Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
Ahoj všem, tak ja dnes z Heliosu potvrzeno těhu 😊
@ivivka Hura hura hura! Velka gratulace! A velka zavist :D
@apple_tree @iwettka tak teď vy, holky, přesně tak, držím pesti tuto i příští neděli, ze je to tak???
Díky, holky, v úterý jdu na utz, tak uvidime, co uvidime
Moc se tesim, ze nas bude přibývat a tehulovatet!
@ivivka Ty jo, to jdes brzo na utz 🙂 Hele a jeste me napada, jak vypadalo to vase embryo? Byla to uz hatchujici blastocysta?
@apple_tree nebyla, pouze expandovana, pošlu ti foto. Včera jsem měla 2tis jednotek hcg
Chtěla jsem se zeptat, otěhotněla některá z vás po IVF se špatným spermiogramem??? Konkrétně špatná morfologie spermií (ale pohyb OK) ???
@anitramrav my meli spatnou morfologii ake spravila to 2mesicni kura wobenzynu. Pak nasli problem u me prt ivf. Ale se spatnou morfologii nam ivf ani nedoporucovali. Zkuste tu kuru pokud je to jediny problem otehotnet.
@tynka75 já už po IVF jsem, čekám na KET.... Tam tomu nerozumím, nám Texl kvůli tomu řekl jít rovnou do IVF.... Spíš mi šlo o to, jaká je úspěšnost.
@tynka75 nepletete si to s integritou DNA morfologicky špatných spermií??? Tu třeba máme v pořádku.
napsala jsem to špatně..... fragmentací DNA
@anitramrav nepletu. Meli jsme spatnou morfologii. Manzel mel 1,7% a na otehotneni je min. 4%.Tak drzim palce at to dopadne dobre.
@tynka75 No na přirozené otěhotnění je min. 4%, ale já se ptala přes to IVF. Já právě jsem po IVF a to jen kvůli morfologii, na doporučení primáře, že jinak než přes umělé oplodnění to se špatnou morfologií nejde.... my to máme hodně kolísavé...... jednou jsme měli normospermii 2,5...... mám dokonce 4%, pak najednou 0,8..... jak teď naposledy v den IVF, to nevím, ale zatím čekáme, protože jsem si nechala 3 embrya vyšetřit přes genetiku a zbylé 4 jsem nechala zamrazit. Zajímala mě úspěšnost těch embryí, jestli se uchytí či ne.....
@anitramrav my napr.mame problem následující : ja pouze jeden vejcovod po loňském mimodeloznim tehu, mam v břiše hodne srustu -prý po císaři , slepaku, partner deformaci hlavicek spermii 100%
Primář řekl, ze jediná varianta je ivf. Dnes si myslim, ze jsme měli zkusit prvně inseminaci. Každopádně mam za sebou 1.ivf, 12vajicek odebráno, 11oplodneno, 7zamrazeno, 1 slo rovnou na et (neúspěšně) a z tech 7mi jedno ted na ket a jsem tehu, nevím, zda to klapne, protože jsem 15.den po ket, uvidime. Každopádně nas nutili do gen.vysetreni, ale nenechali jsme si ho udelat
@ivivka My máme 2 neúspěšné inseminace a to nám řekli, že to nemá cenu zkoušet, nicméně rozhodnutí nechali na mě... Já měla 23 vajíček, z toho 18 oplozených, 7 zamraženo, 3 šly na genetiku (přes pojišťovnu) a 4 rovnou zamrazili, i když ještě jedno by na genetiku šlo, bylo hatchující, ale řekla jsem, že ne (doplatek by byl nějak k 9 000 kč). Navíc prvně o té genetice nebyla ani zmínka, ale na druhé konzultaci mi prim. řekl, že bychom mohli zvážit kvůli věku partnera tu genetiku, že mi to navíc pojišťovna proplatí.
A to neúspěšné ET, to bylo to mimoděložní???? Jinak moc držím pěsti, ať to teď vyjde!!!
@anitramrav musíme trochu používat selský rozum a brát to tak, ze i kliniky na ivf jsou dnes proste business. Proste jsem řekla, ze 1.ivf dame bez genetiky, měli jsme icsi a macs (kvuli tem defektnim spermiim), jinak doplatky za léky, mrazeni, klasika .
To mimodelozni bylo z přirozeného vloni v létě, jinak mam 12ti leteho syna prirozene
@ivivka taky jsme měli ICSI a MACS, já se rozhodně teď na KET ani necítím, měla jsem OHSS a ještě teď mám takovou bouli v třísle, ale teď už je to druhý den, co můžu normálně chodit a v podstatě mě už skoro nic nebolí....., ale naplno ještě ani doma nic nedělám...Netušila jsem, že se po punkci budu dávat tak dlouho dohromady
@anitramrav každy to snáší asi jinak, ja jsem měla bricho jako balon, ale jinak celkem ok, sla jsem hned na et a pak jsem musela cyklus vynechat a ted jsem byla 29.6.na ketu
Tak srpen to jisti, ne?
@ivivka asi ještě počkám.....navíc musíme čekat na tu genetiku
@anitramrav a ty jsi byla kdy na opu?
promiň, jsem si to spletla s inseminací..... na opu jsem byla 4.7.
@anitramrav tak to si dej jeste jeden cyklus oddech, kdyz jsi měla ohss a tes se na záři. Vy jste byli predtim v jiném centru?
@ivivka nee, vybrala jsem si Helios hned od začátku, přestože můj gynekolog mi doporučil Repromedu.... Snažili jsme se o miminko asi rok, pak jsem si řekla, že asi někde bude chyba, tak mi gynekolog řekl, ať se jde vyšetřit partner, tak jsme si tam zaplatili hned na začátku snad vše, co nabízeli a na vstupní konzultaci nám řekli verdikt, že bez IVF to nepůjde a IUI je v našem případě zbytečné, ale přirozené otěhotnění nevylučují.... Pak jsem to vstřebávala rok a nemohla se smířit s tím, že půjdeme do IVF, zkoušeli jsme různé očistné kúry, já prošla x různých kurzů od Gabriely Tuatti až po různé psychoterapeuty, fyzioterapeuty.....až jednou, když jsme si na kurzu "volali" do lůna 😀 😀 😀, jsem si řekla, že jako ne.... že tohle prostě ne, že tahle cesta by byla hodně dlouhá 😀 Ztratila jsem zbytečně rok, spermiogram se akorát jen zhoršil a já, i když jsem pak dostala rozpis a léky na stimulaci, tak najednou cvak v hlavě a léky jsem odnášela zpět, že na to prostě psychicky nemám......, po půl roce jsem se vrátila zpět za primářem, dělal si srandu, jestli už je teď ten správný čas ? 😀 Už jsem neuhla..... měla jsem moc velký strach z hormonů a jak to budu snášet atd. Já, která neměla v sobě ani paralen několik desítek let. jsem si něco měla dát do těla!!!!! 🙂 Ale přiznám se, že první polknutí PROVERY jsem se cítila strašně moc vůči svému tělu provinile. Zní to divně, ale prostě to tak bylo. Stejně tak u první injekce, ale pak nějak jsem si na to zvykla a snažila se to přijmout tak, že mi to má pomoct, ne naopak. No a pak už jsem to ani nevnímala, dokonce mi přítel říkal, že už jsem zkušená jak feťák, stejně tak oslovoval ty léky, stříkačky, jehly - ten tvůj feťáckej koutek 😀 😀 Museli jsme to trochu odlehčit 😀 Dneska mě mrzí, že jsem měla začít už dřív. No poučení pro mě v dalších podobných situacích. Nečekat až......

@petina1811 Ahojky,copak je s tebou? Uz sem nechodis? Stalo se neco?