Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
@denicl Nam ten test dna spermii delali, pritel ma 28% spatnych a mame metodu picsi a macs.
@apple_tree tak to budeme mít také, tak snad nám to pomůže🙂 Musíme věřit...už máte za sebou nějaké IVF?
@apple_tree ty už jsi po transferu? Nebo teprve jdeš?
@denicl Tohle bude nase prvni ivf. Mam kratky protokol a stimulivat zacnu na konci brezna. Co vy?
@apple_tree my už stimulujeme dnes 6.den, je to naše 3.ivf. proč až v koncem března?
@apple_tree taky máme krátký protokol, diphereline+menopur. Ve čtvrtek jedeme na druhý uzv a krev a pak už asi v pondělí na opu.
@denicl Koncem brezna, protoze cekam na ms :D Rozhodnuti o tom, ze jdem do ivf, padlo teprve minuly ctvrtek. Mam diphereline a pak neco na E. Kazdopadne drzim palce, at vam to dobre dopadne 🙂 Urco dej pak vedet.
@apple_tree Děkujeme moc. Určitě dám. Můžu vědět proč ivf a kolik ti je? Já mám jen jeden vaječník, takže my jedině ivf.
@denicl Je mi 33, tehotna jsem nikdy nebyla, snazime se od lonskeho unora. Podle hormonalniho profilu neovoluji, k tomu mam endometriozu a pritel hranicni morfologii a hranicni cislo u te poskozene dna. Takze proto ivf 🙂
@denicl jedno mi včera zavedli, tak mě čeká 10 dní nejistoty 🙂 věříme, nic jiného mě nezbývá, jen mě to dost šokovalo, jak rapidně to může klesat 😒 Dělali nám DNA spermií, které vyšlo v normě, problém je spíš u mě, z imunolog. vyšetření mě zjistili protilátky proti spermiím, mysleli si, že je mám jen okolo děložního hrdla, kde je všechny zabíjí a nedostanou se tak k vajíčku. Po postkoi. testu se zjistilo, že mi ty protilátky proudí krví, tudíž se to dalo obejít pouze IVF, jinak žádné problémy nemáme. Je to naše první IVF a doufám, že poslední. Držím palce, at ti to dobře dopadne 🙂
@apple_tree tak to jsme skoro stejně staré, mě tedy je 29 let a za měsíc mi bude 30. Moje vyšetření podle pana primáře, vypadá dobře. Mám tedy nízké Amh, což u mě znamená 4 až 6 folikulů a i tak to nevzdáváme a věříme🙂 Nic jiného nám totiž nezbývá🙂 Papáš nějaké vitaminky?
@denicl Ja mam amh pekne. Jinak cpu do sebe femibion. Az zacnu stimulaci, tak chci zkusit grep na sliznici a pak bromlein (ananas) na udrzeni. Ale stejnnr si myslim, ze daleko vic je to o stesti a hlave, nez o vitaminech 🙂 Ale co by clovek pro to mrne neudelal, ze 🙂
@apple_tree ano taky si myslím🙂 psychika, úzkost, stres dělá hodně. Já při těch předešlých dvou byla v totálním stresu, ted se snažím být v klidu, ale stejně trochu ten stres je. Já myslím, že pokud to má tak být a přišel náš čas tak to prostě přijde🙂 Budu nám držet palečky🙂 Budeš chodit při stimulce do práce? Mě je z těch hormonů dost na zvracení, ale to až ted. Do práce nevím jestli mám jít.☹
@denicl Máme jeden mrazáček ještě, ten druhý to dneska nezvládl 😞 Já měla teda dlouhý protokol, brala jsem proveru, pak čekala na ms, od 23DC jsem píchala Diphereline a za týden a půl jsem přidala k tomu Menopur, vybrala jsem 37 injekcí a trvalo to zhruba 3 týdny...Na krev i UTZ jsem byla asi 5x. Metodu jsem měli u všech ICSI. Stimulace Menopurem 13 dní.
@denicl Popravde moc nevim, co cekat a jak to budu snaset. Mam v planu si vzit dovolenou jen na opu a transfer, plus po opu pracovat jeden den z domu. Ale uvidim, jak mi bude. Jestli se necitis dobre, zustan radej doma, hlavne, at nejsi ve stresu zbytecne.
@apple_tree já ty předchozí snášela velmi dobře, chodila jsem do práce kde jsem dělala 12ctky, ale nevím jestli práve proto ty folíky nedozrály jak měly. Po druhé jsem také chodila do práce, ale myslím, že byla špatná stimulace celkové, nedělali mi ani odběry, jen utz. Proto jsme přešli do Heliosu, vkládám jim veškerou důvěru. Špatně od žaludku mi je až ted. Mám super vedoucí, je ochotná mě dát na jiné místo, abych byla v klidu, pracuji jako vedoucí směny v obchodě, tak se dost nalítám a taky chodím na kasy, tže mě snad dá ted na informace, kde si dřepnu a nějak to zvládnu.🙂
@denicl snad nebude potřeba další IVF no...Je mi dobře 🙂 včera mě teda dost bolelo v podbřišku, ale dneska dobrý. Chodím do práce, ale jsem v kanceláři, takže většinou sedím, horší je to doma, pořád si říkám lehni si a odpočívej, ale moc mi to nejde 🙂 když mám činnost, tak je prázdná hlava a to je teď důležité. Beru ještě utrogestan 2x0x2 a zobu inofolic. A v jakém caru si byla před Heliosem?
@tynka75 určitě nezoufej,muze to vyjít i na poprve diky Heliosu..my byli v Liberci v genetu,pze to bylo blíže..ted dojizdime 300km. Mame za sebou dnes 2utz a jsme šťastní za 7folikulu,vzdy byli jen tri,meli jsme pohovor s embryol. A jsem z toho trochu nervozni..rekla nam,ze kvuli spatne dna 29procent bychom meli využít metodu pgs..což je velmi drahe..jak jsi to mela ty? Za jak dlouho si sla po opu na transfer? A jake metody? Taky me mrzi,ze se mnou nemuze byt pritel na pokoji po narkoze,v genetu jsme byli spolu na pokoji,takhle bude cekat nekde dve hodiny v aute asi😔
@denicl jej tak to máte dálku no, to je náročné i to cestování, ale to zvládnete 🙂 Já když jsem měla pohovor s embryologem, tak mi jen popisovala, jak to celé proběhne, všechny kultivace jak by se to mělo vyvíjet. My mělo to DNA v pořádku. PGS je opravdu drahé...záleží na vás no, jestli to risknout bez tohoto vyšetření, nebo si to zaplatit, ale četla jsem v diskuzích, že si to někdo zaplatil a stejně jim to nepomohlo...Ale ta dotyčná měla myslím už kolem 35, okolo 38 roku je to myslím zdarma. Opu jsem měla ve čtvrtek a čerstvý transfer mi udělali v úterý. Záleží taky na doktorech co ti řeknou, mě řekli že není problém jít hned na transfer, ale někdo zase musel zamrazit a transferovat až další měsíc.
@denicl A doktor na konzultaci ti predtim nerikal, ze byste meli mit pgs? Jak uz jsem psala, my mame spatnou dna u 28% procent a primar rikal, ze urcite to picsi a macs, ale o pgs nic. Ale predpokladam, ze kdyz to ted doporucuji vam, tak to doporuci pak i nam...
@apple_tree @denicl nejsem si jistá, ale mě se zdá, že nám doktorka říkala, že když to bude do těch 30 % že to není nutné to PGS ale jak píše @apple_tree tak jen PICSI a MACS
@apple_tree my jeste nevěděli tu špatnou DNA, a dnes embryolozka rikala,ze pokud mame spatne ty spermie tak bychom meli uvažovat na tom vyšetření...tak nevime:( mam VZP a ta to neproplaci😔 14500,- k tomu všemu..udelame cokoli,ale uz ted jsme skoro na 60tis jenom Helios..
Mame jeste cas..tze budeme přemýšlet,a pokud se rozhodneme ze s vysetrenim,tak jeste dalsi mesic cekani,jestli vubec vydrzi a nebude spatne,zase bych aspon necekala zbytecne na // na testu
@denicl Taky mam vzp, zrovna jsem sla hledat, na kolik by nas to vyslo, tak dik za info 🙂 Ty ceny jsou silene, ale clovek pro uspech udela cokoliv. A zase nez se na to vykaslat a pak potratit v xtem tydnu a vycitat si to... No nevim nevim, mam o cem premyslet. Nejvic by mi na tom vadil ten mesic cekani navic :D

@tynka75 i to se může stát, ale musíš věřit, že i z tech dvou může být krásné embryjko, pro ulidnění já měla punktované 4 oocyty v jiném Car, z toho 2 zralé a do 5. dne vydrželo jen jedno. To se transferoval, ale bohužel neuchytilo, nevíme proč, i když ted nám v heliosu udělali test dna spermii a přítel ma 29procent špatných. Jakou metodu budete volit? Dělali Vám tento test?