Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
Holky, zajímá mě, zda některá tady máte Leidenskou mutaci-heterozygot? V Ově dávali preventivně při stimulaci, et, ket a případné těhotenství injekce Fraxiparinu na ředění krve. Včera v Heliosu primář říkal, že není vůbec třeba, že se to nemusí píchat. Takže ani u stimulace ani po et mít nebudu. Jako jsem ráda, že mi ubyde jedna injekce 😀 ale nadruhou stranu čučím, že jsou tak rozdílné názory 😲
@itworks ahoj😊 Já mám leidena heterozygot. No popravde jsem v Heliosu z toho byla rozčarovana. Byla jsem na konzultaci u hematologa- ten rekl ze by bylo vhodne pri simulaci krev ředit - je to v podstate vetsi drijak nez hormonalni antina, kterou máme zakázanou brát. Ale ze si to musi rozhodnout gynekologové kolik čeho mi dají. Dost jsem si po tom sla a nakonec mi predepsali v Heliosu clexane 0,4j , ale nikde to nevedli v dokumentaci a kdyz mi dosli ( predepisovali baleni s 10 ks ) tak byl problem se toho znovu dožádat. Musela jsem i lovit po kolegynich z prace ( jsem zdravotni sestra na jipce) Hematologove to nechteli mit na krku - pry nerozumi tem davkam hormonu, gyndari se zase odkazovali na hematology. Je to hnus vsichni v tomhle od tebe davaji ruce pryc, pritom s hormonalni terapii je kupa rizik spojena co se týče s trombembilickou nemoci. Jenze tady si to meli opravdu hlidat gyndari, maji kompetenci k tomu predepisovat antikoagulacni lecbu a musi mit v tomhle ohledu znalosti. Stimulovala jsem v Heliosu dvakrat, pokazde jsem si vydupala injekce. Co se tyka transferu tak u uplne prvniho transferu jsem clexan pichala. U druheho uz jsem nemela silu se doprosovat, tak jsem nepichala , skoncilo to potratem v 10tt. Brala jsem u transferu jak utros tak estrofem - estrofem je opravdu hajzlik na tu krev ma to vsude v pribalovym letaku. U dalsiho transferu jsem si vydupala alespon tabletky Stacylu na redeni krve. Ty jsem uzivala nekdy do konce tretiho trimestru, v tehu si me uz hlidali bez problemu na hematologii, dochazim co 6tydnu na kontroly. Ted neuzivam nic, ale od kvetna - mesic a pul pred porodem zacinam preventivne pichat Fraxiparine az do konce sestinedeli.
Kdyz to shrnu v CARech se soustredi jenom na to svoje - neplodnost ale uz nevnimaji pacientku jako celek , predepisuji ti leky, ale uz neresi rizika spojena s nema. Neni to ale vsude, v jinych CARech holky s leidenem dostavaly hned ke stimulaci injekce na redeni krve.
Caute heliosacky moje. Tak tento mesic transfer nebude,folikul je v prdeli. Dostala jsem estrofem,ktery mam zobat zase od 1 DC. Takze zase mesic v cudu. Me uz z toho porazi.
diky moc za info, 😨 taky jsem z toho jelen. Když mi to zjistili, tak u hematologa byla kontrola+odběry a tam nic zvýšeného nebylo. Takže taky hemataložka řekla, že to záleží na dr. Žádná další kontrola ani sledování a jen doporučení, že v případě těhotenství jen ředění 14 dní před porodem a v šestinedělí. Tak možná u mě není třeba. Ptala jsem se Texla, že jsem měla zamlklé těh. v 11tt, jestli to nemohlo být mutací ( to jsem ještě o ní nevěděla) a říkal stejně jak hematolog, že to nemá s tím nic společného... Jako pokud chci pro svůj klid, si mám koupit tabletky anopyrin. Teda nevím, jestli jsou volně prodejné. Že horší je homozygot. Stacyl je asi podobný jako anopyrin ne? Nevíš, jestli to může napsat gynekolog?
Tak já čekám na menstruaci a jdeme na to su zvědavá jaký bude trn krátký protokol sem zvykla 2x na dlouhý 🙂
@itworks anopyrin je stejny jako stacyl jen na stacyl se nedoplaci, tak ho lekarnici spis doporučuji a urco to muze napsat gyndař 😊😊
No je to takove ošemetne s timto 😔 Ty hormony - je na to opravdu kupa nazoru - redit x neredit. Ale az jak otehotnis, tak se objednej na hematologii meli by si te cele tehu hlidat, delat kontrolni odbery a pak predepsat pred tim porodem injekce popř. Juju tak pokud u transferu mas ten utroš, tak bych to asi taky tolik neresila, ja mela nejvetsi strach prave z toho estrofemu no 😐
@hanyas My máme taky šišatý hlavičky a prý to nejvíc vadí při splynutí s vajíčkem. Já mám navíc ještě neprostupné obaly vajíček, tak ti naši šišounci si přirozeně ani neškrtnou ☹ Ale ICSI by to mělo vyřešit a vám se koukám oplodnily všechny vajíčka, tak to zas takový problém nebude. Tentokrát to klapne, prostě jsme na řadě 🙂
@jeanne_g no minule jsme meli PICSI a lepsi spermio. Nevim cim to je, ze se ta morfologie tak zhorsila. Manzel ji celkem zdrave, sportuje,... Nevim no. Ja doufam. Je mi 27, takze relativne cas mam, ale manzel ma 37 a to uz si myslim, ze by potomka zaslouzil 🙂 Kolik je tobe, jestli se muzu zeptat?
@linusha @hanyas Záleží na počtu vajíček a embryí. Za ICSI se doplácí nad 8 za každé další tisícovka a my měli jen 5 vajíček a na zamražení jsme měli jen jedno embryo. Takže teď vlastně doufáme, že budem platit víc 😀 Možná v tom lítá nějaká tisícovka za léky na stimulaci, že byla ještě navíc, abych zas nekecala...

@hanyas A melas kolik vajíček nakonec na prvnim? A kde to bylo? Jdete ještě na spermio před stimulaci? Já dneska začala s Dipherelinem a s modlenim 😃