Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
Tak hlásím další heliosí stěstíčko - dnes v sest jsme na světě privítali kluka jako buka, 3500kg, 52cm. Je krásnej a hlavně zdravej 🙂 Oba dva jsme Ok a porod rychlý a bez komplikací. Hodně stěsti všem snažilkám a těhulkam! Někdy je to boj, ale stoji to za to a zadny boj neni predem prohrany 😉 🙂 !
@terezi79 Cau Teri, jak se mas? Co je nového u Tebe? Já se mám fajn, před 14dny jsme byli na Tripplech které dopadly taky dobře, tak mám radost. Malinké je v pořádku a já taky. A už mi začíná růst břicho... furt nic nic, a najednou to začíná být pořádně vidět 🙂
Nevolnosti už pominuly (až na výjimky) a ze samé radosti začínám plánovat vše od koupání až po ... no všechno. Vaničku, přebalovák, chůvičky... všecko mi přijde strašně zajímavé a furt vybírám to nejlepší co může být (zatím teda nic nekupuju). Jak magor. Mám kámošky co to vůbec neřeší.
Jak je Tobě? Co kočár, už máš vybraný?
Dekujeme za gratulace 🙂
@kejtblue ahoj, ja uz sem moc nechodim, ale z heliosu jsem si domu prinesla 2 kluky 😉 . prvni IVF jsem podstoupila v roce 2004 a druhe v roce 2012. Mezi obema zakroky se par veci zmenilo a pravda je, ze se vsude najdou lidi, co ti sednou a nesednou. Jedine, co me prekvapilo, ze koordinatorka muze byt osoba bez zdravotnickeho vzdelani ( da se rict, ze s koordinatorkou komunikujes behem ivf, pokud mas nejake dotazy) Muzu rict, ze koordinatorka Vranova Danuse byla zlata 😉 A jinak u druheho ivf jsem mela et negativni a ket pozitivni. Kdyz jsem zjistila, ze mam pozitivni test u ket, tak jsem druhy den zacla krvacet, nebyl problem zavolat a dojela jsem si pro injeki agolutinu a pak jeste jednou.....takze s pristupem nebyl problem, ale snazim se ridit pravidlem lina huba hole nestesti 😅 , pokud to tak zni 😀 .
Doufam, ze tvoje telo bude reagovat na hormony dobre a da si rict a za nekolik tydnu bude u tebe bydlet mimisek 😉
@danissa Gratulace sou na miste! Mam takovou radost ze to v Heliosu jenom kvete mimcama 😲
@danielahe Dekuju za tvoji zkusenost! Moc rada slysim ze jsi mela takovou prijemnou zkusenost. Doufam ze se od ty doby nic nezmenilo a budu mit stejne dobrou zkusenost i ja.
Jak reagovalo tvoje telo na hormony? Mela si nejaky vedlejsi ucinky..bolesti apod?
Osobne sem odhodlana i tohle prekousnout, hlavne kdyz bude mimco, tak cokoliv! 🙂 Ale pochopitelne bych byla radsi kdyby to nemuselo byt nejak extra bolestivy nebo neprijemny...
@pavli79 Ahoj Pavli, to je parada, ze se Ti dari dobre! Jsem rada, ze uz mas po nevolnostech me nastesti vlastne uplne minuly, zvracela jsem celkem asi 3x 😎 Jinak u nas je vse take v nejlepsim poradku, dalsi kontrolu mam pristi tyden, tak uvidim 😵 Citim se ted ale bezvadne, plna energie, pominula ta unava, no vsak to znas 😵 😵
Kocarek bude proste BBC High Treck, ja jsem se do nej opravdu bouuuchla 😀
@kejtblue ja jsem posera, co se bolesti tyce. Injekce jsem zvladala sama ( i kdyz prvni injekci mi musela pichnout sousedka 😀 ) Hormonalni lecbu jsem snasela dobre, jen jsem mela nafouknuty bricho. Odber vajicek taky ok, jen jsem mela asi mirny hyperstymulak, pac jsem mela bricho jak meloun a dost me to bolelo, 3 dny jsem trpela, ale pak uz to bylo lepsi a lepsi. Je to narocne, ale co bysme pro mimi neudelali, ze 😉
Koukam, ze jsi z brna, takze kdyby ses chtela treba sejit a pokecat, neni problem, jen mam 3 svistata 🙂 , takze kavarnicka nehrozi 😅
Teda holky, kde vsechny jako jste? 😎Jako vy to tady pekne flakate 😀
@pavli79 ano ano, velky ultrazvuk mame uspesne zasebou 🙂 musim zaklepat,ale takhle bezproblemove tehu jsem si fakt vysnila 😵 😵 My mame kocarek uz objednany, postylku a ruznety prkotinky podedime od svagru, vcetne monitoru dechu, to jsem fakt rada, vypada to, ze budu porizovat jen pliny, kosmetiku a nejake to svatecni oblecko 😎
Poslusne hlasim ze stale netehu jsem! ☹ Nas posledni "prirodni" cyklus prave skoncil, dnesnim prichodem cervene mrchy..takze je to oficialni, za 2 tydny zacinam s prvnima praskama.
Na jednu stranu je mi z toho vseho smutno, ale na druhou se tesim ze se to konecne nekam pohne, teda aspon doufam!
@danielahe Urcite si rada nekdy zavzpominam. Bytecek v Bohunicich porad mam, akorat jej pronajimame. 3 svistata zni jako hodne prace, ale musi to byt nadherny pocit, tolik deticek mit kolem sebe! Snad me to taky ceka! 🙂
@kejtblue Pocit to je nadherny, kdyz vsichni spi a ja slysim to ticho 😀 😀 😀 . Tak devitiletej syn je uz peknej pubertak, tak je to celkem narocne u nej 😅 , Tobik se s prichodem sestricky popral slusne, ale je holt malej a tu mamu taky potrebuje jeste hodne a Adinka, to je nase mala zavislacka na mliku a na naruci 😅 . takze jo, je to narocne 😀 😀 😀 , ale nic bych za ne nedala 🙂 ,............meli jsem uz poporodni sex 😅 , tak se bojim, abych nahodou nemela nehodu 🤐 , ( Adinka nam dokazala, ze muzeme pocit i prirozene, takze byla velke prekvapko 😀 ) to uz bych nedala....musim poresit antinu, ale hormony a telisko neee, takze jedi ne pesar nebo prerus. souloz, coz na chlapa se spolehnout nemuzu, kdyz by chtel hned dalsi 🤐 😕
Drzim palecky, aby to vsechno klaplo, hlavne zadny stres a ono to prijde 😉 a za chvili uz budes chodit s pupkem 😉
@terezi79 doufam, z edomecek bude brzo, protoze si rikam, ze ten bordel by vypadal jinek v baraku nez v miniaturnim 3+1 😀 . Nemame tu skoro zadny ulozny system, takze kde muze, tam stoji skrin 😝 , chybi tu poradna komora 🙄 , takze i polozena deka na gauci uz vypada divne 😅. Takze kdyz si ho vezmou do parady synove, jsem zrala na panaka 😀 😀 😀 😀
@kejtblue Ahojky, já se k tobě přidávám, taky se zázrak asi nekoná i když na ms ještě čekám.... ale to letí, už budeš začínat...přeju hladký průběh 🙂 nás příští týden čeká konzultace výsledků a doufám, že taky už vyfasuju prášky
@danielahe Ctu co tady pises a smeju se u toho 😀 Takova supermama!
A vim ze radis dobre, bez stresu jde vsechno vzdycky lip..docitam se vsude ze je to i vedecky dokazany, ze telo reaguje jinak kdyz je pod stresem..ale je to cely takovej paradox. Jit do IVF, protoze uz jina moznost neni..ale pritom nestresovat z faktu ze je to ta posledni. Snazit se nestresovat, aby stres tu sanci nahodou nepokazil. Ve finale sem pod stresem z toho ze musim prestat stresovat 😀 😀 Jde zustat normalni? 😎
@brunetka_a Pokud to dle vysledku doktor doporuci tak by jste teda taky zacinali hned tenhle mesic?

@kejtblue To asi záleží co vás našli? My jsme to měli jasný, 4x neúspěšné těhu a pak ta fragmentace, takže od pojišťovny proplacené asi bez problémů.