icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

pavli79
21. pro 2013

@engele no teda, tolik vajicek? Tos musela mit bricho k prasknuti! Ja mela co delat s tema myma 10ti 🙂
Nerekli mi co to je za pohlavi ani nijak detailne neresili tu vadu...ale budou dneska volat znovu, tak se zeptam, vcera jsem z toho byla v soku ze jsem i zapo se na cokoliv zeptat 🙂

pavli79
21. pro 2013

@terezi79 no hura, tak to je parada! Tak po novem roce jdem na to 🙂) Mne budou jeste dneska volat kvuli tomu poslednimu, kez by bylo v poradku... A nevis jak Radka? Strasne dlouho tu nebyla.

radkap77
21. pro 2013

Ahoj holky, mne vcera taky volali z Heliosu. My mame dve v poradku, jedno bez vysledku, ale pry jak kdyby se to nevysetrovalo a jedno spatny. Takze mame embryjka na 3 transfery, jupiiii 😵

pavli79
21. pro 2013

@radkap77 Ahoj Radus, tak to moc gratuluju!! Tak to uz mas Vanoce ted ze 🙂 My mame nakonec jen 1 v poradku, 3 nebyly, budu s nima detailne mluvit az v pondeli, dvakrat nadsena z toho nejsem, desi me ze jich bylo tolik abnormalnich, nechapu proc se to deje :( Ale za to jedno jsem neskutecne vdecna a kez by transfer klapnul napoprve.. ;)

janitschka
21. pro 2013

Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tomto: Byla jsem na ET před 16 dny. Čtyři dni zpátky jsem měla pozdní OHSS středního stupně. Včera jsem byla u doktorky a na krvi a v krvi jsem měla 672,7 HCG. Předepsali mi injekce Clexane na ředění krve. Včera večer jsem si píchla první a pila první nutridrink. Dnes ráno mám břicho o poznání menší. Tak se bojím, zda jsem to škvrně neotratila nebo zda se nestalo něco... Máte s tím zkušenosti? Za jak dlouho vám zmila pozdní ohss.. A existuje v lékárně nějaký test který měří i jednotky hcg? Dnes ráno jsem si dělala test a pořád tam byly dvě čárky. Jsem asi zbytečně vystrašená ale mám strach. (omlouvám se, že jsem tady na stránkách, ačkoli patřím pod Gennet v Praze)

radkap77
21. pro 2013

@pavli79 Mame hroznou radost, zatim to jeste vstrebavame 😵 Tak snad by se nejakemu z tech drobecku mohlo u me libit...nechapu, jak je to mozne, po tom vsem, co mame za sebou, ale jsem moc stastna 😵
Urcite se jich na to vyptej, ja se taky jeste zeptam, az tam pujdu

radkap77
21. pro 2013

@janitschka ja jsem mela malo vajicek, ale zkus zavolat do CAR,urcite ti reknou nejlip tam

jawuna
22. pro 2013

@radkap77
@pavli79
@terezi79
Super zprávičky, půjdete všechny spolu na transfer? 😀

pavli79
22. pro 2013

@jawuna No nevim, sama jsem zvedava 🙂 Pokud jsou me info spravne, chodi se na transfer 14-17 den cyklu, takze u me asi bude transfer 20-24 ledna 2014. Holky co vy? Ja jeste ubazovala jestli nepockame do unora, ze bych si jeste uzila naplno zimu a lyze, ale nevim, adi bych to nevydrzela 😀

pavli79
22. pro 2013

Jo a holky, kdo jste uz nekdy byly na transferu, poradte...je nejaka rada, co jist, pit apod. Aby se embryjko co nejlip zahnizdilo? A je po transferu lepsi lezet a setrit se, nebo je to jedno a muze se v ramci mezi cokoliv? Diky za rady od zkusenejsich ;)

engele
22. pro 2013

@pavli79 Já tedy žádné zvláštní instrukce co se stravy týče nedostala, po transferu jsem si 10 min poležela a doktor jen doporučil vyvarovat se sexu, cvičení, přemáhání se a teplé vody.
Doktor říkal, že děloha je tak na sobě nalepená jako 2 listy papíru v uzavřené knize, takže pokud se něco uchytne tak je to hned.

Ten den jsme šli na procházku a odpoledne doma normálně fungovali.. žádné ležení s nohama nahoru.

terezi79
22. pro 2013

@radkap77 Ahoj, gratuluju k super vyseldku 😵 😵

terezi79
22. pro 2013

@jawuna To je jasny 🙂a pak na vsechny krve a ultrazvuky a porodime v jedne porodnici 😀

jawuna
23. pro 2013

@pavli79 No nejlepší rada byla, že to nemám vůbec řešit a dělat to co normálně 🙂

terezi79
23. pro 2013

@jawuna to mas asi pravdu-ja jsem to v predchozim CARu furt resila a prd mi to bylo platne...takze jak rikas, tentokrat vsemu dam volny prubeh a hold uvidime 😵 😵

pavli79
23. pro 2013

@jawuna Dobre, to zni jako skvela rada, zkusim to 🙂 Jedna kocka mi jeste radila sklenicku cerveneho denne na sliznici...tak s touto terapii jsem zacla uz davno :D Mam jen jeden pokus, vic mi bambulek po PGD nezbylo, tak nevim jak se zbavit toho vnitrniho pocitu, ze to proste musi vyjit napoprve, jinak nebude nic.. No, v podstate by se dal zopakovat znovucely stimulacni proces, urcite bych nebyla prvni, komu prvni IVF nevyslo, ze. Je to pro me vsecko nove a kez by nove zustalo jen jednou..
@terezi79 Teri to s tema krvema a porodnici by byla velka nahoda, kor kdyz to mas trochu z ruky ;) Ale v podstate je to kousek, ja odtama pochazim 🙂

engele
24. pro 2013

@pavli79 já bych to tedy tím vínem neřešila... doktor si sliznici pohlídá a pokud by byla špatní či nízká nasadí ti Estrofem na její kvalitu a udržení.
Raději to nechej na nich, než aby ses nalévala vínem,... a hlavně ne svařákem. Jsou v něm vyvařená různá koření, které by spíš nadělaly paseku než aby pomohly.

terezi79
25. pro 2013

Ahoj holky, koukám, že si určitě všechny krásně užíváte svátků-zapomněla jsem Vám popřát,tak jen dodatečně krásný zbytek Vánoc všem!!!! 😵 😵

pavli79
25. pro 2013

Ja v tom spechu zapomnela taky...tak i ode me, krasne Vanoce a do noveho roku tou spravnou nohou! Tou, po ktere se tehotni 😀

onno
25. pro 2013

Ahoj krásný svátky všem 🙂

meyryen
25. pro 2013

Ahoj, mám za sebou 3 neuspěšná ivf a zvažuji změnu centra, i když by to znamenalo dojíždění z prahy do brna, vážně uvažuji o heliosu. Je tady někdo kdo už ztrácel naději a tady mu opravdu pomohli? je to dobrá volba?

jawuna
26. pro 2013

@meyryen Ahoj, přečti si tady pár stránek a zjistíš, že rozhodně je ;)

jawuna
26. pro 2013

Přidávám se k přáním... krásné svátky a hlavně vše nej nej nej do nového roku, ať se vám splní všechno co si přejete 😵

radkap77
26. pro 2013

@meyryen Ja uz jsem byla i na cyklu s vajicky od darkyne a nevyslo to a Helios mi dal zas novou nadeji a zatim to vypada hodne slibne 😵 Je to obrovsky rozdil proti tomu, co jsem znala. Skveli lidi, jine postupy, vsechno jinak proti tomu co jsem znala, ale vi co delaji. Za me rozhodne doporucuji!

meyryen
26. pro 2013

@radkap77 taky už moc nevím jak dál,alespon na konzultaci chci rozhodně zajet 😉 jen jsem se tak okrajově dívala na ceník a ceny mají dost vysoké,ale co by člověk za miminko nedal,že......

jawuna
26. pro 2013

@meyryen Ptala jsem se na ceny ne jsem šla na IVF i jinde a v Heliosu rozhodně nemají vysoké ceny. Nevím, kam jsi chodila předtím, ale já jsem našla centra plus mínus stejně drahé nebo dražší

radkap77
27. pro 2013

@meyryen Na konzultaci urcite bez, tam padly veskere pochybnosti 😉 Primar Texl je vazne skvely, vubec nepusobi jako doktor, normalne jsme si povidali, udelal na nas moc dobry dojem a potom i koordinatorky a embryolozky byly moc fajn. Nevim, jak to dopadne a bojim se po tom vsem verit naplno, ale Helios me minimalne presvedcil, ze se to da delat i jinak, vsechny ty vysetreni, spousta kontrol, nesmirne mnoho casu straveneho nasimi dotazy 😉 , kdyz neco potrebujes, jsou porad na telefonu...no a hlavne mame zasobu embryjek v mrazacku, takze sance je pry velika 😵 A ceny mi neprijdou nijak moc vyssi nez jinde. Naopak jsme vedeli od zacatku co budeme presne platit a kdy. Kam jsi chodila predtim?

meyryen
27. pro 2013

@radkap77
@jawuna díky moc za odpovědi, ted chodím do gennetu na letné, mám skvělou lékařku,stále něco nového vymyšlí,otestovaní jsme oba od hlavy až k patě a přesto 3.IVF opět nedopadlo a nikdy jsme neměli ani mrazáčka,mám vyzkoušený dlouhý i krátký protokol,všechny možné léky a nic. Co se týče cen dívala jsem se jen na ty základní jako je PK, ted jsem platila 2500, v hel.jsem viděla,že je za 7000; icsi ted za 7000 v hel je to opět o několik tisíc dražší......tak to je to jediné co mě hodně zarazilo, ale jinak reference jsou výborné.......dojížděli bychom z prahy a máme poslední pokus na pojistovnu,tak chci zvolit tu nejlepší možnost 🙂

radkap77
27. pro 2013

@meyryen No ono asi taky zalezi, co se pod temi polozkami v ceniku schovava. Vim i o centrech, co delaji prodlouzenou kultivaci, ale transferuji embrya 2. nebo 3. den a oznacuji jako PK kultivaci delsi nez 48 hodin. V Heliosu delaji transfer nejdriv 5. den. Ale i ta stimulace byla uplne jina, to neni jen o dlouhem a kratkem protokolu, ale byla jsem hrozne prekvapena, ze to bylo uplne jinak nez predtim. Jak jsem psala, za konzultaci nic nedas a primar Texl te urcite sam presvedci 😉

jawuna
27. pro 2013

@meyryen Oni to v Heliosu dělají všechno trošku jinak než jinde 🙂 tak třeba to pro vás bude zrovna to pravé... 😉

Strana