Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
danaho to je opravdu náročné, máš můj obdiv,hlavně to nezvdávej :- ) Daniel díky za podporu.
Tak teď jak u mě...U 2 KET, by to asi vyšlo,kdyby nebylo špatné embryo a přitom bylo pěkné asi nějaké chromozomy byly špatné. U toho 3 a 1 KET si zase myslím,že jsem nebyla připravená já stimulačně.Ale pleťte se doktorům do jejich práce. Sliznice 13 den byla něco kolem 7 mm, někde jsem četla že je to mininumum.Třeba kdyby mi dali další injekci mohla být sliznice vyšší...ale to jsou jenom moje dedukce 🙂 U 3 a 1 KETu jsem neměla ani dominantní folikul, tzn. dostala jsem prednison a jestli ten taky nebyl kámen úrazu.Prý po něm je hned ovulace nebo ne? U 2 KET jsem prednison neměla ale měla jsem dominantní folikul. a ono to částečně i pohomlo... Nejhorší byla ta naděje že to vyšlo,když mi vyšel TEST // při tom 2 KET, to jsem si myslela, že to klaplo, cítila jsem ,že je něco jinak, nebolely mě vaječníky ale spíš břicho a cítila jsem se jinak. Už jsme se těšili ☹(( ale zbytečně, HCG pak začlo klesat. ☹ ☹ Ted jsem po tom 3 KETu a cítím opět jenom vaječníky utrogestan drží menses, od 5 dne testuju,ani duch nikde nic a teď jsem 7 den a taky duch nikde. Takže mi akorát ten test moje doměnky potvrdil. Po tom 2 Ketu jsem už měla 5-6 den na testu ducha // . Si říkám, že doktoři moje tělo neznají ale znám ho já nejvíce, přesto se jim snažim věřit,ale příště se budu více ptát.
Holky mám dotaz, doteď jsem všechny OPU,ET a KET zvládala jen s dovolenou. Ale pokud bych jezdila do Brna,tak uvažuji že bych tam někde občas zůstala ubytovaná,když by byli nutné kontroly častěji. Ale na to mi dovolená nestačí. Nevíte jestli by v Heliosu vystavili neschopenku?
danaho ano myslím, že vystaví bez problému 😉 taky nejsem z Brna
danaho ještě dotaz, ty jsi šla mimi řešit přes Car teprve před rokem? Ještě se chci zeptat maminek, jestli je některá z Vás řešila zdraví před miminkem. Já strašně toužím po 3 mimču a jdu za tím stůj co stůj,ale take se bojím pak o zdraví. Já jen,že se tu stále řeší peníze...vím,stojí to hodně,ale nidko nikde neřešil co zdraví . Jak myslíte, že tyto neustále pokusy IVF a KET -kde stimulace hormony působí pak na zdraví matky? co si o tom myslíte? jak moc je toto bezpečné co s námi ty doktoři dělají?
@lucmora máš toho za sebou také plno. Tak snad se to už i tobě konečně povede. Miminko jsme kdysi řešila se svým exmanželem,ale než jsme to začal řešit přes doktory,tak jsme šli od sebe. Akorát jsem to říkala svému gynekologovi,že se nedaří a on je že jsem zdravá a že je to psychiky. Jenže mi na pár let pěkně zanedbal endometriozu Miminko se současným řítelem řeším od r. 2007 a na laparoskopii mě poslala až nová gynekoložka v březnu .2011. Takže jsem doktorovi věřila,ale měla jsem si to vydupat dřív. A od září 2011 chodíme do CAR.
@andulka79 nás teď to 2 IVF stálo cca 26 000 Kč a 10 600 jsme dali za 2 KETY. 1 IVF nás stálo jen 3000. tak jsem zvědavá na tu pálku teď,ale neřeším to. samozřejmě využiji každou možnost co jde na pojišťovnu,ale chci nechat udělat všechna vyšetření a metody co jsou možná.
A jak je to tady? Jeden měsíc se udělá OPU a zavádění embryí je až další měsíc? Je skvělí,že máte ještě 1 sněhuláčka 😉
@danaho Hodně jsem slyšela, že když dva lidé touží po miminku a nevede se jim dlouho tak většinou to dopadne mezi dvěma partnery blbě. Taky mluvím o sobě, když mě se nevede jak dokážu být protivná a neštastná i na toho mýho doma. Naštěstí se z toho dostanu, přece jenom 2 prcky mám,ale já to mám z toho že s malým na mateřšký doma a moc na to myslím 😠 😠 😠 😠
co je to ten dlouhý protokol? to jsou ty vyšetřená embrya? mohu se tě andulko79 zeptat při jaké výšce sliznice ti zaváděli ket?
@andulka79 u obou IVF jsme měla krátký protokol,což byla docela rychlovka a embryjko mi zaváděli 5 den po OPU. Teda to člověka naučí trpělivosti. Vždycky jsem všechno chtěla hned a u IVF se jenom na něco čeká. TAky bych neřešila to zamražené embryjko. To nemá cenu. Myslete na to co máte v bříšku,tomu věřte 😉
prosím co je to ten krástý a dlouhý protokol?
Krásný den dámy přeji,omlouvám se,že Vám sem vpadám,ale chystáme se na náš poslední pokus v Heliosu a ráda bych si s Vámi povídala a samozřejmě vyzvídala jak jste tam spokojené a podobně.....
Jinak znám danaho z jiné diskuze a budu ráda pokud mě taky vezmete mezi sebe....Díky Kačka
holky můžu vědět při jaké výšce sliznice vám dělali ten ket?
@danaho ahoj zdravím. My byli taky zdaleka a vyplatilo se 🙂. Podařilo se na poprvé. Protože bydlíme fakt daleko, tak my jsme byli v Heliosu pokud dobře počítám asi jenom 5 (první konzultace, druhá pro léky, třetí ultrazvuk a čtvrtá odběr vyjíček a spermií a pátá pro miminko 🙂. Na krev a ultrazvuk jsem byla v místě bydliště a vždy jen hlásila hodnoty. Sice to je někdy o nervy, protože leckdy doktoři moc neví co mají na ultrazvuku hlásit a taky z krví jde o to, aby výsledky byly v ten den, ale šlo to.

@andulka79 moc děkuju. Musím tomu pořád věřit,že se to jednou povede. Budu ráda,když nás znovu vyšetří a určitě bude dobře slyšet nový názor. 🙂