Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
Ahoj holky,uz to mame za sebou 😉 Bylo to moc fajn,dnes byl v Heliosu pekny klidecek,stihla jsem si popovidat s pani Vranovou,embryolozkou i panem doktorem Fischerem,delal mi transfer on.Dostala jsem obrazek embryjka,videla jsem ho na obrazovce jak ho chystali,hrala tam prijemna hudba,super atmoska...tak snad jsme toho naseho kulihraska dostatecne navnadili 😵 Dekuju,ze jste na me myslely,je to super moct to s nekym takhle sdilet 😉
Ahoj holky, po delší době Vás zdravím, hlavně s přáním všeho NEJ v novém roce 2014, ať je tento rok úspěšný pro všechny snažilky, těhulky, ať se každá dočkáte vytouženého štěstí 😵 Nezvládám vše dočítat, ale hodně štěstí přeju "nepotvrzeným" těhulkám @radkap77 @terezi79. Holky buďte v pohodě, hlaďte bříška a moc vám přeju za pár dní // na testu 😉 Kdy plánujete testovat?
@pavli79 Tobě taky hodně štěstí, ať to utíká a už máš taky brzo mimísko u tebe
@jawuna A jak ty holka? Nejsi ty už náhodou novopečená maminka? Jestli se nepletu, měla jsi termín kolem Mikuláše. Nějak jsem nepostřehla zprávu.... Jsem zvědavá na miminko, alespoň míry a jestli je to holčička nebo chlapeček 😉
A jinak já se mám dobře, bříško roste a cítím se celkově fajn. Utíká to, duben je tu coby dup... nás do té doby ještě čeká přestěhování Sofinky do jejího pokojíčku, bude to psychicky náročné, ale jinak to nejde. S miminkem by se navzájem rušili a nevyspal by se ani jeden. Zatím se mějte báječně a těším se na další dobré zprávy 😵
Ahoj, chystám se tam teprve zajít, a zatím "jen" na vyšetření plodnosti, jak je to cenově prosím?
@lonwenien vyšetřit oba je důležité, aby vůbec věděli koho léčit a zvolili správné postupy.
Klasický spermiogram je hrazený pojišťovnou, stejně tak jako tvoje vyšetření. Vyšetření spermií neplacené je toto: Test integrity (fragmentace) DNA spermií - http://www.sanatoriumhelios.cz/funkcni-testy-sp...
Aktuálně to stojí 2500,- Kč
Ceník najdeš zde: http://www.sanatoriumhelios.cz/images/upload/fi...
No uvidíme, co mi řeknou. J estli se tam vůbec odhodlám jít... meh.
Ahoj holky, asi nás čeká IVF, IUI nezafungovalo ☹. Můžu se vás zeptat, když máme na 15.1.2014 domluvenou kozultaci k panu primáři MUDr. Texlovi a nejspíš budeme požadovat vyšetření genetiky PGD vzhledem k věku, kolem toho 15.1. očekávám menses, .. tak za předpokladu, že stimulace, odběr, kultivace do 5.-6. dne zafunguje a něco na genetiku vůbec zbude, kdy asi bude transfer? květen, červen? Schválení pojišťovnou musí být nejdřív nebo se současně už provádí vyšetření, které jsou potřeba? Díky za případné reakce.
@sismisi schválení pojišťovnou se dělá hned, než začne stimulace v podstatě se žádá ihned po odběrech krve a jejich výsledcích. K vyšetření PGD se vyjadřuje genetik a embryolog myslím.
Když jdete teď na konzultaci, vezme se krev, 14 dní se čeká na výsledky a teprve dle toho se určuje stimulační protokol a mezitím už se schválí IVF na pojišťovně. To si ale řeší doktor sám, s tím si nedělej starost.
Pokud by odběry vajíček proběhly ca 18 DC, pak počítej 5 dní kultivace a 3 týdny na výsledky genetiky. Genetiku v určitých případech neúspěšných těhotenství, věku a potratech hradí pojišťovna.
Dá se říct, že transfer může u někoho být další cyklus, u někoho jiného pak ob jeden cyklus. Záleží jak moc na to spěcháte 🙂
@lonwenien Být Tebou tak tam určitě zajdu. A pokud tam partnera nedostaneš, zkuste to prvotně s tím PCT vyšetřením... na stránkách Heliosu se dočteš, co to je. Mě tím třeba zjistili, že jsem alergická na spermie, primář mě označil za spermovraha 🙂 🙂 Naštěstí manžela jsem tam poté dostala a všechny vyšetření i odběry absolvoval, za což mu jsem strašně vděčná.
@sismisi Ahoj, Engele už Ti to napsala, ale já jen potvrzuji že jsem z těch, co byly na odběru vajíček na konci listopadu, pak PGD, protože se výsledky trefily do svátků, musela jsem transfer o měsíc odložit a půjdu na něj teď někdy za dva týdny... Takže pokud teď v lednu začnete, klidně můžeš na transfer už v únoru/březnu 🙂
@sismisi ne, PGD pojišťovna automaticky nehradí, musí k tomu být nějaké indikace (věk, genetické předpoklady), ale to už by Ti spíš vysvětlil pan doktor. Radím Ti objednej se k primáři Texlovi, je perfektní, všecko Ti vysvětlí. Mě tenkrát spadl kámen ze srdce, i když PGD jsme si museli zaplatit. Ze 4 embryjek po PGD zůstalo jedno, což je trochu pálka (38.000) ale očividně to účel splnilo, takže bych do toho šla klidně znovu. Ale v skrytu duše doufám, že nebudu muset, a že to jedno jediné se uhnízdí... Kéž by.

@radkap77 Taky držím palce 😉