dá mi PN. Budu mnohem mnohem klidnější a budu mít pocit, že dělam maximum. Už bych nechtěla zažít to co minulý rok. 😒 A uvidim kdy si mě pozve na kontrolu on a podle toho se ještě domluvim s Heliosem.
@veverka.terka Já už chci aspoň blinkat 😀 😀 😀 😀 Ovšem po ránu když se nenajim....je to takové prazvláštní. jakoby se mi zvedá žaludek, ale když něco snim, tak dobrý.
@danielahe taky jsem si to říkala. Počkam na srdíčko. Jenže mam pocit, že právě to bude to nejkrizovější období a pak ještě nějakej čas. Tudíž sem si říkala, ne, prdim na všechno, tohle je teď pro mě to nejdůležitější na světě a musim bejt sobecká. V pondělí tam zajdu a budu chtít PN. Ještě aby zejtra bylo HCG jak má být......
@werinka1 tak co, jak dopadla krev? sem jak na trní.... 🙂
@veverka.terka 😀 628 IU/ml 😵 Takže snad dobrý 😅 Jsem 12 den po transferu. Myslim, že to snad odpovídá co???
@werinka1 tý jo, to je super hodnota!!! 🙂 🙂 🙂 já sem měla myslím ani ne 500, takže paráda. a co ta PN, napsal ti ji? tak se hlavně šetři 😉 🙂
@veverka.terka Tak to sem ráda že to odpovídá. Pro PN si půjdu v pondělí. Muj dr. ordinuje tady v Sušici jen PO a ST. Snad jí napíše. Ty jo šetřit se.....já bych potřebovala vytřít celej barák a hlavně vyžehlit a utřít prach. Holt pomalu a jistě. Něco necham na mamce, přijede na víkend, ale zatim nechci nikomu nic řikat. Je to brzo.
@jarmisek No někdy si řikam, jestli se "to" nevytratilo 😕 Krom toho, že mě občas bolí bruško, tak nic. Dneska v noci jsem se budila a měla jsem strach, že to dostanu, tak jsem i šla na záchod to zkontrolovat, ale nic. Jinak žádné nevolnosti, žádné chutě nechutě, prsa nic, tak nevíííím, jsem fakt těhotná??? 😅
Tak jsem byla dneska u svého dr. A viděla jsem tu naší Rozárku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵 Má zatim sice jen 0,5 cm, ale je tam!!!!!!!!!!!!! 😀 Je to jenom taková bublinka, protože je strašně brzo, ale ani jsem nečekala, že něco bude vidět. Dr říkal, že nad 1500 jednotek HCG to uvidí. Tak zkusil přes břicho a viděl něco malinko, tak zkusil spodem a viděl to trošku lépe. Zatim se snažim držet při zemi, ale radost mam. PN mi napsal bez mrknutí oka. Akorát jsem zapomněla říct si o vycházky ☹ Dneska už trošku cítim prsa. Jsou takový napnutý a trošku citlivější bradavky. Co se mi ale moc nelíbilo, že mi dělal i vyšetření spodem. Cytologii a pak i trošku pohmatem 😠 Mam strach si i pšouknout a on mi tam mačkal 😠 Tak snad ví co dělá.....! A pak jsem šla do práce odnést neschopnost. První kdo mě viděl - uklízečka. Jééé vy jste nemocná?? Pak největší drbna na úřadě...jéééé ty marodíš? Nejhorší je, že maminka mé kolegyně (největší drbna v celé Sušici) dělá v laboratoři a vůbec jí nic neříká cosi jako lékařské tajemství. Okamžitě všechno vyslepičí. takže mam strach, že se to prostě proflákne. Ale jestli zjistim, že to ta s prominutím kráva roznáší, tak pak se neznam!
@werinka1 no, tak to je krásný, žes už viděla vaši bublinku 😵 😵 😵 super, že ti napsat PN, asi to tak bude lepší žejo 🙂 no, a neboj, s tím vyšetřením, on snad ví, co dělá. a UTZ spodkem se dělá ze začátku absolutně běžně, takže to miminku určitě neuškodí, ani to vyšetření, však on tě vyšteřuje jenom v pochvě a ne až v děloze, kde je mimouš 😉 🙂 hele, tak tohle znám s tím roznášením drbů, taky máme v práci jednu "super" paní, která to tak krásně umí 😠 😠 😠
takl se opatruj a odpočívej mamčo 😉
@veverka.terka No, to odpočívání mi určitě půjde 😀 Už jsem v horizontální poloze 😀 😀 Akorát mi ty drbny v práci zvedaj tlak 😠 Ale jak oni to prostě "vycítí" že se něco děje! Stačilo, že jsem se po úřadě prošla v bundě, tzn.nebyla jsem vysvlečená a už se mi všichni ptali jak to a to jako dneska nepracuješ a tak. 😠 A to se určitě půjdou zeptat sekretářky, kdo mi vystavil neschopenku! Vsadim boty!
Volala jsem do Heliosu, že mam potvrzené těhu v děloze a jestli teda musím přijet k nim. Tak mi Vránová řekla, že ne, ať jsem v teple doma a nenamáháme se cestou do Brna. No a ať jim pak dam zprávu o srdíčku 😵
Už abych měla ty týdny jako ty!!!! Snad se mi to vyplní. A já už jsem teď zvědavá jak bude to naše mimi vypadat. Pořád se musim okřikovat, abych se neradovala, protože je strašně brzo a může se stát spoustu věcí. Bohužel ☹ 😒
@werinka1 jj, to znám v té práci, taky mě to dycky pěkně se..., když pak zjistím kdo co tam zase vykládal! 😠 😠 😠 ale co už....to je fajn, že nemusíš frčet do Heliosu, je to pro vás zbytečná štreka že. a srdíčko bude tak za 14 dní nebo 3 týdny žejo? to je už chvilička 😉 🙂 no nech být, ty týdny, co mám já ☹ já se zase stresuju, že pořád malinko cítím ty pohyby, takže se bojím taky...asi každá fáze těhu, a pak samozřejmě i po narození, má jiný strachy a jiný obavy, ale bát se už asi nikdy nepřestanem 😀
@veverka.terka To souhlasim. Teď už to budou neustále jenom nervy. Od kontroly ke kontrole....po narození.....přes pubertu, prostě co tu budem, budem mít strach 😀
Jo a ještě jsem se chtěla na nevolnosti. Pamatuješ kdy tak přišly? Já je vlastně chci, protože když se zvrací, prý se nepotrácí.... takže já chci blinkat o 106! 😀 Mně teda zatim vůbec nic není, krom toho že asi 2x, ale večer, mi bylo trošku tak nějak zvláštně, jako na zvracení, ale přešlo to.

@werinka1 ja uz si to srdicko moc nepamatuji, kdy bylo videt, ale oni kouknou jestli je gestatcni vacek tam kde ma byt (kontrola, aby to nebylo mimodelozni a potvrdilo se tehu 🙂 ) a srdicko je videt 22. den po oplodneni a o 2 dny pozdeji uz bije pravidelne a rychle 🙂